Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Chilessä

Ecuador Park

Vieras    25.02.2009    Concepcionin aktiviteetit ja harrastukset    Concepcion

Ehdoton vierailun kohden Consepcionin kaupungissa, vallankin, jos olet matkalla lasten kanssa. Kaupungista ei löydy kovin montaa lapsille sopivaa kohdetta, mutta tämä puisto oli ehdoton suosikkini.

Puistossa voi pelata tennistä ja jalkapalloa sekä lenkkeillä. Tai viettää pieni piknikhetki nurmikolla loikoillen. Samoin siellä on lasten liukumäkiä ja vesipuisto. Helteisellä ilmalaal vesipuisto on hyvin suosittu.

Puistosta pidetään hyvää huolta, sen nurmikkoa kastellaan lähes päivittäin.

Puiston keskivaiheilla on kaunis punainen talo, jossa sijaitsee Consepcionin historiasta kertova, oikein mukava museo. Siellä saat käyttöösi englannikielisen esitteen, jotta voit tutustua tarkemmin vitriineissä oleviin interiööreihin.

Silloin kun minä olin kaupunfissa oli keskikesä ja loma-aika. Puistossa pidettiin suuri ilmaiskonsertti ja siellä oli useamman päivän ajan satojen metrien rivi myyntitelttoja, joissa myytiin Chilen ja naapurivaltioiden käsitöitä tosi halpaan hintaan.

Jäätelönmyyjä parkkeraa usein jäätelöpyöränsä puistoon ja joskus sieltä löytyy muitakin juoman ja naposteltavan myyjiä.

Kanantat tutustua

Hevosvaellukset, kajakkiretket, canopy

Vieras    13.02.2009    Vina del Marin aktiviteetit ja harrastukset    Vina del Mar

Olen käynyt hevosvaelluksilla eri puolella maailmaa, koska ne ovat mukava vaihtoehto yhdistää toiminta ja paikalliseen luontoon ja ihmisiin tutustuminen. Ylivoimaisesti paras kokemus tällä saralla löytyy Chilen Viña del Marista, jossa Ritoque expediciones niminen firma järjestää hevosvaelluksia upeilla hiekkadyyneillä. Oma ensimmäinen ratsastuskokemukseni juuri kyseisessä paikassa oli niin ainutlaatuinen, että jouduin aloittamaan uuden harrastuksen. Paikassa voi siis ratsastaa vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin ollut hevosen selässä. Toisaalta myös kokeneinkin ratsastaja saa varmasti upean elämyksen päästessään ajamaan kiitolaukassa lintuparvia lentoon hiekkarannalta. Ja vaikka hevoset ei niin kiinnostaisikaan, on retki silti mainio tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin. Tuolla nimittäin jokaiseen retkeen suhtaudutaan ainutkertaisena elämysmatkana ja paikalliseen huolettomaan ja aitoon tapaan huolehditaan jokaisen vieraan hyvinvoinnista.

Paikassa järjestetään myös melontaretkiä pienellä joella ja merenrannalla ja löytyypä vieä ns. canopy-rata. Se on sellaista hommaa, että puiden ja muiden väliin on pingotettu vaijereita, joita pitkin sitten liu'utaan valjaiden varassa.

Oletko vieraillut Chilessä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.