Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Agios Nikolaoksen matkakokemukset ja vinkit

Siisti huoneistohotelli

Vieras    18.07.2017    Agios Nikolaoksen hotellit    Agios Nikolaos
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2017 | Hotelli: 9muses

Viihdyimme todella hyvin tässä huoneistohotellissa. Kaksiomme oli siisti ja ilmastointi toimi hyvin, tosin se oli vain makuuhuoneessa, mutta ei se meitä haitannut. Henkilökunta oli ystävällistä ja muutenkin ilmapiiri oli rento. Aamiainen oli koko viikon samanlainen,vaan eipä sekään ollut mikään ongelma, hyvin maittoi.Söimme viimeisenä iltana ennen kotiin lähtöä täällä ja se oli mielestämme paras illallinen mitä tuli syötyä viikon aikana, ( lohta, riisiä ja grillattuja paprikoita) Matkan tilasimme Apollomatkoilta, ja luulenpa, että se on ainoa matkatoimisto Suomessa, joka järjestää matkoja tähän kohteeseen. Voin lämpimästi suositella.

Arvosana hotellille:

Kuin olisi tullut paratisiin

Vieras    20.04.2017    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

....näet sen jälkeen kun ensimmäinen yöpymis- ja lomapaikka meni yhden yön jälkeen vaihtoon. Lähdimme Hersonissoksesta kiireen vilkkaa, kun merinäköala osoittautui rakennusten välistä näkyviksi pieniksi päteviksi merta. Olimme onneksi vuokranneet auton, joten ei muuta kuin seuraavana aamuna nokka kohti uusia maisemia ja sellaiseksi osoittautuikin Eloundan jälkeen ah Agios Nikolaus. Miten sattuikaan pysähdymme kadun varteen ja marssimme lähimpään hotelliin kyselemään majoitusta. Onnemme oli.kääntynyt ja tämän El Crecon reseptiin Friis sanoi pystyvänsä järjestämään meille toivomamme paikan suht läheltä keskustaa; keskustan kadut kun eivät suosi ikäparkkeeraajaa jos ketään muutakaan. Parkkipaikat (maksuttomat) kadunvarret pursuilevat autoja nokka vuoroin meno- vuoroin tulosuuntaan. Olimme liikkeellä juuri sesongin alkaessa huhtikuun lopulla, joten valinnan varaa oli. Jonkin ajan kuluttua löysimme itsemme Almiros Appartements rantahotellista ja katseltuamme parin päivän varauksella päivän- totesimme molemmat yhtä aikaa... se on tässä!! Ja päätimme jäädä koko loppuloman ajaksi,koska tilaa vielä oli ja tarjous,edullinen.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Tässä paikassa on kaikki mitä apartementos matkailija voi toivoa. Upea juttu. Todennäkäisesti ilmestymme tänne vielä uudestaan ja ehdottomasti juuri näin sesongin alkupuolella, kevät kauneimmillaan ja hinnat edulliset. Rannalla vain muutama turisti. Suosittelemme hyvällä mielellä.

todella Romattine Kaupunki!

Vieras    15.09.2016    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Sopii kaikille rauhaa hakeville nuorille ja vanhemmillekkin. Pikku kylässä ei voi eksyä, kaikki paikat tulee tutuiksi jo viikossa. Pikku rantoja kymmeniä erilaisia, kivisiä, hiekkasia. todella Kirkasta vettä! Sukellusta, vesiurheilua. Monta hotelli vaihtoehtoa ja Suoermarketteja. Ihmiset todella ystävällisiä. Eih halua lähteä pois! Suositten, todella kotoisaa!

Aitoa oliiviöljyä ja saippuaa

Vieras    15.09.2016    Agios Nikolaoksen ostokset    Agios Nikolaos

Kreetalta saa ostettua oliiviöljyjä, saippuoita, simpukoita, uimavälineitä. Vuokraa pyörä tai auto halvalla.

