Matkakokemukset - Lennot & liikenne Bremenissa

Joukkoliikenteestä Bremenissä

Sinisara    12.08.2013    Bremenin lennot & liikenne    Bremen

Joukkoliikenteen käyttö oli helppoa. Bremeniin tullessa lentoasemalla lipun voi ostaa lähtöpysäkin automaatista tai raitiovaunun automaatista. Valittavissa oli englanninkielinenkin valikko, mutta kyllä ostos oli helppo myös saksankielellä. Kertalippu maksoi 2.40, lapsi ilmaiseksi aikuisen mukana. Kolikoita piti latoa ilmoitettu summa, palautusraha ja lippu kolahtivat oitis. Myös setelit kelpasivat, mutta käsitin että vain yksi kpl seteleitä. Paikalliset maksoivat jollakin vihreällä kortilla, lienee paikallinen matkakortti. Luottokortilla ei käsittääkseni voinut maksaa.

Jos matkusteli yhtään enemmän niin päivän lippu (tagesticket), jolla sai aikuisen lisäksi matkustaa kaksi muistaakseni alle14-vuotiasta, oli edullinen 6.80, ja kelpasi vielä seur pnä klo 03:een.

Lippujen yksityiskohtia, ks kohta tickets

Sivuilta selviää myös millä bussilla/ raitovaunulla pääset määränpäähäsi

www.bsag.de/eng/index.php

Lippuja sai myös turisti-infosta. Lentoasemalla info oli hieman kaukana Ryanairin E -terminaalista, löytyi pääterminaalista etsiskelyn jälkeen. Tämä kertalippu piti taittaa pitkittäin kahtia ja leimata punaisessa automaatissa.

Ostin ensimmäisen päivälipun rautatieaseman infosta. Sieltä myytiin hieman erilainen tageskarte, joka maksoikin 9.50 , oli voimassa vain sen päivän klo 18aan, mutta oikeutti joihinkin alennuksiin joita en tarvinnut. Harmitti vähän.

Raitiovaunu - ja bussilinjasto löytyy Bremenin kartan kääntöpuolelta. Tällaisen kartan sairautatieasemen infosta ja varmaankin useista hotelleista.

Suosittelen etenkin raitiovaunumatkailua. Tasaista ja mukavaa. Pysäkeillä näyttötaululta näki montako minuuttia seuraavan lähtöön. Sisällä selkeä näyttö ja myös kuulutus pysäkeistä.

Oletko vieraillut Bremenissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.