Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Hotelleja Dominikaanisessa tasavallassa

Samanan niemimaa oli pala paratiisia

Vieras    22.02.2019    Las Terrenasin hotellit    Las Terrenas
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2018 | Hotelli: Grand Bahia Principe El Portillo - All Inclusive

Olimme kaksi viikkoa Dominikaanisessa tasavallassa, joka oli upea maa. Ensimmäisen viikon olimme Puerto Platassa ja toisen Las terrenaksen kylän lähellä Samanassa. Puerto plata oli mukava, mutta jos paratiisia kaipaa, suosittelen Samanan niemimaata. Hotellimme Grand bahia principe el portillo sijaisti kaukana muista hotelleista, mikä tarkoitti sitä, että upeaa ja hiljaista paratiisirantaa jatkui kilometrikaupalla molempiin suuntiin. Rannalla oli myös hyvät mahdollisuudet snorklaukseen, sillä riuttaa riitti ja se oli lähellä rantaa. Itse hotellikin oli laadukas. Säät olivat hyvät, sillä kahden joulukuussa vietetyn viikon aikana satoi vain kerran. Ilmasto oli muutenkin miellyttävä, sillä oli lämmintä, muttei tukahduttavan kuuma.

Arvosana hotellille:

Hajuhaitta

Vieras    07.05.2014    Dominikaanisen tasavallan hotellit    Dominikaaninen tasavalta
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Riu Bachata

Hotel Riu Bachata, all inclusive. Hieno hotelli ja hyvä palvelu, mutta kaikki matkassa olleet vaatteet haisevat useasta pesusta huolimatta edelleen homeelle. Muuten tykättiin ja matkustetaan kohteeseen uudelleenkin.

Arvosana hotellille:

Hotelli Granventana,

Vieras    28.01.2014    Playa Doradan hotellit    Playa Dorada
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2012 | Hotelli: Granventana

Hotelli on hyvä,henkilökunta ystävällistä,ruoka hyvää jamaistuvaa.Jos haluaa nauttia lomasta suosittelen.Menemme sin-

ne nyt neljättä kertaa isommalla purukalla.Perhe ja lapsi ystävällinen hotelli. Hotelli sijaitsee rannalla ja palvelut kaikki

samassa paikassa.

Arvosana hotellille:

Iso "lomatehdas".

Vieras    04.01.2014    Puerto Platan hotellit    Puerto Plata
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: VH Gran Ventana Beach Resort All Inclusive

Eka kokemus tällaisesta all-inclusive hotellista. Itse hotellista ei löydy moitetta. Siisti, hyvä ruoka, ranta lähellä, ystävällinen henkilökunta... Kaikenkaikkiaan hyvä paikka jos lähdet lepolomalle. Aktiviteetteja riittää mutta paikalliselämää ei tältä alueelta löydy. Mutta senhän kaikki tietävät jo lähtiessä. Golfaajan ykköspaikka!

Arvosana hotellille:

Teolisuuslaitos

Vieras    10.02.2013    Puerto Platan hotellit    Puerto Plata
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Grand Paradise Playa Dorada - All Inclusive

Olimme maksaneet matkasta lisää jotta saisimme hieman paremman huoneiston. Näin ei kuitenkaan

käynyt vaan, parveke oli palmuversojen sekä muiden kasvien peittämä. Se siitä merinäköalasta.

Parvekkeen vieressä oli uima-altaiden pummpuhuone jossa komressori huusi 24 h 150 desibeliä.

Tämä on Apollomatkojen käsitys Superiorhuoneistosta. Joten se joka maksoi lisää oli tyhmä, kun samanlaisen

huoneiston sai pienemmällä rahalla ja merinäköalalla.

Suurinosa henkilökunnasta oli täysin tympiintynyt työhönsä. Ruokapuolella osattiin hyvin pilata hyvät raaka-aineet

Punaviini sekä Valkoviini oli jotain vanhaa tynnyrinpohjaa joka oli muuttumassa etikaksi.

Baarissa tarjottavat juomat olivat kaikki samanlaista PONTIKKAA johon laitettu esansia maun muutamiseksi.

Kolmannen yön jälkeen lähdimme kyseisestä hotellista. Vietimme todella hyvän loppuloma.

