Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Meksikon matkakokemukset ja vinkit

Levää rannat täynnä

Vieras    04.05.2022    Playa del Carmenin muita vinkkejä    Playa del Carmen

Huhtikuussa 2vk Meksikossa.Playa del carmen rannat täynnä haisevaa sargasso levää ,ei pysty uimaan.Ottakaa tämä huomioon ennen matkan varausta.Ikävä lentää 12 tuntia ja huomata että levän takia

iso osa rannoista on käyttökelvottomia.Muutenkin hinta taso turismin takia todella kova rantakohteissa maan muuhun elintasoon nähden.Ei jatkoon...

kävin kerran cozumelilla. miten muutto sinne asumaan???

Vieras    01.03.2022    Cozumelin lennot & liikenne    Cozumel

halpa asunto hakusessa, yksin. eläkkeellä!

Surffausta ja sukellusta Puerto Vallartassa

Olimme marraskuussa 2017 Puerto Vallartassa.

Paikalliset ihmiset ovat uskomattoman ihania ja avuliaita. Resortti hotellien alueelle emme suosittele menemistä, vaan kannattaa keskittyä Zona Romantican läheisyyteen, jossa parhaat ruokapaikat, rannat ja tunnelma sijaitsee. Kaupustelijoita on paljon rannoilla, mutta niitähän on joka turistipaikassa.

Suosittelen paikallisten Danielin "Vallarta Surf n' Dive" ja Sayulitassa Davidin "Surf'n Sayulita Surf School" surffaukseen ja sukeltamiseen. Tyypit ovat todella hauskoja, loistavia opettajia ja puhuvat englantia. David on erinomainen surffiopettaja, jonka tunnilta varmasti lähdet hymyissä suin.

Liikenne ja kadut

Liikenteen rytmi on varsin hektinen ja autoilijat eivät juurikaan väistä jalankulkijaa. Rantakatu hotellialueella 6-8 kaistainen ja kadun ylittäminen vaatii pelisilmää. Jalankulkijoille ei ole liikennevaloja ollenkaan, vaan on seurattava autojen liikennevaloista liikenteen pysähtyminen. Jalkakäytävät välillä todella korkeita, kapeita ja epätasaisia.

La Casa de Mi Compadre

Surffibaari, jossa tarjolla maukasta ruokaa varsin kohtuulliseen hintaan. Isäntäväki ystävällistä ja palvelu tapahtui pieni pilke silmäkulmassa. Rennon meiningin ja hyvän ruoan vuoksi tässä tuli käytyä kolmen iltana syömässä. Suosittelen kalaa nimeltä Mahi Mahi (dolphinfish) kolmella tavalla laitettuna. Valkosipulin vihaajat voivat kiertää paikan kaukaa. Hintataso varsin edullinen. Negatiivisena: ilmastoinnin puuttuminen (tuulettimia) ja katumelu (sijainti pääkadun varressa).

Villas Vallartas

Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2017 | Hotelli: Canto Del Sol Plaza Vallarta All Inclusive

Canto Del Solin sivuhotelli, jossa tarjolla myös pelkkä aamiaismajoitus. Siisti koruton paikka, jossa ystävällinen henkilökunta. Huone kohtuullisen tilava ilmastoinnilla ja keittiövarustuksella. Aamiaistarjoilu kovin samanlainen matkan jokaisena aamuna. Pöydästä puuttuivat kaikki salaatit ja leikkeleet. Keitettyjä tai paistettuja perunoita sen sijaan löytyi ja tietysti paikallista maissihöystöä asiaankuuluvine lisukkeineen. Hedelmiä kohtuullisen hyvä valikoima. Hotellin sijainti oli hyvä lähellä rantakatua, josta pääsi bussilla tai kävellen kätevästi keskustaan. Ranta parinsadan metrin päässä ja kohtuullisen siisti.

