Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kuubasta

Kiertomatka Kuubassa omin päin

Vieras    06.02.2016    Kuuban muita vinkkejä    Kuuba

Teimme hiukan epätavallisemman matkan Kuubaan, mieheni ja minä tammikuussa 2016.

Ostimmme Finnairilta suorat lennot 2 viikoksi ja viivyimme 3 pv Havannassa Casa particularissa, joka oli ihan kiva. Saimme omistajan suosittelemana aivan mainion oppaan, joka kierrätti meitä kaupungilla. Sitten vuokrasimme auton 8 päiväksi Hotel Inglaterrasta. Saimme etsiä vähän sillä tuolloin autoista oli kova kysyntä ja hetken näytti siltä ettemme saakaan autoa. Kiersimme reitin Vinales - Cienfuegos, Trinidad, Cayo Guillermo, Santa Clara, Varadero. Kertyi 2000 km!

Cayo Guillermo ja Varaderon yöpymiset olivat all inclusive 4 tähden hotellissa. Muut noissa kotimajoitukissa. kustannukset 2 hengeltä noin:

Lennot. 2400 €

6 yötä all incl rantahotelli N. 980 €

8 yötä casa particular. N. 250 €

Auton vuokr. 8 pv +bensa. N. 1000 €

Yhteensä 4430 €, siis alle 2215 € per nenä.

Tämän lisäksi visumikustannus 22 €, useita ravintolasyömisiä, jossa aterian hinnat vaihtelivat 5 - 30 € per henkilö, pääsymaksuja ja tippejä, ostoksia ja köyhäinapua. Rantahotelleissa oli kaikki ateriat ja kaikki juomat hinnassa mukana.

Ajamisen suurin vaikeus on tienviittojen puuttuminen monesta paikasta. Havannasta ulospääsy ja sinne palaamista varten kannattaa ottaa opas tai esim liftari tien poskesta, jos uskaltaa. Tiekartta välttämätön. Liikennettä ei ole paljon ja teiden kunto on parempi kuin afrikassa. Suurimpana vaaratekijänä on ilman valoja ja heijastimia ajavat hevoskärryt, pyöräilijät ym.

Minun paratiisini

Vieras    08.08.2015    Varaderon muita vinkkejä    Varadero

n. 140 km Kuuban pääkaupungista Havannasta.

Paras paikka, missä ikinä olen käynnyt.

Matka ja majoitus, Hotelli ja muut vinkit

Sikari-Jukka    28.05.2009    Havannan muita vinkkejä    Havanna

Tarkempi versio edelliseen.

Lue kaikki matkainfot huolella ennenkuin itse astut havannan koneeseen. Before You Go Havanna.!

Olen havannaan ja muualle kuubaan suuntautuvia matkoja ajatellen koonnut Havanna Pocket Guide oppaan, joka perustuu 1990 alusta alkaen (yli 160 matkaa) maata kiertäneenä ja monia mielenkiintoisia kokemuksia nähneenä. Kannattaa lukea matka-opas ennenkuin itse astuu Havannan koneeseen ja/tai Citymatkojen toimistoon tekemään omatoimi tai ryhmämatkavarauksia!

Tämän parempaa matkaopastarjontaa tuskin mistään muualta voit saada. Kaikista matkakokemuksistani saattaa matkoillasi olla jotakin apua ja monesti jopa hyötyä kiperissäkin tilanteissa.

Kannattaa printata Havanna Pocket Guide matkalle mukaasi.

Havannan matkaa suunnitellessa kaikki valmistelut tulee miettiä huolella ja hyvissä ajoin n.100 päivää ennen matkan alkua. Tietysti matkalle voit lähteä vaikka jo "huomenna".

Kannattaa miettiä mitä muuta matkalta voit ja haluat kokea tai nähdä jotta rahaa jää moneen muuhunkin mielenkiintoiseen, sillä nähtävää on paljon ja perilläoloon on syytä varatakin kaksi jopa kolme viikkoa.