Finnairinlennot mennen tullen tuntitolkulla myöhässä. Takaisintullessa en ole missään saanut niin onnetonta ruokaa.

Koneen piti olla Helsigissä 1715. Koneessa aloitettin Myöhäisen AAMIAISEN tarjoilu ,nyt ymmärrän mistä ne

säästöt saadaan NIIN SANOTTU SÄMPYLÄ YHTÄ SUURI KUIN VOINAPPI.

Huhtikuussa on kiva verrata kun lennämme AIRBERLININ kanssa Puerto Plattaan

Arvosana hotellille:

Iso, mutta kaikki palvelut sisältävä hotellialue

Vieras    05.01.2012    Punta Canan hotellit    Punta Cana
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2011 | Hotelli: Barceló Bávaro Palace Deluxe - All Inclusive

Maailman matkaajana voin suositella: kerrassaan loistava infrastruktuuri ja palvelut ja turvallisuus huippuluokkaa!

Arvosana hotellille:

Ei kiitos!!

Vieras    10.12.2009    Las Terrenasin hotellit    Las Terrenas
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: gran bahia principe el portillo

Hotelli oli luokiteltu n. 4 tähden hotelliksi mutta se ei todellakaan ollut sitä. olen matkustanut paljon elämäni aikana joten osaan luokitella hotelli. Olin hotellissa perheeni kanssa johon kuuluu myös pieniä lapsija ja he kaikki olivat samaa mieltä kanssani, että hotelli oli huono. Lopulta tulimme siihen tulokseen että vaihdoimme hotellia. En suosittele hotellia kenellekkään.

Arvosana hotellille:

Ihana Punta Cana

Vieras    08.05.2009    Dominikaanisen tasavallan hotellit    Dominikaaninen tasavalta
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2007 | Hotelli: Riu Taino

Vietimme perheen kanssa vuodenvaihteessa 2008-2009 kaksi viikkoa Punta Canassa Riu Taino hotellissa - upein lomamme koskaan! All Inclusive paketti oli todella huoleton lasten kanssa lomaillessa, pöydästä löytyi aina jokaiselle jotakin syötävää, eksoottisemmat ruo'at pystyi lasten kohdalla ohittamaan. Ravintoloita hotellissa oli ainakin 3 erilaista, lisäksi voimme käydä myös kahden viereisen saman ketjun hotelleissa syömässä.

Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja iloista - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Palvelu hotellissa toimi miten kuten, yleensä muutaman dollarin lahjuksella asioihin tuli vauhtia ja kaikki järjestyi. Iso nippu yhden dollarin seteleitä kannattaa siis pakata mukaan.

Joka paikassa soi iloinen ja mukaansatempaava merengue musiikki, jopa tarjoilijat tanssivat ja lauloivat välillä. Lomakohteena Punta Cana on aivan huippu, hotellin isolta allasalueelta oli vain n.50 metriä mereen. Ranta oli ihana pitkä ja valkohiekkainen, eikä vuoroveden vaihtelua juurikaan ollut. Ja rantaa riitti kymmeniä kilometrejä. Rannalla pystyi harrastamaan surffausta, varjoliitoa, purjehdusta yms. Välineitä sai rannalta päiväksi käyttöön panttimaksua vastaan.

Sadetta saimme muutamana päivänä satunnaisesti, vettä tulikin kerralla reilusti. Kuurot kestivät maksimissaan n.puoli tuntia ja kun ensimmäiset pisarat tippuivat, oli kiireesti juostava suojaan, sillä sade tuli todella nopeasti.

Luonto on koko saarella aivan fantastinen ja ilmasto leppeän lauhkea, kuin lämmin lehmän henkäys. Liikenne saarella on pelottavaa, kaikki ajavat ihan miten huvittaa, ohitellaan täysin sokeissa kurveissa eikä aina pimeällä muisteta edes valoja. Maahan on vasta saatu voimaan laki, joka kieltää pullo kädessä ajamisen, promillerajoja ei siis tunneta. Autokannasta 80% on maastureita, niillä teillä ei pienemmällä autolla pärjäisikään. Autonvuokraus ei siis todellakaan ole suositeltavaa! Tutustuimme myös läheiseen Higuyen kaupunkiin, jossa liikennekaaos oli lähes intialaista tasoa. Moposkootterin päällä saattoi olla koko perhe puikkelehtimassa autojen välissä. Sentään bussit ja kuorma-autot pysähtyivät punaisiin valoihin, pienemmät ajoneuvot eivät juuri valoista välittäneet. Ja koko kaupungin yllä leijui sininen pakokaasusavu.

