Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Arabiemiirikuntien matkakokemukset ja vinkit

Finnair, Aurinkomatkat, lennon ylibuukkaus

Vieras    07.05.2017    Dubain lennot & liikenne    Dubai

Kävimme Dubaissa Aurinkomatkojen valmismatkalla, tietenkin Finnairilla, ja saimme kokea paluumatkalla lennon ylibuukkauksen negatiivisella tavalla; jopa Aurinkomatkalaisten lomalento voi yllättäen saada erikoisia piirteitä ylibuukkauksen takia. Saavuimme Dubain lähtöselvitykseen riittävän ajoissa ja menimme lähtöselvitystiskille, Aurinkomatkat oli järjestänyt kuljetuksen, joten aikaa oli varattu riittävästi. Kas kummaa, meille ei ollutkaan paikkoja, meille ilmoitettiin että kone on ylibuukattu. Olimme varanneet Aurinkomatkapaketin juuri siksi, ettei tällaisia yllättäviä tilanteita syntyisi. Meille jopa kerrottiin vaihtoehdosta kaksi, eli lentomatkamme saatetaan reitittää uudelleen. Mitään vapaaehtoisuudesta ei kyselty. Eipä siinä auttanut sitten muu kuin jäädä odottelemaan mitä seuraavaksi. Koneeseen pääsyn pitäisi tapahtua noin kahdenkymmenen minuutin kuluttua, olimme olleet lähtöselvitystiskillä runsaan tunnin, eikä lähtöselvitys ollut edennyt mitenkään. Olimme ymmällämme, ja kaikki tämä ylibuukkauksen takia. Olimme jo melko varmoja, ettemme pääse ostamallemme lennolle, kunnes viime hetkellä meille ilmoitettiin että saisimme lentopaikat. Saimme lähtöselvityksen tehtyä ja kiiruhdimme juoksujalkaa koneeseen, boarding oli juuri alkanut, ennakkoon suunnitellut ruokailut ja ostosten teko lentokentän myymälöissä saivat nyt jäädä. Kone ei kuitenkaan lähtenyt ajallaan, ja jouduimme vielä odottelemaan koneen lähtöä, tämäkin tietenkin johtui ylibuukkauksesta.

Jälkeenpäin tiedustelin ottaisiko joku taho vastuuta tapahtumasta, Aurinkomatkat syyttelee Finnairia, Finnair taas vierittää vastuun kokonaan Dubain virkailijoille jne.

Finnairin henkilöstöllä on saamieni selvitysten mukaan täysin vastakkaisia käsityksiä siitä, miten Aurinkomatkalaisia pitäisi kohdella ylibuukkaustilanteessa. Aurinkomatkapaketin ostajalla ei näköjään ole sen parempaa suojaa kuin omatoimimatkan varanneellakaan, tämäkin on nyt henkilökohtaisesti koettu. Korvausten saaminen tallaisen tilanteen osalta on erittäin vaikeaa, kuluttajasuoja on heikko, kun se perustuu tässä tapauksessa Finnairin vapaaehtoisuuteen.

Ylibuukkaus on kuitenkin tiedostettua toimintaa, joten vastuunkantaminen osoittaisi Finnairiltakin jonkinlaista selkärankaisuutta.

Tuoko Aurinkomatkat ja Finnair enää matkoillemme mitään lisääarvoa verrattuna halpismatkoihin ?

pervo tarjoilija

Vieras    13.01.2017    Sharjahin hotellit    Sharjah
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Beach Hotel Sharjah

Hotellissa työskennellyt/työskentelevä vanhahko mies käyttäytyi pervosti minua kohtaan muutama vuosi sitten ollessani 11-vuotias. Lähti mm. perään juoksemaan ja käyttäytyi ahdistavasti. Suosittelen valitsemaan lapsiystävällisemmän vaihtoehdon! Traumaattinen kokemus...

Arvosana hotellille:

Aavikko Safari

Vieras    13.01.2017    Dubain aktiviteetit ja harrastukset    Dubai

Moro,

Laitoin tän jo jonnekin muuallekin täällä mutta laitetaan tännekin kun sopii hyvin aiheeseen.

Tulimme juuri Dubaista ja sanoinkin tälle Muhammedille että suosittelen häntä suomessa muillekin. Tässä siis yksi todella hyvä vaihtoehto kun haluaa erilaisia safari yms. kokemuksia Dubaissa. Katselimme safarihintoja esitteistä matkanjärjestäjiltä ja hotellien mainoksista, mutta olivat todella kalliita, niin ajattelimme jo jättää väliin koko aavikkosafarin. Dubaissa kun on niin paljon eriaisia vaihtoehtoja ja hienoa nähtävää.

