Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sloveniasta

Pois Ljubljanasta

Vieras    17.12.2019    Slovenian muita vinkkejä    Slovenia

Mikäli vietät lomasi Ljubljanassa ja kuvittelet näkeväsi jotain Sloveniasta olet varsin väärässä. Vuokraa auto ja ajele pois turistien kansoittamasta Ljubljanasta. Maa on täynnä toinen toistaan hienompia luontokohteita. Ota patikkavehkeet mukaan ja lähde luontoa!

Ljubljanan läheltä löytyy esim. Kamnik, jossa on kiva vanha kaupunki ja siitä vähän matkan päässä ylänköalue Velika Planina (korkein kohta 1666m). Velikalle menee kabiinihissi ja ylempänä tuolihissi, joten laiskempien ei tarvitse hikoilla. Vaihtoehtona on mennä "takakautta" autolla puoliväliin ja haikata ylös. Ylängöllä on kymmeniä perinteisiä paimentolaismökkejä, joita voi myös vuokrata. Kesällä alueella laiduntavat lehmät vapaana. Majataloja löytyy useampia, joista saa vatsantäytettä. Kamnikin kylässä (tarkemmin Zalessa) on paikallinen majatalo Mili Vrh, josta saa erinomaisia paikallisia ruokia edullisesti.

Bled on hieno paikka, mutta nykyään turistien pilaama. Täysin ylikansoitettu Aasialaisten (ja muidenkin) toimesta. Bledin linna kannattaa käydä katsomassa, mutta muuten suosittelen jatkamaan Bledistä eteenpäin n.45min ajomatkan päässä olevalle Bohinj järvelle. Sekin on varsin ruuhkainen heinä-elokuussa, mutta muuten todellakin tutustumisen arvoinen. Järven länsipäässä on hissiasema, josta pääsee nousemaan Vogel vuorelle. Talvella se toimii laskettelukeskuksena ja kesällä hiking kohteena. Bohinjilta löytyy paljon aktiviteetteja riippuliidosta melontaan. Matkalla Bledistä Bohinjiin on paljon hienoja maisemia.

Menkää maaseudulle pieniin kyliin ja tutustukaa paikkoihin. Niin pientä kylää Sloveniassa ei olekaan, josa ei ole majapaikkaa, josta saa evästä ja juomaa. Hintatasokin puolittuu Ljubljanan hinnoista.

Rannikolla kannattaa myös käydä. Piran on kiva, mutta sekin äärimmäisen ruuhkautunut turisteista, joten suunnatkaa vaikka Izolaan, joka on Koperin ja Piranin välissä. Huomattavasti väljempää. Izolassa hyvä ruokapaikka löytyy Hotelli Marinan vierestä. en muista nimeä, mutta ei siinä vieressä ole kuin yksi. Marinassakin on hyvä ruoka, mutta hieman kalliimpaa. Hotellina oikein mainio.

Slovenia - ystävällisten asukkaiden maa

Matvei    03.08.2009    Ljubljanan muita vinkkejä    Ljubljana

Olin vaimoni kanssa viikonloppumatkalla Ljubljanassa. Vaikka olimmekin etukäteen lukeneet ylistäviä mainesanoja slovenialaisista, niin siitä huolimatta olimme yllättyneitä. Vosi sanoa, että pelkkiä ystävällisiä ihmisiä, ei huijareita, ei sisäänheittäjiä, ei kaupustelijoita, ei taskuvarkaita yms.

Edullinen hintataso ravintoloissa, hyvä ruoka ja siisteys kaikkialla pistivät myös silmään ja tuntuivat mukavalta.

Jopa Ljubljanan lentokentän virkailijat olivat pelkkää hymyä ja olivat ystävällisiä ja joustavia.

Jossain kauko-idässä olen tavannut näin ystävällisiä ihmisiä, mutta tuntui kerrassaan oudolta, että Euroopassakin kohtaa tällaista.

Oletko vieraillut Sloveniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.