Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Hersonissosista

Yleisesti

Vieras    25.07.2012    Hersonissosin muita vinkkejä    Hersonissos

Hersonissos on muuttunut vuosien varrella radikaalisti pienestä rantakylästä mikrometropoliksi.

Yleisesti ottaen paikka on kuin sekoitus Ibizaa ja Rhodosta. Pääkatu on noin parin kilometrin mittainen ja todella ruuhkainen reunustettuna tuliaisrihkama- ja kopiovaateliikkeillä. Pari ravintolaakin mahtuu sekaan. Rantakatu on reunustettu melkein pelkästään ravintoloilla ja baareilla. Rantakadun ja pääkadun välissä olevilta pikkukujilta löytyy todella hyviä ruokapaikkoja. Se vaatii vähän harjaantunutta silmää, mutta meidän kuusi henkinen aikuisista koostuva kaveriporukka sai ruokaa, mitä ei hevin Kreikasta löydy. Pääsääntöisesti jäi osa syömättä vain sen takia, ettei yksinkertaisesti mahaan enää mahtunut vaikka maku oli mahtava ja palvelu ystävällistä. Nämä ovat usein yhden perheen omistamia ja pyörittämiä paikkoja. Rantakadun paikkoja kannattaa välttää, sillä nekin kokeiltuamme palvelu oli päällekäyvää ja ruoka suoraan kuin Keravan grilliltä. Varsinaisia rantoja kaupungista ei löydy. Pienet rantakaistaleet, yleensä 20-30 metrin mittaiset pienet poukamat olivat niin vieri vieressä rantatuoleja, että hiekkaa ei juuri alta nähnyt. Star Beach kilometrin päässä keskustasta tarjoaa ns. rantakorvikkeen. Kyseessä on suuri allasalue, missä on erikseen Party Area ja Family Area. Party puolella meno yltyy välillä mannermaiseen vaahtobiletapahtumiin, mutta Family puolella saa perheen pienimmätkin uida turvallisissa altaissa rauhassa. alueelta pääsee myös pienelle hiekkaranta-alueelle. Pääsy alueelle on ilmaista. Vain tuolit ja varjot maksavat.

Nuorille matkailijoille paikka tarjoaa kaiken. Tatuointiliikkeistä suosituimpien vaatemerkkien kopiotuotteisiin. Hintataso on normaali Kreetan hintataso, eli vain hieman Suomen hintatasoa matalampi. Aikuisväestölle meno voi yltyä välillä villiksi, mutta silloin kannattaa ottaa taksi. Kympillä pääsee ylemmäksi vanhaan kaupunkiin, jossa meno on hyvinkin rauhallista ja hiljaista. Silmiinpistävää oli turkisliikkeiden määrä. Niitä oli kaupungissa lähes kymmenen. Määrä selittyy venäläisturistien suurella määrällä. Myös venäläisturistien ylimielinen käytös muita kohtaan voi aiheuttaa välillä kulttuuriristiriitoja.

Kaiken kaikkiaan paikka menettelee varsinkin edullisena äkkilähtönä, mutta rantalomakohteena en paikkaa suosittele.

Yövyimme Apollo White hotellissa, mikä yllätti siisteydellään ja rauhallisuudellaan.

Oletko vieraillut Hersonissosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.