Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Dakarista

Hyttysiä ja torakoita

Vieras    24.09.2020    Dakarin muita vinkkejä    Dakar

Rokotukset kuntoon ennen matkaa. Olen asunut Dakarissa Ouakam kaupungin osassa. Kyllä sähköt ja vesi yleensä toimivat. Jos vuokraat asunnon, on vain pelkät seinät, ei mitään keittiö välineitä, vsin pieni tiskipöytä ja vesihana. Itse joudut korjaamaan tai korjauttamaan ja maksamaan jos jokin vialla. Kaikki sitten lopulta toimii maan tyyliin. Ei kiirettä ja aikataulut aivan toisin kun olemme tottuneet. Esim sähkömies tuli klo 22 korjsustöihin. Mutta eikös me olla tultu uusia kokemuksia kokemaan. Turvallista ja rauhallista täällä on ainakin missä minä asun.

Paikallisten parissa

Vieras    29.05.2010    Dakarin muita vinkkejä    Dakar

Ensimmäinen vierailuni Dakarissa avarsi enemmän kuin osasin uskoa. Olin tutustunut internetin välityksellä paikalliseen naiseen ja asuin hänen luonaan. Opittuani muutamia valkoihoiselle tärkeitä perusasioita en arkaillut ostaa uutta matkaa, minkä sitten vietin mainitun naisen kanssa.

Selvisin avuntarjoilijoista näyttämällä heille K-plussakorttia. Kun tarvitsin taksia, nainen pyysi minua odottamaan kauempana ja saatuaan neuvoteltua kyydin hinnan asialliseksi, vinkkasi minulle tulla kyytiin. Kuskeja otti selvästi kaaliin, koska olen valkoihoinen, mutta kyydin hinta oli se mikä oli.

Paikalliset ovat kyllä ystävällisiä, mutta kuitenkin aina käsi ojossa "give me money"-ajatuksella.

Vesiongelmat jatkuivat entiseen tapaan sitä tuli hanasta tai ei tullut. Sama juttu sähkönjakelussa. Valot sammuivat ja syttyivät vasta tuntien odotuksen jälkeen. En yhtään ihmetellyt, koska sähköjohdot roikkuivat miten sattui. Tekniikka ei siinä kaupungissa toimi lainkaan.

Tosin ei toimi mikään muukaan suomalaisilla silmillä katsottuna.

Näytin ystävättärelleni Suomesta kuvaamani kaksi videofilmiä. Toinen oli talvesta, toinen kesästä. Menin hiljaiseksi, kun hän alkoi itkeä ja käytännöllisesti katsoen rukoili polvillaan, että pääsisi käymään luonani. Meillä on nyt viisumihakemus käsiteltävänä ja päätöstä odotellaan.

Aion avioitua ystävättäreni kanssa ja saada hänet sivistyneen yhteiskunnan pariin, kun hän ei ole pyytänyt minulta rahaa kertaakaan. Omaa hyvän ammatin, tekee töitä ja koti on sairaalansiisti.

Ensivaikutelma paikasta

Timppakoo    14.01.2009    Dakarin muita vinkkejä    Dakar

Olen todennäköisesti lähdössä töihin Dakariin pariksi vuodeksi helmikuussa 2009. Kävin katsastamassa paikan ja paljon jäi kysymyksiä. Ilmasto on aika rankka pohjoisen ihmiselle ja mahdollisuudet saada jokin trooppinen tauti on olemassa. Itse Senegal on Länsi-Afrikan rauhallisimpia alueita..jonkun mielestä vaarallinenkin.

Afrikassa valkoinen ihminen on aina vähemmistönä ja se kannattaa muistaa. Dakar on ristiriitainen paikka, todella köyhää ja kurjuutta keskustan ja sataman alueella...sitten taas ekspatriaattien yms. asuttama lentokentän lähellä oleva alue. En tiedä mitä siellä voisi valkoinen mies turvallisesti harrastaa jos ei pelaa golfia (minä en). Ehkä kannattaisi lyöttäytyä paikallisten kanssa pelaamaan futista jollekin biitsille..verkostoituisi ainakin ja turvallisuuskin paranisi samantien.

Oletko vieraillut Dakarissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.