Matkalippu Havannaan ja/tai muualle Kuubaa löytyy parhaiten Citymatkat Oy:ltä joka juuri Caribialle suuntautuvien elämysmatkojen edullisin matkatoimisto. On kyse omatoimi ja/tai ryhmämatkasta kaikki löytyy samasta paikasta. Kannattaa poiketa toimistolla tutustumassa kaikkeen mitä tarvitset ja etenkin Caribian matkailun tarjontaan, ja lähteä kokemaan Kuuba ja etenkin Havanna (Habana Vieja) juuri nyt kun ne on parhaimmillaan.

Matkanjärjestäjänä Citymatkat Oy on oiva ratkaisu ja asiansa osaava matkatoimisto. Hoitaa kaikki matka-asiat laadulla ja luotettavuudella ja on erikoistuneet juuri kaukomatkojen suunnitteluun niin omatoimisesti kuin hääpareille, isommillekin perheille ja ryhmille Myös liike- ja seuramatkalle lähtevät on tervetulleita tutustumaan kaupunkilomiin. Räätälöimällä unelmamatkat toteutuu mielenkiintoisella tavalla.

Tutustu mitä Suomen Kuuban Konsuliosasto kertoo maahan tarvittavista turistikortista ja/tai viisumista ja muista asiapapereista joita tarvitset elämysmatkoillesi. Cuban Consular Services In this page you can find some application forms you can download to apply for different consular services. If the application form you need is not yet in this web site please contact the Embassy.

Voit lähteä tutustumaan sikareiden syntysijoille yhdessä Robaina-Clubin jäsenmatkalaisien kanssa (2009-2010) ja kokea huikea elämysmatka ja totea, että maasta löytyy kaikkea mahdollista ja hieman lisää, jos osaat kysyä tai etsiä löydät kaiken. tarpeellisen.

Mitä haluat tietää Havannan ja Kuuban matkoista', jollet itse ole vielä käynyt paikan päällä on tässä linkissä siihen apu: www.jscigars.ee/index.php/mi...kan-paalla

Mitä kaikkea tarvitset Havannan matkalle mukaan, jotta matka onnistuu oikealla tavalla. Et kanna mitään tarpeetonta ja/tai turhia ylimääräisiä kiloja, vaatteita tai muuta tavaraa joita et todellakaan tarvitse koko matkan aikana. Less is better when traveling to Cuba.

Casa Particular majoitukseen on (Havanna) monia loistavia mahdollisuuksia ja mielestäni parhaat paikat ovat juuri Vedado ja sielläkin vain ne jotka ovat aivan Hotelli Nacionalia vastapäätä olevassa rakennuksessa. Etuna kohteessa on se, että siitä on lyhyt matka hotellin tyylikkäälle allasosastolle jossa viihdyt loistavien palvelujen kera vaikka koko päivän.

Kaikki tarvittavat palvelut ovat aivan vieressäsi ja ruokaa löydät "Cinema" ravintolasta (open 24h) ja / tai jos vaikka haluatkin katsoa maankuulun Gabaree Parisienne shown on siihen loistava mahdollisuus ja katsottavaa riittää aikaiseen aamuun saakka istuen iltasikarilla kuunnellen loistavia bändejä jne..

Tai haluat vain ihailla maailmankuulua Malecomin rantabulevardia jollaista et tapaa mistään muualta. Rantakadulle alle 100 m. Jos taas haluat lähteä tutustumaan kuuban ja maailman kuuluisaan Partagas tehtaaseen se mahdollista erikoistoive mukaan matkaexpertille joka järjestää visiitin yhteen sun toiseen paikkaan ja/tai kaikkein kuuluisampaan Gabare Tropicanaan ("paratiisi tähtitaivaan alla") joka todella huikea kokemus. Jos ohjelma kiinnostaa, niin bussi lähtee aivan hotelli Nacionalin edestä joka ilta.

