Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Brasiliassa

Turvallisuus

Vieras    30.01.2009    Ponta Negran vaarat ja ongelmat    Ponta Negra

Olen ollut Ponta Negrassa viimeisen kolmen vuoden aikana n.10 kertaa, enkä ole kokenut sitä sen turvattomammaksi paikaksi kuin muut kaukomatkakohteet. Pohjoisen Brasilian alueen matkailuministeri on ymmärtänyt alueen turismin arvon, ja tehnytkin asian hyväksi jotain. Viimeisten parin vuoden aikana esim. rantakadulla poliisipartiot ovat lisääntyneet ja iltaisin siellä partioi myös siviilipukuinen järjestysmies.

Terve maalaisjärki lienee paras turva, myös Ponta Negrassa.

Kaunista, kuumaa ja vaarallista

Brasilian koillisosassa sijaitsevan Natalin kaupungin kupeessa on Ponta Negran kylä josta on kehittynyt alueen hotelli- ja matkailukeskus keskelle paikallisasutusta, Atlantin rannalle, kilometrien pituisen hiekkarannan äärelle.

Ongelmaksi on muodostunut paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden erittäin suuret tuloerot. Tämä osaltaan on aiheuttanut jopa aseellisia ryöstöjä joissa kohteena ovat olleet turistit. Räikeimmät tapaukset ovat tapahtuneet uimarannalla keskellä päivää. Osansa tapahtumiin lienee myös alueen erittäin suurella huumeongelmalla ?

varo varasta

Nancy    06.07.2008    Fortalezan vaarat ja ongelmat    Fortaleza

Fortaleza on miljoonakaupunki,joten väki löytyy laidasta laitaan.Oppaita kannattaa uskoa sillä esim slummialueelle ei kannata mennä edes päiväsaikaan.Avenida Beira Marilla on turvallista kulkea illallakin kunhan on muistanut jättää kultakorut kotiin.

Taksilla kannattaa iltaisin liikkua,edullista.Rahanvaihto on turvallista Beira Marilla sijaisevissa rahanvaihtotoimistoissa.

Erittäin tarkkana saa olla mikäli ostat katukahviloissa kierteleviltä kaupustelijoilta,saat liian vähän takaisin tai menetät kaikki.Kaupustelijat toimivat usein parin hengen porukassa.Varo!

Kameraakaan ei kannata laskea käsistä kahvilapöydälle.Huumehörhöja on kaupungissa paljon kuten katulapsiakin,älä sorru sääliin,pidä realit visusti itselläsi.Iltaisin kaupungilla partioita,jotka kieltävät antamasta mitään katulapsille.Maassa maan tavalla ja oppaita kannattaa uskoa.

Kolme kertaa olen käynyt,saldo yksi varastettu rannekello ja eka reisulla monia huomautuksia paikallisilta kultaisen kaulakorun käytöstä.Vahingosta viisastuu lout reissut ongelmitta ja taas jouluna Brasiliaan.

Uimalammet viidakossa

vaka    12.04.2008    Manauksen vaarat ja ongelmat    Manaus

Uima/kylpylammet viidakossa saattavat näyttää viehättäviltä. Vältä kuitenkin niitä. Niissä voi olla eläimiä ja viruskantoja, jotka aihuttavat pohjoismaiselle pahojakin sairauksia. Viidakko ei ole vaarallinen.

Muutoin Manauksen alue on hieno.

Oletko vieraillut Brasiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.