Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tšekin matkakokemukset ja vinkit

Täysin paskainen tuntihotelli. Älkää menkö.

Vieras    26.02.2020    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2020 | Hotelli: Hotel Aron

Täysin alaarvoinen tuntihotelli huonolla sijainnilla. Älkää menkö.

Finnair kehtaa mainostaa kolmen tähden hotellina mitä se ei ole.

Jouduimme ottamaan heti toisen hotellin tilalle.

Arvosana hotellille:

Vinoratzka

Vieras    18.04.2016    Prahan ravintolat ja baarit    Praha

Älä koskaan ikinä mene paikaan nimeltä after coffee . "Asiakaspalvelija" oli todella törkeä, haiststtaeli minulle puhuessani englantia ja ajoi meidät ulos kysesestä "baarista" Järkyttävää...

Hotelli hyvällä sijainnilla

Vieras    27.09.2015    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Best Western Hotel Pav

Uuden ja vanhan kaupungin välissä?, joten lähellä kaikkea, hiljaisella paikalla, ei liikennettä. Hyvä aamiainen, siisti, hyvä palvelu.

Otettiin halpa 2h huone ( 75€ yö), joka oli katutasossa pihan puolella. Huoneeseen kuului käytävä-äänet, mutta täysin hiljainen yöllä 24-06. Kerroksissa varmaankin aina hiljaista, koska kadulta ei kuulu mitään.

Vieressä iso ja tunnettu? Flecu pub 1400 luvulta, joka hiljenee 23.00. (Tosin pubeja on 50 metrin välein joka puolella.)

Arvosana hotellille:

Hotelli lähellä Vaclavin aukiota, uudella puolella (=Nove mesto)

Supertravel    24.08.2015    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: K&K Hotel Fenix

Siisti ja moderni hotelli sijaitsi Vaclavin aukion sivukadulla. Samalla kadulla olivat tyttöbaarit "Darling" ja "Cabaret Atlas" sekä "Sexy Sauna". Jälkimmäisen vieressä oli "Metsky Polizei", joten liekö ollut virano

minkäänlaista häirintää, vaikka iltaisin liikuimmekin. Myöskään melua ei kuulunut hotelliimme. Tosin osasin ennakolta pyytää jo rauhallista huonetta.

Hotellin huoneet olivat siistit ja ok. Huone olisi saanut olla ehkä hieman isompi. Huoneessa ei ollut mahdollista käyttää Wifiä, mutta hotellin alakerrassa oli. Aamiainen oli hyvä ja runsas. Henkilökunta oli ystävällistä ja osaavaa. Respasta sai ostaa postimerkit ja julkisten kulkuvälineiden liput. Lähtöaamuna respa tilasi

meille taksin lentokentälle 650 KRC eli n. 25 euroa. Tullessamme lentokentältä hotellille AAA keltainen taksi maksoi 700 KRC.

Hyvä laadukas hotelli, mutta seuraavalla kerralla itse valitsisin kuitenkin toisen hotellin, joka olisi vanhasta kaupungista. Shoppailijan lienee valita hotelli uudesta osasta, mutta kulttuurista pitävän vanhasta kaupungista.

Arvosana hotellille:

Kompakti kaupunki

Vieras    19.07.2015    Prahan nähtävyydet    Praha

Prahassa lähes kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan etäisyydellä. Edullista ruokaa, hyvää olutta, herkullisia leivonnaisia, kristallin hohtoa ja upeita maisemia.Kokosimme lyhyeen videokoosteeseen Prahan parhaimmat palat ja nähtävyydet: www.kaikkipaketissa.fi/2015/...tissa.html

Praha on kulttuurimekka

Vieras    02.06.2015    Prahan nähtävyydet    Praha

Prahassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Se on iso, turvallinen ja länsimaistyyppinen kaupunki, jossa on paljon turisteja ruuhkaksikin asti. Rakennusarkkitehtuuri on yhtenäinen, talot ovat kauniita ja hyvin kunnostettuja. Majoituin keskitasoiseen 1700 luvulla rakennettuun hotelli St.Georgeen, jossa oli runsas aamiainen, hotelli oli hiljainen ja hyvällä paikalla, henkilökunta oli ystävällistä. Metrolle oli matkaa hotellilta noin 200 m.

