Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Arabiemiirikuntien matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Sharjah MegaMall

Muffukka    06.04.2011    Sharjahin ostokset    Sharjah

On mukava paikallinen vähän pienempi ostoskeskus lähellä Sharjah beach hotellia. Sinne matka maksaa taksilla 12 dirhamia. Löytyy kauppoja kaikkeen tarkoitukseen: vaatteita, ruokaa, elektroniikka, koruja ja jokunen ruokapaikka. Halvempaa kuin Dubain isoissa ostoskeskuksissa.

Alkoholi

Muffukka    06.04.2011    Sharjahin muita vinkkejä    Sharjah

Alkoholia ei paikanpäältä kaupoista löydy, koska Sharjah on sellainen emiraatti, jolla ei ole lupia moiseen. Kaikissa emiraateissa ei siis ole lupia myydä alkoholia. Suomesta voi lähdettäessä ostaa tax freestä 4litraa / hlö "menovettä" ja ne saa viedä mennessään hotelliin, julkijuopottelu on kielletty. Lähimmät paikat, josta pystyy alkoholia hankkimaan on Ajman ja Dubai. Ajmanista haettaessa pitää tietää missä se paikka on ja se on siellä myös halvempaa kuin Dubaissa.

Alkoholi yleisesti tuntuu olevan tabu, koska ihmiset menevät vähän lukkoon, kun kysyt esimerkiksi ravintolaa, josta voit ostaa alkoholia ruoan kanssa tai pullokaupalla ;) Me saimme hotellin henkilökunnasta erään miehen hovikuskiksi Ajmanin puolelle viiniostoksille. Hyvin hämärä paikka mihin mentiin, vanhan talon takapiha, ei mitään merkkejä siitä, että se olisi muutakuin asuinrakennus. :P Kuulemma ihan keneltä tahansa ei kannata asiaa kysellä eikä samalla taksilla tulla takaisin, koska siitä voi tulla ongelmia, jos poliisit pysäyttää. Tämä johtuu ihan siitä, että laki sanoo niin, ettei esim Sharjahin taksista Dubaihin henkilöitä vievä taksi saa ottaa Dubaista paluumatkalle kyytiläisiä vaan ne joutuvat tulemaan tyhjänä takaisin sieltä.

Omakohtaisia ajatuksia

Muffukka    06.04.2011    Sharjahin muita vinkkejä    Sharjah

Kosteahko ja kuuma ilma niin sisällä kuin ulkonakin. Iltaisin rannalla vietetyn päivän jälkeen ei pitkähihainen välttämättä ole yhtään liikaa.

Aikaero on ihan positiivinen asia, koska on vain tunti lisää Suomen aikaan. Ei ole vaikeaa ainakaan sen vuoksi palautua reissusta, koska on "tuntia aiemmin kotona" ;)

Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja palvelualttiita joka puolella niin Dubaissa kuin Sharjahissakin. Vähän kun näytät eksyneeltä jossakin niin heti joku on kysymässä, että mihin olet menossa ja auttaa sinua löytämään paikan.

Paikan siisteys jaksaa ihmetyttää edelleen, koska metroasemat ovat siistimpiä kuin suomalaiset yökerhot. Metroasemalla on vartijoita, jotka ovat ehkä hieman provosoivasti pukeutuneita: vihreä sotilasasu ja pitkät pamput vyötäröllä. Kaikissa julkisissa tiloissa on paljon siistimishenkilökuntaa sekä vartijoita ja itse koin positiivisena sen, että täällä saa turistit olla rauhassa, ei tarvitse pelätä missään vaiheessa, että joku ryöstää tai muuta vastaavaa.

Jeeppisafari

Matkatoimistojen järjestämät "jeeppisafarit" (Desert Safari) ovat aika arvokkaita 300-375 dirhamia verrattuna siihen, että menee omatoimisesti johonkin. Saimme Sharjah Beach Hotellissa esitteen, jossa Hormuz Tourismin mainos, jossa Desert Safari vain 175dirhamia per hlö, halvimmat reissut joiltakin muilta järjestäjiltä oli 150dirhamia. Näistä löytyy myös sellaisia versioita, joissa vietetään yö teltassa erämaassa, mutta meille riitti ihan tälläinen "yöksi kotiin" reissu.