Tai haluat vain käydä drinkillä (Habana Vieja) maan kuuluisassa La Floridita ravintolassa ja maistella erikoisen hyvän Daiquirin tai Mojiton jotka suosituimpia paikallisia cigar avec -juomia ja etenkin rommien huippu-uutuude Maximo joka niistä se kallein ja arvostetuin ja nauttia laadukkaiden Havannalaisuutuuksien kera. Jotkut matkalla olleet kertoivat, että paikallinen olut (Kristall ja Bucanero) on ihan hyviä ja maittavia.

Loistavia matkajuttuja havannaan ja muualle kuubaa suuntautuneilte elämysmatkoilta löydät näistä linkeistä: My Cuba: Kuubalaiselämää Suomalaissilmin, Letkeän tunnelman Kuuba, Havanna vangitseva aistielämys, Röyhyttelijöiden aateli Kuuban sikarifestivaaleilla, Kuuba - rantalomalle rytmien maahan, Antiprinsessapäiväkirja Kuumasta Kuubasta.! Kuuba:Trooppisen byrokratian luvattu maa.! Lue mitä Kuubalaiset odottavat maatalousuudistuksista halvemman ruuan toivossa. (Teksti:Patricia Grogg). Kuuba-Havanna: Maailman parhaat sikarit, kävelyretki tai nojatuolimatka "Old Havana" avaa silmät, iltamenot rytmien viedessä, Hotellit, ravintolat, clubit huippu keittiöineen ja loistavat drinkkibaarit, on elämysmatka unelmien saarelle paikallaan ainakin kerran eläissään.!

Katso matkakuvia havannasta ja muualta kuubaa. Myös täältä löydät loistavia matkajuttuja: Cuba Travel Pictures.! Kuuba Travel Guide: Republic of Cuba, History, From Batista to Castro, Castro and Communism, Communist Cuba, Post-Soviet Cuba, Government and politics, Culture, Cuban Music, Religion, Society, Public health, Health present, Demographics, Provinces, Geography, Economy, Infrastructure, All informacion: from Wikipedia, the free encyclopedia

Kun matkustelet siellä-täällä tai muualla maailmaa on aina syytä muistaa se, että "kaikki on väärin aina toisessa maassa". Kuuba: Maailman parhaat sikarit.! Lue huolellisesti kaikki sivujen matka ja ravintola infot niin voit kokea uskomattomia elämyksiä matkoillasi. Muista ottaa kamera mukaan ja varmista, että digikorteissa on tilaa ja pidät huolta kaikesta omasta ja mahdollisesti kaverisi omaisuudesta.

Lue mitä Havannan matkajutun kirjoittaja Laura Similä kertoo Miramarissa sijaitsevasta El Aljibe ravintolasta, joka eräs niistä Havannan huippukuuluisasta kreolikeittiöstä."Ranskalainen keittotaito yhdistyi intiaanien, neekeriorjien ja aikaisemmin alueella jo asuneiden espanjalaisten, saksalaisten ja italialaisten keittiöihin. Kreolikeittiö syntyi samalla alueella rikkaamman väestön eli tilanomistajien keittiöksi".!

Samasta paikasta löytyy sikarialaa harrastaville tai matkatuomisia kaipaaville laatuhavannalaiset Ray Rodriguezin luotsaamasta El Aljibe -sikarikaupasta. Robaina Clubin jäsenkorttia vilauttamalla saat apua ja mukavaa juttuseuraa. Matkatuomiset sikareiden, rommin ja kahvin ohella löytyy oikeilla hinnoilla.

Muista pyytää sikarihankinnoistasi ostokuitit, sillä tarvitset niitä mikäli maastapoistuttaessa (Custom/Tulli) sinulta kyselee ostokuitteja sikarihankinnoistasi?

Jos vinkin mukaan käyt oheisessa kaupassa, muista kertoa Raylle terveiseni ja mistä sait vinkit ja kaikki infot.

