Norjan matkakokemukset ja vinkit

Autolla Lofooteille

Vieras    25.07.2019    Norjan nähtävyydet    Norja

Blogikirjoitus Susiparin Lofoottien retkestä. Lisää kirjoitetaan, kun keritään.

wordpress.com/view/susipari.home.blog

susipari.home.blog/2019/07/1...e-paiva-1/

Kaunis, upea länsinaapuri

Vieras    15.03.2019    Norjan muita vinkkejä    Norja

Olemme mieheni kanssa käyneet Norjassa kymmeniä kertoja, viimeksi viimekesänä. Siellä on joka matkalla uutta hienoa katsottavaa. Lähinnä olemme kierrelleet länsi-norjaa. Geiranger, trollstigen, atlanticveien,Stryn, Lyseboth, Sognefjord, Hardangerfjord,putoukset ym.ym. Upeeta ja aika lähellä.Yövymme pikkumökeissä, hyttereissä. Hinnat alkaen 200 kr.Teemme itse ruuat. Ei ole mikään pohjattoman kallis reissu, mutta aina olemme tyytyväisena lähteneet kotiin, odottamaan seuraavaa matkaa... nimim. Norjaan hurahtanut

Saari maailman laidalla

Vieras    27.08.2018    Vardon nähtävyydet    Vardo

Norjan Koillisnurkasta kuulee aika vähän. Kävimme pojan kanssa päiväretkellä Vesisaaressa ja Vardössä. Varsinkin Vardö yllätti, todella näkemisen arvoinen paikka. Matkakertomus löytyy blogistani:

worldisaweiredplacetolive.bl...ja_20.html

Se Preikestolin vaatimattomampi majoitus

Leo-setä    09.02.2018    Preikestolenin hotellit    Preikestolen
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Preikestolhytta

Vaatimaton pikku-rakennus yöpymiseen Revsvatnet-järven rannalla (huom. järven, ei siis vuonon). Huoneet ovat kooltaan jotain junan makuuvaunun ja ruotsinlaivan hytin väliltä. 2h-huoneessa nukutaan kerrossängyssä. Käytävällä on yhteiset wc:t ja suihkuhuoneet. Lisäksi on yhteinen takkahuone, jossa voi syödä omia eväitä.

Syömässä voi käydä myös 100m päässä Preikestolen Fjellstuen ravintolassa tai P-paikan nakkikioskilla.

Rankka vaelluspolku Preikestolenin uskomattoman upealle kalliokielekkeelle alkaa parin sadan metrin päästä. Majoituksen hintaan sisältyy pysäköintioikeus vaellusreitin P-paikalle (ja muita laillisia pysäköintipaikkojahan lähitienoolla ei juurikaan ole).

Jotain mystisen tunnelmallista tuossa vanhassa pikku-rakennuksessa kuitenkin on ...

Arvosana hotellille:

Norwegian round

Vieras    04.12.2017    Skibotnin aktiviteetit ja harrastukset    Skibotn

Kesällä 2018 meillä on suunnitelma mennä Kilpisjärven rajasta yli ja sitten Skibotnin kautta merenranta tietä aina Birtawarren kylään ja sieltä suunnata Guolasjärvelle ja tarkoitus olisi käydä Halti vuorella.

Veneilypalvelut vähäisiä

Vieras    23.10.2017    Oddan muita vinkkejä    Odda

Oddassa ei ole varsinaista vierassatamaa, mutta turistitoimiston edessä olevaan laituriin saanee kiinnittää. Löytyy retkeilijöille tarkoitetut saniteettitilat. Nähtiin yksi sähköpistorasia seinällä sivummalla. Toinen laituri on linja-autoaseman edessä. Ei vettä, ei sähköä. Katurauha on hyvä vaikka ravintola on ihan vieressä.

Huomioi vuorovesi´kiinnityksissä - eroa on kuorma-auton renkaan korkeuden verran.

Turistitoimisto on ystävällinen ja siellä on myös rajoitettu WiFi. Jos ostat pre-paidin kioskista niin varaudu odottamaan 12 - 24 tuntia, että yhteys varmasti avautuu. Reklamointi muualta on työlästä ja byrokratia on raskas ylittää.

Polttoainetta ei ole saatavana - edes kanisteria ei lainattu huoltoasemalta. Norheimsundissa on edullinen tankki.

