Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Arabiemiirikuntien matkakokemukset ja vinkit

Khalidyia Rotana Palace ja ympäristö

Vieras    30.04.2019    Abu Dhabin ravintolat ja baarit    Abu Dhabi

Perheellisenä saat varautua kalliiseen hintatasoon ja rahanmenoon ravintoloissa.

Todella paljon säästät (monta sataa euroa) mikäli katsot hyvät ravintolatarjoukset Groupon ja Cobone sivustoilta. Normialennus on 50% luokkaa!

Maksu etukäteen ja samaten pöytävaraus vähintään päivää ennen. Mutta on kyllä sellaiset tarjoomukset että ei missään vastaavia! Jostain syystä viikon aikana ei muilla näkynyt alennusvouchereita maksoivat kyllä paljon aivan turhaan!

Nähtävyydet..

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin nähtävyydet    Abu Dhabi

Emirates palatsiin, muistakaa pukeutumissääntö shortsit ja hihattomat paidat ei käy.. ja Moskeija ei kannata mennä perjantaisin silloin heillä pyhä, mentiin perjantaina ja kuvattiin vaan ulkoa päin.. ainoa mikä jäi harmittamaan oltaisiin haluttu mennä automuseoon taksilla ei käynyt koska sieltä ei saa taksia takaisin ja taksi ei saa uutta kyytiä viedessään sinne on noin 65 km matkaa.... olisi kiva jos tämä olisi jonkun matkatoimiston retkenä..

Otantik ravintola

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin ravintolat ja baarit    Abu Dhabi

En suosittele, liian hyökkäävä tarjoilija.. ruoka hyvää.. Mutta tuodaan kokoajan ylimääräistä mitä ei tilaa ja vaikka kieltää niin tuodaan silti.. ja se näkyi laskussa 250 dirhamia meni ensimmäisen päivän illalliseen.. mutta eipä meitä siellä enää näkynyt..

Liikenne ja taxit

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin lennot & liikenne    Abu Dhabi

Todella vilkas ja remontin alla suureksi osaksi koko Abu Dhabia.. joten kävely ei keskussa oikein suju.. Mutta taksit todella halpoja ja niitä on perheillekin omat isommat taksit.. Mittarin mukaan laskuttavat pienin taksa oli 15 dirhamia, vaikka matka lyhyempi niin kumminkin.. Kun meni pitemmälle eli Louvre museoon niin oli 67 dirhamin luokkaa..

Ostoskeskukset

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin ostokset    Abu Dhabi

Täytyy sanoa että tämä on todella perheellisten paikka.. perheillä ja lapsilla riittää puuhaa ostoskeskuksissa.. ovat monet täydellisiä huvipuistoja..World Trade Center Mall siellä ei lapsille leikki paikkaa ( nuo mitkä ehdimme käydä), mutta olikin huomattavasti pienempi ostoskeskus..

Siellä sai edullista syömistä niin isompaan ruokailuun kuin pieneenkin nälkään..

Ja todella hyvin ilmastoituja.. joten snne sai todella hyvin aikaa kulutettua kuin katselun ja shoppailunkin merkeissä..

Ystävällinen ja siisti Hotelli

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin hotellit    Abu Dhabi
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2018 | Hotelli: Beach Rotana

Huone aivan siisti henkilökunta todella ystävällinen, aamiainen liiankin kattava viikossa ei ehtinyt edes kaikkea maistaa.. Mutta yksi tähti putosi pois todella kalliit hinnat huomattiin jo ensimmäisen kerran 2dl Pepsi purkki allasbaarissa 6€ hintaan. siihen loppui rahan syytäminen hotelliin..

Arvosana hotellille:

Vinkkejä Dubain matkustajille

Vieras    01.04.2018    Dubain muita vinkkejä    Dubai

Etsimme turhaan matkaoppaissa olevaa Jumeirah Beach Parkia, sitä ei enää ole olemassa!

Sitä vastoin löysimme taksikuskin välityksellä Dubaista 10/2017 avatun La Mer-nimisen rannan, jossa rakenteilla iso vesiliukumäki lapsille. Ranta oli todella siisti. Paljon ruokapaikkoja, siistit pukukopit ja Wc:t, katettua rantaterassia ym.

Rantapyyhe + sateenvarjo + aurinkotuoli = 100 AED /per hlö. Jos mielit vain aurinkotuolin, se maksaa AED 60.