Samanan paratiisisaari on ehdottomasti kokemisen arvoinen, saari on luonnonsuojelualuetta ja pitkää autiota

hiekkarantaa riittää silmänkantamattomiin. Ikävä kyllä, saaren rantaan ajautuu mereltä kaikenlaista roskaa, muovikanistereita ja -pusseja, säilyketölkkejä yms. Ymräristöasioissa olisi vielä paljon tekemistä. Saaren ranta on matalaa noin vyörärön syvyistä vettä vaikka kuinka pitkälle, snorklaajalle sopiva paikka. Saari on melko suuri, sen ympäri ei siis kannata haaveilla kävelevänsä. Saarella on myös joitakin hotelleja, mutta ne sijaisivat saaren vastakkaisella puolella.

Suosittuja tuomisia Dominikaanisesta ovat paikalliset käsityöt, Larimar-kivestä ja meripihkasta valmistetut korut, maalaukset sekä paikallinen rommi. Rommia saarella juodaan muutenkin paljon, lähes samaan tyyliin kuin meillä kahvia. Ihmiset saattavat olla hauskassa hutikassa, suomalaiseen tyyliin kaatokännissä ei koskaan.

Ainoa negatiivinen asia osui kohdallemme kotiinlähdössä, lähtöselvitys tapahtui uudessa vasta käyttöönotetussa terminaalissa, jossa mikään ei toiminut. Lähtöselvitykseen meni perheemme osalta aikaa lähes puolitoista tuntia, siltikin boarding passit olivat väärillä nimillä, ja jouduimme vielä kerran asiaa selvittämään. Yhden suomalaisen matkailijan nimi puuttuu lähtölistalta kokonaan, siitä huolimatta kaveri joutui kyllä lähtemään kotiin pitkän selvittelyn jälkeen. Välilasku Puerto Plataan oli surkeampi kuin EU:n kieltämät eläinkuljetukset, koko porukka marssitettiin seisomaan vanerikäytävään, jossa oli peltikatto - ja lämpöä 28 astetta. Välilasku kesti noin 45 min. minä aikana käytävästä ei olisi saanut poistua. Onneksi suomalainen ei aina tottele sääntöjä, vaan läksimme vaeltamaan vessaan sekä kauppohin ostamaan juotavaa. Kun kone oli lähdössä, ei siitä mitään kuulutuksia tullut, porukka vaan oli kadonnut käytävästä. Käytävän päässä oli kaksi virkailijaa, jotka kysyivät jokaiselta, Lontooseen vai Helsinkiin, ja matkustajat ohjattiin oikealle tai vasemmalle vastauksen mukaan. Mitään boarding passeja ei tarkastettu tai kyselty. Kyllä harmittaa, että jäi hyvä tilaisuus käyttämättä ja nähdä Lontoo samalla reissulla !!

Kaiken kaikkiaan aivan nappireissu, kun muistaa olla maassa maan tavalla, eikä ole turhan tiukkapipo. Asiat eivät aina hoidu suomalaisella tehokkuudella, mutta jollakin aikataululla hoituvat kuitenkin. Englanin lisäksi olisi hyvä osata edes vähän ranskaa tai saksaa, niillä pärjäsi paremmin, espanjasta puhumattakaan. Reissuun mukaan leppeää lomafiilistä sekä rentoa meininkiä. Kyllä suomalaisillakin olisi paljon opittavaa karibialaisesta elämänmenosta!

Arvosana hotellille:

Parhain hotelli ihanalla rannalla

answ    25.02.2009    Las Galerasin hotellit    Las Galeras
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2009 | Hotelli: Grand Paradise Samana

Pitkän ajomatkan jälkeen El Portillon lentokentältä Las Galerakseen saavuttiin Grand Paradiseen. Vastaanotto oli iloinen, saatiin heti käsiimme jotain paikallista juotavaa ja iloiset hymyt hotellin työntekijöiltä. Seuraavaksi päästiin merinäköala bungalowiimme, portsari kantoi laukkumme.

