Slovenian matkakokemukset ja vinkit

Pois Ljubljanasta

Vieras    17.12.2019    Slovenian muita vinkkejä    Slovenia

Mikäli vietät lomasi Ljubljanassa ja kuvittelet näkeväsi jotain Sloveniasta olet varsin väärässä. Vuokraa auto ja ajele pois turistien kansoittamasta Ljubljanasta. Maa on täynnä toinen toistaan hienompia luontokohteita. Ota patikkavehkeet mukaan ja lähde luontoa!

Ljubljanan läheltä löytyy esim. Kamnik, jossa on kiva vanha kaupunki ja siitä vähän matkan päässä ylänköalue Velika Planina (korkein kohta 1666m). Velikalle menee kabiinihissi ja ylempänä tuolihissi, joten laiskempien ei tarvitse hikoilla. Vaihtoehtona on mennä "takakautta" autolla puoliväliin ja haikata ylös. Ylängöllä on kymmeniä perinteisiä paimentolaismökkejä, joita voi myös vuokrata. Kesällä alueella laiduntavat lehmät vapaana. Majataloja löytyy useampia, joista saa vatsantäytettä. Kamnikin kylässä (tarkemmin Zalessa) on paikallinen majatalo Mili Vrh, josta saa erinomaisia paikallisia ruokia edullisesti.

Bled on hieno paikka, mutta nykyään turistien pilaama. Täysin ylikansoitettu Aasialaisten (ja muidenkin) toimesta. Bledin linna kannattaa käydä katsomassa, mutta muuten suosittelen jatkamaan Bledistä eteenpäin n.45min ajomatkan päässä olevalle Bohinj järvelle. Sekin on varsin ruuhkainen heinä-elokuussa, mutta muuten todellakin tutustumisen arvoinen. Järven länsipäässä on hissiasema, josta pääsee nousemaan Vogel vuorelle. Talvella se toimii laskettelukeskuksena ja kesällä hiking kohteena. Bohinjilta löytyy paljon aktiviteetteja riippuliidosta melontaan. Matkalla Bledistä Bohinjiin on paljon hienoja maisemia.

Menkää maaseudulle pieniin kyliin ja tutustukaa paikkoihin. Niin pientä kylää Sloveniassa ei olekaan, josa ei ole majapaikkaa, josta saa evästä ja juomaa. Hintatasokin puolittuu Ljubljanan hinnoista.

Rannikolla kannattaa myös käydä. Piran on kiva, mutta sekin äärimmäisen ruuhkautunut turisteista, joten suunnatkaa vaikka Izolaan, joka on Koperin ja Piranin välissä. Huomattavasti väljempää. Izolassa hyvä ruokapaikka löytyy Hotelli Marinan vierestä. en muista nimeä, mutta ei siinä vieressä ole kuin yksi. Marinassakin on hyvä ruoka, mutta hieman kalliimpaa. Hotellina oikein mainio.

Yhteiskuljetuksella edullisesti

Vieras    02.07.2019    Slovenian lennot & liikenne    Slovenia

www.prevozi.org sivuston kautta voi varata yksityisten sopimia kimppakyytejä Lubljanaan, Mariboriin ja Koperiin. Hinta 5-10 euroa henkilö ja todella paljon nopeampi ja helpompi, kuin juna.

Kotoisa, pieni huoneistohotelli, missä isäntä pariskunta asuu samassa

Vieras    14.04.2015    Bledin hotellit    Bled
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Oriana Studios

Aivan upea sijainti melkein Bled järven rannalla, toisessa päässä järveä kaupungin keskusta mutta upea kävelytie rantaa myöden vei meitä päivittäin useampaan otteeseen kaupunkiin.

Ilman talon isäntää Branea, meillä olisi jäänyt kaikki upeus kokematta. Brane heti alkuunsa kertoi meille mihin kannattaa mennä ja lainasi tarvittavat tarvikkeet (yhtenä päivänä vaelluskengät ja toisena lasketteluvälineet). Branelta olisi löytynyt myös pyörää ja mitä vain nyt toivoa saattaa.

Huone oli upea kattohuone, missä mini keittiö ja kaikki tarvittava. Erittäin siisti ja rauhallinen kokonaisuus ja todella parasta oli tuo omistaja pariskunnan ystävällisyys -> oli kuin olisi kotiin mennyt :). Meillä oli huone jaetulla kylpyhuoneella, mikä toimi täydellisesti, koska vain 4 henkeä (=2huonetta) jakaa tuon kylpyhuoneen. Ehdottomasti suosittelemme kaikille ja itsekin menemme takaisin.

Arvosana hotellille:

Kaupungin paras.