Suosittelen!

Kävimme Jumeirah Open Beachissa, tunnetaan myös Russian Beachina.

Hyvää: Ilmainen, valkoinen,hieno hiekkaranta.

Huonoa: ei mukavuuksia - ei aurinkotuoleja. Vain 1 kioski ja 2 WC:tä (huonokuntoiset, jatkuva jonotus). Ei pukukoppeja.

Enpä voi sanoa hyväksi.

Adu Dhabi ja Aurinkomatkat

Vieras    25.01.2018    Abu Dhabin vaarat ja ongelmat    Abu Dhabi

Kannattaa välttää Aurinkomatkoja, jos mielii Abu Dhabiin. Petyimme monessa suhteessa, sillä opaspalveluita ei ole ja hotellien taso on todella vaihteleva. Meillä viiden tähden hotellissa oli hometta ja huone oli saatava vaihdettua. Se vaati monimutkaisen salapoliisityön Dubain opastoimistoon, josta opas saatiin lopulta kiinni puhelimitse soittopyynnöllä. Tästä koitui yli satasen puhelinlasku , jota Aurinkomatkat ei suostu korvaamaan. Syyksi he sanoivat, että olisi pitänyt käyttää watsappia. Miksiköhän opas ei voinut soittaa niin, tai edes jättää viestiä hotelliin. Ennakkotiedot hotellista eivät pitäneet paikkansa ja muutenkin Aurinkomatkat ei suostunut korvaamaan mitään, koska en ollut ilmoittanut homeallergiaani etukäteen! Jatkossa boikotoimme Aurinkomatkoja. Sen firman taru ei tule tuolla palvelulla jatkumaan kauan. Me emme olleet ainoat tyytymättömät!

Finnair, Aurinkomatkat, lennon ylibuukkaus

Vieras    07.05.2017    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Kävimme Dubaissa Aurinkomatkojen valmismatkalla, tietenkin Finnairilla, ja saimme kokea paluumatkalla lennon ylibuukkauksen negatiivisella tavalla; jopa Aurinkomatkalaisten lomalento voi yllättäen saada erikoisia piirteitä ylibuukkauksen takia. Saavuimme Dubain lähtöselvitykseen riittävän ajoissa ja menimme lähtöselvitystiskille, Aurinkomatkat oli järjestänyt kuljetuksen, joten aikaa oli varattu riittävästi. Kas kummaa, meille ei ollutkaan paikkoja, meille ilmoitettiin että kone on ylibuukattu. Olimme varanneet Aurinkomatkapaketin juuri siksi, ettei tällaisia yllättäviä tilanteita syntyisi. Meille jopa kerrottiin vaihtoehdosta kaksi, eli lentomatkamme saatetaan reitittää uudelleen. Mitään vapaaehtoisuudesta ei kyselty. Eipä siinä auttanut sitten muu kuin jäädä odottelemaan mitä seuraavaksi. Koneeseen pääsyn pitäisi tapahtua noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua, olimme olleet lähtöselvitystiskillä runsaan tunnin, eikä lähtöselvitys ollut edennyt mitenkään. Olimme ymmällämme, ja kaikki tämä ylibuukkauksen takia. Olimme jo melko varmoja, ettemme pääse ostamallemme lennolle, kunnes viime hetkellä meille ilmoitettiin että saisimme lentopaikat. Saimme lähtöselvityksen tehtyä ja kiiruhdimme juoksujalkaa koneeseen, boarding oli juuri alkanut, ennakkoon suunnitellut ruokailut ja ostosten teko lentokentän myymälöissä saivat nyt jäädä. Kone ei kuitenkaan lähtenyt ajallaan, ja jouduimme vielä odottelemaan koneen lähtöä, tämäkin tietenkin johtui ylibuukkauksesta.

Jälkeenpäin tiedustelin ottaisiko joku taho vastuuta tapahtumasta, Aurinkomatkat syyttelee Finnairia, Finnair taas vierittää vastuun kokonaan Dubain virkailijoille jne.

Finnairin henkilöstöllä on saamieni selvitysten mukaan täysin vastakkaisia käsityksiä siitä, miten Aurinkomatkalaisia pitäisi kohdella ylibuukkaustilanteessa. Aurinkomatkapaketin ostajalla ei näköjään ole sen parempaa suojaa kuin omatoimimatkan varanneellakaan, tämäkin on nyt henkilökohtaisesti koettu. Korvausten saaminen tallaisen tilanteen osalta on erittäin vaikeaa, kuluttajasuoja on heikko, kun se perustuu tässä tapauksessa Finnairin vapaaehtoisuuteen.