Yksi mikä on pakko sanoa oli: Global village. Ei paljon näkynyt länsimaalaisia, mutta oli hienosti toteutettu esittelykylä eri maailmankolkista. Disneyland-tyylinen paikka arabeille..

Satuin kuitenkin törmäämään Muhammediin kun hän haki hotellistamme matkanjärjestäjän kautta myydylle matkalle lähteviä ja kysyin onko mitään edullisempaa tarjolla kuin 6 tunnin iltasafari jota hotellit yms. suosittelivat.

Hän antoi käyntikorttinsa ja sanoi että soita illalla, niin hän esittelee vaihtoehtoja. Soitin ja saimme hyvän diilin suoraan.

Auto on Muhammedin oma, mutta hotellit myyvät matkanjärjestäjien matkoja jotka kysyvät sitten kuskeja viemään ihmisiä näille safareille. Matkanjärjestäjillä ei ole muuta omaa kuin esitteet. Kaikki muu on yksittäisiä yrittäjiä joita kuljettajan avulla ketjutetaan tuottamaan kokonaisuus. Silti palkkiosta suuri osa menee matkanjärjestäjälle ja palveluntuottajille jää vain murto-osa.

Palvelu Muhammedin kautta oli todella hyvää.

Hieno safari aavikolla, kameliratsastusta yms.

(Toki kaikki nämä elämykset ovat tehty turisteille, samoissa paikoissa näkyy kokoajan eri matkanjärjestäjien retkikuntia...)

Kun olimme retkeltä tulossa jo pois kysyi Muhammed haluammeko nähdä muutamia muita paikkoja jotka osuvat hyvin matkanvarrelle, Flamingolahden tähystysalue, Presidentin palatsi yms. ai niin ja veihän hän erikseen vielä yhdelle kamelifarmille, kun tiesi että siellä on kamelin varsoja joita lapset voivat silitellä.

Näistä mistään extroista ei tullut mitään lisähintaa, vaan sanoi että ne kaikki, vaikka ne eivät kuuluneet sopimaamme pakettiin, olivat hänen omia ideoita ja että haluaa että ihmiset saavat rahoilleen vastinetta.

Anekdoottina voisin vielä mainita että jätin lompakkoni, passini ja puhelimeni autoon, kun kävimme ihailemassa presidentin palatsia. Muhammed vei auton parkkiin kun olimme muut jääneet kyydistä. Kun tajusin mitä jäi autoon, niin toivoin että hän on niin rehellinen kuin miltä hän vaikutti. Ei tehnyt edes tilaisuus varasta, vaan kaikki pysyi tallessa.

Suosittelen kysymään suoraan ilman välikäsiä Muhammedilta erilaisia vaihtoehtoja.

Voi sopia jo valmiiksi suomesta käsin etukäteen Whatsupin avulla tai sitten soittamalla hänelle. Itselläni oli dubaissa paikallinen prepaid liittymä millä onnistui soittamaan suht edullisesti paikanpäälläkin. Oli DU:n liittymä, jossa piti olla hyvä verkkoyhteyskin, mutta se netti oli kyllä surkea. Aina jos jossain oli Wi-Fi mihin liittyä, niin oli nopeampi kuin mobiilinetti.

Kaikki hinnat ylipäätään kannattaa sopia Dubaissa etukäteen, koska etukäteen neuvoteltuna ja sovittuna hinnat ovat aina edullisempia, kuin että jos antaa hinnoittelun tapahtua jälkikäteen. Osaavat varioida hintoja jos heille antaa siihen mahdollisuuden. (tämä siis yleisesti)

Muhammedin kautta suoraan safarin hinta oli n.puolet matkanjärjestäjien hinnoista ja kaikki mitä olimme sopineet piti, saimme jopa sovittua enemmän vastinetta rahoille.

Yhteyden saa joko puhelimella tai whatsupilla arabiemiraattien numerosta:

Muhamed +971-55 3143846

Rakennusmelua, törkeä matkanjärjestäjä

Vieras    23.12.2016    Abu Dhabin hotellit    Abu Dhabi
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Varoittava esimerkki Aurinkomatkoja harkitseville...

Olimme 4-henkisen perheemme kanssa Abu Dhabissa viikon lomalla rakennusmelun keskellä. Traktoreiden peruutuspiippaukset ja kivikuormien kolahtelut kaikuivat allasalueella. Rantaa ei voinut melun vuoksi lainkaan käyttää.

Saimme 4200€ matkasta kompensaationa 100€ matkalahjakortin Aurinkomatkoille... (hah, hah...Never again!)

