Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Gdyniassa

Pari vinkkiä Gdyniasta

Sinisara    20.06.2010    Gdynian nähtävyydet    Gdynia

Kävimme Gdanskin reissulla myös Gdyniassa. Junalla pääsi kätevästi keskustan asemalle, nimeltään Gdynia Glowna. Vähän arpapeliä oli löytää Gdanskista oikea juna, mutta kun asettui laiturille, missä oli väkeä odottamassa, ja juna kulki pohjoisen suuntaan, niin oikeaan osui.

Hankimme tourist cardin, jolla sai matkustaa ilmaiseksi mielin määrin julkisilla. Edullisemmaksi olisi tullut pelkkä julkisen liikenteen lippu kylläkin, kun emme käyneet museoissa tai vastaavissa paikoissa.

Gdyniassa kävimme 9-vuotiaan kanssa akvaariossa, joka oli luultavasti tavanomainen. Nyt kesäkuussa se oli kuitenkin tupaten täynnä koululaisryhmiä, jonka vuoksi käynti oli yhtä tungosta ja melua. Mutta muuna ajankohtana tuskin vastaavaa ongelmaa. Matka rautatieasemalta akvaarioon oli melko pitkä, ehkä kolmisen km. Ensin 10 lutego-katua, joka jatkuu kauniina puistokatuna kohti merta, ja katu jatkuu edelleen eräänlaisena laiturina (eteläisin neljästä laiturista), jonka päässä akvaario on.

Laiturin eteläpuolella oli aivan Sopotin rannan veroinen hiekkaranta, joskin lyhyempi. Rannalla oli joutsenia! Mutta ikävännäköistä vihreää levää oli myös, ei näytttänyt vesi ihan uintikelpoiselta.

Ohimennen vilkuillen ravintoloiden tarjonnasta kerrottiin pääosin vain puolaksi, ei siis englantia juuri hallittu täälläkään. Sanakirja tarpeen!

Oletko vieraillut Gdyniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.