Ylibuukkaus on kuitenkin tiedostettua toimintaa, joten vastuunkantaminen osoittaisi Finnairiltakin jonkinlaista selkärankaisuutta.

Tuoko Aurinkomatkat ja Finnair enää matkoillemme mitään lisääarvoa verrattuna halpismatkoihin ?

pervo tarjoilija

Vieras    13.01.2017    Sharjahin hotellit    Sharjah
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Beach Hotel Sharjah

Hotellissa työskennellyt/työskentelevä vanhahko mies käyttäytyi pervosti minua kohtaan muutama vuosi sitten ollessani 11-vuotias. Lähti mm. perään juoksemaan ja käyttäytyi ahdistavasti. Suosittelen valitsemaan lapsiystävällisemmän vaihtoehdon! Traumaattinen kokemus...

Arvosana hotellille:

Aavikko Safari

Vieras    13.01.2017    Dubain aktiviteetit ja harrastukset    Dubai

Moro,

Laitoin tän jo jonnekin muuallekin täällä mutta laitetaan tännekin kun sopii hyvin aiheeseen.

Tulimme juuri Dubaista ja sanoinkin tälle Muhammedille että suosittelen häntä suomessa muillekin. Tässä siis yksi todella hyvä vaihtoehto kun haluaa erilaisia safari yms. kokemuksia Dubaissa. Katselimme safarihintoja esitteistä matkanjärjestäjiltä ja hotellien mainoksista, mutta olivat todella kalliita, niin ajattelimme jo jättää väliin koko aavikkosafarin. Dubaissa kun on niin paljon eriaisia vaihtoehtoja ja hienoa nähtävää.

Yksi mikä on pakko sanoa oli: Global village. Ei paljon näkynyt länsimaalaisia, mutta oli hienosti toteutettu esittelykylä eri maailmankolkista. Disneyland-tyylinen paikka arabeille..

Satuin kuitenkin törmäämään Muhammediin kun hän haki hotellistamme matkanjärjestäjän kautta myydylle matkalle lähteviä ja kysyin onko mitään edullisempaa tarjolla kuin 6 tunnin iltasafari jota hotellit yms. suosittelivat.

Hän antoi käyntikorttinsa ja sanoi että soita illalla, niin hän esittelee vaihtoehtoja. Soitin ja saimme hyvän diilin suoraan.

Auto on Muhammedin oma, mutta hotellit myyvät matkanjärjestäjien matkoja jotka kysyvät sitten kuskeja viemään ihmisiä näille safareille. Matkanjärjestäjillä ei ole muuta omaa kuin esitteet. Kaikki muu on yksittäisiä yrittäjiä joita kuljettajan avulla ketjutetaan tuottamaan kokonaisuus. Silti palkkiosta suuri osa menee matkanjärjestäjälle ja palveluntuottajille jää vain murto-osa.

Palvelu Muhammedin kautta oli todella hyvää.

Hieno safari aavikolla, kameliratsastusta yms.

(Toki kaikki nämä elämykset ovat tehty turisteille, samoissa paikoissa näkyy kokoajan eri matkanjärjestäjien retkikuntia...)

Kun olimme retkeltä tulossa jo pois kysyi Muhammed haluammeko nähdä muutamia muita paikkoja jotka osuvat hyvin matkanvarrelle, Flamingolahden tähystysalue, Presidentin palatsi yms. ai niin ja veihän hän erikseen vielä yhdelle kamelifarmille, kun tiesi että siellä on kamelin varsoja joita lapset voivat silitellä.

Näistä mistään extroista ei tullut mitään lisähintaa, vaan sanoi että ne kaikki, vaikka ne eivät kuuluneet sopimaamme pakettiin, olivat hänen omia ideoita ja että haluaa että ihmiset saavat rahoilleen vastinetta.

Anekdoottina voisin vielä mainita että jätin lompakkoni, passini ja puhelimeni autoon, kun kävimme ihailemassa presidentin palatsia. Muhammed vei auton parkkiin kun olimme muut jääneet kyydistä. Kun tajusin mitä jäi autoon, niin toivoin että hän on niin rehellinen kuin miltä hän vaikutti. Ei tehnyt edes tilaisuus varasta, vaan kaikki pysyi tallessa.

