Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ranskan matkakokemukset ja vinkit

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla

Leo-setä    09.02.2018    Pariisin hotellit    Pariisi
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2005 | Hotelli: Bresil Opera

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla.

Arvosana hotellille:

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla

Leo-setä    09.02.2018    Nizzan hotellit    Nizza
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2000 | Hotelli: Grand Hotel Le Florence

Perus kaupunkihotelli kohtuullisella sijainnilla.

Arvosana hotellille:

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    09.02.2018    Megeven hotellit    Megeve
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2007 | Hotelli: Hotel Week-End

Perus Alppimajatalo aamiaisella. Matkaa lähimmälle hissiasemalle n. 300m.

Arvosana hotellille:

autolla ranskaan st tropez cannes nizza jne

Vieras    21.06.2016    Nizzan muita vinkkejä    Nizza

6 /2001 eka reissu 2016 alun toistakymmentä takana

sisko muutti ranskaan pitän sitä käydä katsomassa......autolla

myöhemmät reissut lentäen upeaa seutua heti alkuun tajusi sen että pahimman ruuhkan ulkopuolella on tilaa ja suomalaiselle ihan ok kelit

15v myöhemmin asuu nizzan vieressä jo tytärkin perheineen !!

tuoreet leipomot joka puolella upeat torit jossa paikalisia herkkuja upeasti esillä

liikuminen perin helppoa itse nizassa kuin myös grasse cannes suunnalle jo kentältä pääsee matkaan ei tarvi olla taksia tilaamassa........

lämpö kun ei ole oikein pakkasta kuin vuorilla tietyn korkeuden yläpuolella......

.....oikeastaan turistikatujen ulkopuolella ranska vasta alkaa monella matkalla ei ole suomea edes kuultukaan.......

kommelluksia sattuu mutta kyllä suomikielikylpy löytyy vaikka nizzasta jos kieli unohtuu

syksyllä seuraava matka

Provence helmi!

Vieras    15.09.2015    Ranskan ravintolat ja baarit    Ranska

Oi, kävimme uskomattoman epätodellisen hienossa paikassa Provencelaisessa kylässä nimeltä Grignan. Yhden suomenkielisen jutun aiheesta löysin etsimällä: pitkankaavankautta.blogspot....tarha.html

Suosittelen! Tekstissä ei liioitella yhtään!

Hyvä viikonloppu- tai päiväretkikohde

Vieras    25.09.2014    Aix-en-Provencen muita vinkkejä    Aix-en-Provence

Marseillen juna-asemalta pääsee Aixiin bussilla (30min, 5,10€) todella kätevästi. Bussilipun voi ostaa bussikuskilta, ja vuoroja lähtee 10min välein. Aix on upea kaupunki, jossa on yllättävän paljon kierreltävää. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Paikallis- ja muu liikenne.

TravelerWillem    03.08.2014    Lyonin lennot & liikenne    Lyon

Lyon on keskeisimmiltä alueiltaan hyvin käveltävä kaupunki, mutta muitakin liikennevälineitä sopii käyttää. Voit esimerkiksi polkaista ilmaisella kaupunkipyörällä tai matkustaa metrolla. Muista vain olla ostamatta romaneilta lippuja 'alennuksella'. Ne on maasta poimittuja ja joskus toimii, joskus ei. Toisaalta voitte matkustaa ilmaiseksi metrolla, jos onnistutte poimimaan maasta lipun, jossa on aikaa.

Lyonista kulkee junat kevästi moneen suuntaan. Kaupungin kanssa voi yhdistää reissun Ranskan rivieralle, Pariisiin tai vaikka Sveitsiin. Liput eivät ole halvimmasta päästä. Halvemmalla pääsee esim. Sveitsistä Lyoniin, kuin toisinpäin. Lentokenttä on pieni ja nopea. Lentoja voi reitittää mihin vain yhdellä vaihdolla. Suomesta lennot yleensä Frankfurtin kautta. Lufthansan tarjouksesta saa usein napattua liput polkuhintaan.

Hienosti kerrostunut historia.

TravelerWillem    03.08.2014    Lyonin nähtävyydet    Lyon

Lyonissa on mainiosti säilyneet historian eri kerrostumat aina Rooman ajoista nykypäivään. Eri aikojen asuinalueet on pidetty hyvässä kunnossa ja valtaosaan paikoista pääsee kohtuullisessa ajassa kävelemällä, vaikka muitakin keinoja voi käyttää. Arkkitehtuurin ihailun lisäksi voit ihailla muutenkin kulttuuria ja ravintolatoimintaa sekä kaikenkaikkiaan ranskalaista elämäntapaa. Historian siipien havina on kaikkialla.

