Matkakokemukset - Hotelleja Salilla

"Paratiisihotelli "

ristoheikki    07.06.2018    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2018 | Hotelli: Rui Palace Cabo Verde

Täydellisyyttä hipova:Riu Funanan "parempi puoli". Olivat reilu vuosi sitten samaa hotellia. Riu PCV:n Hotellin juomatarjoilu uskomaton. Allas myös maastoltaan parempi kuin Funanan.

Arvosana hotellille:

Hotelli kaupungin "portilla"

Vieras    18.03.2016    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Hotel Pontao

Hotelli Pontao sijaitsee "kaupungin suulla", vilkkaasti liikennöidyn liikenneympyrän mutkassa. Hotelli yleisilmeeltään siisti, etenkin alimman kerroksen huoneet, jotka vastikään remontoitu ja myös 2 ja 3 kerroksien huoneita kokoajan remontoidaan.

Ensimmäinen huoneemme oli kadun puolelle ja liikenteen melu häiritsi unta, joten vaihdoimme huonetta parin yön jälkeen altaan puolelle. Uudessa huoneessa oli homevaurio seinässä, mutta se ei meitä muutaman päivän aikana häirinnyt.

Hotellin hankilökunta respassa väliin ynseää, siivoajat (siivoojille jätimmekin kaikki loput escudot viimeisenä päivänä)ja kokit ystävällisiä. Hotellissa on myös vartija 24/7, joten hyvin turvassa olimme. Ilmainen wifi aulassa.

Aamupalalla lähti nälkä, tarjolla paljon hedelmiä,jugurttia, erilaisia vaaleita leipätuotteitä, leikkeleitä,juustoa, kananmunaa monessa muodossa ja myös vaihtuvia paikallisia paistoksia (papuja, kalaa yms) makeita keksejä,kakkua, kahvit automaatista.

Hotellista lyhyt matka rannalle kuin myös "suurimpaan supermarkettiin", jonka valikoima on kuitenkin hyvin rajallinen. Eli, jos haluaa lomailla keskustassa ja kokeilla saaren ravintoloita niin pontao on siihen hyvä paikka.

Arvosana hotellille:

RIU Funana

Vieras    09.02.2014    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Riu Funana

Kun olen lukenut lomailijoiden kokemuksia Salin saaresta tulee sellainen olo, että sitä saa mitä tilaa! Viime vuonna 12-13 vaihteessa olimme ensi kerran Riu Funanassa ja mielestämme se oli paras hoitelli jossa ollemme olleet. Erilaisissa paikoissa ja hotelleissa on kertynyt vajaa 50 matkaa ja siten uskaltanen väittää, että täällä hinta ja laatu kohtaavat.

Ruoka oli yltäkylläistä ja monipuolista. kaikesta näkee ettei laadussa ole menty vain rimaa hipoen vaan ylitys on puhdas. Esimerkkinä nyt vaikka norjalainen kylmäsavulohi jota nyt ei mitenkään noin lähellä päiväntasaajaa voisi olettaa saavansa. Jos joku näistä ruokaa notkuvista pöydistä väittää, että aina sitä samaa, niin hän vähintäänkin puhuu muunneltua totuutta. Palvelu oli mielestäni erittäin ystävällistä, mutta toki itsekkin olen mielestäni ystävällinen, joka lienee syy aina saamaani ystävälliseen palveluun. Riu Funanan Ravintolat olivat osa 24h auki ja valikoima ja alkoholien laatu oli erinomainen allccihotelliksi poikkeuksellisen laadukas.

Hotellissa oli suuret tallelokerot ja lisäksi korkeiden aitojen ympäröimä ja vartioitu alue oli turvallinen, eikä hotellissamme ollut mitään vaaraa varkaista.

Riu Funana ei ole varmasti sieltä edullisimmasta päästä Salin saarella, mutta eipähän mene loma pieleen jos ei itse ole nokka solmussa. Kohta taas lähdetään pariksi viikoksi lomalle ja kohteena Riu Funana!

