Matkakokemukset - Lennot & liikenne Baselissa

Hullun hommaa,

Oton-poika    03.01.2009    Baselin lennot & liikenne    Basel

lähteä omalla autolla Baseliin. Saksasta ja Ranskasta pääsee moottoriteitä pitkin Baselin ohi. Jos on tarvetta poiketa kaupunkiin, kannattaa auto unohtaa ensimmäiseen pysäköintitaloon. Jos auton pysäköi tien varteen, se voi olla väärällä paikalla, mutta vain hetken. Auto hinataan nopeasti pois, ja hinta on sen mukaista. Liikennemerkki saattaa nimittäin olla jonkin pensaan sisällä, kyllähän paikalliset asukkaat sen tietävät. Liikenne kaupungissa on vilkasta, kadut ovat kapeita ja liikennettä sotkevat raitiovaunut ja bussit.

Julkinen liikenne on nopeaa ja edullista. Ostimme viikon lipun, 35 frangia, ja saimme ajaa rajoituksetta sekä kaupungin alueella että ympäristön lähiöihin. Junilla, busseilla ja raitiovaunuilla. Lippuja tarkastetaan harvakseen, mutta kun tarkastus tulee, on parasta olla lippu. Raitiovaunuja kulki 10 minuutin välein. Busseja noin 15 minuutin. Pysäkeillä oli ajantasalla olevat näyttötaulut, jotka kertovat montako minuuttia on seuraavaan. Vain aamuyöstä on liikenne vähissä.

Käytä julkista liikennettä, ei tarvitse pilata hermojaan väistelemällä oikealta, vasemmalta, edestä, takaa ja sivuilta tulevia autoja, busseja ja raitiovaunuja. Ja saa rauhassa katsella nähtävyyksiä. Joita riittää.

Kaupungissa on jalankulkija kuningas. Ei niin pientä tai suurta ajoneuvoa ettei jarruja löydy kun jalankulkija lähestyy suojatietä. Liikennevalo-ohjatut risteykset ovat hyviä, mutta niitä on kaupungin liikenteeseen nähden vähän. Punaisia valoja kannattaa kunnioittaa, oli liikkeellä kävellen tai autolla.

Turvallista matkaa kauniiseen kaupunkiin!

Oletko vieraillut Baselissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.