Odda on käymisen arvoinen paikka ja ennen kaikkea se on Hardangerin vuonon päätepiste. Matka sinne ja takaisin on se, jonka vuoksi Oddassa pitää käydä. Itse kaupunki on myös kiva katsottava. Turistitoimisto vuokraa pienoisautoja lähialueen kiertoon.

Hyvä vinkki sään suhteen

Vieras    27.06.2017    Nordkappin nähtävyydet    Nordkapp

Useita kertoja Nordkappissa käyneenä neuvoisin ensin menemään Skarsvågin kylään ja katsomaan sieltä käsin mikä on Nordkappissa säätila. Maailman pohjoisimmalta leirintäalueelta on näkymä Nordkappin Sarvelle, joten jos siellä näyttää paistavan, niin ei muuta kuin syhkäistä tielle ja ajaa ne viimeiset 12-13 kilometriä. Rahastus on kovaa, mutta siihen pitää etukäteen asennoitua. Ja aikaa kannattaa varata. Hämmästelen näissä Pohjois-Norjan matkailukuvauksissa aina sitä valtavaa kiirettä, millä suhataan ees taas. Itse olen ajellut Finnmarkia parikymmentä kertaa aina vähintään kaksi viikkoa kerralla...

Matkailuautolla Lofooteille

Vieras    04.05.2017    Lofoottien muita vinkkejä    Lofootit

Olimme viime elo-syyskuussa matkailuautolla Lofooteilla. Teiden kapeus ja mutkaisuus mietitytti etukäteen. Tiet olivat kyllä kapeahkoja, mutta siellä oli hyvin tasaiseen tahtiin ohituspaikkoja, joissa voi väistää vastaantulijoita. Paikalliset antavat hyvin tietä, joten teitä ei tarvitse yhtään pelätä, niihin tottuu kyllä hyvin.

Nähtävyyksien osalta riittää kun ajelee E10-tien Å:hon asti ja takaisin. Maisemat ovat käsittämättömän upeita, niitä on helppo pysähtyä ihailemaan. Aika ajoin ajellaan pienten kylien läpi, joissa voi myös poiketa käymään. Kyläpysähdyksiä suosittelisin etenkin Å:ssa ja Henningsværissa. Upeita rantoja ovat muun muassa Unstad, Ramberg ja Haukland. Ihmeteltävää kyllä riittää. Matkan varrella vilahti myös esim. viikinkimuseo Lofotr.

Matkaamme ja sen kohteisiin voit kurkata YouTubesta hakusanalla ROAD TRIP POHJOISEEN.

ihan "oma maailmansa"

Vieras    21.02.2017    Skibotnin nähtävyydet    Skibotn

muutamia vuosia sitten kävin skibottenissa, en ois lähtenyt pois, kesä , lämmin ilma , auringonpaiste, oli kuin olisi ollut jossain etelänmaissa , maisemat,sinisen eri sävyissä oleva meri ja vuoret siitä suoraan ylös lähes 1,5 km korkeuteen lumihuippuineen ja jäätikkö virtoineen .viihtyisät leirintäalueet , kaiken kaikkiaan ,,uudelleen taas jos aikaa ja eloa on .ja kas, lyht matka Kilpisjärveltä, joka sekin on ihana paikka kun on hieno ilma

TH

käynnit skibottenissa.

Vieras    03.11.2015    Skibotnin aktiviteetit ja harrastukset    Skibotn

ensimmäisen retkeni tein -66, ja" viimeisen" -02.kävin kaikkiaan 11 kertaa.kaikki tosi hienoja matkoja.lähinnä kalastus oli mahtava kokemus.saalista tuli aina yli oman tarpeen mutta ne kelpasi paikallisille vanhuksille mainiosti.myös ukkosen ilma oli mahtava kokemus luonnon voimista.jyske ja pauke tunturien välissä oli korvia huumaava.nähtävyytenä myös salamointi.paikallisen väestön suhtautuminen suomalaiseen matkailiaan on ystävällistä.olen kiertänyt norjan päätiet oslosta kirkkoniemeen mutta ei enää kukkaro kestä kaikkia maksuja ja bensan hintaa.tosi kallismaa matkailijalle.kaipuu norjaan on kova mutta hinta ratkaisee nykyiset matkat.maisemat on ainutlaatuiset.

