Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Chilen matkakokemukset ja vinkit

Chileläiset rosvot

Vieras    23.01.2021    Chilen vaarat ja ongelmat    Chile

Asuin pari vuotta Chilessä ja voin hyvin yhtyä muutamaan mielipiteeseen tällä palstalla. Chileläiset ovat saatanan huijareita ja rosvoja, osaavat kyllä laskuttaa ja veloittaa mutta jos itse olet jotain saamassa heiltä, vaikka vuokratakuuta, on suuret mahdollisuudet menettää rahat jotka sinulle kuuluisi palauttaa. Saatanan rosvot.

Monien kokemuksia todistetusti

Vieras    22.01.2020    Chilen vaarat ja ongelmat    Chile

Moi, valitettavasti on totta että chileläiset tunnetaan ulkomailla rosvoina ja varkaina. Sama juttu Chilessä, perheen sisällä puukotetaan selkään ja työpaikoilla varastetaan kaikki. Pystyisin todistamaan sanomani tarvittaessa.Viime kuukausina nähty mieletön tuhoamisvimma ja väkivaltaisuus.

Chileläinen mentaliteetti

Vieras    25.08.2019    Chilen muita vinkkejä    Chile

Chile jakaa mielipiteitä. Turisti ei sitä ehkä huomaa mutta chileläiset kohtelevat ulkomaalaisia halveksuen ja aliarvioiden. Hyvin ikävä asenne. Tämän vahvistaa myös muutama eteläamerikkalainen tuttavani, samat kokemukset heillä.

Hurja pettymys

Vieras    19.09.2018    Chilen muita vinkkejä    Chile

Chilessä käyneenä ja myös jonkun aikaa asuneena ei voi kuin sanoa että turistille voi olla ok maa mutta ei ikinä kannata asua koska ihmiset ovat paskoja. Chileläiset ovat epävieraanvarasia, epäkohteiliaita ja riidanhaluisia ja hvetti mikä takapajula. Ilman sellaista paikallista veronumeroa ei voi käydä edes paskalla. Aivan järjetön byrokratia. Se, että Chile on vähän korruptoitunut maa on täysi valhe. Chileläiset huijaa sen minkä ehtii, eritoten taksikuskit ja kaikilla on ihme vittumainen ajattelutapa. Santiago on tylsä, sisäänpäin lämpiävä kaupunki ilman identiteettiä, kun luulee olevansa joku Eurooppa.

suomenkielinen opas

Vieras    23.01.2014    Santiago de Chilen muita vinkkejä    Santiago de Chile

Jos matkasi suuntautuu Santiagoon, niin olen käytettävissä oppaana. Olen asunut täällä 13 vuotta ja opiskellut täällä matkailualalle. Ulla [email protected]

Asun Vina del marissa

Nyman5    31.03.2011    Chilen muita vinkkejä    Chile

Hei.

Asun Chilessä, vina del marissa,Valparaison kupeessa, mikäli on oppaan tarvista,niin ota yhteyttä, voin tutustuttaa paikallisiin nähtävyyksiin!

Eki

Ecuador Park

Vieras    25.02.2009    Concepcionin aktiviteetit ja harrastukset    Concepcion

Ehdoton vierailun kohden Consepcionin kaupungissa, vallankin, jos olet matkalla lasten kanssa. Kaupungista ei löydy kovin montaa lapsille sopivaa kohdetta, mutta tämä puisto oli ehdoton suosikkini.

Puistossa voi pelata tennistä ja jalkapalloa sekä lenkkeillä. Tai viettää pieni piknikhetki nurmikolla loikoillen. Samoin siellä on lasten liukumäkiä ja vesipuisto. Helteisellä ilmalaal vesipuisto on hyvin suosittu.

Puistosta pidetään hyvää huolta, sen nurmikkoa kastellaan lähes päivittäin.

Puiston keskivaiheilla on kaunis punainen talo, jossa sijaitsee Consepcionin historiasta kertova, oikein mukava museo. Siellä saat käyttöösi englannikielisen esitteen, jotta voit tutustua tarkemmin vitriineissä oleviin interiööreihin.

