Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Alaskassa

Mustakarhu

kalamies    05.03.2009    Alaskan nähtävyydet    Alaska

Hyder pieni kaupunki Alaskassa jossa on mahdollista kuvata mustakarhuja. Karhut tulee jokeen pyydystämään kutemaan nousevia lohia ja niitä pääsee kuvaamaan ihan lähietäisyydeltä kun pyytävät lohia joesta. Mitään suojavarusteita ei ollut kuvaajat seisoivat kahden pienen joen välissä olevalla kannaksella ja karhut olivat joessa.

Nykyisin paikalle on tehty puusta katselutaso jossa kuvaajat ovat aitojen sisäpuolella. Tämä tehtiin sen jälkeen kun innokas valokuvaaja juoksi karhun perään metsään kuvaamaan ruokailua. Kuulemma kuvaaja joutui itse karhun ruuaksi kun juoksi perään. Ei ole enää niin mukava paikka kuin oli ilman näitä rakennelmia. Silloin oltiin luonnossa lähellä karhuja nyt telineellä katsellaan karhuja.

Itse kaupungissa ei sitten olekkaan mitään näkemistä pieni rähjäinen paikka vuorien välissä. Alaskan valan kuitenkin voi suorittaa ravintolassa ja jättää setelin seinälle nimikirjoituksella varustettuna. Viimeksi kun kävin seinät olivat jo aivan täynnä seteleitä ja oli laitettu saranoilla lisälevyjä että kaikki mahtuu näytille.

Oletko vieraillut Alaskassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.