TravelerWillem    03.08.2014    Ljubljanan hotellit    Ljubljana
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: City Hotel

Kaupungin paras hotelli, jossa mukavat ja rauhalliset huoneet, ammattitaitoinen henkilökunta ja mainio sijainti kävelymatkan päässä kaikesta oleellisesta.

Arvosana hotellille:

Turisti-info laskuttaa ylimääräistä.

Mm. postimerkeistä (merkissä kirjain, ei rahallista arvoa). Osta kustin polkaisemat merkit suosiolla postista, niin säästät itseäsi rahallisesti ja turisti-infon toimitsijoiden vihalta.

Bussilla Koperiin

Vieras    11.11.2013    Portorozin lennot & liikenne    Portoroz

En voi suositella bussimatkaa Koperista Portoroziin... (itse tulimme Ljubljanasta asti mutta hurjuudet alkoivat vasta Koperissa) Tie kulki Koperista poistuessa kapeana väylänä jossa toisella puolella jyrkkä kqllionseinämä, toisella välittömästi metrin, parin pudotus mereen. Se jatkui jyrkillä ja kapeilla vuoristomaisilla teillä, vauhdit oli aika hurjia. Itsellä ja toisella sattumalta bussissa tapaamallani suomalaisturistilla oli aika tukalat paikat ja naamat valkoisina ja jalat tärisevinä astuttiin Piranissa ulos (tästä kokemuksesta johtuen ajoimme yhden kylänvälin liikaa, ihan onneksi koska Piran oli myös hieno! :D). Takastulomatka osui sopivasti slovenialaisten johonkin vapaapäivään ja muuta liikennettä oli vähän, samoin matkustajia, joten kuski ajeli hissukseen. Itse Portoroz oli kyllä niin mukava että ei harmittanut, mutta olisi ollut mukava tietää etukäteen :D

Edullinen, siisti hostelli

Vieras    11.11.2013    Portorozin hotellit    Portoroz
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2013 | Hotelli: Europa Hostel Portoroz

Europa Hostel oli vasta avattu kun olin Portorozissa interraililla 2-vuotiaan lapsen kanssa, myöhemmin kävi ilmi että olimme ensimmäiset viralliset majoittujat :) Palvelu oli loistavaa, omistajapariskunta erittäin mukavia (kävimme heidän kanssaan mm. Postissa ja kiertoajelulla :D), hostelli vasta laitettu pystyyn eli kaikki tilat olivat uusia, siistejä ja mukavia. ISO plussa verrattuna Kööpenhaminan tai Wienin vanhoihin hostelleihin... Hinta oli halpa, tosin avajaistarjous teki siitä normaalia halvemman, aamiainen oli yllättävän hyvä. Sijainti loistava!, ihan ytimessä muttei päätien vieressä eli rauhallinen. Vieressä pieni ruokakauppa, ja tosiaan ranta ihan minuutin kävelyn päässä. Viides tähti jäi uupumaan koska yöt olivat melko kosteita ja siksi kylmiä, mutta niin ne taitavat Euroopan rakennuksissa aina olla.

Arvosana hotellille:

Postojnan luolasto

Slovenian matkaajan kannattaa ehdottomasti käydä Postojnan tippukiviluolastossa, todella upeaa aluetta. Luolastoa on 21 km verran, ja osaan pääsee tutustumaan. Pikku luolajunalla mennään ensin parin kilometrin matka luolastoa pitkin, sen jälkeen pääsee kävellen kiertämään opastettuna muutaman kilometrin verran ja taas luolajunalla paluu maanpinnalle.

Mariborin parhaat ruokapaikat

Vieras    20.10.2012    Mariborin ravintolat ja baarit    Maribor

Jos haluatte paikallista ruokaa, ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka on

Posta ulicalla sijaitseva Bacarcija - ravintola, jossa ruokaa saa puulautasilta ja ruoka on bosnialaista eikä hinta todellakaan vuonna 2012 päähuimaa: annoksen saa noin kuudella eurolla. Lisukkeeksi kannattaa ottaa grillattuja

vihanneksia. Saman kadun varrella on pieni Isabella -niminen salattipaikka - luomusalaatit, megasuuret annokset ja hinnat alle 6 euroa!

Pieni ja huippupalvelu

Vieras    20.10.2012    Ljubljanan hotellit    Ljubljana
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: Hotel Adora

Pieni ilmeisesti perhehotelli, jossa henkilökunta puhuu täydellistä englantia.