Arvosana hotellille:

Ravintola Rivercafe

Zona Romanticaa sivuavassa saaressa. Ruoka todella maukasta, joskin hintatasoltaan hieman keskiverron yläpuolella. Erikseen aamiais-, lounas- ja päivällismenut. Palvelu "kuin vanhaan hyvään aikaan" hovimestareineen ja pöytäkohtaisine tarjoilijoineen. Hintataso kolmen ruokalajin illalliselle juomineen n.1500-1800 MXN (75 - 90€) kahdelta hengeltä. Hyvän lounaan hinta n. 800-1000 MXN (40-50€)

Rauhallinen ja viihtyisä pieni saari

Vieras    29.06.2017    Isla de Holboxin muita vinkkejä    Isla de Holbox

Matkustimme tui:n valmismatkalla holboxille. Jännitti paljon kun oli lukenut meksiko kokemuksia ja rikollisuudesta ja televisiosta oli juuri tullut meksikon mielenosoituksista ja mellakoista. Kaikki sujui täydellisesti meno matkalla ja illalla olimme la palapa hotellilla ja suuntasimme heti syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan. Ravintolassa ei ollut kovin kummoista ruokaa ja aika kallista saaren hintatasoon nähden, aamupalat olivat täydelliset. Seuraavana päivänä jännitti lähteä katselemaan ympärilleen ja tutustumaan saareen mutta ei mennyt pitkään kun huomasi että paikka on tosi turvallinen ja mahtava. Ruoka oli hyvää, hintataso suomea halvempi. Shoppailtavaa ei saarella paljoa ole ja melko kalliiksi tulisi shoppailla yleensäkkin meksikossa joten ostelijalle se ei ole unelma. Paikalliset oli ystävällisiä, päivällä on vaihtelevasti ravintolat ja kaupat auki kun on siesta aika. Illalla kannattaa lähteä 6-7 aikoja varaamaan ruokapaikkaa, 8-9 kaikki ovat täynnä. Saari oli täydellinen paikka nollaamiseen mutta retkiäkin löytyy ja voi tehdä matkoja cancuniin ja muihin kaupunkeihin. Rannat ovat kauniimpia kuin kuvissa mitä hankala uskoa todeksi, mukava kesken auringon ottoa pulahtaa mereen, saa kylläkin kävellä meressä pitkää ennenkuin tulee syvää. Kelit oli mahtavat 25--> tuuli oli ainut mikä haittasi kahtena päivänä. Uudelleen lähtisin milloin vain! Ps. Paras ravintola on V.I.P holboxin yläkertassa la parrilla juan niminen argentiinalainen ravintola !

Vinkkejä meksikon matkaajille :)

Vieras    10.02.2017    Cancunin nähtävyydet    Cancun

seikkailujavaahteranlehdella...-2016.html

Tuolta linkin takaa löytyy blogipostauksia omalta meksikon matkaltani 2016. Vierailtua tuli Isla Mujeresilla, Cozumeleille, Cobassa, Tulumissa, Chicken Izsassa sekä lukuisissa cenoteissa.

Postauksesta löytyy myös vinkit turistille Cancunin alueelta. Jospa olisi jollekin apua :)

Lensimme TUI.n suorilla lennoilla meksikoon ja takaisin. Erittäin näppärää ja nopeaa :)

Akumal

villevalo    24.08.2016    Akumalin muita vinkkejä    Akumal

Matkanjärjestäjänä Finnmatkat Meksikossa ja suuria ongelmia ei tullut vastaan. Pieniä tietämättömyydestä johtuvia ongelmia oli. Hotellikylä oli valtaisa, joten alkulomasta tuli tarvottua aika tavalla, koska emme tienneet, että hotellin alueella liikennöi kuljetus, joka on hotellivieraille maksuton. Kuljetus käsitti valtavan hotellikylän kolme hotellialuetta ja liikennöi 24h/vrk:ssa. Finnmatkojen opas oli tavattavissa tiettyinä aikoina tietyissä paikoissa ja oppailta sai mm. tilata retkiä. Parhaimmat neuvot sai hotellin henkilökunnalta. Ruokailuista yms. voi kysyä henkilökunnalta. Myös aiemmin Meksikossa matkailleilta sai tärkeätä tietoa. Chizen Itzan retki oli kymppi. Opas oli ammattitaitoinen ja ripeä. Itse asiassa mukana retkellä oli myös paikallisopas. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja hotellilta lentokentälle sujui ongelmitta. Finnmatkoilla oli myös lapsille järjestettyä omaa ohjelmaa hotellilla. Finnmatkat oli turvallinen matkanjärjestäjä. Matkamyyjä ansautsee ison kiitoksen myös.