Huone oli hieno ja tilava.. jääkaapista löytyi juotavaa jokaisen makuun ja asetuimme heti kodiksi :)

Hotellilta sai pyyhkeet lainaksi, ja ne sai myös vaihdettua vaikka joka päivä allasbaarin viereisestä Kiko's Teamin pyyhepalvelusta.

Seuraavat kaksi viikkoa sujui liiankin nopeasti, ihmiset siellä oli mahtavia!

Iltaohjelmat olivat upeita ja kiko's team on paras.

saatiin paljon hyviä kavereita.

Paras paikka!

Arvosana hotellille:

Loistava valinta

Vieras    06.07.2008    Cabareten hotellit    Cabarete
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: Azzurro Club Cabarete - All Inclusive

Hotelli on loistavalla paikalla, aivan rannassa. Ranta on surffareiden suosiossa, sopivan tuulinen.Uimista ajatellen ranta on liian aallokkoinen, mutta hotellilla on hyvät, siistit uima-altaat.

Rantaa on täynnä elämää. Sitä pitkin oli kiva käveleskellä ja välillä saattoi poiketa rantabaareihi/kahviloihin.

Illalla aukesi rannalle useita ravintoloita. Ruoka niissä oli kohtuuhintaista, jos välillä haluaa kokeilla muutakin, kuin oman hotellin tarjontaa. Osassa paikoista oli illalla (yöllä) disco ja tunnelma niissä tosi vauhdikas ja rento. Ja tämä kaikki kävelymatkan päässä.

Silti discon melu ei kantautunut hotellihuoneeseen saakka.

Henkilökunta oli ystävällistä, niinkuin Karibialla yleensäkin ja all inclusive -paketin ruoat ja juomat tosi hyvät ja monipuoliset. Nälkä (eikä jano) ehdi yllättämään. Ruokaa oli saatavilla käytännössä kokoajan ja baari on auki 24h joka päivä.

Huoneet oli siistit ja siivooja kävi joka päivä. Vesijohtoverkosto ei ole Suomen eikä euroopan tasolla ja paine vaihteli. Huoneessa oli myös jääkaappi juomia varten.

Hotelli sijaitsee aivan kaupungissa, joten ostoksille pääsi, kun vain respasta käveli ulos.

Suunnitelmissa on taas ensi tammikuussa lähteä takaisin samaan paikkaan.:)

Miinuksena tästä paikasta oli katukaupustelijat, joita ei niinkään Cabaretessa, mutta suuremmissa kuten läheinen Sosua sai väistellä. Ja kauppiaiden kanssa joutuu tinkimään. Hinnat vaihtelivat tosi paljon samoillekkin tuotteille. Dominikaaninenhan on tosi köyhä maa ja kerjäläisiä näkyi myös.

Suosittelen tätä paikkaa. Hotelli ei ole turisteille tarkoitetussa "lomakylässä", jossa näkee vain toisia turisteja, vaan keskellä Karibialaista elämää.

Arvosana hotellille:

Upea hotelli valkoisella hiekkarannalla

maria    23.02.2008    Punta Canan hotellit    Punta Cana
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2006 | Hotelli: Grand Palladium Palace Resort & Spa, The Royal Suites

Olimme Punta Canassa mieheni kanssa kahden viikon lomalla toukokuussa 2006. Huoneemme oli Royal Suitesien puolella, jolloin meillä oli oma ranta, monia a la carte -ravintoloita, joista valita, oma poreallas huoneessa, ja kaikki tämä kuului hintaan. Olimme lomalla off season -aikaan, jolloin hinnat olivat alhaisemmat, eikä väkeä ollut ihan niin hirveästi. Hiekkaranta oli aivan mielettömän upea, merivesi kirkasta ja lämmintä. Henkiläkunta oli ystävällistä ja ammattitaitosta. Kaikin puolin onnistunut matka.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Dominikaanisessa tasavallassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.