Aamupalahuoneessa tilaa vain 18 hengelle; ihana ilmapiiri; parempaa palvelua

saa hakea. Hotelli on uusi, viereiset talot ovat remontoimatta, mutta julkisivujen ei kannata

antaa hämätä - Adora on panostanut remonttiin; kivat huoneet, hyvät sijainti; ei varsinaista

näköalaa, mutta kaikki on lähellä. Nukkua saa hiljaisuudessa, tosin pienet

kopinat kuuluvat käytävästä.

Arvosana hotellille:

Upea hotelli

Vieras    10.08.2012    Ljubljanan hotellit    Ljubljana
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Grand Hotel Union

Upea hotelli. Aivan loistavalla paikalla lähellä kolmoissiltaa. Hotellista löytyy hyvä matkamuistokauppa ja hieno ravintola, josta saa kohtuuhintaan maukkaan lounaan ja päivällisen. Paluu päiväksi hotellin kautta pystyi tilaamaan edullisen kuljetuksen hotellilta lentokentälle. Jos jotain pientä miinusta hakemalla hakee niin sinänsä asiallisissa sauna- ja uima-allastiloissa ei ollut erillisiä pukuhuoneita miehille ja naisille. Aamiaisella oli tarjolla runsaasti myös paikallisia herkkuja ja kuohuviiniäkin.

Arvosana hotellille:

Maailman kauneinta seutua

Vieras    27.02.2012    Bledin nähtävyydet    Bled

Majoituimme Savica hotellissa. Tuntui varsin hyvältä.

Vierailimme Bledin linnassa, jota on rakennettu vuosisatojen saatossa aina vain vahvemmaksi. Se sijaitsee 140 metin korkuisen kallion laella. Vallattu se on useampaan kertaan.

Aivan kaupungin kupeessa on entinen presidentti Titon huvila, hienolla paikalla järven rannalla. Palatsihan se on eikä mikään huvila. Se toimii nykyisin hotellina.

Päivän retki Bohinjin laaksoon alppijärven ympäristöön oli mieleenpainuva retki. Se sijaitsee Triklavin kansallis-puiston ja samalla Julianisten alppien keskiosissa. Tuntui aika huikealta nuosta kabiinihissillä laakson reunalla olevalle huipulle, joka oli noin 1500 m korkeudella. Nousua oli ehkä 900 metriä ja kun kabiini mokoma nousi melkein pystysuoraan, piti tasaisen maan tallaajan olla aivan hiljaa. Ylhäällä oli Vogel-hiihtokeskus. Rinteet olivat nyt sulia, mutta vaikuttivat hyvinkin houkuttelevilta kunhan lumi niille sataa. Bohinjin laaksoa sanotaan maailman kauneimmaksi paikaksi. Siihen on helppo yhtyä.

Kannattaa asettua pitemmäksikin aikaa.

Bled järvi, päivä reissu

Vieras    21.09.2009    Bledin nähtävyydet    Bled

Ljubljanan kaupunkireissulla lähdimme junalla päiväksi Blediin...ja kannatti. Upeat maisemat, hieno ilma, ystävälliset ihmiset. Päivässä ehti kävellä järven ympäri, kiivetä linnaa katsomaan ja syödä rauhallisesti ruokajuomana Halocan viini (paikallinen) ja vielä kävelimme takaisin juna-asemalle Lecheen (3-4km), taksillakin pääsi. Suosittelen!!

Hyvä hotelli ja loistava sijainti

Matvei    06.08.2009    Ljubljanan hotellit    Ljubljana
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Grand Hotel Union

Tyylikäs hotelli, siistit tilat, hyvä aamiainen, avulias,kohtelias ja ystävällinen henkilökunta ja aivan loistava sijainti.

Arvosana hotellille:

Slovenia - ystävällisten asukkaiden maa

Matvei    03.08.2009    Ljubljanan muita vinkkejä    Ljubljana

Olin vaimoni kanssa viikonloppumatkalla Ljubljanassa. Vaikka olimmekin etukäteen lukeneet ylistäviä mainesanoja slovenialaisista, niin siitä huolimatta olimme yllättyneitä. Vosi sanoa, että pelkkiä ystävällisiä ihmisiä, ei huijareita, ei sisäänheittäjiä, ei kaupustelijoita, ei taskuvarkaita yms.

Edullinen hintataso ravintoloissa, hyvä ruoka ja siisteys kaikkialla pistivät myös silmään ja tuntuivat mukavalta.

Jopa Ljubljanan lentokentän virkailijat olivat pelkkää hymyä ja olivat ystävällisiä ja joustavia.

Jossain kauko-idässä olen tavannut näin ystävällisiä ihmisiä, mutta tuntui kerrassaan oudolta, että Euroopassakin kohtaa tällaista.

Oletko vieraillut Sloveniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.