Arvosana hotellille:

Suomalainen lääkäri Dubaissa

Vieras    25.10.2016    Dubain muita vinkkejä    Dubai

SUOMALAINEN LÄÄKÄRI Dubaissa. Olen suomalainen yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri sekä perhelääkäri. Olen töissä Dr Nicolas&Asp yksityisellä klinikalla ja toimipisteeni ovat Marina Walkilla ja Al Manzilissa (downtown, lähellä Burj Khalifaa). www.nicolasandasp.com/our-team (Valitse Marina Walk ja General & Family Medicine)

Tavoitat myös puh +971 4 360 9977 Marinaan ja +971 4 451 1777 Downtowniin Al Manziliin.

Tervetuloa vastaanotolle! Minulla on vahva tausta sekä kunnalliselta puolelta omalääkärinä että yksityispuolelta Terveystalolta. Tule käymään vaivassa kuin vaivassa joko turistina tai ulkosuomalaisena ja kerro/jaa eteenpäin tietoa mahdollisuudesta tavata lääkäriä omalla kielellä ja omalla kulttuuritaustalla :)

Ystävällisesti LL Lotta Harajärvi

Aivan upea kokemus******* tähfen hotellissa

Anna2201    31.05.2016    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2016 | Hotelli: Burj Al Arab

Uskomaton kokemus ja 1000 ja yhden yön tunnelma, kerran sain kokea.

Kallis ja hieno hotelli ja uskomaton lounas korkeuksissa.

Minun syntymäpäiväni tuli vietettyä siellä, kerran elämässäni luksusta.

Arvosana hotellille:

Dubai

Vieras    29.12.2015    Dubain muita vinkkejä    Dubai

Prameaa pröystäilyä, korkeimmat, suurimmat, turhimmat asiat löydät täältä.

Ei mitään aitoa ja alkuperäistä tai perinteistä. Jäi kylmä ja pinnallinen fiilis koko paikasta. Jalkaisin on turha koittaa siiryä jos ei halua talsia motarin piennarta yms.

Inkkareita tai pakistanilaisia enemmän kuin paikallisia, jos siirtyy lasi- ja teräsviidakosta hiukan syrjään.

Autoja oli kiva katella.

Ferrari World

carita_tampere    13.09.2015    Abu Dhabin nähtävyydet    Abu Dhabi

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, varsinki vuoristorata. Ei kuitenkaan kannata mennä arkipyhänä, me menimme ja jouduimme jonottamaan laitteisiin jopa 2 tuntia.

Perhehotelli

Vieras    15.03.2015    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: Tamani Marina Hotel and Hotel Apartments

Kannattaa etsiä tarjouksia eri nettipalveluista. Saimme 135 neliön sviitin vähintäänkin edullisesti: normaalihinta 8 yölle oli 4200 euroa, maksoimme vajaa 1200 euroa!

Hotelli OK, tosin ulkouima-allas iso pettymys.

Kylpyläosastolla Harvian sauna :-)

Kuntosali täyden 10 arvoinen.

Siivous joka päivä ja pyykinpesukone oli iloinen yllätys!

Marinan seutu lienee harvoja alueita Dubaissa, joissa voi lenkkeillä kevyenliikenteen väylillä.

Arvosana hotellille:

ostokset

Vieras    26.10.2013    Dubain ostokset    Dubai

Olen ollut dubaissa neljä kertaa. Siellä on ihana ilmasto.siistiä ja turvallista. Taxilla mukava ajella ja bensa halpaa. Lämmintä vettä meressä ja rantavahdit ok. ei pääse hukkumaan. Ostoksia voi tehdä mielin määrin. esin kultaa, kultaa ja taas kulta a ja timanttia. Pilovenpiirtäjät upeta ja arkkitehtturi ykkösluokkaa. Jokaise pitäisi päästä kyseiseen maahan, niin tietäisi mitä sana palvelu merkitsee.

jumeirah towers

Vieras    26.10.2013    Dubain nähtävyydet    Dubai

upea paikka,palvelu ykkösluokkaa tai yli. Yövyin täällä 5 vrk vuonna 2005.

Hotelli

Vieras    17.09.2013    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: Golden Tulip Al Barsha

Oli siisti hotelli, hyvällä palvelulla. Huono puoli oli että venäiset täyttivät allasalueet ja niitä oli jokapuolella etuilemassa. Myös keskustaan oli aika paljon matkaa mutta onneksi metrolla ja taksilla pääsi aika helposti.

