Matkakokemukset - Muita vinkkejä Montenegrosta

Matkalla Montenegrossa

Vieras    03.08.2015    Montenegron muita vinkkejä    Montenegro

Lento Helsingistä Dubrovnikiin hurahti kolmeen tuntiin. Määränpäämme ensimmäisenä päivänä oli Kotor, joka sijaitsee noin 80km Dubrovnikistä. Vastassa lentoasemalla oli Petja-kuski autoineen, joka oli varattu netistä muutamia viikkoja aikaisemmin. Kyyti maksoi 88eskoo ja täytyy sanoa, että palvelu oli hyvä ja englanninkielikin luisti! ([email protected]) Rajanylitykset sujui mutkitta ja maisemat olivat upeat.

Kotor-Podgorica-Petrovac - asuminen ja oleskelu

Majoituimme huoneistoissa, jotka olivat yksityisperheiden omistamia. (booking.com). Hyviä asuntoja, toki kahvinkeittimistä ei tietoakaan. Hinta-laatutaso erinomainen. Kaikissa paikoissa maksu tuli suorittaa käteisellä. Maksuautomaatteja oli tarjolla joka paikassa, joten rahan nostaminen ei ollut ongelma. Paikallisten ihmisten kanssa kommunikointi oli täysi mysteeri eli englanninkielen taito oli varsin heikko. Ruokatavarakaupat saattoivat olla auki 23-00 yöllä. Myynnissä sekatavarakaupan tarjonnan lisäksi viinat. Ihastuimme eritoten tuoreisiin, maukkaisiin ja halpoihin hedelmiin ja vihanneksiin (kaupoissa myymälän työntekijät punnitsevat tuotteet). Ruoka ja juoma olivat halpoja myös ravintoloissa. Hyvää ja halpaa viiniä ja kaljaa! Joka paikassa valtavat ruoka-annokset, yhdestä annoksesta syö kaksi.

Btw turisti-infot ovat lähinnä venäläisten passien tai viisumeiden kopiointia varten, me emme ainakaan saaneet mitään vastauksia kysymyksiin.

Mielettömät maisemat Montenegrossa! Kannattaa ehdottomasti matkustaa nyt – ennen kuin turistit valloittaa ihan kokonaan. Meidän mielestä paras kohde reissulamme oli KOTOR ☺

Kotor, 3 yötä, 195e kahdelta

Upea kaupunki, paljon nähtävää, vilkas yöelämä. Ihana rantatie kauemmaksikin n.7-8km. Viehättäviä rantoja syrjemmässä, muutamia maksullisia rantoja (3e/perä), juomatarjoilu rannalle.

Vanha kaupunki on kaunis, varsinkin illalla. Ruoan hinta kolminkertaistuu vanhassa kaupungissa verrattuna ulkopuolella oleviin ravintoloihin.

Linnaan kannattaa käydä tutustumassa. 1350 rappusta ees taas tuntui aika tuskaiselta siinä helteessä, mutta näköala ylhäällä oli mieletön. Huomautuksena vielä, että juomien myyjiä oli linnalla tasaisin väliajoin. Tästä kohteesta kokonaisuudessaan jäi todella hyvä fiilis.

Kotorista Podgoricaan

Huoneiston omistaja tilasi meille taksin bussiasemalle n.8km ja maksoi 5e + 1 per laukku. Bussiasemat ja bussilinjat toimivat. Aikataulut näkyy aseman seinillä ja liput voi ostaa aseman työntekijältä. Bussimatka Kotorista Podgoricaan kesti noin 3h, matkan pituus noin 90km ja maksoi 7e/perä. Yllätykseksemme bussit olivat hyväkuntoisia ja tunnelma aivan loistava.

Podgorica 2 yötä, 90e kahdelta

Suunnistaminen on yllättävän hankalaa, kun teitä ja katuja ei ole merkitty. Eksyimme siis suunnistusmatkalla seuraavaan kohteeseen, jonka piti olla suhteellisen lähellä asemaa. Saimme apua matkatoimiston miehiltä, jotka innostuivat kuultuaan meidän olevan Suomesta ja siitähän kepeänä aasin siltana kömpelö keskustelu Räikköseen. Kömpelyys johtui siitä, että heidän englanninkielen taito oli heikko ja meidän tietämys Formuloista ja Räikkösestä 0. Yksi miehistä heitti meidät huoneistollemme ja soitti omistajalle, että olemme saapuneet. Siispä yhteenvetona tähän, että matkallemme sattui kohteliaita ihmisiä, aina valmiina auttamaan.

Podgorica kaupunkina oli outo. Kuvaava sana voisi olla aavekaupunki. Ihan mielenkiintoinen kontrasti Kotorin ja Petrovacin rinnalle. Oli hienoja rakennuksia ja sitten taas aivan kamalia kiinteistöjä ja kerrostaloja. Kortteleissa oli paljon tyhjää myymälätilaa ja terasseja. Asuinhuoneisto minkä olimme varanneet, oli aivan loistava. Pyykkikone pelasti koko reissun! Osa tripadvisorin ohjaamista ruokapaikoista oli lopetettu. Suosittelemme ravintola Carinea - huippu ruoka!

Podgoricasta Petrovaciin

Podgoricasta rannikolle selviää näppärästi ja halvalla taksilla (redline taxi). Taksimatkan pituus oli noin 50km ja kesti tunnin verran ja maksoi 20e. Kaupunki on pullollaan takseja ja eniten ns. pimeitä takseja, jotka pitävät kalliimpia hintoja.

Petrovac, 3 yötä, 165e kahdelta

Nyt satuttiin sitten tusritirysään! Eniten matkaajista venäläisiä. Lähes koko paikkakunnan ranta oli maksullinen (5e/perä) Ihan pikkusiivu oli masutonta yleistä rantaa. Niemessä sijaitsi ravintola/baari, jossa oli kiva uida, juoda ja syödä. E.m paikka oli suhteellisen rauhallinen ja maksu normaali 5e/perä. Petrovacista on hyvät bussiyhteydet Budvaan. Käytiin siellä päiväretkellä ja nasta kaupunki, ois voinu olla pitempäänkin, mm. vanha kaupunki on näkemisen arvoinen (jälleen kerran). Rantamaksut 10e/perä tai enemmän. Pieni yleinen maksuton ranta löytyy. Matkaa suunnitellessa kannattaa huomioida, että heinäkuussa on festarit Budvan vanhassa kaupungissa ja tänä vuonna esiintyjänä oli esim. Prodigy.

Petrovacista Hercegnovin kautta Dubrovnikiin

Hypättiin Petrovacista bussiin, joka kuljetti meidät lähelle Kroatian ja Montenegron rajaa, Hercegnoviin. Bussimatka kesti noin 3h, matkan pituus 114km ja maksoi 7e. Bussiaseman edestä lähti takseja ja matka Dubrovnikin lentokentälle maksoi 40 euroa, matkan pituus 27km. Noin 30min jouduttiin odottamaan pienessä ruuhkassa rajanylityspaikalla. Suora taksimatka Petrovacista Dubrovnikiin oli hinta-arvioltaan 100e.

Oletko vieraillut Montenegrossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.