AE-linja-autolippu maksoi lentokentältä Prahan rautatieasemalle 60 kc ja siihen sisältyi matkatavaramaksu. Samalla lipulla sai matkustaa tunnin sisällä vielä esim. metrolla hotellille. Kolmen päivän matkalippu maksoi 310 kc ja sillä voi matkustaa Prahan alueella metrolla, ratikalla ja linja-autolla. Autokanta on uudempi kuin Suomessa, pääosin isoja, uusia Skodia ja saksalaisia autoja. Skodat ovat suosittuja myös takseissa.

Museotarjonta on runsas, sisäänpääsymaksut olivat 50 - 350 kc välillä. Tekniikan museossa kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä on hienoja junia, lentokoneita, autoja, moottoripyöriä, kirjapainotekniikkaa, kodinkoneita, tsekkiläisiä keksintöjä ja paljon muuta. Prahan linnassa vierähtää myös aikaa useita tunteja. On hienoa, että Prahan linnan lippua voi käyttää kahden päivän ajan. Museoissa joutui maksamaan 100 kc lisämaksun, jos halusi ottaa valokuvia. Kaarlen sillalle kannattaa myös kiivetä tunnustelemaan paikallista ilmapiiriä ja katselemaan Moldau-jokea.

Elintarvikeliikkeitä oli joka puolella, pieniä ja keskikokoisia. Elintarvikkeiden ja tavaroiden hinnat olivat Suomen hintaluokkaa laitama-alueillakin. Suklaa oli kalliimpaa, pitsat olivat noin 10 e tienoilla.

Ilmasto on Suomen ilmastoa vastaava. Toukokuun lopussa oli koleaa, joten kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa sateenvarjo mukaan (ne maksavat perillä 300 - 400 kc).

Prahassa oli hienoja puistoja ja levähtämistä varten penkkejä. Prahalaiset viihtyvät erityisesti Vysheradin alueella kävellen, lenkkeilen. Alueelta löytyy ulkoilmateatteri ja olutkuppilakin virkistäytymistä varten. Vysheradin kirkko on kauneimpia, mitä olen koskaan nähnyt. Kirkon hienot sisämaalaukset on taidemaalari F. Urbanin ja hänen vaimonsa Marie Urbanová-Zahradnickán käsialaa Alfonz Muchan innoittamana. Sisäänpääsymaksu kirkkoon oli 50 kc.

Prahan asiakaskulttuuri

Vieras    15.05.2015    Prahan muita vinkkejä    Praha

Asiakaspalveluammateissa olevien naisten käytös ei ole muuttunut parissa vuodessa ainakaan parempaan suuntaan Prahassa.. Todella töykeitä ihmisiä.

Miehet ainakin oman hotellimme respassa -Hotelli Mucha- olivat sitävastoin erittäin ystävällisiä. mutta kun respaan tuli vuoroon nainen johan homma muuttui.

Siistijät tässä hotellissa samoin kuin aamiaistilassa työtää tekevät naiset olivat ilmeisesti kaikki mykkiä, huomeneen ei vastattu lainkaan ...menivät ohi vilkaisematta. Tuntui todella oudolta, Samoin kun olimme respassa olleen miehen kanssa sopineet että voisimme lähtöaamuna mennä aamiaiselle puoli tuntia ennen ko. tilan aukeanista- ja että valikoima toki olisi suppea se ei meitä haitannut kunhan saisimme kahvin ja yhen sämpylän kukin....hän muuten ilmoitti sen myös keittiöön saman tien- niin yllätyts yllätys ovella meidät torpeedoi todella epäystävällinen nainen ja kimitti ettei paikka ole auki, siinä yritin selittää asiaa..mutta.. vartin päästä tuli meukkaamaan ja osottelemaan meitä sitten

hotellin aulaan kun odotimme taksiamme, vöi jösses.!! ikävä että muuten mukava fiilis latistuu tuollaisten ihmisten takia.

