Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Zakinthosissa

Shipwreg ranta

Vieras    25.06.2016    Zakinthosin nähtävyydet    Zakinthos

Kannattaa tarkistaa onko kova tuuli. Veneet ei aja sinne kovalla tuulella. Suosittelen lataamaan offline kartan jos vuokraat auton. Täällä kuviani saarelta kontto.kuvat.fi/kuvat/Matkai...Zakynthos/

Zakynthos, Kalamaki

Vieras    09.09.2013    Zakinthosin nähtävyydet    Zakinthos

Zakynthos on saari Kreikan länsirannikon edustalla jolle päädyimme vaimoni kanssa metsästämällä edullista äkkilähtöä. On myönnettävä että aikaisemmin en ollut saaresta edes kuullut, ja se onkin pienehkö ja ainakin kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien osalta vaatimattomampi kuin esimerkiksi Kreeta. Saari on kuitenkin hyvin kaunis vuorineen ja rannikon jyrkiltä kallioilta löytyy luolia ja laguuneja sekä tietysti kuuluisa Shipwreck Beach, jolle emme kuitenkaan tällä visiitillä menneet.

Asuimme Kalamakin "kylässä" joka on oikeastaan enemmänkin ravintoloiden, baarien ja hotellien reunustama tien pätkä hienon hiekkarannan tuntumassa. Olimme Zakynthoksella elokuun lopussa, ja ainakin siihen aikaan rannalta löytyi helposti omaa tilaa arvostavalle suomalaiselle paikka levittää rantapyyhe. Pitkää, loivasti syvenevää hiekkarantaa ei positiivisena yllätyksenä ollut täytetty täysin aurinkotuoleilla, vaan ns. vapaata rantaa oli mukavasti käytettävissä. Osa syy tähän on varmasti se että rannalla viihtyy turistien lisäksi myös kilpikonnat, joiden pesien vuoksi rantaa voi käyttää vain 5 metrin matkalta vesirajasta. Kalamaki on muilta osin palveluiltaan ja "nähtävyyksiltään" perinteinen turistialue: Ravintoloita, joiden menut ovat lähes toistensa kopioita, brittibaareja, Cocktailpaikkoja, marketteja, vuokraamoita, matkamuistomyymälöitä ja pakollinen minigolf. Kalamakin vieressä sijaitsee vilkkaampi, pikaisen visiitin perusteella nuorten brittituristien suosiossa oleva Laganas, josta löytyy yöelämää kaipaaville runsaasti nuorekkaita baareja ja yökerhoja. Kalamakissa drinkkibaarit sulkivat ovensa yhden-kahden aikaan yöllä. Cave barissa ylhäällä vuoren juurella voi nauttia drinkkinsä luolassa ja paikka on näyttävästi valaistu pimeällä. Sanomattakin on selvää että ruokaravintoloissa kannattaa suosia kreikkalaisia ruokia, jotka heikoimmillaankin ovat maukkaampia kuin perus pastat ja pitsat. Mainittakoon erikseen Alexander the Great Kalamakin pääkadun puolivälissä. Loistava hinta/laatu suhde ja erittäin hyvää kreikkalaista ruokaa sekä mahtava palvelu.

Lyhyiden etäisyyksien Zakiynthoksella ei ole mitään tekosyytä jäädä hotellin altaalle käristymään. Vuokraskootterilla tai autolla tutkimusretkien tekeminen on suositeltavaa. Vuorilta löytyy mahtavia panoramaravintoloita upeilla näkymillä laaksoon. Yksi matkan kohokohdista oli Porto Limnionas, josta paikallinen baarimikko vinkkasi. Jyrkkien kallioiden ympäröimä turkoosin sininen laguuni sijaitsee noin tunnit skootterimatkan päässä Kalamakista länsirannikolla. Kallion seinämiin on pengerretty tasanteet aurinkotuoleille ja kallionkielekkeiltä voivat hurjapäät hyppiä suoraan sopivan syvään kristallinkirkkaasen veteen. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka!

Jos pidät Kreikan saarista, pidät myös Zakynthoksesta!

Oletko vieraillut Zakinthosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.