Pikku kylän ravintolat todella romanttisia

Vieras    15.09.2016    Agios Nikolaoksen ravintolat ja baarit    Agios Nikolaos

Hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Ravintolat pohjattoman järven lähettyvillä ovat mahtavia! Pita gyrokset nam!

Siisti ja sijanniltaan täydellinen satamahotelli

Vieras    15.09.2016    Agios Nikolaoksen hotellit    Agios Nikolaos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2016 | Hotelli: Hotel el greco

Siisti, aamupala kuuluu hintaan, meren vieressä. Sijainniltaan todella hyvä, lähellä kaikkea.

Arvosana hotellille:

Aitoa kreetaa!

Vieras    10.03.2015    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Agios nikolaos vei sydämeni oltuani siellä eka kerran 1991. Ihmiset aitoja ja vilpittömiä. Moni sanoo,että sinne kannattaa mennä keväällä,kun aurinko ei ole vielä polttanut kaikkea ja luonto tuoksuu.Niinpä palaan sinne 24.4.Paratiisiin..

Rentouttava loma (jos niin tahtoo)

Vieras    02.05.2012    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Suosittelen lämpimästi Agios Nikolaosta lomapaikkana ranta- ja kaupunkilomaa yhdessä. Tosin, liikuntaesteiselle ei paras mahdollinen paikka, koska korkeuseroja on paljon sekä portaita.

Kaupungissa on parikin rantaa (Kitroplatia ja Ammoudi Beach) ja vähän kauempana on yksi suuri, hienohiekkainen ranta, Almyros Beach, jonne päästäksee joutuu näkemään hieman jalkavaivaa tai voi ottaa taksin. Ja tietysti jos vuokraa mopon, polkupyörän tai auton, niin kauemmaskin pääsee ja voi löytää niitä ihania pieniä "omia rantoja".

Ihan kaupungin keskustassa, pohjattoman järven rannalla en suosittele ruokailua, hinnat ovat kalliimmat kuin laidemmalla kaupunkia eikä ruoka ole yhtä hyvää. Syötävää se toki on, mutta parempaa saa kun viitsii kävellä vähän kauemmas. Hotellista kannattaa joskus kysyä suosituksia.

Kahviloissa, joita pohjattoman järven rannalla riittää, kannattaa tilata frappeta (kreikkalainen jääkahvi), sen voi tilata maidolla tai ilman, sokerilla tai ilman, mutta piristää kummasti ja taas jaksaa. Toinen mitä ehdottomasti suosittelen on vastapuristettu appelsiinimehu. Kreetalla on paljon appelsiinilehtoja ja monet kahvilanpitäjät omistavat niitä maaseudulla ja tuovat omista lehdoistaa appelsiinit kahvilaansa, joten tuoreita ovat varmasti. muista siis pyytää "fresh orange juice" niin saat todella mahtavaa appelsiinimehua.

Veneretkellä pääsee Spinalongan saarelle, joka on entinen leprasiirtola, paikka näyttää ankealta, mutta viimeiset leprapotilaat sieltä on siirretty jo v. 1957, ja monet saaren rakennuksista ovat jo useamman sata vuotta vanhoja, joten ei ihan moderneinta rakennustekniikkaa ole ollut saatavilla ;-) Saarihan on Unescon maailmanperintökohde, joten rakennuksia restauroidaan ja kunnostetaan koko ajan. Kaikenkaikkiaan, mielenkiintoinen paikka, jos yhtään histroria kiinnostaa. Hieman riippuen laivayhtiöstä, Agioksesta Spinalongalle retki on suunnille puoli päviää, uimatauko on jossain matkanvarrella ja hieman kalliimmilla reissuilla kuuluu lounaskin samaan hintaan (usein se on uimatauon aikana maissa grillattua possua tai lammasta kyljysmuodossa sekä jotain vihanneksia), ei välttämättä mikään gourmet -elämys, mutta jos ei itsellä ole eväitä matkassa, niin kyllä se nälän pitää.

