Matkakokemukset - Ostokset Deventerissä

Shoppailu

sariy    27.09.2009    Deventerin ostokset    Deventer

Deventerissä ovat samat kauppaketjut kuin muissakin hollannin kaupungeissa, V&D, Hema, Kruidvat, Etos, Blokker..... Muutama erikoinen kauppa täälläkin on esim. sormustinkauppa, leimasinkauppa, pienoismallikauppa, kivikauppa jne. hinnat yleensä ovat hieman suomen hintoja alhaisemmat.

Parasta mitä hollannissa on ovat kirpputorit. Kirpputorit ovat halpoja ja niissä on paljon kävijöitä.

Talvella ovat hallikirpparit ja kesällä ulkokirpparit. Antiikkimarkkinat ja keräilypäivät ovat kalliimpia, mutta käymisen arvoisia. Kirpparit ovat yleensä viikonloppuisin ja hallikirppareihin on pieni sisäänpääsymaksu 3-4 €. Sopiva valuutta kirpareille on 10 c, 20 c, 50 c ja eurolla saakin jo vaikka mitä. Jos jonkin tavaran hinta on 1 € siitäkin hinnasta aletaan tinkiä ja lopullinen hinta saattaa olla 20 c!!! Olen muutaman kerran käynyt suomen kirppareilla ja pyörtynyt jo ovella.

1 € ei saa yhtään mitään ja tavara itsepalvelukirppareilla joutaisi suoraan kaatopaikalle!

Tuliaisina ihmiset kantavat täältä juustoja, en kyllá ymmärrä miksi. Täällä on vain kahta erilaista juustoa, Edamia ja Goudaa. niitä on sitten vain pakattu erilaisiin paketteihin. Molemmat juustot ovat suolaisia ja rasvaisia. olut on täällä halvempaa, 50 c/0.5 l ! Jenveriä ihmiset myös ostavat tuliaisiksi, mutta se on niin pirun pahan makuista. Makua voi verrata huonosti tehtyyn pontikkaan.

Oletko vieraillut Deventerissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.