Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Puolan matkakokemukset ja vinkit

Historiallinen hotelli

Vieras    04.04.2019    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2019 | Hotelli: Hotel Francuski

Vanha hotelli, kaipaisi jonkinlaista remonttia. Kylpyhuone oli ihana ja henkilökunta erittäin ystävällistä.

Huoneemme oli kadun puolella joten hiukan meluisa.

Aamiasbuffet oli valitettavasti todella huono.

Muuten kaikenkaikkiaan hyvä vierailu.

Arvosana hotellille:

Krakova ja ympäristö

Vieras    22.11.2018    Krakovan nähtävyydet    Krakova

Kävimme neljän päivän matkalla Krakovassa. Vanhakaupunki, Wawelnin linna ja Kazimierz ovat todella näkemisen arvoisia. Yksi päivä kului Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseokäynnillä. Koskettava kokemus, jota voi suositella kaikille (poislukien pienet lapset). Lisää tarinaa ja kuvia blogissani:

worldisaweiredplacetolive.bl...vanha.html

Pieni pelkistetty hotelli

toffe    04.07.2018    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2018 | Hotelli: Hotel Kazimierz II

Nuo tähdet tulee ystävällisestä henkilökunnasta ja todella muhkeasta aamupalasta.. Suihku oli todella hyvä.. huone ihan vakio ei mitään ylimääräistä..

Olisin mielelläni vaihtanut hiustenkuivaajan jääkaappiin.. se todella iso puute..

Arvosana hotellille:

WAWELIN LINNA

toffe    04.07.2018    Krakovan nähtävyydet    Krakova

Täytyy sanoa et Wawelin linna oli pettymys maksoimme kolmeen paikkaan missään sisäosassa ei saa kuvata ollenkaan.. tornissa jossa ei muuta kuin kiipeämisen riemu sai kuvata.. mutta muualla ei ollenkaan. sain valvojan perääni kulki ihan kintereillä, itse toimin valvojana ja en ihmisten kantapäillä kävele ja meidän linnassa saa kuvata mutta ilman salamaa.... ihmettelin ensimmäistä osuutta vallan jotain kaakelin paloja ja jotain kivipaasin paloja palkkien päällä, ja jossain kohtaa oli argeologinen kaivaus,, se oli kyllä monille suuri pettymys..

Liian moderni ja mekaaninen

toffe    11.02.2018    Gdanskin hotellit    Gdansk
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2018 | Hotelli: PURO Gdansk

Respaa ei löydä kaikkien tietokone taplettien joukosta, ei edes henkilökunnalla ole asuja joista voisi tunnistaa.. Eivät tervehdi..

Avainkortti toimii hississä, ja kun pääset huoneeseen, niin sillä aukeaa tapletti joka taas mahdollistaa muiden avaukset..

Ainoa mistä nuo tähdet annoin oli loistava aamupala mitään ei uupunut ja kaikki oli hyviä..

Kylpylä puoli jäi käymättä.. syy siihen hinnat ja ajat.. 149 slotia 25 min, 249 slotia 55min ja 399 slotia 85 minuuttia.. sian ostat säkissä kun et tiedä mitä odottaa aulan jälkeen.. ja nuo ajat mahdottomat.. tottunut että kylpylässä saa olla ja jos haluat jotain extraa niin siitä maksat lisää.. huone siisti liian moderni.. vessa / kylpyhuone pelkkää lasiruutua..

Arvosana hotellille:

Gdanskissa ei kuole nälkään

Vieras    04.10.2017    Gdanskin ravintolat ja baarit    Gdansk

Gdanskissa on monipuolinen ravintolatarjonta. Vanhassa kaupungissa on niin puolalaisia kuin ulkomaalaisia ravintoloita. Henkilökohtaiseksi suosikikseni jäi Kubicki. Se on ilmeisesti kaupungin vanhin ravintola. Seillä palvelu pelaa! Ateriat tosi ylellisiä ja maukkaita! Suosittelen!

Taxfree Lentoasema

Vieras    30.04.2017    Gdanskin ostokset    Gdansk

Kävin viime syksynä Gdanskissa,unohtui katsoa paljonko LM kartonki maksaa lentoaseman taxfreessä? Muistaako kukaan.

vierailla Gdansk

Vieras    06.04.2017    Gdanskin nähtävyydet    Gdansk

Suorat junayhteydet lentokentälle ja vain gdanskin.Vanhaan kaupunkiin kauneus. Suosittelemme polkupyörä Pyöräretki Gdańsk - Sopot . hinta 12 euro.

