Matkakokemukset - Hotelleja Santa Mariassa

Hotelli kaupungin "portilla"

Vieras    18.03.2016    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Hotel Pontao

Hotelli Pontao sijaitsee "kaupungin suulla", vilkkaasti liikennöidyn liikenneympyrän mutkassa. Hotelli yleisilmeeltään siisti, etenkin alimman kerroksen huoneet, jotka vastikään remontoitu ja myös 2 ja 3 kerroksien huoneita kokoajan remontoidaan.

Ensimmäinen huoneemme oli kadun puolelle ja liikenteen melu häiritsi unta, joten vaihdoimme huonetta parin yön jälkeen altaan puolelle. Uudessa huoneessa oli homevaurio seinässä, mutta se ei meitä muutaman päivän aikana häirinnyt.

Hotellin hankilökunta respassa väliin ynseää, siivoajat (siivoojille jätimmekin kaikki loput escudot viimeisenä päivänä)ja kokit ystävällisiä. Hotellissa on myös vartija 24/7, joten hyvin turvassa olimme. Ilmainen wifi aulassa.

Aamupalalla lähti nälkä, tarjolla paljon hedelmiä,jugurttia, erilaisia vaaleita leipätuotteitä, leikkeleitä,juustoa, kananmunaa monessa muodossa ja myös vaihtuvia paikallisia paistoksia (papuja, kalaa yms) makeita keksejä,kakkua, kahvit automaatista.

Hotellista lyhyt matka rannalle kuin myös "suurimpaan supermarkettiin", jonka valikoima on kuitenkin hyvin rajallinen. Eli, jos haluaa lomailla keskustassa ja kokeilla saaren ravintoloita niin pontao on siihen hyvä paikka.

Arvosana hotellille:

Pieni lomakylä

Vieras    24.12.2012    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Belorizonte

Vietimme viikon loman Kap Verdellä Santa Mariassa marraskuussa 2012. Matkalla oli kaksi aikuista. Asuimme hotelli Belorizontessa. Täytyy myöntää, että olimme positiivisesti yllättyneitä sekä matkakohteesta että hotellista. Olin lukenut netistä erilaisia tarinoita, mutta onneksi ne negatiiviset eivät pitäneet paikkaansa. Sää oli enimmäkseen aurinkoinen. Kuumuutta - päivällä yli +30 C - lievensi tuuli, joka ei kuitenkaan ollut liian kova. Rannalla oli joko vihreä tai keltainen lippu, joten pääsimme kokeilemaan meressä uintiakin. Hotelli oli siisti, parempitasoinen bungalowimme valoisa, vaikka hieman epäkäytännöllinen. Olisin kaivannut ripustuskoukkuja ja hyllytilaa enemmän. Ruoka oli hyvää, vaikka ei mitenkään eksoottista. All inclusive kannattaa valita. Vatsatautia ei tarvinnut pelätä, kun huolehti normaalista käsihygieniasta. Taskuvarkaisiin emme törmänneet ja tallelokeron otamme aina joka hotellissa. Saaren asukkaat ja hotellin henkilökunta olivat hyvin ystävällisiä.

Olin varannut Suomesta koulutarvikkeita vähävaraisille lapsille (kiitos vinkkareille) ja toimitimme ne henkilökohtaisesti perille. Lasten portugalilainen ohjaaja kertoi avustustoiminnasta. Jos itsellänne on tarpeettomia t-paitoja ja shortseja, ottakaa ne mukaan ja lahjoittakaa niitä tarvitseville.

Lomakohdetta valitessamme halusimme matkustaa paikkaan, jossa on aurinkoa, lämpöä ja jotain erilaista ja uutta meille. Näillä kriteereillä valinta osui nappiin.

Santa Mariassa eikä koko Salin saarella ei ole paljonkaan nähtävää, mutta tällä kerralla emme kaivanneetkaan museoita. Shoppailijoille ja bailaajille tämä kohde on liian rauhallinen!

Päivitetty: 25.11.2012

Arvosana hotellille:

Hyvällä paikalla keskustan tuntumassa

sannabrygga    31.03.2009    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Central

Tässä hotellissa ei ollut luksuksesta tietoaan, mutta kaikki oli perussiistiä ja ihan ok. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja avuliasta.

Hotelli sijaitsee keskellä paikallista asutusta, eli mukava oli seurata parvekkeelta heidän arkeaan.

Paljon tosin emme ehtineet hotellissa aikaa viettää, eli se kelpasi meille hyvin. Keskustaan oli muutaman harppauksen pitinen matka ja rannallekkaan ei muutamaa sataa metriä pitempi ollut.

Aamupala oli ihan tavallinen leipä&murosettiä.

Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä ja lakanatkin viikon aikana pari kertaa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Santa Mariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.