Arvosana hotellille:

Ihana hotelli

Vieras    27.03.2013    Sharjahin hotellit    Sharjah
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Al Khan Sharjah Beach Hotel

Olimme Beach hotellissa marras-joulukuun vaihteessa viikon lomalla. Meitä oli 5 henkeä ja huone ensimmäisessä kerroksessa. Kaikki muu oli todella ihanaa ja lämpötila n. 28-32 astetta. Itä-naapurit valitettavasti häiritsivät aamupalapöydässäkin sillä ottivat suuret määrät ruokaa laukkuihinsa. Henkilökunnan huomautuksia välittämättä nämä jatkoivat vain asiaa. Tämä oli vain yksi esimerkki todella huonosta ja röyhkeästä käytöksestä. Usein meiltä kysyttiin mistä olemme ja kun vastaus oli suomi kaikki olivat todella ystävällisiä meitä kohtaan. Tämä toistui myös ostoskeskuksissa ja ravintoloissa. Ensimmäisinä päivinä rannalla oli todella kovat aallot ja punainen lippu, silti nämä naapurimme kielloista huolimatta menivät vesirajaan asti. Loppuviikon vesi oli melkein yhtä lämmintä kuin ilma ja todella suolaista, mutta ihanaa oli! Hotellilta meni ilmainen bussi kahteen? kauppakeskukseen, johon myös naapurimme todella röyhkeästi törkkivät, mutta kaikki mahtui mukaan :) Hotellin henkilökunta kutsui madameksi ja ulko-ovella seisoi oven aukaisija. Kun tulimme kerran illalla taksilla hotellille ja meillä oli paljon tavaraa mukana eräs nuori virkapukuinen mies kantoi ostoksemme taksista huoneeseemme. Joku sanoi, että kävelyetäisyydellä ei ollut mitään, mutta me ainakin kävelimme iltaisin pitkiä matkoja paikallisten mukana, välillä kyllä myös liikenneympyröiden läpi, mutta ei haitannut meitä ainakaan. Iltaisin oli vielä todella lämmin eli ihan keaämekossa kuljin silloinkin. Huivi oli laukussa mukana jos menimme johonkin kauppaan, jossa olkapäät piti peittää, kuten esimerkiksi suuremmissa ostoskeskuksissa. Kaikki eivät tätä sääntöä noudattaneet, mutta itse ainakaan en kokenut suurta vaivaa huivin laittamista olkapäiden peitoksi, varsinkin koska suurimmissa kaupoissa ilmatoinnit olivat todella kylmällä. Kaikin puolin loma oli todella ihana ja rentouttava ja rusketustakin saatiin vielä kaupan päälle :)

Arvosana hotellille:

mroo

Vieras    27.03.2013    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 1901 | Hotelli: Emirates Grand Hotel

leevi ja aki oli lomalla

Arvosana hotellille:

Asiakasystävällinen hotelli

Vieras    27.01.2013    Dubain hotellit    Dubai
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2012 | Hotelli: Amwaj Rotana - Jumeirah Beach Residence - Dubai

Vietimme vaimoni ja lapsenlapsen kanssa viikon tässä hotellissa.Olemme matkustelleet paljon,mutta tässä hotellissa pisti erikoisesti silmään siisteys ja henkilökunnan ystävällisyys.Heti saapuessamme kielitaitoinen,hymyilevä aulaemäntä otti meidät huostaansa kuin olisimme olleet kauan kaivattuja vieraita,hoiti muodollisuudet ja hymyillen opasti meidät perille huoneeseemme.Olimme tervetulleita ja tunsimme itsemme tärkeiksi.Huone oli siisti,vuoteet ,myös lapsen lisävuode mukava ja bonuksena joka päivä tuotiin jokaiselle pullot raikasta vettä siivouksen yhteydessä.Hotellin allasalue oli hieman varjoisa,mutta hotellista oli suora pääsy paikalliselle beachille.Päätimme syödä hotellissa ja se päätös osoittautui oikeaksi,ruoka oli maukasta,tuoretta ja valikoima,myös aamiaisella noutopöydissä aivan uskomaton.Hinta-laatusuhde oli kohdallaan !!Myös hotellin japanilaisessa-ja italialaisessa ravintolassa.

Kun halusimme lähteä jonnekin,henkilökunta hoiti taksin-tai meille tarjottiin käyttöön hotellin omaa taksia,joka oli aivan kohtuuhintainen.Matkatavaroistamme huolehdittiin mennen/tullen ja aulassa ei tarvinnut maleksia,ystävällistä palvelua tuli heti.Hotellin kampaamo oli upea elämys vaimolleni.Ainoana negatiivisena voin mainita hissien hitauden,niitä olisi voinut olla enemmän.Poistuessamme meistä taas pidettiin hyvää huolta ja mainittakoon,että hotelli jopa lähetti meille sähköisen joulutervehdyksen viime jouluksi.Tulemme takuuvarmasti palaamaan tähän hotelliin.

Marjukka ja Jorma

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Arabiemiirikunnissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.