Savolaiset suomalaismetsissä 1600-luvulla

Sukututkimusmatka esi-isien maille Värmlannin suomalaismetsiin.

fi.wikipedia.org/wiki/Grue_Finnskog

Mitä tehdä Oslossa

Vieras    15.08.2015    Oslon nähtävyydet    Oslo

Tässä on linkki blogiini, jossa on matkakertomus Oslon reissustani.

tutuillateillavieraillakadui...-oslo.html

Matka Geiranger-vuonolle

Vieras    17.08.2014    Geirangerin muita vinkkejä    Geiranger

Matka Norjan Geiranger-vuonolle elokuussa 2014 oli elämämme hienoin matkakokemus vuosikymmeniin. Kiitos matkatoimiston osuudesta reitin suunnittelussa, mutta ennenkaikkea valtavat kiitokset matkan bussinkuljettajaoppaalle, joka yksin veti koko vaativan ohjelman läpi. Opas Taina oli uskomattoman taitava liikenteessä, vaikeilla teillä ja opastuksessaan! Kaikki hän otti huomioon, tunsi paikat, pienetkin yksityiskohdat, oli ystävällinen, iloinen ja kohtelias. Saimme valtavasti tietoa maasta, ihmisistä, tapahtumista. Hyvänä työparina hänellä oli Oslon oppaamme. Kuulimme, ettei Taina enää aja Norjan reittiä, mutta jos vain saamme tietää, mille matkoille hän siirtyy, seuraamme varmasti häntä vaikka Siperian perämetsiin - kävellenkin. Sydänlämpöisiä terveisiä Taina-oppaalle!!

Anita Arponen ja Seppo Ahomäki Porista

Luonto.

TravelerWillem    17.07.2014    Norjan nähtävyydet    Norja

Tiedä häntä tarviiko tätä erikseen mainita, mutta mainitaan nyt kuitenkin, että Norjan luonto on parhaiten saapuvilla ajelemalla omalla ajopelillä tai muuten maata pitkin liikkumalla. Norjassakin saa telttailla maksutta ja liftaaminenkin on kohtuullisen turvallista, joten sen kun vain kokemaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Eteen tulee mm. vuonot, meret, vuoret, sumut, korkeuserot, hinta, maan pituus jne.

Norjan vuonoristeily Costa Luminosa

Vieras    04.01.2013    Oslon muita vinkkejä    Oslo

Olimme kesällä 2012 Norjan vuonoristeilyllä Costa Luminosalla. Matka alkoi Kööpenhaminasta ja jatkui Oslo, Stavanger, Bergen, Geiranger ja takaisin Kööpenhaminaan. 7 vrk. Matkan olisi voinut varata netistä, mutta jostain syystä varaus ei vaan onnistuntut, joten turvauduimme Matkapörssiin ja sieltä kautta varaaminen onnistui todella hyvin. Luminosa on loistoristeilijä ja ohjelmaa jokaiseen makuun. Risteilyhintaan kuuluu automaatista vesi, kahvi, tee, mehu ja ruokaa ympärivuorokauden. Alkoholijuomat on maksettava joko ostamalla paketin tai kertamaksulla. Laivaan astuessa saat Costa-kortin jota vilauttamatta kaikki hoituu. Hyttipalvelija on käytettävissä 24 h ja hoitaa hytin kuntoon aina kun olet poistunut sieltä. Illallisella istutaan joka ilta vakiopöydässä. Menusta tilataan nopeasti alkupala, alkuruoka, pääruoka, juustot ja jälkiruoka. Annokset ovat pieniä, joten kaikista vaihtoehdoista kannattaa tilata jotain. ... Miehillä on hyvä olla puku ja solmio ainakin ns. gaalaillallisella ja kapteenin illallisella. Hieno show joka ilta ym. ohjelmaa. Laivaan meno ja poistuminen tapahtuvat hyvässä järjestyksessä ja kaikista pidetään hyvää huolta. Matkalaukut vie palvelija laivaan ja samoin tuo laivasta pois. Jonotusta on vain taksijonossa. Suosittelen mahtavat maisemat ja laivassa hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Omalta parvekkeelta voi seurata matkan etenemistä yön aikana.

Oletko vieraillut Norjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.