Valtaisa hotellikylä piti sisällään 4 hotelliosaa ja 3 hotelliosan palveluita sai käyttää maksutta.

villevalo    15.07.2015    Akumalin hotellit    Akumal
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Luxury Bahia Principe Akumal - All Inclusive

Grand Bahia Principe Akumal oli viihtyisä hotellikompleksi. Akumal sisälsi useita erikoisravintoloita sekä buffetravintolan, jossa tarjoiltiin mm. aamupala. Hotelli oli sekä sisältä että ulkoa viihtyisä, tilava, puhdas ja kaunis. Kun nautti aamiaista, niin horisontissa siinsi kaunis Karibianmeri. Akumalosan kohdassa oli lapsiystävällinen ranta ja rannalla oli turvallista uida. Akumalin uima-altaat olivat upeita ja viihtyisiä. Allasbaarin juomatarjoilu sisältyi all inclusiveen. Kolme erikoisravintolaillallista/viikko sisältyi all inclusiveen ja em. ei ollut loman alkaessa tiedossa. Erikoisravintoloihin oli tehtävä pöytävaraus etukäteen. Erikoisravintoloiden taso oli hyvä. Ainoa miinus A'la Carte-ravintoloissa oli se, kun tarjoilijoiden huono kielitaito aiheutti matkallemme lisäkustannuksia. Lisäkustannuksia, koska tilasimme a'la carte ravintolaruokien yhteydessä ruokajuomat listalta, koska emme tienneet, että listajuomat eivät sisälly all inclusiveen. Saimme kanssamatkustajiltamme vinkin, että ruokailujen yhteydessä voi pyytää tarjoilijaa tuomaan talon viiniä ja talon viini sis. all inclusiveen. Tulumosa oli viihtyisä ja Tulumissa oli valtava ruokaravintola. Myös Cobaosassa oli suuri ruokaravintola. Ruokaravintolat olivat kookkaita, joten eksymiseltä ei voinut välttyä. Hotelli tarjosi järjestettyä ohjelmaa aamusta iltaan ja ohjelmaa oli tarjolla kaikenikäisille. Mm. aktiviteettialtaalla järjestettiin ohjelmaa päivittäin. Ohjelma oli hyväntasoista, mutta Karibianmeren läheisyyden ja kauniin auringonpaisteen lisäksi ei järjestettyyn ohjelmaan osallistuminen ollut aina välttämätöntä. Akumalin suurin allas oli kaunis ja viihtyisä ja ko. altaalla tuli otettua kosolti aurinkoa. Suomalainen matkaseura oli valveutunutta. Suosittelen lämpimästi Grand Bahia Principeä kaikille Meksikon matkailusta kiinnostuneille. Myös Cancunista löytyy hyväntasoista majoitusta meren ääreltä ja Cancun on hyvä vaihtoehto kaikille heille, jotka eivät välitä matkustaa lentokonematkan jälkeen pitkästi hotellille. Retkille haettiin joka hotellista.

Arvosana hotellille:

Chichen Itzan retki

Lähdimme Coban edustalta ko. retkelle isohkolla bussilla. Bussi oli täpötäynnä. Jossain vaiheessa mukaan hyppäsi myös paikallisopas. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli noin 1,5 h päässä hotellistamme. Pysähdyspaikkana oli kauppa, jossa myytiin sekä elintarvikkeita että matkamuistoja sekä ko. rakennuksessa oli myös saniteettitilat. Vaikka aikaa olikin, niin suhteellisen nopeasti lähdimme uudestaan liikkeelle kohti määränpäätä. Vähän ennen Chichen Itzaa pysähdyimme syömään suhteellisen viihtyisään ruokapaikkaan, mutta Grand Bahia Principen ruokatarjontaan verrattuna ruoka oli ko. ravintolassa vaatimatonta. Jäätelöä sai jälkkäriksi, mikäli halusi. Pieni kauppa löytyi sekä tietysti myös wc:t. Auringonpaahde on Meksikossa kuumaa, joten vesi virtasi. Saavuimme Chichen Itzaan, jossa paikallisopas saatteli meidät Chichen Itzan portille. Matkanjärjestäjän oppaan tietämys Meksikosta sekä Chichen Itzasta oli vailla vertaa ja opas kertoi Chichen Itzan historiasta bussissa lähes koko menomatkan ajan. Chichen Itza oli kokemisen arvoinen nähtävyys ja oppaan jakama tietous ko. paikan historiasta oli kuin piste i:n päälle. Kovin paljoa emme Chichen Itzaa kierrelleet omin päin. Syynä saattoi olla se, että ilma seisoi ja tuntui kuin Chichen Itzassa olisi ollut +50'c. Paluumatkalla pysähdyimme ja saimme tutustua Mayalaisperheen luonnonmukaiseen asumukseen. Asumuksesta sai ostaa käsintehtyjä koruja jne. Asumuksen lähellä sijaitsi myös pieni koulu, jossa piipahdimme. Etäältä saatoimme nähdä myös paikallista väestöä ja piakkoin jatkoimme paluumatkaa. Arvelen, että em. seisakki oli retken täytteenä, mutta tärkeintä retkessä oli nähdä ja kokea Chichen Itza. Lämpimästi suosittelen Chichen Itzan retkeä kaikille hyväkuntoisille suomalaisille