Desert Safariin sisältyi: Dune Bashing (hauskaa istua jeepin kyydissä kun ajetaan pitkin poikin dyynejä), Sand skiing (tässä olisi päässyt laskemaan laudalla dyyneiltä alas, mutta emme sellaista tilannetta kohdanneet), sunset in the desert (upeaa!), camel riding (pieni kierros kamelin selässä kuvien ottoa varten), illan pimetessä meidät vietiin erämaahan, johonkin aidattuun paikkaan, jossa tarjottiin arabic coffee & tea, bbq dinner, unlimited soft drinks, alkoholia sai ostaa baaristiskiltä siellä ja makutupakkaa pääsi fiilistelemään bongista, jos halusi. Siellä oli myös henna & shisha paintingia, photograph in local customs, falcon show, belly dancing ja mönkijälläkin pääsi ennen jeeppisafarin alkua tykittämään hiekalla, jos halusi. Nouto tapahtui hotellilta klo15-15:30 ja palautus klo21-22.

Hauskaa aavikkoajelua, olo kuin linnanmäellä! Ainoa ahdistava osuus tässä oli, kun pysähdyttiin basaareilla, joka myös kuuluu tähän retkeen, niin siellä sinulle laitetaan päähän huivi arabic style, naisille viritetään belly dancing huiveja ja miehille yritetään myydä "muslimimekkoja". Me ostettiin huivit kyllä, koska se oli hauska muisto ja toi vähän lisää fiilistä koko iltaan. Loppuajan huivi oli hyvässä käytössä aurinkosuojana rannalla ;)

Sharjah & Dubai liikenne

Muffukka    06.04.2011    Sharjahin lennot & liikenne    Sharjah

Miinuspuolena itse koin sen, että Sharjahissa/Dubaissa, pitää tietää mihin on menossa, koska joudut liikkumaan taksilla matkat. Jalkakäytäviä ei juurikaan ole ja liikenteen seassa kävely on aika iso riski oman turvallisuutensa kannalta. Täällä et siis voi lähteä vaan kävellen seikkailemaan ja katselemaan ympärillesi ainakaan kovin pitkälle.

Sharjahista kannattaa ajaa taksilla lähimmälle metroasemalle, joka on Deira City Centre ja sillä ajaa sitten Dubaihin päin. Siinä säästää jokusen dirhamin, kun ottaa päivälipun, jolla voi ajaa niin paljon kuin sielu sietää tai sitten joku turistilippu, joka on voimassa useamman päivän. Päivälippu maksaa 16dirhamia ja taksi Sharjahista tuohon metrolle n.40dirhamia.

Sharjah Beach Hotel - Mukava pieni hotelli

Muffukka    06.04.2011    Sharjahin hotellit    Sharjah
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Al Khan Sharjah Beach Hotel

Mukava pieni hotelli, ystävällinen henkilökunta, rannalle pääsee hotellin takapihalta uima-altaan kautta. Rannalla hyvä palvelu myös, rantapojat tuovat tuolit, varjon ja pöydän kuin tilauksesta ja muistavat sinut varmasti, jos käyt joka päivä siellä. Rannalla oli meidän siellä ollessa kovat aallot ensimmäisinä päivinä ja vedessä voi nähdä paljon pieniä kaloja sekä pieniä meduusoja. Ne ovat vaarattomia tai ainakaan kukaan ei tullut varoittamaan, että meduusoja kannattaa vältellä. Kaunis auringonlasku iltaisin sekä pehmeää hiekkaa ja paljon simpukoita. Rannalla on uimavalvojat klo9-18 välillä ja niiden aikojen ulkopuolella uimista ei suositella tai se on täysin omalla vastuulla jos menet pimeällä illalla mereen ohjeiden ulkopuolella.

Hotellissa hyvät aamupala- ja iltabuffetit. Aamupalabuffa tarjoillaan joka pv klo7-10 paikallista aikaa. Illan buffa vaihtelevin teemoin ja hinta 80dirhamia. Listaruoka vaihtelevaa... toiset on hyviä ja toiset ihan täyttä kuraa.

Huoneissa on säädettävä ilmastointi, jääkaappi, tv, hiustenkuivaaja, kylpyamme, iso kylppäri, parveke ja yllättävän hyvät sängyt. Meidän huone oli kolmannessa kerroksessa ja näkymä rannalle sekä hotellin altaalle päin. Ensimmäisen kerroksen huoneet ovat samassa tasossa hotellin uima-altaan kanssa, joten ei ehkä mieluisin vaihtoehto, jos haluaa vähän yksityisyyttä.

Hotellissa on myös joitakin kauppoja, kampaamo, ravintola, alakerrassa "wellness-osasto", jossa kuntosali yms. Tänne on erikseen miesten ja naisten vuorot.

