Montenegron matkakokemukset ja vinkit

Suuri hotelli!

girasol    01.09.2017    Budvan hotellit    Budva
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2017 | Hotelli: Avala Resort&villas

Hotelli on valtavan kokoinen kolosseumi.Menee muutama päivä että opit löytämään altaalle tai ruokasaliin.Hotellissa mm.liukuportaita korkeuserojen vuoksi..Ruokasalissa tilaa ja erinomaista ruokaa.All inglusive on ruuan puolesta erinomainen, mutta juomien suhteen niukka.Kuitenkin ,jos pitää oluesta,Colasta tai paikallisista viineistä...Tulet olemaan hyvin tyytyväinen!

Allasalueet ja oma ranta puhtaita.Myös spaa erinomainen.Saat hotellissa myös hyvää hierontaa ja muitakin kauneushoitoja.Voin suositella hotellia.Hinta laatusuhde hyvin kohdillaan!

Arvosana hotellille:

Hotel Palas

Vieras    13.06.2017    Petrovacin hotellit    Petrovac
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2017 | Hotelli: Hotel Palas

Hotellissa kauniit maisemat merellepäin. Osassa huoneista merinäköala. Kaikissa ei. Huoneeseen saavuttuamme ei rullaakaan wc-paperia. Suihkun shampoo homeinen.. Suihkussa paljon kalkin jäämiä. pölyä vaatekaapissa. Huoneissa likaiset kokolattia matot. Allas-alueella surkeat aurinko tuolit. Joudut makaamaan laatta lattialla jos haluat selkä & takajaloille aurinkoa. Nurmikolle Ei saa mennä- sieltä ajetaan pois. Altaaseen ei saa ottaa uimapatjaa. Ranta on lähellä. Siellä Ei ole hotellin rantatuoleja. Maksat 5e/tuoli/pvä eikä kaikissa edes pehmusteita. Eli makaat hiekalla tungoksessa. Täyshoito ei tarkoita all inc. Hmmm... Ruoka on hyvää. Rantakatua on mukava tallustaa. Lähellä vuorella kaunis polku.

Arvosana hotellille:

Päiväretki Kotoriin

Vieras    10.09.2016    Kotorin nähtävyydet    Kotor

Tulimme bussilla Dubrovnikista päiväretkelle Kotoriin. Eteemme avautui kolmion muotoinen kaupunki lahden poukamassa. Upeita huviveneitä ja risteilijöitä satamassa. Kaupunki syvällä laaksossa ja valtavat jylhät vuoret joka puolella.

Luonto oli vaikuttavuudessaan tyrmäävä. Vanha kaupunki henki menneitä vuosia.

Lämmintä oli 30 asteen pinnassa, mutta pieni ukkossade hieman huuhteli pahemmat hikikarpalot. Kunto täytyy olla kuumuuden kestävä, jotta jaksaa nauttia näkemästään. Ei Unesco turhanpäiten ole suojelukohteitaan valinnut.

Matkalla oli pieni veneretki vanhalla luostarisaarelle. Kaikkiaan hieno päivä ja paluumatkalla oikaistiin matkaa autolautalla, joten kotimatka hotelliimme lyheni.

Suosittelen kaikille, ainakin päiväkohteena.

Terveisin Aino / Dubrovnikin matkaaja

Moderni, iso hotelli rannalla

Vieras    02.06.2016    Budvan hotellit    Budva
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2016 | Hotelli: Avala Resort&villas

Hyvä hotelli, ihana sijainti. Monta allasta ja hotellin oma ranta, on valinnanvaraa. Tulimme toukokuun lopulla, rappuset pitkään laituriin laitettiin 1.6. ja silloin myös avattiin rantabaari. Tosin parin metrin päässä rantabaarista on pizzasliceja ja juotavaa myytävänä hotellin alakerran ravintolassa, joten kaikki on ollut oikein hyvin. Vanhakaupunki on hyvin idyllinen ja aivan hotellin vieressä. Otimme puolihoidon, se oli sopiva valinta, illallisen saa halutessaan vaihtaa lounaaksi, jos edellispäivänä ilmoittaa siitä respaan. Sesonki ei ole alkanut, emme ole joutuneet jonottamaan ruokailussa, henkilökunta on mukavaa ja kun ilmoitin suihkun rikkinäisestä pidikkeestä, se korjattiin parin tunnin päästä. Voimme suositella tätä hotellia ja Budva on oikein mukava pieni kaupunki, täällä ei eksy; vuorista osaa katsoa oikean suunnan helposti. Tänään menemme käymään Becicissä, 2 km, uskoisin sen olevan yhtä ihana. Aurinkoisin terveisin, Kike

Arvosana hotellille:

Matkalla Montenegrossa

Vieras    03.08.2015    Montenegron muita vinkkejä    Montenegro

Lento Helsingistä Dubrovnikiin hurahti kolmeen tuntiin. Määränpäämme ensimmäisenä päivänä oli Kotor, joka sijaitsee noin 80km Dubrovnikistä. Vastassa lentoasemalla oli Petja-kuski autoineen, joka oli varattu netistä muutamia viikkoja aikaisemmin. Kyyti maksoi 88eskoo ja täytyy sanoa, että palvelu oli hyvä ja englanninkielikin luisti! ([email protected]) Rajanylitykset sujui mutkitta ja maisemat olivat upeat.

Kotor-Podgorica-Petrovac - asuminen ja oleskelu

Majoituimme huoneistoissa, jotka olivat yksityisperheiden omistamia. (booking.com). Hyviä asuntoja, toki kahvinkeittimistä ei tietoakaan. Hinta-laatutaso erinomainen. Kaikissa paikoissa maksu tuli suorittaa käteisellä. Maksuautomaatteja oli tarjolla joka paikassa, joten rahan nostaminen ei ollut ongelma. Paikallisten ihmisten kanssa kommunikointi oli täysi mysteeri eli englanninkielen taito oli varsin heikko. Ruokatavarakaupat saattoivat olla auki 23-00 yöllä. Myynnissä sekatavarakaupan tarjonnan lisäksi viinat. Ihastuimme eritoten tuoreisiin, maukkaisiin ja halpoihin hedelmiin ja vihanneksiin (kaupoissa myymälän työntekijät punnitsevat tuotteet). Ruoka ja juoma olivat halpoja myös ravintoloissa. