Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Nidrista

Yleisesti paikasta

aarja    08.09.2013    Nidrin muita vinkkejä    Nidri

Kävimme 2011 elokuussa.

Hotelli Armonia, hintalaatusuhteelta ihan ok tasoa. Aamupala oli jokapäivä samaa, aika keskinkertaista.

Allas oli pieni, ei lastenallasta. Sijainti oli mieleemme hyvä, rauhallinen, hivenen sivussa keskustasta. Palvelu oli hyvää, mm. minne kannattaa suunnata yms.

Uimarantaa ei ihan lähellä, ja lähin oli samea vetinen ja pieni hiekkaranta. Kun saimme vinkkejä paremmista niin auto piti vuokrata. Tämä onkin vahva suositus että jos Lefkasin menee niin auto kannattaa vuokrata, näin pääsee käymään upeissa paikoissa suht' järkeviin aikoihin. Auton vuokraus oli (muistaakseni) 30-40e/pv, kannattaa ottaa useampi päivä kerralla, saa edullisemmin.

Suositeltavia retkikohteita:

-Läheinen viinitila (ajomatka n20min, nimeä en muista, myy loistavaa viiniä)

-Vasiliki beach

-Egremmin beach (vahva suositus)

-Porto Katsiki beach (vahva suositus)

-Agia Kiriaki, läheinen pikku "temppeli" tms. Mukavan juoksulenkinpäässä.

-Kathisma beach

-Faneromenis luostari, jossa eläimiä joka lähtöön :)

-Meganissin saari (laivalla) pieni kylä korkealla. Pääsee seuraamaan paikallista rauhallista kyläelämää.

-Nidrin vesiputoukset, lähellä kylää. Ajankohdasta riippuen onko putouksessä vettä. Itse satuttiin ajankohtaan jolloin pieni noro vettä valui alas :)

Joskus vielä uudestaan keskittyen upeimpiin rantoihin sekä pikkukyliin.

Nidri on yllättävän monipuolinen kohde geologiasta ja luonnosta kiinnostuneelle

Vieras    25.07.2010    Nidrin muita vinkkejä    Nidri

Olen ollut Nidrissä jo neljä kertaa ja menen varmasti uudestaan.

Nidristä voi tehdä retkiä meriteitse lähisaarille ja bussilla tai autolla voi hurauttaa mantereelle tai kierrellä Lafkaksen saarta ja poiketa upeille rannoille mutkaisia vuoristoteitä ajellen.

Parhain ovat milestäni nuo meriretket ja mieluiten teen niitä Nokolaos paatilla, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan Odysseiaakin.

Nikolaoksella pääsee Papa Nikolin luolaan sisälle, mikäli tuulet eivät kovasti temppuile. Laivoilla pääsee mukavasti ihastuttaviin poukamiin, jonne ei maitse ole mitään pääsyä. Nokolaoksen kapteeni valitsee aina mukavia rantoja ja usein ne ovat yllätyksiä. Suosikkini on ehottomasti Asteras ja kiva on myöskin Lakka, jota kutsutaan myös Punaisen kallion rannaksi. Kaikkien rantojen nimiä en muista. Nuo molemmat maitsemani ovat oikeita geologiasta innostuneen unelmia. Erikoisia kalliomuodostumia, kauniita kiviä jne.

Jos lähtee rannoille, joihin pääsee myös maitse, saattaa löytää sen uimapoukaman vierestä mukavia yllätyksiä esim. myrttien reunustaman rantatien ja kauniita perhosia kuhisevan ryteikön sekä salaisia pikkupoukamia, josta löytää salaperäisiä reikäkiviä, joissa piileskelee fossiileja jne. Parhaat noista kalliopoukamista sijaitsevat Meganissin saarella (Lakka Lefkaksella)

Tietenkin voi lähteä seikkailemaan Lefkaksen saaren useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin vaikka autolla tai mönkijällä. Tai sitten voi ajaa hurauttaa taksilla johonkin pikkukylään, josta patikoida varhain aamulla vuoriteitä pitkin vaikkapa ihastelemaan käärmeitä ja niitä saalistavia petolintuja. Yhdellä tuollaisella reissulla eksyimme kauniiseen raunioluostariin (Asomaton).

Majoitus: Itse käytän ihastuttavaa, ystävällistä Palmyra hotellia. Siellä kaikki hoituu ja Palmyran perhe on tosi kiva:)

Palmyra on ihan lähellä rantaa. Aamulla herään aikaisin ja lähden katsomaan auringonnousua ja kyllä kannattaa. Illalla voin ihailla auringonlaskua vuorten taa parvekkeelta.

Ruokapaikkoja: Olen kokeillut useita, eikä ole moittimista. Kaksi on kuitenkin ylitse muiden. Apollonissa (silaitsee satamassa) käyn eniten, sillä siellä otetaan vastaan ystävänä ei niinkään turistina ja ruoka on tosi hyvää. Toinen suosikkini on The Pine Wood. Jos haluan nauttia upeasta iltamaisemasta ja yön hiipimisestä merelle (joskus on tuuria ja näkee myös täysikuun) ja samalla syödä herkullista ruokaa illan rauhasta nauttien, sinne kipaisen Plmyrasta rantaa tai tietä pitkin. Myös NIdri tavernan tunnelmasta ja ruuasta pidän, mutta se on valitettavsti ihan päätien varressa ja liikenne on melkoinen.

Lefkaksen parhaat rannat mielestäni ovat Aghiophylli ja Egremni. Kathisma ja Porto Katsiki ovat sesonkikautena aivan liian täynnä ihmisiä.

Jos haluat katsella kuvia, piipahda seuraavaan nettigalleriaan: eiran.kuvat.fi/kuvat

Löydät monta Lefkaskansiota ja pikkuhiljaa laitan kevään 2010 kuvia sinne lisää.

Matkakokemuksia Nidristä ja Lefkakselta

Vieras    19.06.2009    Nidrin muita vinkkejä    Nidri

Lefkaksen saari oma mainio kohde omatoimimatkaajalle. Vehreä saari on helppo kiertää autolla ja pysähdellä katselemaan nähtävyyksiä. Nidri on paikallisen "päätien" varressa oleva taajama, jossa kohtuullisesti palveluita. ranta on hyvä, normaali kiviranta paikalliseen tapaan. Suosittelen käymään "daily cruises", joka kiertää lähistön saaria. Autoillessa kannattaa italian puoleisella rannikolla pistäytyä kalastajakyliin nauttimaan lounasta. Samalla rannikolla on myös yksi upea hiekkaranta, jolla mahtavia aaltoja. saaren pääkaupungissa Lefkossa kannattaa kuluttaa ainakin yksi päivä. Ainakin vielä joku aika sitten saarella pyhitettiin siesta-aika, joten kannattanee ottaa asia huomioon.

Oletko vieraillut Nidrissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.