Lyon on kokoisekseen todella rauhallinen ja turvallinen paikka. Sopii perheen pienimmille ja elämää nähneille matkaajille ja kaikille muillekin.

Kaikkea kivaa nähtävää.

TravelerWillem    17.07.2014    Lyonin nähtävyydet    Lyon

Koko kaupungin keskeisimmät alueet tarjoaa kaikkea kivaa nähtävää. Eri aikakausien arkkitehtuuria, kauppoja, ravintoloita, taidetta ja ties vaikka mitä. Melkein joka paikkaan pääsee kävelten ja loppuihin vaikka ilmaisella polkupyörällä. Turvallinen ja turvalliset jokaikäluokanystävälliset keskeisimmät paikat (testattu vauvasta vanhukseen kokoonpanolla).

Ruoka ja aamupalat Chamonixi'ssa on kallita ja huonnoja :-(

Vieras    07.07.2014    Chamonix'in ravintolat ja baarit    Chamonix

Maisemat ovat upeat, mutta ruokailulta ei kannata odotta kinkku/juusto -patonkia kummempaa. Paikalliset juustot ovat kyllä hyviä, mutta hinta/laatu -suhde ei tässä paikassa ole kohdallaan. Sama kokemus Genevestä, tosin siellä ei ole edes hyviä maisemia. Hämmästyttävää, että jopa Lontoossa ja Monacossa saa samaan hintaan saan ihan toisen tasoista ruokaa..kaikki paikat kierrettu kesällä 2014. Jos haluat alppikohteen, Itävallassa ruoka on loistavaa (monipuolista ja hinta kohdallaan) ja maisemat upeat.

Pikkukylä täynnä elämää

Vieras    07.06.2014    Juan Les Pinsin aktiviteetit ja harrastukset    Juan Les Pins

Juan Les Pins Antibesin kaupungin kyljessä on loistava tukikohta, jos haluat risteillä paikallisjunalla edes takaisin Gote d' Azurilla. Asema sijaitsee lähes keskellä kylää ja junia menee itään ja länteen vähän väliä. Paikallisjunalla körötellessä ja maisemia katsellessa kuluisi mukavasti useampikin päivä, Toki Juan Les Pins on itsessäänkin aivan mahtava lomapaikka, jossa voi bongata kansainvälisiä seurapiirijulkkiksia. Siellä on tosi hienot hiekkarannat ja rantakatu sekä ravintolatarjontaa laidasta laitaan. Kesällä hulina jatkuu aamuun asti rantakadulla ja sen sadoissa ravintoloissa. Halvallakin voi syödä meikäläistä grillikioskia vastaavissa paikoissa, mutta kaiken kaikkiaan, eihän Riviera mikään halpamatkailukohde ole.

Luksusta lomalle

Vieras    18.05.2014    Nizzan hotellit    Nizza
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2013 | Hotelli: Hotel Le Negresco

Kiertelimme Ranskassa James Bond elokuvien kuvauspaikoilla sekä 007-kirjojen tapahtumapaikoilla.

Hotel Le Negresco on luksushotelli Nizzassa, jossa James Bond on yöpynyt.

Lue hotelliesittelymme tästä:

007travelers.blogspot.fi/201...rance.html

Koko matkakertomus tässä:

007travelers.blogspot.fi/201...-2013.html

Arvosana hotellille:

Normaali varovaisuus

Vieras    26.10.2013    Pariisin vaarat ja ongelmat    Pariisi

Me ei koettu ja nähty matkallamme taskuvarkaisiin viittaavaa, mutta normaali varovaisuus on varmasti tarpeen paikassa kuin paikassa. Pidin rahat takin etutaskussa siltä varalta että laukku viedään. Nähtävyyksillä liikkui poliiseja ja sotilaita, joten olonsa tunsi turvalliseksi. Esim. Eiffeliin ja Pompidouhun oli turvatarkastus. Poliiseja näkyi myös aina välillä kaduillakin ihan polkupyörillä ja kävellen. Toki oli sitten paikkoja, joissa ei poliiseja näkynyt. Montmarten kukkulan tienoilla tullessamme metrotunnelista maanpinnalle, oli kasapäin tummaihoisia vastaanottajia, jotka yrittivät antaa joitakin esitteitä. Muutama kadun väli metroasemalta Sacre Couerin suuntaan oli lähes pelkästään tummaihoisia, mutta he käyttäytyivät asiallisesti eivätkä enää tarjonneet näitä esitteitä. Lähempänä Sacre Coueria alkoi sitten taas näkyä pääosin turisteja ja itse Sacre Couerilla oli aika paljon poliiseja.