Alkuperäinen Meksiko

Vieras    20.01.2015    Isla de Holboxin muita vinkkejä    Isla de Holbox

Isla del Holbox, hotellina Paradiso Del Mar. Kohde niille, jotka ovat matkustaneet riittävästi ja hakevat nyt maasta alkuperäistä tunnelmaa ja rauhaa. Täällä ei ole melua, vesijettejä, kaupustelijoita ym häiritsevää. Myös kristalli ja kaakelit kannattaa unohtaa, samoin ehkä ostoshysteria. Rauhallinenkohde sitä kaipaavalle. Hotellissa hyvä sijainti, palvelu, ruoka ja kokonaisuus. Täysihoito ok. Keskusta vieressä, 5 min kävely. Siellä hintataso edullinen. Pieni keskusta tunnelmallinen ja aito.

Kimmo

täydellinen hotelli loman viettoon

Vieras    29.05.2014    Cancunin hotellit    Cancun
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Riu Caribe All Inclusive

otsikon mukaisesti täydellinen hotelli perheille/pariskunnille/yksinmatkustaville loman viettoon!

Hotelli on todella siisti ja tasokas, huoneet ovat valoisia ja tilavia kahdelle hengelle.

all inclusive on käytettävissäsi 24/7, joten ruokaa ja juomaa löytyy yötäpäivää :)

buffet on todella kattava ja monipuolinen! löytyy ruokaa niin kasvissyöjille kuin lapsille!

Hotellilta löytyy lastenklubi, jossa järjestetään lapsille tekemistä koko päivän ajaksi, joten vanhemmatkin voivat välillä rentoutua kahden.

uima-allas alue on siisti, mutta aurinkotuoleja on hieman liian vähän ainakin sesonkikauden kysyntään verrattuna.

jos haluaa oman aurinkotuolin saada päiväksi, se pitää varata todella hyvissä ajoin aamulla.

ohjelmaa löytyy allas-alueelta myös aikuisille päivällä. esim. hevosenkengänheittoa, allasjumppaa, aamujumppaa, lentopallon pelaamista ja kaikkea muuta tanssista lähtien! uima-altailla viihdyimme hyvin siskoni ja vanhempieni kanssa koska aika ei käynyt tylsäksi !

hotellihuoneesta löytyy maksuton minibaari, joka sisältää väkevät juomat !

juomatarjoiluun olen todella tyytyväinen, on monta baaria mistä valita ja juomat tuodaan aurinkotuoliin asti !

iltaisin hotellilla järjestetään calypso-teatterissa erilaisia esityksiä mm. taikuri, mayakulttuuri jne.

ennen esityksiä on aina "lämmittelyä" yleisölle sketsejen merkeissä tai erilaisien kilpailujen merkeissä johon valitaan ihmiset yleisöstä !

suosittelen lämpimästi hotellia jokaiselle joka haluaa nauttia ja rentoutua lomallaan! :)

terv. joulukuussa uudestaan riu caribeen matkustava !

Arvosana hotellille:

Laadukas all inclusive valkoisilla rannoilla

Vieras    11.07.2013    Cancunin hotellit    Cancun
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Riu Caribe All Inclusive

Plussat:

Laadukas ruoka ja 24h all inclusive

Oma ranta

Ei isoja altoja verrattuna isoon rantaan

Hyvä palvelu esim. drinkit rantatuoliin tarjoiltuna

Uusitut huoneet - ilmastointi ei sammu kun lähtee huoneesta

Halutessasi paljon aktiviteetteja hotellilla joka tunti klo09-16

Hyvä hinta-laatusuhde

Miinukset:

Huonot hissit

Ei ilmastointia aulassa, käytävillä eikä hississä

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Meksikossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.