Suosittelen kysymään suoraan ilman välikäsiä Muhammedilta erilaisia vaihtoehtoja.

Voi sopia jo valmiiksi suomesta käsin etukäteen Whatsupin avulla tai sitten soittamalla hänelle. Itselläni oli dubaissa paikallinen prepaid liittymä millä onnistui soittamaan suht edullisesti paikanpäälläkin. Oli DU:n liittymä, jossa piti olla hyvä verkkoyhteyskin, mutta se netti oli kyllä surkea. Aina jos jossain oli Wi-Fi mihin liittyä, niin oli nopeampi kuin mobiilinetti.

Kaikki hinnat ylipäätään kannattaa sopia Dubaissa etukäteen, koska etukäteen neuvoteltuna ja sovittuna hinnat ovat aina edullisempia, kuin että jos antaa hinnoittelun tapahtua jälkikäteen. Osaavat varioida hintoja jos heille antaa siihen mahdollisuuden. (tämä siis yleisesti)

Muhammedin kautta suoraan safarin hinta oli n.puolet matkanjärjestäjien hinnoista ja kaikki mitä olimme sopineet piti, saimme jopa sovittua enemmän vastinetta rahoille.

Yhteyden saa joko puhelimella tai whatsupilla arabiemiraattien numerosta:

Muhamed +971-55 3143846

Rakennusmelua, törkeä matkanjärjestäjä

Vieras    23.12.2016    Abu Dhabin hotellit    Abu Dhabi
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Varoittava esimerkki Aurinkomatkoja harkitseville...

Olimme 4-henkisen perheemme kanssa Abu Dhabissa viikon lomalla rakennusmelun keskellä. Traktoreiden peruutuspiippaukset ja kivikuormien kolahtelut kaikuivat allasalueella. Rantaa ei voinut melun vuoksi lainkaan käyttää.

Saimme 4200€ matkasta kompensaationa 100€ matkalahjakortin Aurinkomatkoille... (hah, hah...Never again!)

Arvosana hotellille:

Suomalainen lääkäri Dubaissa

Vieras    25.10.2016    Dubain muita vinkkejä    Dubai

SUOMALAINEN LÄÄKÄRI Dubaissa. Olen suomalainen yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri sekä perhelääkäri. Olen töissä Dr Nicolas&Asp yksityisellä klinikalla ja toimipisteeni ovat Marina Walkilla ja Al Manzilissa (downtown, lähellä Burj Khalifaa). www.nicolasandasp.com/our-team (Valitse Marina Walk ja General & Family Medicine)

Tavoitat myös puh +971 4 360 9977 Marinaan ja +971 4 451 1777 Downtowniin Al Manziliin.

Tervetuloa vastaanotolle! Minulla on vahva tausta sekä kunnalliselta puolelta omalääkärinä että yksityispuolelta Terveystalolta. Tule käymään vaivassa kuin vaivassa joko turistina tai ulkosuomalaisena ja kerro/jaa eteenpäin tietoa mahdollisuudesta tavata lääkäriä omalla kielellä ja omalla kulttuuritaustalla :)

Ystävällisesti LL Lotta Harajärvi

Aivan upea kokemus******* tähfen hotellissa

Anna2201    31.05.2016    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2016 | Hotelli: Burj Al Arab

Uskomaton kokemus ja 1000 ja yhden yön tunnelma, kerran sain kokea.

Kallis ja hieno hotelli ja uskomaton lounas korkeuksissa.

Minun syntymäpäiväni tuli vietettyä siellä, kerran elämässäni luksusta.

Arvosana hotellille:

Dubai

Vieras    29.12.2015    Dubain muita vinkkejä    Dubai

Prameaa pröystäilyä, korkeimmat, suurimmat, turhimmat asiat löydät täältä.

Ei mitään aitoa ja alkuperäistä tai perinteistä. Jäi kylmä ja pinnallinen fiilis koko paikasta. Jalkaisin on turha koittaa siiryä jos ei halua talsia motarin piennarta yms.

Inkkareita tai pakistanilaisia enemmän kuin paikallisia, jos siirtyy lasi- ja teräsviidakosta hiukan syrjään.

Autoja oli kiva katella.

Oletko vieraillut Arabiemiirikunnissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.