Pylväät on ystävällistä ja avuliasta. Vanhaan kaupunkiin SUPER.

nähdä

touristpointgdansk.pl/?lang=en

Mukava siisti hotelli

kari-pa-ilm.    10.12.2016    Gdanskin hotellit    Gdansk
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2016 | Hotelli: Amber Hotel

1.09-8.09.2016 Oli oiken onnistunut reissu kaikinpuolin, hotelli oli hyvä,mutta turhan kaukana keskustasta noin 2,5KM Joten joka päivä ajelin mennen tullen taksilla. Ensikerralla otan majoituksen keskustasta,niin säästyvät taksi kulut,eipä silti taksikyyti oli edullista, kun muistaa käyttää esim. Neptun takseja. Hinta esi m.Lentoasema Hotel Amber 47 Zlotia- Paluumatka 50 Zlotia. Olut 0,5 l Tuoppi maksoi 5-14 Zlotia paikasta riippuen, kauppojen hintoja en tiedä. Syöminen hyvin edullista useimmissa paikoissa. Meinaan lähteä uudestaan ensi Toukokuussa.

Arvosana hotellille:

upea Krakova

Vieras    09.10.2016    Krakovan ravintolat ja baarit    Krakova

Krakova on upea ja romanttinen kaupunki. Nähtävää ja koettavaa on paljon ja vaikka miten useasti siellä käy niin ikävä takaisin on aina kova. itse nautin suunnattomasti boheemista kazimierzin kaupunginosasta, joka kuhisee elämää ympäri vuorokauden. En suosittele turistikierrosta alueelle vaan kannattaa sinne lähteä kiireettömästi vaeltamaan. Katsomaan ja tutustumaan siihen mitä paikalliset siellä tekee ja missä he käy. Alueella on monta synagogaa, joissa kannattaa käydä tutustumassa, myös juutalaisenkulttuurin museo löytyy. Kesällä vietetään myös juutalaisen kulttuurin festivaaleja alueella.

Wisla joen toisella puolen on Schindlerin tehdas, joka ei ole ihan tavallinen museo vaan hieno performanssi Puolan historiasta aina toisen maailman sodasta kommunismin vallan alle. Plac Bohaterow getta ja sen vieressä oleva entinen apteekki on tutustumisen arvoinen paikka.

Olen kirjoittanut blogiini viime kertaisesta matkastamme Krakovaan, kymmenen postausta, jotka sisältää elämää Kazimierzissa, nähtävyyksiä ja ravintoloita, joissa kannattaa käydä. villananna.blogspot.fi/searc...bel/Krakow

Krakovassa kannattaa ehdottomasti käydä.

Harmia lippuautomaatista ostetusta lipuista

Vieras    23.06.2016    Gdanskin lennot & liikenne    Gdansk

Matkoillamme haluamme aina matkustaa lentokentältä kaupunkiin paikallisella bussilla. Gdankin lentokentällä ostimme liput automaatista. Jäimme odottamaan bussia. Siirryimme bussin keskiovesta autoon. Ostamamme liput eivät käyneet bussin lipunlukijaan, lukijan vieressä istunut nuori nainen pyysi lippua nähtäväksi, sanoi, its ok, luotimme naiseen. Bussin lähdettyä nainen laittoi tekstiviestin, seuraavalla pysäkillä nousikin autoon kontrolli, hämäykseksi kontrollimiehet, 2 kpl, kävivät tervehtimässä bussin kuljettajaa. Lähes heti "syöksyivät" meidän luokse, liput nähtyään huonolla englannin kielellä, sakko on 130 pln per hlöä. "Tarkastuksen" jälkeen poistuivat nopeasti, kirjoittivat kyllä kuitin. Nainen oli "pahoillaan" kun ei katsonut lippua tarkasti. Epäilykseni heräsi, konrollimiehet, nainen ja bussikuski tekivät bisnestä. Olimme saaneet bussipysäkin vieressä olevasta automaatista junaliput, joka ei kyllä pienestä lipusta mitenkään näkynyt ja hintakin oli sama bussiliikenteen kanssa, 3,50 pln. Olkaa varovaisia ostaessaan lippuja automaatista. "Harmistuneet matkailijat"