Mielenkiintoista luettavaa Kuubasta ja Fidel Castrosta, etenkin miten Neuvostoliiton hajoaminen vaikutti Kuubaan ja sen kaupankäyntiin.!

Lue mitä Marjut Tervola/HS kirjoittaa Fidel Castron Kuubasta tai miten maalle mahtaa käydä Fidelin jälkeen?

Fidel Castro: Kuuba on valmis neuvottelemaan Obaman kanssa.

Kun "Fidel" poistuu kuvioista saattaa kaikki olla toisin. Obama yrittää tehdä kaikkensa, että kauppasaarto poistuisi ja Raul Castron ehdot vapauttaa poliittiset ja "elinkautisvangit" on niin iso asia maiden välisissä selvittelyissä, että se saattaa olla lähes tekemätön paikka. Quantanamo vankileirin lopettaminen oli yksi maailmanluokan ykkösjuttu jolla varmuudella on paljon vaikutusta maiden välisissä yhteyksissä.

Hatunnoston arvoinen temppu, mikäli se toteutuu aikataulun mukaisesti eli tammikuu 2010.

Jos jotakin, olen aina paikalla ja suurimman osan Havannassa ja siellä klo 21.00 paikallista aikaa tapaat minut Hotelli Nacionalin terassilla iltasikarilla.

Have A Good Cigar

Havannan matkaterveisin,

Sikari-Jukka

Omia kokemuksia :)

Vieras    20.03.2009    Cienfuegosin muita vinkkejä    Cienfuegos

iHola!

Olin marraskuussa08 kuubassa cienfuegosissa muutaman viikon. Asuimme kotimajoituksessa (casa particular) ja kokemuksena tämä oli todella ainutlaatuinen! Talon isäntä ja emäntä olivat valmiita auttamaan meitä kaikissa mahdollisissa kysymyksissä ja ongelmissa. Heidän ansiostaan matkamme onnistui täydellisesti, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Kuubaan ensikertaa matkustavalle vinkiksi että lähtee matkaan avoimin mielin! Itse jännitin kovasti majoitustamme ja kun sinne saavuimme koin pienen pettymyksen..vessa ei vetänyt kunnolla, suihku lirutti..aina ei tullut lämmintä vettä. Huoneessamme oli kuuma ja ilmastoinnin kun laittoi päälle oli taas kylmä. Pari päivää kun siinä asustimme tajusin että rakastan sitä! Kuulostaa karulta, mutta näin pääsi lähemmäksi kuubalaisten omaa elämää!! itse ainakin arvostan sitä kokemuksena. Jos olisin mennyt hotelliin jossa kaikki on uutta ja toimivaa en olisi ymmärtänyt ollenkaan millaista on oikeasti elää kuubassa. Samalla näki myös asunnon perheen omaa elämää..heidän ystäviään, ja sukulaisiaan ja kaikki olivat todella kiinnostuneita meistä ja tekivät kaikkensa jotta meillä olisi onnistunut loma. Joka ilta he kertoivat minne kannattaisi juuri silloin lähteä viettämään iltaa ja miten pääsisimme mahdollisimman halvalla takaisin. Sitä todella arvostin. He täysin aidosti halusivat auttaa ja olla ystäviämme.