Silloin kun minä olin kaupunfissa oli keskikesä ja loma-aika. Puistossa pidettiin suuri ilmaiskonsertti ja siellä oli useamman päivän ajan satojen metrien rivi myyntitelttoja, joissa myytiin Chilen ja naapurivaltioiden käsitöitä tosi halpaan hintaan.

Jäätelönmyyjä parkkeraa usein jäätelöpyöränsä puistoon ja joskus sieltä löytyy muitakin juoman ja naposteltavan myyjiä.

Kanantat tutustua

Caracol Hill kaupungin kupeessa

Vieras    25.02.2009    Concepcionin nähtävyydet    Concepcion

Aivan Concepcionin kaupungin kupeessa mukavan, noin kilometrin mittaisen Ecuador puiston vieressä on mahtava Caracal Hill. Vietin Consepcionissa 2 viikkoa, jona aikana kiipesin mäelle kolme kertaa:

Ensimmäisellä kerralal käytin polkuja ja melkein eksyin. No se toi retkeeni jännitystä. Toisella kerralla käytin virallista mukulakivilllä päällystettyä, autoiluunkin sopivaa tietä. Tällä reissulla näin vauhtia ja vaarallisa tilanteita, kun alamäkipyöräilyä harrastavat pojat olivat vähällä törmätä ylöspäin ajavaan autoon. Kolmas kerta oli yhdistelmä virallisia ja epävirallisia reittejä.

Maisemat mäeltä kaupungiin ovat mahtavia, niitä kelpaa kuvata. Kipuamisessa saa myös hyvää liikuntaa.

Kannattaa siis kiipeillä Caracol Hiilin rinteitä, jos käväiset Consepcionin kaupungissa, suosittelen.

Hevosvaellukset, kajakkiretket, canopy

Vieras    13.02.2009    Vina del Marin aktiviteetit ja harrastukset    Vina del Mar

Olen käynyt hevosvaelluksilla eri puolella maailmaa, koska ne ovat mukava vaihtoehto yhdistää toiminta ja paikalliseen luontoon ja ihmisiin tutustuminen. Ylivoimaisesti paras kokemus tällä saralla löytyy Chilen Viña del Marista, jossa Ritoque expediciones niminen firma järjestää hevosvaelluksia upeilla hiekkadyyneillä. Oma ensimmäinen ratsastuskokemukseni juuri kyseisessä paikassa oli niin ainutlaatuinen, että jouduin aloittamaan uuden harrastuksen. Paikassa voi siis ratsastaa vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin ollut hevosen selässä. Toisaalta myös kokeneinkin ratsastaja saa varmasti upean elämyksen päästessään ajamaan kiitolaukassa lintuparvia lentoon hiekkarannalta. Ja vaikka hevoset ei niin kiinnostaisikaan, on retki silti mainio tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin. Tuolla nimittäin jokaiseen retkeen suhtaudutaan ainutkertaisena elämysmatkana ja paikalliseen huolettomaan ja aitoon tapaan huolehditaan jokaisen vieraan hyvinvoinnista.

Paikassa järjestetään myös melontaretkiä pienellä joella ja merenrannalla ja löytyypä vieä ns. canopy-rata. Se on sellaista hommaa, että puiden ja muiden väliin on pingotettu vaijereita, joita pitkin sitten liu'utaan valjaiden varassa.

chilen byrokratia

Vieras    08.01.2009    Chilen vaarat ja ongelmat    Chile

Lan Chile on itseasiassa probleema kun eivät anna suomalaisen lapsen päästä takaisin suomeen koska on saapunut australian kautta.

Äiti Boliviasta. Tarvitsee isän tekemän valtuutuksen konsulaatissa.

Virkailijat erittäin tylyjä Lan Chilessä

Älkää käyttäkö jos mahdollista, suosittelen

Oletko vieraillut Chilessä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.