Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Norjasta

Kaunis, upea länsinaapuri

Vieras    15.03.2019    Norjan muita vinkkejä    Norja

Olemme mieheni kanssa käyneet Norjassa kymmeniä kertoja, viimeksi viimekesänä. Siellä on joka matkalla uutta hienoa katsottavaa. Lähinnä olemme kierrelleet länsi-norjaa. Geiranger, trollstigen, atlanticveien,Stryn, Lyseboth, Sognefjord, Hardangerfjord,putoukset ym.ym. Upeeta ja aika lähellä.Yövymme pikkumökeissä, hyttereissä. Hinnat alkaen 200 kr.Teemme itse ruuat. Ei ole mikään pohjattoman kallis reissu, mutta aina olemme tyytyväisena lähteneet kotiin, odottamaan seuraavaa matkaa... nimim. Norjaan hurahtanut

Veneilypalvelut vähäisiä

Vieras    23.10.2017    Oddan muita vinkkejä    Odda

Oddassa ei ole varsinaista vierassatamaa, mutta turistitoimiston edessä olevaan laituriin saanee kiinnittää. Löytyy retkeilijöille tarkoitetut saniteettitilat. Nähtiin yksi sähköpistorasia seinällä sivummalla. Toinen laituri on linja-autoaseman edessä. Ei vettä, ei sähköä. Katurauha on hyvä vaikka ravintola on ihan vieressä.

Huomioi vuorovesi´kiinnityksissä - eroa on kuorma-auton renkaan korkeuden verran.

Turistitoimisto on ystävällinen ja siellä on myös rajoitettu WiFi. Jos ostat pre-paidin kioskista niin varaudu odottamaan 12 - 24 tuntia, että yhteys varmasti avautuu. Reklamointi muualta on työlästä ja byrokratia on raskas ylittää.

Polttoainetta ei ole saatavana - edes kanisteria ei lainattu huoltoasemalta. Norheimsundissa on edullinen tankki.

Odda on käymisen arvoinen paikka ja ennen kaikkea se on Hardangerin vuonon päätepiste. Matka sinne ja takaisin on se, jonka vuoksi Oddassa pitää käydä. Itse kaupunki on myös kiva katsottava. Turistitoimisto vuokraa pienoisautoja lähialueen kiertoon.

Matkailuautolla Lofooteille

Vieras    04.05.2017    Lofoottien muita vinkkejä    Lofootit

Olimme viime elo-syyskuussa matkailuautolla Lofooteilla. Teiden kapeus ja mutkaisuus mietitytti etukäteen. Tiet olivat kyllä kapeahkoja, mutta siellä oli hyvin tasaiseen tahtiin ohituspaikkoja, joissa voi väistää vastaantulijoita. Paikalliset antavat hyvin tietä, joten teitä ei tarvitse yhtään pelätä, niihin tottuu kyllä hyvin.

Nähtävyyksien osalta riittää kun ajelee E10-tien Å:hon asti ja takaisin. Maisemat ovat käsittämättömän upeita, niitä on helppo pysähtyä ihailemaan. Aika ajoin ajellaan pienten kylien läpi, joissa voi myös poiketa käymään. Kyläpysähdyksiä suosittelisin etenkin Å:ssa ja Henningsværissa. Upeita rantoja ovat muun muassa Unstad, Ramberg ja Haukland. Ihmeteltävää kyllä riittää. Matkan varrella vilahti myös esim. viikinkimuseo Lofotr.

Matkaamme ja sen kohteisiin voit kurkata YouTubesta hakusanalla ROAD TRIP POHJOISEEN.

Matka Geiranger-vuonolle

Vieras    17.08.2014    Geirangerin muita vinkkejä    Geiranger

Matka Norjan Geiranger-vuonolle elokuussa 2014 oli elämämme hienoin matkakokemus vuosikymmeniin. Kiitos matkatoimiston osuudesta reitin suunnittelussa, mutta ennenkaikkea valtavat kiitokset matkan bussinkuljettajaoppaalle, joka yksin veti koko vaativan ohjelman läpi. Opas Taina oli uskomattoman taitava liikenteessä, vaikeilla teillä ja opastuksessaan! Kaikki hän otti huomioon, tunsi paikat, pienetkin yksityiskohdat, oli ystävällinen, iloinen ja kohtelias. Saimme valtavasti tietoa maasta, ihmisistä, tapahtumista. Hyvänä työparina hänellä oli Oslon oppaamme. Kuulimme, ettei Taina enää aja Norjan reittiä, mutta jos vain saamme tietää, mille matkoille hän siirtyy, seuraamme varmasti häntä vaikka Siperian perämetsiin - kävellenkin. Sydänlämpöisiä terveisiä Taina-oppaalle!!