Lentokoneet ovat muuten ihan uusia 737 koneita, eivätkä poikkea mitenkään muista matkatoimistojen kalustosta.

Jos nyt oikeasti jotain Negatiivista hakee Finnmatkojen Kap Verden matkoista, niin se on makalaukkujen alhainen kokonaispaino, mutta siitä selviää rahalla, kuten yleensä lähes kaikista matkailijoiden valituksen aiheista Kap Verden saarilla.

Sää on niin hyvä kuin vain mahdollista. Kuten matkaesitteistäkin pitäisi selvitä, niin saaren aktiviteetit ovat aurinko, lämpö, uiminen snorklaus ja sukeltaminen. Riu Funanassa nyt tietysti voi "aktiviteetteihin" lisätä hyvän juoman ja ruoan!

Toki myönnän itsekin, että lomamme laadukkain hotelli on aina edellinen yö ennen lähtöä Hilton Airport, mutta joka Afrikan lämpöön halajaa, lienee Sal tai Boavista Riu-hotelleineen paras turvallisin vaihtoehto Afrikassa!

Siispä... Maksakaa vähän enemmän ja nauttikaa PALJON enemmän!

Arvosana hotellille:

Tähtiensä arvoinen

Vieras    28.01.2013    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Riu Funana

Aivan fantastinen hotelli. Olimme siellä joulun pyhistä tammikuun puolelle asti, eli myös uudenvuoden siellä.

All in clusive toimi todellakin 24h/vrk ja juotavien kirjossa oli myös tuontialkoholeja, kun välillä lukee että paikalliset juomat .... Eli baarin juotaville ja palvelulle täysi kymppi. Henkilökunta todella ystävällistä ja palvelualtista.

Ruokaa oli paljon.... oli erilaisia pastoja, pizzoja, erilaisia lihoja, kaloja mahtava valikoima joka päivä, lisukkeita vaikka miten. Oli friteerattuja, paistettuja, grillattuja ruokia .... Omat pitkät pöydät erilaisille salaateille, juustoille, jälkiruuille.....

aamiaisella ja illallisella, pääravintolassa kokit valmistivat sen ruuan siinä ihmisten nähden, taatusti tuoretta ja hyvää. Lukuisten jälkiruokien lisäksi myös tietysti jäätelöt, oma aikuistenkin versio jossa jäätelöä, liekitettyjä baanaaneja, mansikoita... aprikooseja.. mitä minäkin päivänä ja sitten sai valita mitä likööriä sekaan valmiiseen annokseen laitetaan.

Ravintoloita oli monta erilaista, joista saattoi valita... aasialainen, kap verdeläinen, grilliravintola jne .... baareja ympäri hotellialuetta. Altaiden läheisyydessä myös ravintolat joista sai mukavasti hakea päivällä kaikkia herkkuja.

Neljä ihan kunnon kokoista uima-allasta. Jopa uima-altaassa jossa oli myös baarijakkarat vedessä. Altaan vesi +26. Mereen lyhyt matka.

Hotellialue oli suljettu ulkopuolisilta ja myös vartijat käveli siellä edes takaisin. Altaalla saattaa hyvin jättää tavarat päiväksi tuoliin turvallisesti, etteivät varmasti minnekään häviä.

Myös pyyhekortit todella kätevät, vaihda kortti pyyhkeeseen tai toisinpäin, niin usein kun haluat. Ei tarvinnut kosteita pyyhkeitä kanniskella.

Juomavettä sai respasta, hiilihapolla tai ilman, niin monta pulloa kuin halusit.

Canarian lomaan verrattuna plussia: aina hyvä sää. 27-28´C joka päivä ja aurinko paistoi, ei tuntunut kuumalta koska tuuli, mutta se ei ollut häiritsevä tai kova tuuli. Saarella on viimeksi satanut vuonna 2007, joten ei pelkoa sateisesta lomasta. (samaan aikaan kaverit thaimaassa ja joka päivä oli satanut) Meressä uimme joka ikinen päivä.

