Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Norjassa

Autolla Lofooteille

Vieras    25.07.2019    Norjan nähtävyydet    Norja

Blogikirjoitus Susiparin Lofoottien retkestä. Lisää kirjoitetaan, kun keritään.

wordpress.com/view/susipari.home.blog

susipari.home.blog/2019/07/1...e-paiva-1/

Saari maailman laidalla

Vieras    27.08.2018    Vardon nähtävyydet    Vardo

Norjan Koillisnurkasta kuulee aika vähän. Kävimme pojan kanssa päiväretkellä Vesisaaressa ja Vardössä. Varsinkin Vardö yllätti, todella näkemisen arvoinen paikka. Matkakertomus löytyy blogistani:

worldisaweiredplacetolive.bl...ja_20.html

Hyvä vinkki sään suhteen

Vieras    27.06.2017    Nordkappin nähtävyydet    Nordkapp

Useita kertoja Nordkappissa käyneenä neuvoisin ensin menemään Skarsvågin kylään ja katsomaan sieltä käsin mikä on Nordkappissa säätila. Maailman pohjoisimmalta leirintäalueelta on näkymä Nordkappin Sarvelle, joten jos siellä näyttää paistavan, niin ei muuta kuin syhkäistä tielle ja ajaa ne viimeiset 12-13 kilometriä. Rahastus on kovaa, mutta siihen pitää etukäteen asennoitua. Ja aikaa kannattaa varata. Hämmästelen näissä Pohjois-Norjan matkailukuvauksissa aina sitä valtavaa kiirettä, millä suhataan ees taas. Itse olen ajellut Finnmarkia parikymmentä kertaa aina vähintään kaksi viikkoa kerralla...

ihan "oma maailmansa"

Vieras    21.02.2017    Skibotnin nähtävyydet    Skibotn

muutamia vuosia sitten kävin skibottenissa, en ois lähtenyt pois, kesä , lämmin ilma , auringonpaiste, oli kuin olisi ollut jossain etelänmaissa , maisemat,sinisen eri sävyissä oleva meri ja vuoret siitä suoraan ylös lähes 1,5 km korkeuteen lumihuippuineen ja jäätikkö virtoineen .viihtyisät leirintäalueet , kaiken kaikkiaan ,,uudelleen taas jos aikaa ja eloa on .ja kas, lyht matka Kilpisjärveltä, joka sekin on ihana paikka kun on hieno ilma

TH

Mitä tehdä Oslossa

Vieras    15.08.2015    Oslon nähtävyydet    Oslo

Tässä on linkki blogiini, jossa on matkakertomus Oslon reissustani.

tutuillateillavieraillakadui...-oslo.html

Luonto.

TravelerWillem    17.07.2014    Norjan nähtävyydet    Norja

Tiedä häntä tarviiko tätä erikseen mainita, mutta mainitaan nyt kuitenkin, että Norjan luonto on parhaiten saapuvilla ajelemalla omalla ajopelillä tai muuten maata pitkin liikkumalla. Norjassakin saa telttailla maksutta ja liftaaminenkin on kohtuullisen turvallista, joten sen kun vain kokemaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Eteen tulee mm. vuonot, meret, vuoret, sumut, korkeuserot, hinta, maan pituus jne.

nordkapp....

Vieras    05.05.2011    Nordkappin nähtävyydet    Nordkapp

Kyllä nordkapp on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.Vuonna-08 tuli siellä vietettyä kaikkiaan liki neljä viikkoa kolmessa jaksossa ja siellä säänvaihtelut ova nopeita,mikäli haluaa kesäistä aikaa kannattaa meno jättää heinäkuun loppuun.Ikimuistoinen kihlautumiseni tapahtui juurikin siellä kärjessä olevassa mikä lie matkailurysä/museo.Siellä oli sellainen pieni hiljentymiskappeli;)) Hinnoista senverta et ei se hirveesti kalliimpaa ole kuin lapissa.t.eu

norja

Vieras    02.03.2011    Norjan nähtävyydet    Norja

en pitänyt hirveästi norjasta koska siellä on saastunut ilmasto ja norja ei ole minun loma kohteeni.mutta oli silti kivaa perheeni kanssa.:)

Upeat maisemat!

hennu1    16.02.2011    Pohjois-Norjan nähtävyydet    Pohjois-Norja

Monet haluavat ulkomaanmatkaa tehdessään mennä johonkin lämpimään maahan. Suosittelen käymään myös vähän kylmemmissäkin paikoissa, esim. Pohjois-Norjassa. Sieltä löytyy uskomattoman hienoja maisemia. Niitä ei voi sanoin kuvailla eikä sitä, minkälaiset ne maisemat on, nää valokuvista läheskään niin hyvin kuin livenä. Pohjois-Norja on näkemisen arvoinen paikka. Ja on myös kokemus käydä samalla reissulla pulahtamassa kylmässä jäämeressä.:)

Kjeragbolten

Leo-setä    07.09.2010    Kjeragin nähtävyydet    Kjerag

Kjeragbolten on noin 5 kuutiometrin kokoinen kivi, joka on kiilautunut kahden kallioseinämän väliin niin, että sen päältä on lähes kilometrin pudotus suoraan alas. Monet rohkelikot kuvauttavat itsensä kiven päällä hyppimässä ja pomppimassa; itse uskalsin hädin, tuskin hivuttautua kivelle sen verran istumaan, että sai todisteen kuvatuksi.