Tympeä "slummi" Praha

Vieras    08.04.2015    Prahan muita vinkkejä    Praha

Asiakaspalvelu oli alkutekijöissään, tai sitä ei ollut olemassakaan.

En viihtynyt laisinkaan kuin Vituksen katetraalilla joka oli iltavalaistuksessaan uskomattoman hieno. Kaupungille ei ole enään asiaa, kaksi iltaa riitti. Ensimmäinen kerta kun en halua kohteeseen uudelleen. Kaamea!

Prahalainen ravintolapalvelu

LeSo    02.11.2014    Prahan muita vinkkejä    Praha

Olimme Prahassa lokakuussa 2014 pitkän viikonlopun....ja niin mieleni pahoitin.

Hotelli Merlin oli loistavalla paikalla, sopivan matkan päässä kaupungin eri osista. Bussi-, metro- ja raitsikkaliikenne toimiva tapa siirtyä paikasta toiseen.

En voi kuitenkaan suositella hotellin alakerrassa olevaa ruokaravintelia. Menkää mielummin vaikka saman kadun varrella olevaan kiinalaiseen tai Merliniä vastapäätä olevaan vietnamilaiseen ruokapaikkaan.

Palvelukulttuuri oli ikävän tuntuista joissakin "ravintoloissa". Laskuumme lisättiin palvemaksu, joka ei ollut tippiä. Emme heti huomanneet toimittaa tilauksen jälkeen pöytään tuotua öljypulloa tai leipäkoria takaisin keittiöön. Laskuumme oli lisätty palvelumaksu näistä tuotteita, vaikka jätimme ne koskemattomiksi.

Myös ruokaliluvälineiden tuonnista veloitettiin tilauksen jälkeen, sillä muuta ylimääräistä emme saaneet pöytään ja silti laskussa oli jälleen tuo convertteri. Rahamäärältään se oli mitätön,mutta periaateessa väärin suoritettu. Olisimme kernaasti maksaneet lisähinnan, jos se olisi esimerkiksi sisällytetty ruoan hintaan.

Lieneekö ollut ravintolanpitäjän oma tippi.

Kettuluilulta tuntui myös kourallinen vaihtorahoja. Olimme mielestämme aivan asiallisia asiakkaita,jotka eivät mitenkään provosoineet henkilökuntaa. Tämä tapahtui Merlin alakerrassa ruokailessa.

Kiinalaisessa ravintolassa oli vertailuasteen verran laadukkaampaa tarjottavaa.

Praha oli kaunis kaupunki, täynnä nähtävyyksiä. Silti jäi jotain hampaankoloon.

Neljän tähden hotelli aivan keskustassa

Vieras    20.10.2014    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Hotel Elysee

Ihmettelen hiukan arviointia hotellistani, jossa yövyin kolme yötä. Osaltaan se selittyy varmaan arviointilomakkeesta.

Googlettamalla arviointi etukäteen oli 4.4. (max.5) ja booking.com sivuilla erittäin hyvä 8.3. Arviointilomakkeessa kysyttiin kolmea asiaa asteikolla very good, good ja insufficient. Arvioitavat asiat olivat:

1. Front desk (eikö voisi olla reception, jonka kaikki varmaan ymmärtävät)

2.Chambermaid (eikö voisi olla cleaner, minulla lyhyt englanti, tarvitsi kysyä pojaltani)

3.Breakfast

Lisäksi oli jätetty kyllä vapaata tilaa kirjoittaa muita kommentteja. Sijainti on erinomainen Vaclavske namestilla, aivan keskustassa, mutta näköala huoneesta pelkkää kivikkoa ja harmaita vanhoja kerrostaloja. Huoneessa oli erittäin heikko valaistus, vaikka jalkalampun saikin siirrettyä kirjoituspöydän viereen. Toisen lukuvalon pistoke seinässä oli rikki. Etsiessäni pistoketta löytyi kyllä kasapäin pölyä, joka seuraavana päivänä oli siivottu, koska en jättänyt yöpöytää paikoilleen. Päivänvalossa ja illalla WC:n valaistuksessa sai sitten pakolliset kortit kirjoitettua. Siivoojat olivat kyllä ystävällisiä, mutta eivät ymmärtäneet sanaakaan englantia. Tulivat koputtelemaan oveen aikaisin aamulla, näyttämällä kellosta ajan, jolloin voi tulla, asia varmaan ymmärrettiin. Tosin tultiin kolme tuntia "myöhässä". Aamiainen oli hyvä, joskaan ei nyt erinomainen. Menipä aamiaiselle mihin aikaan tahansa klo 7-10.30, mikään sortti ei ollut lopussa. Huone oli pieni ja pyyhkeet kyllä vaihdettiin joka päivä.