Edellisnä uuutenavuonna olimme inglesissä ja siellä oli meduusoja dyynien ranta täynnä, ettei voinut ajatella menevänsä uimaan kun rannallakin kävely oli hankalaa. Meduusapartiot niitä siivosi....

Yhtään känniläistä en kahden viikon aikana tavannut. Ihan eri porukka kuin espanjaan menevät. Kerran yhtenä yönä pihalta kuului karjuntaa hetken, sitten loppui kuin seinään, kaveri pääsi parempaan "hotelliin" ja loppuyö ihan hiljainen, ainut ääni kehrääjälintu.

Myös lentomatka oli rauhallinen, ei häiritsevää matkustajaa.

Ja jos matka maksaa hieman enemmän, perillä rahaa ei todellakaan kulu mihinkään!!!

Hotellinjohtaja kulki iltaisin hotellin alueella, aina tervehtien vastaan tullessa.

Uudenvuoden illallisella oli skumppatarjoilut ja henkilökunta heti täytti lasin kun tyhjeni. Myös ruuat oli silloin, mikäli mahdollista, vieläkin paremmat. Oli jopa norjalaista merilohta monella eri kuorrutuksella.

Monena iltana oli ennen illallista aulassa erilaisia juomatarjoiluja, skumppaa, sangriaa, irish coffeeta....

Hotellihuoneet perussiistit, vuodevaatteet vaihdettiin joka toinen päivä ja pyyhkeet niin usein kun halusit, jätit vain lattialle. Tosin usein vaikka ei ollut näin tehnyt, uusia pyyhkeitä ilmestyi lisäksi.

Kiva että huoneissa oli jääkaappi...esim sille vesipullolle tai vaikka lastenruuille. Tallelokero toimi avaimella, eli oli maksuton. Sinne mahtui ihan kivasti pari miniläppäriä, kamerat, rahapussit jne... ei tarvinnnut tupata.

Läheiseen kylään Santa Mariaan taksi maksoi päivällä 3€, illalla oli valolisä eli matka maksoi 5€. Matkaa oli 1,5km jonka myös hyvin käveli.

Kalastuslaiturille tuli joka päivä, puolenpäivän aikaan, paikalliset kalastajat saaliineen, perkasivat ne siinä ja myivät halukkaille. Kalojen kirjo ja koko vaihteli mielettömästi.

jos haluaa kalastamaan niin näiden mukaan vain, oli nytkin turisteja mukana.

Ihan kivoja baareja siinä rannalla jos haluaa poiketa. Mutta muuten kyllä hyvin paikallista vielä, ei mikään turistikrääsä-kohde. Vaikea löytää edes normaalia ruokakauppaa. No eipä sellaista kaivannutkaan....

Kaikenkaikkiaan mahtava paikka!! Nyt mietityttää, mennäkö enää canarialle, kun tuonne lentää vain kaksi tuntia enemmän, eikä tarvi miettiä millainen sää on.

Lentohan on ensin 6 tuntia canarialle, siellä on tekninen välilasku, jossa vaihdetaan miehistö ja tankataan, sekä otetaan rahtia mukaan. Koneesta ei pääse ulos, mutta ihan kivasti poikkasee sitä lentoa. Siitä matkaa enää pari tuntia, joka ei pitkältä enää tunnu. Joten matkaa ei kannata miettiä pitkänä.

Olimme ensimmäistä kertaa, mutta emme todellakan viimeistä!! Suosittelen suurella kädellä.

