Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Zakinthosista

Zakinthos ja hoteli Park sekä autoilu

Vieras    01.07.2013    Zakinthosin muita vinkkejä    Zakinthos

Olen vaimoni kanssa paraikaa Zakinthosin saarella Tsilivin kylässä ja majoituspaikkana hotelli Park. Hotelli on tosi siisti ja kaikki työntekijät ystävällisiä. Ainakin meillä matkan hintaan kuuluu puolihoito ja sekin on ihan ok. Aamupalalla on yhdenlaista leikkelettä ja juustoa sekä muroja,jogurttia,pekonia,nakkeja,tomaattia,kurkkua,kananmunaa,teetä,kahvia,kaakota,maitoa,vettä,mehua...siis ihan perinteinen aamiainen...ei mitään erikoista,mutta vatsan saa kyllä täyteen. Illallisella salaattitarpeiden lisäksi yleensä kahta erilaista pääruokaa...yleensä kalkkunaa ja jotain lihaa...ja aina spagettia ja jauhelihakastiketta sekä ranskalaisia ja riisiä. Jälkiruoaksi on tarjolla aina jäätelöä ja jotain paikallista...ihan jees. Tämä riittänee tiedoksi ravintolapalveluista tämän hotellin osalta. Ainakin meidän aikaan hotellissa oli paljon venäläisiä,jotka kyllä ovat tosi ärsyttäviä...koko ajan suu käy ja kovalla äänellä...eikä minkäänlaisia käytöstapoja...hohhoi...ja heitä on sitten joka puolella minne vaan menetkin...

Muuten saari on tosi pieni ja jos aikoo koko ajan olla Tsilivissä, eikä liikkua sieltä minnekään, niin viikko kyllä riittää. Jos taas tykkäät ajella autolla kapeita ja mutkaisia teitä niin saarella on paljon nähtävää. Autonvuokraus oli ainakin meidän matkanjärjestäjän kautta aika arvokas (58 € /pv), mutta hotellimme respasta varattuna saman hintaluokan auto oli 40 € pv ja kun kysyin paljonko olisi 2 vrk niiin hinta oli 70 €...sisältäen täysvakuutuksen...eipä tarvinnut miettiä kumman kautta auton varasin. Ajeltiin sitten pari päivää saarta etelästä pohjoiseen ja komeita maisemia ja paikkoja kyllä riittää. Nopeusrajoitus saarella on 50 km/h ja kun tiet ovat mutkaisia niin aikaa saaren kiertelyyn kyllä menee. Jos omistat navigaattorin niin kannattaa ottaa mukaan...aika monessa risteyksessä piti tutkia karttaa ja ihmetellä että missä sitä ollaan ja minne pitäisi tästäkin kääntyä. Opaskilvet kun ovat osittain vain kreikkalaisilla kirjaimilla. Mutta kaikesta huolimatta joka päivä löydettin hotellille ja maisemat ovat kyllä mahtavat...varsinkin pohjoisessa osassa saarta.

Kaikin puolin positiivinen lomakohde, joka kannattaa käydä katsomassa. Olemme käyneet useasti Kreetalla, Rhodoksella ja Kosilla, mutta niihin verrattuna tämä saari on jotenkin erilainen...ehkä juuri tämän pienuutensa takia...ja ihmiset täällä ovat todella ystävällisiä. Jospa tästäkin kirjoittelusta olisi jollekin apua matkan valinnassa...itse luen aina netistä mitä lomakohteesta tai hotellista kirjoitetaan ja monesti siitä on ollut hyötyä. Hyvää lomaa kaikille!

Kalamaki, Caretta kilpikonnien ranta

esku    10.02.2009    Zakinthosin muita vinkkejä    Zakinthos

Pienehkö vihreä saari. Kalamaki on kylä lähellä lentokenttää. Koneet laskevat aivan uimarannan päältä matalalla. Hyvä matala hiekkaranta. Useita erilaisia hotelleja. Lagana isompi keskus n. 4km päässä samalla rannalla. Zante pääkaupunki n. 7 km muistaakseni. Hyvät bussiyhteydet Zanteen ja Laganaan.

Oletko vieraillut Zakinthosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.