Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ruotsin matkakokemukset ja vinkit

Siisti hotelli, täydellinen automatkalla yöpymiseen

maria    28.07.2017    Löddeköpingen hotellit    Löddeköpinge
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2017 | Hotelli: Dahls Hotell

Siisti hotelli hyvällä paikalla A6-tien varressa, hieman ennen Malmöa. Hyvä aamiainen. Pieni, mutta monipuolinen kuntosali löytyy myös.

Hotelli oli juuri sopivasti (koko päivän) ajomatkan päässä Tukholmasta, ja aamulla jatkoimme Juutinrauman sillan kautta (n. 30min hotellilta) Tanskaan ja Saksaan.

Vieressä myös pieni ostoskeskus, ruokakauppa, leipomo jne.

Voin suositella, on edullinen ja toimii mainiosti automatkalaisten levähdyspaikkana, kun suuntana jatkaa ajomatkaa etelämmäksi Eurooppaan.

Arvosana hotellille:

Lapsemme paras muisto Tukholmasta pienenä

Vieras    26.07.2016    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Nordiska Museossa Djurgårdenilla on lapsille vanhanaikainen suuri leikkipaikka alakerrassa suurine puuhevosineen ym. Taisi olla tyttömme 4-5:n vanha, kun ei saatu kuin kantamalla ulos suuren itkun kera - niin mukavaa oli. Aina muistelemme tuota ja pakko siellä on aina käydä nauramassa tuota juttua. Nyt tyttömme täyttää 19.

Visby lasten kanssa

Vieras    11.03.2016    Visbyn aktiviteetit ja harrastukset    Visby

Me oltiin viime kesänä lasten kanssa pyörällä Visbyssä, josta kirjoitin blogitekstinkin rosebath.blogspot.fi/2016/01...visby.html

Visby

villevalo    16.07.2015    Visbyn nähtävyydet    Visby

Visby vaikutti ja ei vaikuttanut. Mielestäni Gotlantia ei ainakaan niiltä osin, mitä itse näin, niin voi kutsua paratiisisaareksi. Koin, että matkanteko saarelle ei ollut helppoa eikä nopeata. Baatti, joka Gotlantiin liikennöi, niin oli suhteellisen vaatimaton. Gotlannissa oli hiukan loistoa ja näin myös paikkoja, jotka olivat varsin vaatimattomia. Olen käynyt Gotlannissa kerran ja yksi kerta riittää. Visbyn keskusta oli kuitenkin suht uudenaikainen ja miellyttävä eli, jos mielit Visbyyhyn, niin vieraile ihmeessä Gotlannissa. En suosittele. Lapsille Visbbystä löytyy Peppi ja kaikille heille, jotka rakastavat Peppiä, niin Visbyy on must.

Kneippyn kesä -ja vesimaa

Olin jo lapsuudessani kuullut, että Peppi asuu Gotlannissa ja ko. asia kuulosti jännittävältä. Nyt, kun minulla on omia lapsia, niin ajattelin, että voisin lasteni kanssa piipahtaa tervehtimässä Peppiä. Pepin talo oli juuri niin kuvankaunis, kuin mitä ko. talon tiesin jo entuudestaan olevan ja teatteriesitys oli mukavaa katsottavaa. Kneippyn huvipuistoalue oli kuitenkin hyvin pliisu suomalaiseen makuun eikä ytyä ko. puistosta löytynyt. Vesimaa oli mukava, koska vesimaasta löytyi monenlaisia liukumäkiä jne. Ennenkaikkea puisto oli turvallinen puisto leikki-myös leikki-ikäiselle. Jos saisin uuden tilaisuuden, niin voi olla, etten matkustaisi Öölantiin lainkaan tai sitten tekisin Öölantiin vain vuorokauden mittaisen tripin ja kävisin lähinnä moikkaamassa Peppiä ja sitten jatkaisin matkaa.

Tunnelmallinen pieni hotelli, joka sijaitsi hyvällä paikalla

villevalo    16.07.2015    Gotlannin hotellit    Gotlanti
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Best Westwrn

Visbyn Best Western oli pieni ja mutkaton hotelli. Huone oli kookas ja ylimmässä kerroksessa. Ikkunat avasivat merelle kauniit maisemat. Kylpyhuone oli myös viihtyisä ja tilava. Liikuntaesteiselle ko. hotellin yläkerros ei sovi, koska en muista nähneeni hotellissa hissiä. Aamupala tarjoiltiin tunnelmallisissa ja nostalgisissa vanhaa aikaa huokuvissa huoneissa ja aamupalatarjonta oli riittävää. Hotellin ilmapiiri oli viehättävä ja ko. ilmapiirin saattoi aistia. Voin lämpimästi suositella Best Westwrniä heille, jotka matkustavat Gotlantiin.