Anita Arponen ja Seppo Ahomäki Porista

Norjan vuonoristeily Costa Luminosa

Vieras    04.01.2013    Oslon muita vinkkejä    Oslo

Olimme kesällä 2012 Norjan vuonoristeilyllä Costa Luminosalla. Matka alkoi Kööpenhaminasta ja jatkui Oslo, Stavanger, Bergen, Geiranger ja takaisin Kööpenhaminaan. 7 vrk. Matkan olisi voinut varata netistä, mutta jostain syystä varaus ei vaan onnistuntut, joten turvauduimme Matkapörssiin ja sieltä kautta varaaminen onnistui todella hyvin. Luminosa on loistoristeilijä ja ohjelmaa jokaiseen makuun. Risteilyhintaan kuuluu automaatista vesi, kahvi, tee, mehu ja ruokaa ympärivuorokauden. Alkoholijuomat on maksettava joko ostamalla paketin tai kertamaksulla. Laivaan astuessa saat Costa-kortin jota vilauttamatta kaikki hoituu. Hyttipalvelija on käytettävissä 24 h ja hoitaa hytin kuntoon aina kun olet poistunut sieltä. Illallisella istutaan joka ilta vakiopöydässä. Menusta tilataan nopeasti alkupala, alkuruoka, pääruoka, juustot ja jälkiruoka. Annokset ovat pieniä, joten kaikista vaihtoehdoista kannattaa tilata jotain. ... Miehillä on hyvä olla puku ja solmio ainakin ns. gaalaillallisella ja kapteenin illallisella. Hieno show joka ilta ym. ohjelmaa. Laivaan meno ja poistuminen tapahtuvat hyvässä järjestyksessä ja kaikista pidetään hyvää huolta. Matkalaukut vie palvelija laivaan ja samoin tuo laivasta pois. Jonotusta on vain taksijonossa. Suosittelen mahtavat maisemat ja laivassa hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Omalta parvekkeelta voi seurata matkan etenemistä yön aikana.

Ajoneuvovalinta

Vieras    04.07.2011    Trollstigenin muita vinkkejä    Trollstigen

Trollstigen "suosii" kiivetessä vähintäänkin normaalitehoisella moottorilla varustettuja ajoneuvoja. Olen kavunnut sen joskus nuorempana Ducaton alustalle tehdyllä Dethleffs- matkailuautolla, (1.9 TD). Kokemus lämmitti mieltä ja kehoa myös, koska moottori halusi ylilämmetä 1- vaihteellakin, kakkosesta puhumattakaan, ilman lämmityslaitteen apua. Vaunun kanssa ei tekisi mieli lähteä reitille, ainakaan ennen kokemuksen hankkimista lajista.

Muutakin, kuin urheilua!

girasol    21.02.2011    Lillehammerin muita vinkkejä    Lillehammer

Ystäväni asuu lähellä Hamar nimistä pikkukaupunkia.Maisemat mäkisiä ja tiet kiemuraisia.Luonto uskomattoman kaunista ja vaihtelevaa.Paljon vettä ympärillä ja hetkessä oletkin tunturissa.Lähellä olevista suuremmista paikoista mainitsen Lillehammerin, koska kaupunki on todella näkemisen arvoinen.Pitkin kaupunkia on kivoja pikkupatsaita ja puistoalueita.Kauniita vanhoja rakennuksia siellä täällä.Itse urheilupuisto halleineen ja mäkihyppyreineen on näkemisen arvoinen kesälläkin.Kiipeäminen mäkeen on vaivan arvoisa, kun näet maisemat alas järvelle!