Arvosana hotellille:

Hotelli Nuran Marina Serviced Residence

Irene    27.02.2011    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: Hotelli Nuran Marina Serviced Residence

Hotelli Nuran Marina Serviced Residence sijaitsee upealla Dubai Marinan alueella, josta on mielettömät näkymät Persian lahdelle, venesatamiin ja pilvenpiirtäjiin. Alue on rauhallinen eikä huoneistoon tai allasosastolle kuulu liikenteen melua.

Hotelli on turvallinen, koska hotellin portilla on 24 -tuntinen vartiointi.

Hotellin huoneistot ovat 50 ja 62 neliöisiä, jaettu makuutilaan, olohuoneeseen ja hyvin varusteltuun keittiöön. Isossa kylpyhuoneessa sivuosassa ovat pyykinpesu-kuivausrumpuyhdistelmä ja silitysrauta.

Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta. Huoneet siivotaan päivittäin. Siivoojat täyttävät keittiön kahvi-, tee- ja sokerivarastot sekä kylpytuotteet tuodaan päivittäin. Aamiainen on hotellissa kallis, joten kannattaa keittää itse aamukahvi. Vieressä olevasta Marina Mall -ostoskeskuksesta löytyy tuoreet sämpylät , lisukkeet yms.

Ostoskeskuksen pizzeriassa oli todella hyvät ja edulliset pizzat. Sinne kannattaa kävellä sillan kupeesta vievää lahden rantakävelytietä pitkin, oikaisee paljon.

Hedelmiä löytyi joka päivä hotellin aulasta jouluviikolla. Henkilökunta toi meille joululahjat jouluaattona, aivan mahtavaa!

Uima-allasosasto on todella viihtyisä; hotellin alabaari on aina auki ja paikalla on uinninvalvoja. Aidattu lasten allas on erikseen. Auringonottajille allasosasto ei ole paras mahdollinen paikka, koska viereiset pilvenpiirtäjät varjostavat joinakin aikoina. Uimarannalle on vain noin 400 metriä matkaa. Kyseisellä rannalla ei ollut vielä rantapalveluja.

Iltaisin oli mukavaa lähteä Dubai Marinan rantateille kävelemään ja ihailemaan kaikkea, mitä oli nähtävissä. Penkkejä on paljon, joten on mukava istahtaa välillä aistimaan tunnelmaa. Hotellin vieressä on paikallinen pursiseura, jossa on upeita ravintoloita.

Tätä hotellia voimme suositella kaikille. Oleskelumme ajankohta oli joulukuun -09 puolivälistä eteenpäin tammikuun -10 alkupäiviin.

Arvosana hotellille:

mahtava paikka!

Vieras    20.02.2011    Dubain aktiviteetit ja harrastukset    Dubai

Dubai on mahtavin paikka missä olen lomaillut siellä voi shoppailla suurissa ja hienoissa ostoskeskuksissa ja ottaa aurinkoa siisteillä ja hyvin hoidetuilla rannoilla sekä uida upeissa maisemissa! Golfia voi harrastaa myös dubain ihanilla golf-kentillä!! AIVAN MAHTAVA PAIKKA JA DUBAISSA ON AINA LÄMMINTÄ!!!! joten aurongonpalvojille ihanteellinen kohde!!

Upea paikka

Vieras    25.12.2010    Ras Al Khaimahin muita vinkkejä    Ras Al Khaimah

Olimme Ras Al Khaimah:ssa marraskuussa 2009.. Al Hamra Fort hotelli vastasi täysin lomamme toiveita ja odotuksia.. Kohde on siisti ja turvallinen..Kaksi reissua taksilla Dubaihin toinen ostoksille ja toinen vesipuistoon... IHANA MATKA!!! Nyt suunnitteilla uusinta ensi syksylle.. Matkassamme oli 5 lasta 2-9vuotiaita ja aikuisia 35-60 vuotiaita..ja kaikki olivat tyytyväisiä kohde valintaan...

Muistoja Dubain matkalta

Irene    27.08.2010    Dubain nähtävyydet    Dubai

Lähdimme joulukuun -09 puolivälin jälkeen parin viikon matkalle Dubaihin. Olimme varanneet lennot ja hotellin omin päin.

Hotelli Nuran Marina Serviced Residence sijaitsi upealla Dubai Marinan alueella, josta oli mielettömät näkymät Persian lahdelle ja pilvenpiirtäjiin. Tätä hotellia voimme suositella. Meillä oli 60 neliötä keittiöineen, olohuonenurkkauksineen ja makuuhuoneosioineen. Käytössämme oli myös pyykinpesukone-kuivausrumpuyhdistelmä. Uima-allasalue oli upea. Palvelu hotellissa oli ystävällistä. Portilla oli ympärivuorokautinen vartiointi.