Arvosana hotellille:

rautua tuli

Vieras    02.11.2014    Rostojärven nähtävyydet    Rostojärvi

KEVÄÄLLÄ AJELIMME AURINKOISESSA SÄÄSSÄ MERKATTU KELKKAREITTIÄ PITKIN ROSTO LUE. LÄMMIN MAJA JA YSTÄVÄLLINEN ISÄNTÄ SIELLÄ JO ODOTTI. KAIKKI MÖKIT OLI VARATTU. HETI SAIMME VINKIN MIHIN KANNATTAA PILOILLE MENNÄ JA TULIHAN SIELLÄ HARJULA, TAIMENTA JA RAUTUA. YÖLLÄ OLI NIIN KOVA LUMIMYRÄKKÄ ETTÄ IKKUNASTA PITI ULOS MENNÄ. SÄÄ VAIHTELI KOVASTIKIN. MUTTA UUDELLEEN LÄHDETÄÄN.

Matkakertomus Tukholman matkasta

Vieras    17.10.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tässä osoite

tutuillateillavieraillakadui...massa.html

blogitekstiin matkastani Tukholmaan. Toivottavasti siitä on hyötyä oman matkan suunnittelussa.

Keskiaikafestivaali.

TravelerWillem    03.08.2014    Visbyn nähtävyydet    Visby

Visbyn vanha kaupunki on todella mainio. Ihan maailmanluokan kohde kaikkineen. Kohteesta tulee vielä huomattavasti mainiompi keskiaikapäivien (-viikon) aikana, jolloin asukkaat ja osa turisteistakin ottaa mainittavan ahkerasti osaa pukeutumalla oikein ja järjestämällä keskiaikaisia tapahtumia ihan ritarien taistelusta, markkinoihin, musiikkiin, jonglöörausesityksiin ja vaikka mitä muuta. Paikalla näkee usein myös ihmisiä omien maidensa aikalaisvaatteissa.

Kohde sopii erinomaisesti perheille ja kaikenikäisille. Halutessaan matkalainen voi myös kiertää saarta ja kokea kaikenmoista luonnossa. Varoituksen sana: varaa majoituksesi ajoissa. Hinnat nousevat pilviin ja huoneita on todella niukasti saatavilla lähellä tapahtumahetkeä.

Rento 'kodinomainen' hotelli.

TravelerWillem    03.08.2014    Luulajan hotellit    Luulaja
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Park Hotell

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Luulajan keskustassa. Hotellissa on kodinomainen kaikille yhteinen olohuone ja ilmaisia virvokkeita on tarjolla kaikkina aikoina. Hotellin respa ottaa rennosti ja pienet sääntöjen taivuttelut (esim. check-in tai check-out ajat) ei häiritse häntä. Hotelli sopii kaikenikäisille ja sinkuista perheellisiin ihan kaikille. Hiljainen ja rauhallinen paikka.

Arvosana hotellille:

Arlanda ja systeemin säännöt.

TravelerWillem    03.08.2014    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Arlanda on ehkä ainoa suomalaisten reippaasti käyttämä kenttä, jossa alkoholia ei saa ostaa. Siis, alkoholia ei saa myydä sinulle, jos olet matkalla EU:n sisälle. Tämä johtuu valtion alkoholimonopolin säännöistä.

ABBA-museo

tanneli    05.03.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

ABBA-museo Tukholman Djurgårdenissa oli ihan käymisen arvoinen paikka, vaikka en koskaan mikään suuri ABBA-fani ollut. Museo ei kooltaan ole suurin suuri, mutta kiva kokonaisuus mm. aitoine esiintymisasuineen. Huomionarvoista se, että museossa liput maksetaan kortilla, käteisellä maksaminen ei onnistu.

Laivalla Tanskasta Ruotsiin

Tuutikki100    08.08.2011    Göteborgin lennot & liikenne    Göteborg

Tanskan Fredrikshavnin ja Ruotsin Göteborgin välillä liikennöi Stena Linen autolautta, jolla matka taittuu runsaassa kolmessa tunnissa. Laiva tarjoaa mahdollisuuden ruokailuun ja pienessä myymälässä myydään lähinnä kosmetiikkaa ja alkoholia melko edullisin hinnoin. Lapsille hyvä leikkipaikka ja nuorison viihdykkeeksi nettikahvio.

Vaatimaton hotelli

Tuutikki100    08.08.2011    Norrköpingin hotellit    Norrköping
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Scandic Norrköping Nord

Kaksikerroksinen hotelli, joka ei kauneudellaan hurmaa mutta aamupala ihan kohtuullinen. Vaikka hotelli sijaitsee useamman kilometrin päästä keskustasta, sen vierestä löytyy iso kauppakeskus, tavaratalo ja muita palveluja.

Arvosana hotellille:

Kolmårdenin eläintarha

Tuutikki100    08.08.2011    Kolmårdenin nähtävyydet    Kolmården

Kolmårdenin eläin tarhassa pääsee nyt todella lähelle villieläimiä köysiradan vaunussa. Sieltä on turvallista katsella mm. karhuja, leijonia ja kirahveja. Karhut toki viihvyttävät myös omassa tarhassaan varsinaisen eläintarhankin alueella. Marine Worldissa puolestaan pääsee ihailemaan taitavia delfiinejä. Huvipuiston puolella on tarjolla muutamia aika vauhdikkaita kieputtimia ja keinuttimia.

Oletko vieraillut Ruotsissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.