Hyvä Leirintäalue

laplandsummer    17.06.2010    Altan muita vinkkejä    Alta

Suosittelen Altassa Strand leirintäaluetta, on nättejä siistejä mökkejä, hyvät alueet asuntovaunuílle sekä autoille. Huoltorakennuksista löytyy ruuanlaitto paikat, pesukone+kuivaus ja suihkuja kahdessa rakennuksessa(ei tarvitse kolikkoja) Vastaanotossa saa aamiaista tilauksesta. Mukava henkilökunta! Mieleen on jäänyt hinnoista vaunupaikka: 25e

Elsan sauna lämpimäksi!

Vieras    22.11.2009    Pykeijan muita vinkkejä    Pykeija

Kun/ jos menette Elsan mökeille....viekää polttopuita mukaanne. Siellä ei kasvaa puita ja Elsa on ikionnellinen jos niitä tuodaan mukana! Kävin siellä sukellusmielessä, ja kävinkin. Tosi hienoja paikkoja ja kirkasta vettä. Kissakalakin tuli vastaan enkä tahtonut uskoa silmiäni!!

Ruoka oli hyvää ja ihmiset todella ystävällisiä....jos niitä näki. Idyllinen paikka, sinne kannattaa mennä lepuuttamaan hermojansa. Suosittelen matkaa sinne,on hintansa väärti. Ulla Etelä-Suomesta.

viehättävää ja vieraanvaraista

Vieras    20.11.2009    Pykeijan muita vinkkejä    Pykeija

Olin syyskuussa pari päivää Pykeijassa,( mukanani myös pari koiraa) Majoitus löytyi helposti, viehättävä mökki Jäämeren rannassa. Hyvät kävelymaastot. Kävin ensimmäistä kertaa, mutta en taatusti viimeistä.

Huom! Suomenkielelläkin pärjäsi.

varangin vuono

Vieras    02.07.2009    Norjan muita vinkkejä    Norja

Viime kesänä käytii kanverini kans norjassa varangin vuonossa ja vardössä.Huikeinta oli mennä meren alaita tunnelia pitkin vardöön.Sää oli pilvinen kuten se usein on, sataa tihuutti. Yövyimme teltassa jäämeren rannalla, löytyi eränlainen nummi potero, johon laitoimme teltan pystyyn.Aamulla lampaat herättivät viiden aikaan, kun ne menivät syömään läheiselle nummelle.Vaikka itä norja on aika karua seutua , on se kuitenkin kaunista seutua.Tänä kesä on tarkoitus taas lähteä sinne ehkä kalastamaan, ja muuten vaan vaeltamaan.

Oslossa v. 2003

Sointu    19.04.2009    Oslon muita vinkkejä    Oslo

Olin matkustanut Ruotsin halki junalla ja juna saapui Osloon reilusti myöhässä. Raahasin laukkuni asemarakennuksesta portaille. Ensivaikutelma oli mukava, huumenuoriakaan ei parveillut ympärillä. Päätin kävellä hotelliin ja se olikin oikea elämys! Pitkin Karl Johania lempeässä kevätillassa.

Oslo oli jännä, kodikas, täynnä houkuttelevia paikkoja. Kielen suhteen ei mitään ongelmia.

´Ei kysyvä tieltä eksy` osoittautui aivan todeksi. Asuin hotelli Bondeheimenissa,

jonka pääkieli on nynorsk, muuten Oslossa puhuttiin yleensä bokmålia.

Hintataso Oslon ravintoloissa oli uskomattoman vaihteleva..

Lampaanpaisti (hyvää!) 124 kr. Toisessa paikassa halvin annos – kanaa - yli 200 kr (en maistanut).

Sää suosi koko ajan. Bygdöyssä sireenit kukkivat!!!

Kiertelin kaupunkia. Oslo-kortilla matkat ratikoilla, busseilla ja moottoriveneellä Bygdöyn saarelle sekä sisäänpääsy museoihin oli ilmaista. Suosikkipaikakseni tuli Muddy Waters – bluesravintola. Hienoa musiikkia ja hyvää olutta. Museoista mielenkiintoisin oli Ibsenin kotimuseo.

Eräänä aamuna Oslon aika oli ohi ja minun täytyi lähteä Gardemoenin lentokentälle. Siellä ihmettelin pitkään ja kiertelin, kunnes löysin Finnairin tiskin.