Arvosana hotellille:

Pieni lomakylä

Vieras    24.12.2012    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Belorizonte

Vietimme viikon loman Kap Verdellä Santa Mariassa marraskuussa 2012. Matkalla oli kaksi aikuista. Asuimme hotelli Belorizontessa. Täytyy myöntää, että olimme positiivisesti yllättyneitä sekä matkakohteesta että hotellista. Olin lukenut netistä erilaisia tarinoita, mutta onneksi ne negatiiviset eivät pitäneet paikkaansa. Sää oli enimmäkseen aurinkoinen. Kuumuutta - päivällä yli +30 C - lievensi tuuli, joka ei kuitenkaan ollut liian kova. Rannalla oli joko vihreä tai keltainen lippu, joten pääsimme kokeilemaan meressä uintiakin. Hotelli oli siisti, parempitasoinen bungalowimme valoisa, vaikka hieman epäkäytännöllinen. Olisin kaivannut ripustuskoukkuja ja hyllytilaa enemmän. Ruoka oli hyvää, vaikka ei mitenkään eksoottista. All inclusive kannattaa valita. Vatsatautia ei tarvinnut pelätä, kun huolehti normaalista käsihygieniasta. Taskuvarkaisiin emme törmänneet ja tallelokeron otamme aina joka hotellissa. Saaren asukkaat ja hotellin henkilökunta olivat hyvin ystävällisiä.

Olin varannut Suomesta koulutarvikkeita vähävaraisille lapsille (kiitos vinkkareille) ja toimitimme ne henkilökohtaisesti perille. Lasten portugalilainen ohjaaja kertoi avustustoiminnasta. Jos itsellänne on tarpeettomia t-paitoja ja shortseja, ottakaa ne mukaan ja lahjoittakaa niitä tarvitseville.

Lomakohdetta valitessamme halusimme matkustaa paikkaan, jossa on aurinkoa, lämpöä ja jotain erilaista ja uutta meille. Näillä kriteereillä valinta osui nappiin.

Santa Mariassa eikä koko Salin saarella ei ole paljonkaan nähtävää, mutta tällä kerralla emme kaivanneetkaan museoita. Shoppailijoille ja bailaajille tämä kohde on liian rauhallinen!

Päivitetty: 25.11.2012

Arvosana hotellille:

Tosi mukava, rauhallinen hotelli lähellä kaikkea

Vieras    07.04.2011    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Odjo d' Aqua

Vietimme viikon Odjo D'Aqua-hotellissa. Aivan mahtava sijainti ja nappivalinta. Mietimme vaihtoehtoja kauan ennen varausta ja onneksi valinta osui kaikesta tietämättömänä tähän. Kävimme katsomassa sitten muutkin vaihtoehdot paikanpäällä rannan toisella reunalla, aikamoisia hotellikolosseja olivat --> viihtyisyys??? Odjo D'Aqua oli aivan rannassa ja myös ihan keskustassa. Muista hotelleista oli pitkä matka sekä rantaan että keskustaan. Vaikka mikäs siinä, jos haluaa pysytellä vaan omalla hotellilla suurimman osan aikaa...

Siisti, kaunis,pieni, rauhallinen hyvän palvelun hotelli. Ei valittamista ja kyllä, kylän paras ruokaravintola oli täällä, kuten opaskin kehui. Ravintolasta ja baariterassilta upea merinäköala! Pääkadun Chez Pastis-ravintolakin oli hyvä, tosin hieman kalliimpi vaihtoehto. Lihavartaat olivat siellä todella herkulliset. Modernissa Blue Barissa, valkoisen kirkon takana, otimme Cosmopolitan-drinkit 2,5e kpl!!! Nämä paikat maininnan arvoisia.

Arvosana hotellille:

Hyvällä paikalla keskustan tuntumassa

sannabrygga    31.03.2009    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Central

Tässä hotellissa ei ollut luksuksesta tietoaan, mutta kaikki oli perussiistiä ja ihan ok. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta.

Hotelli sijaitsee keskellä paikallista asutusta, eli mukava oli seurata parvekkeelta heidän arkeaan.

Paljon tosin emme ehtineet hotellissa aikaa viettää, eli se kelpasi meille hyvin. Keskustaan oli muutaman harppauksen pitinen matka ja rannallekkaan ei muutamaa sataa metriä pitempi ollut.

Aamupala oli ihan tavallinen leipä&murosettiä.

Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä ja lakanatkin viikon aikana pari kertaa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Salilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.