Myös kiven vieressä on pystysuora seinämä, Kjerag, jonka mukaan kivikin on nimetty. Paikka on suosittu base-hyppääjien keskuudessa ja sieltä onkin vuosien saatossa hypätty yli 20000 base-hyppyä.

Lähiympäristössä on muitakin, toinen toistaan hurjempia kalliokielekkeitä.

Merkitty vaellusreitti Kjeragille alkaa Øygardsstølenin näköalaravintolan parkkipaikalta Lysebotnin kylän yläpuolelta. Reitti on erittäin rankka ja vaatii hyvän yleiskunnon ja huippaamattoman pään lisäksi käsivoimia. Osa jyrkimmistä nousuista on nimittäin varustettu kallioon upotetuihin rautatankoihin viritetyin rautakettingein, joista kiinni pitämällä voi kiskoa itsensä ylös - ja varsinkin alas. Monet paikat ovat alaspäin vielä vaikeakulkuisempia. Viimeiset satakunta metriä reitti kulkee erikokoisten lohkareiden pohjustamassa solassa: tuo osuus taitaa vaatia enemmän käsiä, kuin jalkoja. Reittiin kannattaa varata ainakin pari, kolme tuntia suuntaansa. Sadekelillä en lähtisi ollenkaan. Jos kelit suosivat ja kunto on kohdallaan, maisemat kuitenkin palkitsevat uurastuksen.

Preikestolen

Leo-setä    06.09.2010    Preikestolenin nähtävyydet    Preikestolen

Preikestolen on noin 600 metriä korkea kallionjyrkänne Etelä-Norjassa, Lysefjordenin vuonon rannalla. Jyrkänteen huipun koko on noin 25 kertaa 25 metriä, ja se on lähes tasainen.

Preikestolhyttan-hostellin paikoitusalueelta jyrkänteelle vie merkitty vaellusreitti. Edestakainen vaellus kestää pari-kolme tuntia. Alue sijaitsee noin tunnin ajo- ja lauttamatkan päässä Stavangerista.

Vaellus Preikestolenille on osittain erittäin jyrkkä ja lohkareikkoinen. Huonojalkaiselle tai -kuntoiselle sitä ei voi suositella. Veden pitävät kengät ovat erittäin suositeltavat. Sadekelillä en noihin liukkaisiin lohkareikkoihin lähtisi ollenkaan. Vaikka korkeusero on vain noin 330 metriä ja kartalla yhdensuuntainen matka on 3,8 kilometriä suuntaansa, on se todellisuudessa paljon enemmän, sillä reitti kulkee ylös ja alas harjuja pitkin. Reitin loppuosa muodostaa lenkin, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa; monet käyttävät lenkin jylhien jyrkänteiden reunoilla kulkevaa puolta mennen-tullen.

fi.wikipedia.org/wiki/Preikestolen

SUOSITTELEN!

Vieras    01.08.2010    Nordkappin nähtävyydet    Nordkapp

Jos liikkuu Pohjois-Norjassa, kannattaa tämä paikka ehdottomasti nähdä. Rahastusta tapahtuu joo, mutta minusta tuo paikka on todellakin vierailun arvoinen. Upea, vaikuttava, huh... :)

reissu länsi norjaan

Vieras    13.06.2010    Norjan nähtävyydet    Norja

Menkää länsi norjaan siellä huikeat maisemat, ei pohjosen karuus ole mitään verrattuna länsinorjan vuonoihin. olen käynyt yli kymmenen kertaa ja aina tekee mieli uudestaan.

Nordkapp- pettymys

Vieras    19.07.2009    Nordkappin nähtävyydet    Nordkapp

Nordkappiin ei kannata lähteä. Käytiin tossa heinäkuussa 2009. Tuloksena oli vain angiina ja korvat kipeet monta viikkoa.

Nordkappissa on aina tosi kylmä. Heinäkuun keskellä oli +4 astetta ja pilvistä. Palelluin teltassa. Alueelle on kovat maksut tunneleista ja aluemaksu. Rahastus jatkuu alueella kaiken maailman diplomien ja paitojen muodossa. Ei todellakaan ole niin kova juttu että kannattas....

Näkyvyys olis joo tosi komea, mutta useimmiten se peitttyy sumun ja pilviverhon taakse. Lähinnä ainoat näkymät saa elokuvassa jota ne pyörittää siellä hönteille jotka sinne asti vaivautuu.

Todella masentavaa nähdä että jengi polkee polkupyörillä Nordkappiin satoja kilometrejä... pienemmälläkin vaivalla saisi isompia elämyksiä. Leikitään jotain maailmanvalloittajaa... huh huh.

Upea kaupunki

SiljaLine5    23.06.2009    Trondheimin nähtävyydet    Trondheim

Hienoja rakennuksia kaupunki täynnä. Todella hieno. Harmi, ettei minulla ole kuvia täältä. Olisin lisännyt ne heti. :)

Oletko vieraillut Norjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.