Spinalongalla ei ole kauppoja tai kioskeja tms. joten kannattaa vaan raahata sitä vesipulloa matkassa.

Polkupyörällä pääsee kätevästi Kritsaan, Eloundaan ja muihin pikkukyliin. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä pyöräteitä ei juurikaan ole eikä pientareita, autot eivät pahemmin väistele, joten silmät ja korvat joka puolelle. Sekä extra-annos muutakin liikennevarovaisuutta.

Linja-autolla pääsee Iraklioniin, Sitiaan jne. kannattaa kysellä vähän aikatauluja, jos sen haluaa tehdä. Ajelu paikallaisella linja-autolla on kokemus sinänsä.

Englannilla pärjää ihan hyvin, tosin kannattaa opetella ihan muutama perussana kreikkaa; hyvää huomenta, hyvää päivää, hyvää yötä, kiitos, ole hyvä jne. Saksaa puhutaan, mutta ei mielellään, jos joku muu kielivaihtoehto vain on tarjolla.

keskiviikkoisin on Agioksessa markkinat. yksi sairaanmäeltä tuleva katu on suljettu muulta liikenteeltä pelkästään markkinoita varten. Kannattaa ilman muuta mennä katsomaan, vaikka mitään ei ostaisikaan, mutta jos tuntuu siltä, että johonkin voi sortua, kannattaa varata käteistä mukaan, näillä markkinoilla ei kortit kelpaa ;-) ja tinkiminenhän kuuluu asiaan ilman muuta.

Kaikkea en millään jaksa/viitsi kirjoittaa, mutta toivottavasti tästä on sinulle hieman hyötyä ja iloa, jos Agiokseen matkaa suunnittelet. Nautinnollista lomaa!

Siisti, keskitasoinen hotelli

Vieras    15.10.2011    Agios Nikolaoksen hotellit    Agios Nikolaos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Dessole Coral Hotel

Ainoa miinus hotellin sängyt ilman petari kovat kuin kivi

Arvosana hotellille:

Rentouttava paikka

Juttelimme kerran lääkärini kanssa matkustamisesta. Tuli puheeksi juuri tämä kohde.Lääkäri sanoi, että menkää kerran sinne Agios Nikaolaukseen, luulen ,että menette uudelleen. Niinhän siinä sitten kävi.Paikka on pieni ja sokkeloinen, mutta juuri siksi se on niin mielenkiintoinen.Tunnelma ravintoloissa on aika hilpeä, ruoka erinomaista,selvää, ei mitään mössöä.Ilmasto mainio hengittää. Ihana oli kävellä hiljalleen pitkin katuja. Kukaan ei tullut tyrkyttämään mitään roinaa. Kaikki tarvittavat palvelut lähellä. Taksi oli halpa.Ajelimme kyllä paikallisilla busseilla, elämys sinänsä. Aina emme oikein tienneet aikatauluista, no se on sellainen pikkujuttu.Yksi bussi tulee varmaan jos jäät kyydistä. Suuri nautinto oli katsella erilaisten ihmisten kulkuja siellä ns"sinisen sillan" tienoilla.

Jos olen onnekas, menen sinne vielä joskus.

Agios nikolaos

Todella kaunis paikka, todella romanttinen, hyvät ruokapaikat,nähtävyyksiä.

Liiankin nopsaan meni aika siellä. sinne tahtoo jäädä.

Spinalonga

Vieras    31.01.2009    Agios Nikolaoksen nähtävyydet    Agios Nikolaos

Menimme saarelle, johon lepratautiset vietiin kuolemaan. Siellä oli heidän asuntoja, jotka olivat hyvin ankeita. Sitten viimeiseksi näytettiin meille iso kuoppa maassa, johon oli rakennettu tirkistysluukku. Katsoimme sinne, ja siellä oli vanhoja luita. Kuolleet oli laitettu sinne monttuun maatumaan. Hui, vieläkin puistattaa.

Oletko vieraillut Agios Nikolaoksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.