Matkan aikana koimme niin rantaelämää kuin kaupunkielämääkin. Cienfuegosissa on kiva ranta lähellä keskustaa ja vielä kivempi ja isompi ranta automatkan päässä. Taksilla pääsee halvalla kun vain muistaa sopia hinnan kuskin kanssa ennen kuin nousee kyytiin! Monet paikalliset yrittävät "vedättää" hinnoissa niin kaupoissa kun ravintoloissakin, joten oma maalaisjärki kannattaa pakata mukaan ja rohkeasti kysyä mikä ylimääräinen ateria on ravintolakuittiin ilmestynyt! :) Puhumalla asiat selviää ja saa oikeudenmukaista kohtelua! Suurimmassa osassa paikoissa kohdeltiin kuitenkin todella hyvin ja ystävällisesti! Kaupungilla varmasti tullaan paljon juttelemaan ja nykimään hihasta. Suosittelen kuitenkin vaihtamaan muutaman sanan ihmisten kanssa sillä silloin oppii oikeasti heidän tapojaan ja kulttuuriaan ymmärtämään. Itse tutuistuimme kaveriporukallamme muutamaan kuubalaiseen nuoreen mieheen, kävimme lähes joka ilta juomassa muutamat mojitot! ( kannattaa maistaa! todella hyvä kuubalainen drinkki joka ei suomessa maistu ollenkaan niin hyvältä kuin siellä! Hinnoissa on taas eroa, joten kannattaa etsiä halpa paikka! ) Miehet eivät ollenkaan yrittäneet käyttää meitä hyväkseen vaan oli aidosti kiinnostuneita kulttuuristamme ja kertoivat vinkkejä illanviettopaikoista ja opettivat meitä tanssimaan muutaman askeleen salsaa! :) Jos yhtään tanssijalkaa vipattaa kehotan lähtemään rohkeasti tanssimaan mikäli joku hakemaan tulee. Se on jo ihan kohteliastakin! Kukaan ei huonoja tanssitaitoja naureskele vaan pikemminkin haluavat opettaa ja tutustua ulkomaalaisiin! Ihmiset cienfuegosissa on todella aitoja ja ystävällisiä.. tietenkin varmaan poikkeuksiakin löytyy niinkuin joka paikassa mutta meidän kohdallemme ei niitä sattunut. ja mikäli uskoo törmänneensä hiukan hämärään tyyppiin on helppo vain sanoa että anteeksi on vähän kiire ja lähteä pois. Kukaan ei siitä loukkaannu! Rohkeasti vain juttelemaan mikäli yhtään kiinnostaa tutustua paikallisiin! Muutama yllätys mitä matkalla ihmeteltiin oli se että esim baarien ja ravintoloiden vessaan ei päässyt ellei maksanut "vessavahdille" muutamaa senttiä :) ihan pienikin summa riiittää! Rahaa vastaan saat palan vessapaperia. Kuubassa melkeen missään vessoissa ei ole paperia valmiina, joten se on yksiasia mitä kannattaa pakata mukaan ja pitää aina muutama pala käsilaukussa varmuuden varalta. Tietenkin hotelleissa ja majoituspaikoissa on paperit mutta yleisissä vessoissa harvemmin. Toinen on esim kosteuspyyhkeet joilla voi tarvittaessa huuhdella kädet. Usein oli olo, että kädet ovat likaiset ja ei ollut esim. mukava syödä. Jos tuliaisia miettii paikallisille he ottavat mieluusti vastaan hygieniatarvikkeita..mm. hammasharjoja, hammastahnaa, pesuaineita, meikkejä yms..joten rohkeasti vain kotoa ylimääräisiä mukaan ja antamaan ihmisille esim sinun majoitustasi ylläpitäville henkilöille! he ovat todella kiitollisia! =) ja itselle tulee hyvä fiilis! Tuliaiseksi suomeen kannattaa tuoda rommia ja sikareita ja kasapäin valokuvia! Niitä on kiva katsella jälkeenpäin ja muistella ihania hetkiä!! Voisin melkein luvata, että kun cienfuegosiin kerran pääsee käymään haluaa takaisin ja pian! Itsekin lähdössä kuukauden päästä moikkaamaan ihanaa perhettä ja heidän ystäviään joista matkan aikana tuli myös minun ystäviä! :) Mukavia lomahetkiä kaikille!! P.S vaikka lentojen hinta saatttaa kirpaista, on se varmasti sen arvoista!! <3: llä kuubanihastunutnuorinainenmatkaseuroineen

rauhallista elämää.