yleistä Krakivasta

Vieras    14.06.2016    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Krakova vasten ennakkoluuloja on siisti ja kaunis kaupunki. Kaupunkiin pääsee helposti junalla suoraan lentokentältä. Junaliput voi ostaa kentällä automaatista, maksavat 8 zlotya suunta. Kaupunki on yllättävän pieni ja välimatkat lyhyitä. Suosittelen kävelemään keskustan nähtävyyksien välillä, mutta julkiset menevät myös tiheästi ja ovat halpoja. Kadut ja nähtävyydet ovat selkeästi merkittyjä ja kaupungissa on helppo suunnistaa. Nähtävää on loppujen lopuksi melko vähän joten ensimmäisenä päivänä ei kannata olla liian ahne. Suosittelen käymään ainakin Wawelin linnassa, auswitzchissä, wieliczkan suolakaivoksilla ja vanhan kaupungin torilla. Torilla kannattaa käydä illalla sillä silloin sinne kokoontuu ihmisiä, musiikki soi ja valot loistavat kauniisti. Julkisilla pääsee hyvin ja edullisesti myös auswitzchiin(8-14 zlotya) ja suolakaivoksille(3 zlotya), lippuja tarkastetaan ahkerasti. Julkisilla kulkeminen tulee huomattavasti valmisretkeä halvemmaksi mutta esim lapsiperheille valmisretki on sujuvampi vaihtoehto. Retkiä myyvät hotelleiden lisäksi lukuisat matkajärjestäjät esim vanhassa kaupungissa ja netissä. Ruoka on hyvää ja edullista etenkin jos malttaa kävellä kauemmas keskustan turistikohteista. Sopiva aika lomailla krakovasta on pidennetty viikonloppu, muutoin meinaa tekeminen loppua kesken. Ennen matkaa varoiteltiin että krakovaan olisi hyvä lähteä miehen kanssa mutta naisporukallakaan ei ole tarvinnut olla peloissaan. Ihmiset ovat ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia. Nähtävyyksissä opasteet ovat englanniksi. Rahaa suosittelen vaihtamaan suomessa vain vähän sillä Puolassa on parempi kurssi

Asuntomajoitus loistava vaihtoehto

Vieras    06.02.2016    Gdanskin muita vinkkejä    Gdansk

Kannattaa ottaa myös ydinkeskustan hyvin varustellut asunnot huomioon, säästö on mittava ja asunnot todella hyviä ja turvallisia. Paras tähän mennessä kävelykadulla herttaisen pariskunnan Bozenan ja Darekin asunto, jossa kaksi tod tilavaa huonetta ja täydellinen varustus, hiljainen ja paraatipaikalla.

www.wimdu.fi/offers/EHFXSY4S..._back=true

Palvelu oli mahtavaa ja huolenpito, tuovat ja vievät lentokentälle, suosittelevat kampaamoita ja kauppoja. Säästö oli budjettiin iso, huoneistoon mahtuu helposti 4 henkeä, ihana jokinäkymä.

Gdynian Riviera ostoskeskukseen kandee mennä junalla myös, siellä parhaat kaupat. Pian uudestaan siis :D

Teinien kanssa liikkeellä

Vieras    24.01.2016    Gdanskin muita vinkkejä    Gdansk

Keräsin tänne hieman paikkoja joissa reissullamme käytiin.. Toivottavasti auttaa jotain: goo.gl/Grf7a7

Valloittava ja vieraanvarainen Gdansk

Vieras    17.01.2016    Gdanskin muita vinkkejä    Gdansk

Tammikuinen kolmen päivän Gdanskin matkamme, ei ollut seurueemme ensimmäinen Puolan matka, olimme kiertäneet Etelä-Puolassa,vaeltaneet Tatra-vuoristossa, kapunkilomailleet Krakovassa jne. Mutta Gdansk oli kyllä ilmapiiriltään kaikista miellyttävin Puolan kohteemme. Johtuneeko se historian kulusta, mutta Gdanskissa tapasimme todella avuliaita ja sosiaalisia puolalaisia. Apua pystyi saamaan julkisissa kulkuneuvoissa englanniksi nuorilta miehiltä.Heillä oli motivaatiota auttaa englanninkielellä, mikä oli ihailtavaa. Koko kaupunkia leimaa mielestäni helppous, jota aiemmilla Puolan matkoillani en valitettavasti pystynyt löytämään. Gdanskiin liittyy varmasti eräänlainen kansainvälisyyden ja sosiaalisuuden leima puolalaisuudessa, jonka koin vieraanvaraisuutena turisteja kohtaan. Ei varmasti jää ainoaksi kerraksi, kun tulen Gdanskiin, vaikka Varsova on vielä nähtävänä. Kiitos kuuluu gdanskilaisille, olette huippuja.

Oletko vieraillut Puolassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.