Matkakokemukset - Muita vinkkejä Lido Di Jesolosta

Lido di Jesolo on huippu paikka perheelle!

Vieras    25.06.2016    Lido Di Jesolon muita vinkkejä    Lido Di Jesolo

Kävimme kesäkuun alussa Lido di Jesolossa neljännen kerran. Paikka on siisti, rauhallinen ja ennen kaikkea lapsiystävällinen. En ole kertaakaan törmännyt öriseviin juoppoihin tai muihinkaan suomalaisiin. Rannat ovat siistit ja vesi kristallinkirkasta ellei myrskyävä meri sekoita vettä sameaksi. Rannalla on toimintaa (vesijumppaa, lastenohjelmaa). Ympäristössä on paljon nähtävää, riippuen siitä paljonko haluaa satsata. Maksullisia paikkoja (Seaworld), Aqualandia (Italian paras vesipuisto).

Venetsia venematkan päässä (1/2 h) Punta Sabbionesta. Shoppailua voi harrastaa Laguna- ostarissa tai katujenvarsikaupoissa. Rantakatua on ainakin sen 8 km ja ravintoloita ja kauppoja riittää joka lähtöön. Autostradan (noin 30km) risteyksessä on valtaisa Outlet-myymäläkeskittymä.

Lido di Jesolo on siis huippupaikka sinulle, joka et ole menossa ryyppäämään ja rellestämään, vaan nauttimaan lomastasi perheesi kanssa tai ihan yksikseen! Suosittelen!

Lido di Jesolo - Venetsia kesä 2008 kokemuksia

Vietimme viime kesänä heinäkuussa viikon Hotel Nelson, lido di jesolo. suosittelen lämpimästi, aamupala oli mahtava hotelissa, katolla uima-allas ja rantaan 200m, omat aurinkotuolit, (voi pyytää vastaanotosta. )

Huoneet siivottiin päivittäin ja pyyhkeet vaihdettiin. palvelu oli ystävällistä ja ihmiset mukavia. Huoneisiin ei kuulunut melua ulkoa.

läheltä löytyi mm. huvipuisto new jesolandia, akvaario (haita ja muita niljakkeita;) ja vesihuvipuisto. Hintaluokkaa: huvipuisto maksoi 2henkeä/40e, aukesi vasta illalla 9 aikaan.. Kalliimpi kuin suomen särkänniemet ym. esim ampuminen tölkkejä nurin maksoi 7e, eli lipulla ei saa kuin sisään pääsyn.. akvaario makso 3henkeä/30e , vesihuvipuisto 2henkeä/50e...Olisi voinut lähteä retkille, esim läheisille saarille ja venetsiaan, mutta ne oli aika arvokkaita reissuja maksaa..

Kuljimme aika paljon kävellen, linja-autoja meni vähän väliä ja kulkeminen oli Lido di jesolon paikallisliikenteellä helppoa.

Meillä oli mukana 10 vuotias poika ja tekemistä löytyi esim. 4xtandemilla ajosta polkuveneilyyn.

- miinusta löytyi muusta ulkopuolisesta paikallisliikenteestä. linja-autot ja junat kulkivat omien aikataulujen mukaan, joten varaudu odottamaan. Lido di jesolossa on n150 000 ihmistä kesäisin ja 7 taxia... hohoijaa :( tämän kertoi meille taxi kuski matkalla hoteliin.

Pyydä hotellista kartta, bussiaikataulut ja hotellissa on paljon materiaalia tapahtumista. Huoneissa ei kannata säilyttää leipää tms ilman pussia, huoneisiin ilmestyi pieniä tulisesti purevia murkkuja : /

Venetsiassa vietimme pari päivää loman lopuksi. Ihana Venetsia, mutta väenpaljous oli hirveä. Näimme ulkopuolelta suunnittellut nähtävyydet, mutta sisälle oli ihmisiä satoja jonossa, ja +48 auringossa, joten luovuimme lapsen vuoksi sisälle menosta... hieman harmittaa..

Vene liikenne oli kamalan kallista, vaperotto lippu maksoi 3hengeltä n.20e... kulkeminen oli hankalaa monien siltojen ja portaiden vuoksi.. eli jos on lastenvaunut, ei varmaan kauhean hyvin pääse eteenpäin...

Venetsian hotelli oli Casa Cosmo, keskellä kaikkea :) erittäin hyvä palvelu, san marcon aukiolle alle 500m :) Hotelissa oli vieraskirja ympäri maailmaa matkanneista vierailijoista. Suositellaan lämpimästi. Hotelli oli vain hankala löytää, kuja oli kapea ja hotelli hieman piilossa ilman näkyvää kylttiä... paikalliset eivät osanneet neuvoa..hieman outoa:(

HOX! Lido di jesolossa oli monia laukkukauppiaita rannalla, tavaraa löytyi joka lähtöön, varo Venetsiassa samanlaisia kauppiaita, he myyvät samoja tavaroita halvemmalla, ja se on laitonta, myös ostaminen! Poliisi voi sakottaa 250e, jos ostat. Meille kävi, niin, että olimme ostamassa, mieheni ehti jo maksaa, ja paikalle juoksi poliisi, kauppias juoksi karkuun, meidän piti laittaa tavarat roskiin.. eli oli ymmärtäväinen poliisi.. olisi voinut tulla kallis reissu.. (Ei yhtään ehditty ajatella myynnin laittomuutta, vaikka asiasta oli puhetta kotona matkan suunnitteluvaiheessa, jotenkin rantaloma kohteen lailliset myyjät sumensi ajatuksia, että ihan unohtu.. näin jälkiviisaana ajateltuna ;)

Paljon taskuvarkaita, ainakin ihmisvilinässä keski-kesällä, liikkuu Italiassa. Meillä oli rahat lukittussa matkalaukussa hotellissa, ja otin aina sen verran kuin tarvin mukaan. Luottokortit ym kaulakukkarossa sydämmellä... ;) better safe than sorry...

Italialaiset hallitsee paremmin saksan ko englannin, ainakin pohjois-italiassa, jossa lomailee tosi paljon saksalaisia..

Ruuat oli ihania, hedelmät aivan mahtavia :) syötiin ja juotiin ihan tolkuttomasti koko viikon :)

Varaa tarpeeksi aikaa lähtiessä pois maasta, italialainen lähtöselvitys tökkii... me olimme kentällä 3h ennen lähtöä ja pääsimme lähtöselvityksestä pois n. 20min enne koneen lähtöä..

Matkatoimiston kautta lomamme olisi maksanut n.2500e (2aikuista ja lapsi) hotelissa Lido di Jesolossa. Varasimme itse lennot finnairille ja varauksen kahteen hotelliin Lido di jesoloon ja venetsiaan. Matkanhinta 1600e.. ( Eli kannatti odottaa busseja ja junia puolituntia.. vaikka matkatoimistojen lomalaisilla oli omat kyydit hotelleille ;) saatiin viettää juuri semmonen oma loma oman mielen mukaan :)

Poika tuhersi itkea lentokentällä, että" tullaanko me tänne uudestaan ensi kesänä???" Eiköhän se kerro koko lomakohteiden ja matkan onnistumisesta ja kokemuksesta :)

Oletko vieraillut Lido Di Jesolossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.