Roissybus ja metroilu

Vieras    26.10.2013    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Automaatti, josta voi ostaa lipun Roissybussiin, sijaitsee Charles de Gaullen lentokentällä kakkosterminaalin sisällä vähän ennen ulko-ovea. Lipun voi ostaa myös itse bussista. Näin kannattaa tehdä etenkin jos on lapsia, sillä ainakin meidän kohdalla bussikuski päästi lapset puoleen hintaan. Lippu täytyy leimauttaa bussikuskin vieressä olevassa laitteessa. Bussikuskit on ystävällisiä ja puhuvat sujuvaa englantia. Bussi pysähtyi sekä tulo- että menomatkalla bussivarikon vieressä, jolloin bussikuski vaihtui. Kannattaa panna merkille, millä kadulla päätepysäkki Operan alueella on, jotta muistaa bussin lähtöpaikan, kun on kotiinpaluun aika.

Metrolinjoja ja haluamiaan nähtävyyksiä kannattaa tutkailla netistä jo ennen matkaa. Eli katsoa esimerkiksi millä metrolinjalla ja mihin suuntaan täytyy mennä, että pääsee hotellista tiettyyn paikkaan ja takaisin. Minä itse kirjasin tällaiset tiedot vihkoon, josta oli helppo katsoa tiedot. Tämän lisäksi kannattaa toki olla vielä metrokartta, josta voi tarkistaa asioita ja lisäksi vielä senkin varalta, jos suunnitelmat muuttuvat. Metrokartta toimii myös ihan peruskarttana silloin, kun siinä on suurimpien katujen nimet. Tällaisia metrokarttoja jaettiin lentokentällä. Metrolippuja voi ostaa metroasemilta. Useimmiten täytyy mennä ihan sinne metrotunneliin ja sieltä sitten löytyy automaatit ja lipunmyyntitiskit, jossa ihan oikea ihminen on myymässä lippuja. Myyjät ymmärtävät englantia. Metrolippu leimautetaan laitteen läpi, eli syötetään sisään ja se kulkee salamannopeasti puolen metrin matkan, josta se sitten otetaan takaisin itselle ja taskuun matkan ajaksi. Leimauttamisen jälkeen pääsee portista sisään. Metroasemilla on jonkun verran kerjäläisiä, vartijoita ja poliiseja ei näkynyt. Suurilla metroasemilla, jotka ovat ihan ydinkeskustassa tai joista on kulkuyhteydet muihin metrolinjoihin, saattaa esiintyä vähän sellaista rauhatonta porukkaa. Silti mitään uhkaavaa ei näkynyt kohdistuvan kehenkään. Metrolla näkyi matkustelevan niin salkkuherroja kuin tavallisiakin kansalaisia ja turisteja.

4 yötä toulousessa

Vieras    07.10.2013    Toulousen hotellit    Toulouse
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2013 | Hotelli: Privilege Hotel Mermoz

Hotelli mainostaa olevansa neljän tähden hotelli. mielestäni ei ole. Pieni huone, hissi ei toimi, minibaari on, mutta tyhjä, kaksi limsaa ja pieni pullo vettä, vessapaperia piti pyytää lisää, muuten sitä ei saanut. Olimme 4 yötä, kertaakaan ei siivottu. Kylpytakkeja vain yksi kahden hengen huoneessa. Silti aivan loistava sijainti, pieni kävelymatka kaupungin sydämeen, missä kaikki kaupat ja menomestat. Toulouse on aivan loistava varttuneemman väen lomakohde, ihmiset ystävällisiä, ja yrittävät auttaa siinä missä ei matkailijan kielitaito riitä. Aika vähän täällä puhutaan tai ymmärretään englantia, ainakaan pohjalaista versiota siitä. Todella loistava paikka tutustua aitoon ranskalaiseen elämäntapaan...

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Ranskassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.