Lento Helsinkiin sujui vaikeuksitta. Olin ainoa I luokassa ja aina joku kolmesta lentoemosta tuputtamassa lisää syötävää ja juotavaa. Onneksi lento kesti vain vähän yli tunnin, muuten olisin joko haljennut tai kontannut koneesta Suomen kamaralle.

Poli Arctici - The Arctic Poles

Longyearbyenin vuonon rannassa mahtavien maisemien keskellä Poli Arctici Apartments. Punainen pitkä rakennus kivenheiton matka merestä. Löysin infon virtualtouristin sivuilta keskustelupalstalta. Muuten olisi jäänyt koko hieno juttu huomioimatta. Apartementos kaksikerroksinen. Ala- ja yläkerrassa pieni makuuhuone, kylppäri ja tupakeittiö. Sekä molemmin puolin mahtavat maisemat yläkerran huoneistosta. Sohvia levitettäviä ja istuttavia, keittonurkkauksessa tarpeelliset välineet, jääkaappi ja induktioliesi, vesi tuli ja meni. Lämpöä riitti. Ja enneakaikkea edullinen verrattuna hotelleihin. Kivenheitto myös kaupungin keskustaan, patikointireittejä ym. ym.

Internetyhteyttä ei apartementoksessa ollut, ja muutenkin yhteydet pätki SAS.sin läheisessä hotellissa. Longyearbyenistä koiravaljakkoajeluita, kanootti- ja laivaretkiä. Unohtumaton kokemus !

Lisätietoa Trollstigen:istä

putte_46    05.02.2009    Trollstigenin muita vinkkejä    Trollstigen

Trollstigen sivu: www.trollstigen.net/index1.php

Sitten lainaus Annamaijan sivulta "Vuosi vuonojen maassa":

vuosivuonojenmaassa.blogspot...tigen.html

Trollstigen on rakennettu vuonna 1936 kauppareitiksi. Rakentaminen kesti 8 vuotta ja tietä pidetään edelleen yhtenä hienoimmista insinöörityön taidonnäytteistä. Ja onhan se! Se mutkittelee 11 neulansilmän kautta 1800 metrin korkeuteen (m.o.h) ja siinä on 9% nousu. Paikoittain (ehkä jopa lähinnä) tie on yhden kaistan levyinen ja se on osittain kaivettu kallion seinään ja osittain rakennettu tukien varaan kallionseinämän ulkopuolelle. Ja koska liikennettä on molempiin suuntiin, niin vastaan saattaa kapealla mutkaisella tiellä tulla niin asuntoauto kuin bussikin. Onneksi viimeiseen ei törmätty nousussa, sillä edellisessäkin oli aivan tarpeeksi tekemistä :) Trollstigen avataan yleensä toukokuun lopulla ja huipulla tietä reunustaa useiden metrien korkuiset lumikinokset (kuvaa voi katsoa esim täältä: www.trollstigen.net/index2.php Vähän kun scrollailee alas, niin pitäisi löytyä kuvaa tien putsaamisesta ). Reitti on auki syyskuulle ja se toimii lähinnä turistitienä. Huomioitavaa on, että tiellä saa ajaa vain 12,4 metriä pitkällä ajoneuvolla. Tämä ilmeisesti koskee myös auto-asuntovaunu yhdistelmiä ja täytyy sanoa, että itse en menisi sinne Miniä isommalla autolla.

- Kannattaa myös lukea koko juttu - se jatkuu Geirangeriin.

YouTubesta löytyy myös videoita:

"hullu" ylösajo: www.youtube.com/watch?v=w8tI9-NxOGw

Alasmeno: www.youtube.com/watch?v=0m-atuBnn7o

Katso ennen Norjan autolomaa

putte_46    04.02.2009    Norjan muita vinkkejä    Norja

Vaikka jokainen osaa Googlata yms.

Uskaltaudun suosittelemaan tutustumista alla olevasta Linkistä

- jo ennen lähtöä omalla autolla Norjaan.

Suomalaisen - suomeksi tekemä, mahtava Norjan-tietopaketti.

Josta löytyy vastaus melkein kaikkeen, sekä karttoja ja kuvia ym.

www.kolumbus.fi/matti.gronro...jafaq.html

Oletko vieraillut Norjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.