Dubain kaupunki on maantieteellisesti laaja ja etäisyydet ovat pitkiä, joten paikasta toiseen siirtyminen ei onnistu kävellen. Käytimme edullisia takseja.

Ensimmäinen viikko kului ostoskeskuksia kolutessa, sillä matkalaukkumme jäivät Frankfurtin lentoasemalle jostain syystä ja ostettavaa riitti loman ajaksi hammasharjoista vaatteisiin.

Ostoskeskukset ovat Dubaissa nähtävyyksiä. Niitä on paljon eri puolilla kaupunkia mm. Dubai Mall, Dubai Marina Mall, Ibn Battuta Mall, Mall Emirates jne. Sellaisia emme olleet nähneet missään aikaisemmin.

Alennusmyynnit soivat meille mahdollisuuden tehdä kaikki tarvittavat ostokset.

Ostoskeskuksissa oli mm. laskettelumäki, korkea vesiputous hyppääjäpatsaineen ja Ibn Battuta Mallissa osiot eri maista; mielettömän kiehtova paikka.

Ostoskeskukseen mennessä kannattaa varata runsaasti aikaa (ja rahaa), sillä ne ovat valtavan kokoisia.

Toisella viikolla kävelimme 2,5 tuntia kuumuudessa Palm Jumeirahille, joka on tekosaari Dubain edustalla. Hotelli Atlantis vei siellä täysin huomiomme.

Rakennuskanta on voimakasta ko. saarella. Näimme myös naapuritekosaaren, jossa nostokurkien määrä oli valtava. Suuret ovat suunnitelmat Dubailla kun kolmaskin tekosaari on suunnitelmissa!!

Teimme minibussilla hurjan retken pääkaupunki Abu Daphiin, joka näytti vaatimattomammalta kaupungilta kuin Dubai. Kävimme maailman 7. suurimmassa moskeijassa, näimme mahtavan Hilton-hotellin ja sheikin palatsin ulkoa. Yllättäin museo, johon meidän piti päästä, olikin kiinni. Matkanjärjestäjä ei ollut asiaa huomioinut.

Retki oli siis huonosti järjestetty, kallis ja henkeä uhkaava, mutta niistä huolimatta kokemus. Kuljettaja ajoi paluumatkalla 150 km:n tuntivauhdilla ja vaikka poliisi pysäytti ja antoi sakot, loppumatka meni samalla vauhdilla. Huokaisimme hotelliin päästyämme.

Teimme ostosmatkan idän suurimpaan kultakeskukseen, Gold Soak:iin. Siellä sisäänheittäjiä oli riesaksi asti. Paras tapa oli olla huomaamatta heitä lainkaan. Menimmekin sellaiseen liikkeeseen, jossa ei asiakkaita vokoteltu sisään ja teimme upeita kulta- ja timanttiostoksia.

Kultakeskuksen lähellä olivat Heritage-muinaismuseo sekä aivan vieressä koulumuseo, jotka olivat mielenkiintoisia kohteita.

Merenrannalla kävimme uimassa ja ottamassa aurinkoa parina päivänä. Rannalle ei ollut kuin 400 metrin kävelymatka hotellilta. Vesi oli kristallin kirkasta ja turkoosin sinistä.

Pyyhkeillä oli maattava, sillä rannalla ei ollut aurinkotuoleja eikä -varjoja lainkaan puhumattakaan pukukopeista ja wc:stä. Rannan lähellä olivat upeat kahvilat, ravintolat ja erikoisliikkeet viehättävällä bulevardilla.

Dubai herää varmasti rantojen viihtyvyyden kohentamiseen, kun saa ensin rakennettua kaupunkinsa valmiiksi.

Iltaisin oli mahtava kävellä Dubai Marinan alueen kävelyteillä Persian lahdella. Pysähdyimme välillä istumaan ja ihailemaan näkymiä, jotka olivat sanoinkuvaamattomia.

Se ympäri vuorokauden rakentamisen määrä, mitä alueella näki, tuntui uskomattomalta, kun tiesi, että rakentaminen tehdään hirveillä velkarahoilla ja halpatyövoimalla. Siitä huolimatta Dubai Marinan alueesta tulee upea, sitten kun se on valmis.

Pilvenpiirtäjien asuntojen hinnat ovat laskeneet puolella laman takia. Miten Dubai saa taloutensa tasapainoon koskaan tällä pelillä, ihmetyttää.

