Matkakokemukset - Muita vinkkejä Palermosta

Viikon loma Palermossa

Vieras    04.01.2011    Palermon muita vinkkejä    Palermo

Teimme omatoimimatkan Palermoon marraskuun alussa. Hotellimme oli Casena dei Colli, n. 5 km Palermon keskustasta länteen. Hotelliin pääsi mainiosti kaupungin busseilla, kunhan ensin otti selvää bussin numeroista. Julkinen liikenne Palermossa toimii hyvin ja on helppo käyttää.

Viikko vilkkaassa kaupungissa, asuen keskustan ulkopuolella oli lähes täydellinen kokemus. Teimme bussilla retkiä nähtävyyksille lähialueille, Monte Pellegrino-vuorelle, Mondelloon ja Monrealeen. Palermosta on hyvät yhteydet junalla ja linja-autoilla eri puolille saarta. Me kävimme päivän retkellä saaren etelärannalla Agrigentossa. Junamatkan aikana saimme aavistuksen saaren kauneudesta ja vehreydestä. Sisiliaan on tultava uudelleen.

Palermo on upea kaupunki. Euroopassa on samanhenkisiä kaupunkeja mm. Lissabon ja Barcelona. Monien kulttuurien vaikutus näkyy ja tuntuu. Lisäksi huoleton rähjäisyys, mutta ei likaisuus, on viehättävää. Ruokapaikoissa sai aina hyvää ruokaa ja parhaita olivat pienet, paikallisten täyttämät, vaatimattomat tavernat ja lounaspaikat. Sisilialaiset ovat maineensa veroisia eli erittäin ystävällisiä turisteja kohtaan. Huonolla italiankielellä ja englannin sekoituksella tuli toimeen hyvin, koska kiinnostus auttaa oli ilmeistä.

Marraskuun alussa sää oli vielä hyvä. Joitakin äkillisiä sadekuuroja tuli, mutta ne alkoivat ja loppuivat nopeasti. Keskimäärin päivällä oli + 24 astetta ja iltaisin meidän syyskuutamme vastaava lämpötila. Paikalliset pukeutuivat talvivaatteisiin, meille riittivät syyskesän asusteet.

Sisilia oli erittäin positiivinen kokemus ja uusi matka sinne on ehdottomasti mielessä. Catanian kenttä voisi olla seuraava laskeutumispaikka ja tukikohtana Syracusan tai Ragusan seutu. Agrigentokin kaipaa vielä enemmän aikaa.

Oletko vieraillut Palermossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.