Arvosana hotellille:

Kokemuksia Prahan hotellista

Vieras    30.09.2014    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: EA Hotel Juliš

Keskitasoinen hotelli, jossa pyyhkeet ja lakanatkin vaihdettiin joka päivä. Aamiainen riittävä, joskaan ei nyt erinomainen. Ainakin yhdessä parvekkeellisessa huoneessa oli pikkumuurahaisia oikein omalla polulla. Erinomainen sijainti ostosten ja nähtävyyksienkin kannalta. Katutasosta jotenkin outo sisääntulo ja respa vasta ylempänä. Hissikin vielä rikki.

Arvosana hotellille:

pieni, siisti ja hiljainen hotelli

Vieras    25.09.2014    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Hotel Prague Inn

Palasimme juuri Prahasta! Hotelli sijaitsi keskeisellä paikalla, lyhyt kävelymatka monille nähtävyyksille. Ja niitähän riittää!!!! Huoneet saatiin klo 14 ja uloskirjaus jo klo 11. Kaikki hoitui nopeasti ja hymyillen :). Huoneessa iso parivuode. Iso TV, kylppäri riittävän iso. Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä ja siivous oli hyvä. Aamiainen tarjottiin omassa kellari ravintolassa, ei mikään luxus mutta syödäkseen sai. Huom! uloskirjauksen yhteydessä perittiin city tax jokaiselta yöltä a 84 ckr. Voin suositella lämpimästi !!!!

Arvosana hotellille:

taksit ja hotelli

Vieras    10.09.2014    Prahan muita vinkkejä    Praha

olimme pidennetyn viikonlopun tammikuun puolivälissä prahassa. Ajankohta ok säiden puolesta, vähän ripottelei vettä. Ehti suht hyvin näkemään kaiken mitä halusikin.

Yövyimme hotel leonardossa, pieni, siisti,mukava hotelli, hyvä aamiainen, siistit huoneet, plussaa hotellin taksipalvelusta(hyvä hinta ja kuski kertoili matkan aikana hyviä vinkkejä) ja loistava sijainti! Muutoin kävelimme joka paikkaan paitsi eläintarhaan otimme taksin.

Takseissa huijataan paljon. Ottakaa vain aaa takseja tai mieluiten käyttää hotellin kuljetuspalvelua (meillä ainakin samanhintainen kun normi taksi). Hotellilta meitä kehotettiin aina sopimaan about hinta taksikuskin kanssa ennen matkaa. Mikäli ongelmia tulee maksutilanteessa kehotti hotellin henkilökunta soittamaan poliisin, moni pimeä taksi kuulemma tässä vaiheessa jo säikähtää ja antaa matkan ilmaiseksi. Mikäli poliisi joutuu kuitenkin paikalle asti tulemaan, ottavat he yleensä tälläiset tapaukset kuulemma erittäin vakavasti, koska turismi Prahassa tärkeää.

Siisti ja turvallinen hotelli

Vieras    24.08.2014    Prahan hotellit    Praha
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Best Western Hotel Pav

Loistava aamiaispuffet, siistit huoneet ja todella hyvä sijainti!

Arvosana hotellille:

Juna.

Käytännössä ainoa pätevä keino ilman omaa autoa on juna. Kaupungissa voi liikkua kävellen. Junalla pääsee edullisesti lähes minne vain Tsekissä tai naapurimaihinkin. Tsekin junien erikoistarjoukset eivät yleensä koske muita, kuin Prahasta lähteviä junamatkoja.

Oletko vieraillut Tšekissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.