Dubaissa viehätti turvallisuus, yleinen järjestys, siisteys, hyväkäytöksiset ja sivistyneet ihmiset. Yhtään juoppoa tai tappelua emme nähneet koko aikana. Eräs siirtolaistaksinkuljettaja, joka oli asunut 30 vuotta Dubaissa, kertoi ettei ole koko siellä olo aikana nähnyt kuin yhden tappelun. Hän vakuutti, että jos meiltä lompakko putoisi kadulle, kukaan ei siihen koskisi. Sanoi, että maassa ollaan niin rehellisiä.

Pilvenpiirtäjät olivat upeita, samoin luksusveneet ja -jahdit Dubai Marinassa.

Maailman korkein rakennus, Palm Jumeirahin saari Atlantis -hotelleineen, mielettömät ostoskeskukset ja lämmin sää. Nämä kaikki on tallennettu mieleen siihen asti, kun lähdemme uudestaan Dubaihin!

Matkakuvista löytyy ottamiamme kuvia runsaasti.

Dubain metro

piksu    29.07.2010    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Metrolla kulkeminen on helppoa .

Ensimmäisessä vaunussa matkustavat invalidit, naiset ja lapset. Keskimmäiset vaunut on tarkoitettu kaikille ja viimeisin vaunu on Gold Glass, maksaa vähän enemmän ja istumapaikka on taattu. Opasteet ovat selkeät metroasemilla ja niiden avulla voi sijoittua odottamaan metroa. Itse metro on siisti ja ilmastoitu. Kannattaa kokeilla,

voittaa monen keskustan taksimatkan.

Ravintolat Sharjahissa

piksu    17.04.2010    Sharjahin ravintolat ja baarit    Sharjah

Aivan hotel Holiday International vieressä olevassa italiaisessa cafe`ssa söimme kahden viikon aikana parhaimmat pihvi-annokset. Paikka tuntui olevan myös paikallisten suosiossa.

Myös lähellä olevassa Crystal Placassa oleva libanolilainen noutopöytäravintola ( 2 krs) ansaitsee erkoismaininnan.

Alkuruoka-, -salaatti, pääruoka- jälkiruoka valikoima oli runsas, mieli tekisi sanoa mieletön.. Sisälsi juuri leivotut leivät ja aterian ruokavedet. Ravintolalla on iso kattoterassi ! Noutopöydän hinta oli 9 euroa..

Paikallisissa ruokapaikoissa hinnat olivat 2-9 euroa hengeltä. Mäkkärilounas kahdelta n. 6 euroa.

Hygieenisyystaso huippuluokkaa.

shoppailua 2 viikkoa

piksu    16.04.2010    Sharjahin ostokset    Sharjah

Vaikka " Shopping festival" oli jo ohi maaliskuussa, ei ale myynnit olleet loppuneet. Dubain lukemattomissa ostoskeskuksissa ja kaupoissa. Sama koski Sharjahia. Kaikenkaikkiaan hintataso on huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa.

Keidas Dubain vieressä

piksu    16.04.2010    Sharjahin muita vinkkejä    Sharjah

Sharjahin hintataso on alhaisempi kuin Dubain. Taksilla ajo oli halpaa, vaikka extralisä 20 dirhamia eri emiraatin alueelle ( Dubai/Sharjah) lisättiin aina taksamittarin loppusummaan.

Hotellilla ( Holiday International) oli ilmainen bussikuljetus Dubaihin muutaman kerran aamupäivällä ja iltapäivällä/illalla. Tosi näppärää. Jos aikataulut eivät sopineet, käytettiin taksia.

Sharjah on rauhallisempi ja "alkuperäisempi" kuin Dubai vaikka kaupungit ovat melkein kiinni kasvaneita.

Rauhallista, turvallista ja siistiä.

Hyvä palvelu

Vieras    17.11.2009    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2009 | Hotelli: Arabian Courtyard Hotel & Spa

Olimme juuri viikon kyseisessä hotellissa ja kaikki pelasi hyvin. Henkilökunta oli palvelu altista, aamiainen runsas ja huone suuri. Normaali kaupunki näkymä paikallisiin kortteleihin ja toisella puolella olisi tietysti ollut

matala museorakennus mutta, olen ollut maailmalla 5+ hotellissa jossa toinen puoli hotellista oli slummeihin.

Hotelli on erittäin hyvällä paikalla josta on lyhyt matka niin soukkeihin kun linja-auto-vene-metro asemalle.

Suosittelen niille jotka tykkäävät kaupunki elämästä.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Arabiemiirikunnissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.