Vieras    07.03.2009    Holguinin muita vinkkejä    Holguin

Holguinin kaupunki on tavallisten kuubalaisten kaupunki. Hienointa on että turisteja ei juuri ole. Paikallisten seurassa voi kävellä rauhassa,eikä poliiseja asia juuri kiinnosta. Rikollisuutta ei juuri ole. Kerkustasta löytyy hyviä vuokrahuoneita. Huoneiden hinnat ovat halvempia kuin Havannassa. Myös ravintoloiden hinnat ovat edulliset. Jos haluaa viettää päivän uima-altaalla, kannattaa pyytää taksia ajamaan parhaaseen paikkaan. Se on n. 10 km päässä oleva hotelli ja hinta altaalla olosta oli 10 pesoa/henk. Summan saa alennuksena ravintolan juomista ja ruoista. Illalla on kiva kävellä puistoissa ja piipahtaa ravintoloissa.

Elämää Varaderossa

Vieras    04.09.2008    Varaderon muita vinkkejä    Varadero

Turvallinen paikka,kun vertaa kaupunkeihin. Elintarvikemyymälöissä kannattaa olla tarkkana,en löytänyt yhtään,jossa ei olisi yritetty huijata. Hyviä ravintoloita,mutta yrittävät usein huijata tuomalla liian vähän tilaamia ruokia.Yökerhoja löytyy muualtakin kuin hotelleista,voin suositella esim. La Comparsitaa,sisäänpääsymaksu sis. kaikki juomat ja musiikki ja esiintyjät hyviä. Myös calle 62 musiikkiravintola käymisen arvoinen.Taksit yleensä rehellisiä.Ruokaravintolat yleensä monipuolisempia ja edullisempia kuin Havannassa,kalaruokia ja hummereita löytyy,jos sää on ollut hyvä.

Kaikki mitä sinun tulee tietää ennenkuin nouset koneeseen

Vieras    24.02.2008    Havannan muita vinkkejä    Havanna

Kuubaan ja etenkin Havannaan matkaavien on syytä ensin tutustua oheisiin linkkeihin joista löytyy paljon asiallista ja todella tärkeää asiatietoa mitä tulee itse tietää ennenkuin nousee Havannan koneeseen. Kuubaan etenkin ensikertaa matkaavien on hyvä tietää ne kaikki asiat parhaalla mahdollisella tavalla, että loma onnistuu. Lue infot huolella ja kerro vinkeitä ystävillesi. Majoitus on syytä valita huolella ja niitä on kaksi mahdollisuutta. Joko valmis paketti jossa on kaikki tai Casa Particular majoitus joka edullinen vaihtoehto omatoimimatkaajille. Casat ovat luotettavia ja etenkin jos hankit sellaisen läheltä Nacional Hotellia. Voin opastaa ja hankki asiallisen majoituksen edullisesti jos on tarvetta. Olen käynyt Kuubassa jo vuodesta 1990 alkaen ja tiedän asioista yhtäsuntoista. Kaikkien on syytä luke mitä kerrottavaa Havanna Pocket Guide 2007 on kerrottu ja etenkin jos sikarit kinnostaa mitä niiden hankkimisesta on kerrottu. On muistettava pitää huolta itsestä, ystävistä, passista ja rahoista. Kivalla porukalla matkaan ja kimpassa vaikka vuokra-auto alle niin kokemukset voi olla hyvinkin antoisia? Kamerat mukaan ja kuvat nettiin. Jos on jotain, ota yhteyttä.

[email protected]

Have A Good Cigar. Terveisin, Sikari-Jukka /

www.robainaclub.com/index.php?p=matkat

sikari.sam2k.net/main.php

www.jscigars.ee/index.php/jukka-svahn

www.jscigars.fi/matkat.asp, www.jscigars.ee/index.php/si...kulttuuri, www.jscigars.ee/uploads/File...20web.pdf,

www.jscigars.ee/index.php/mi...an-paalla,

Oletko vieraillut Kuubassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.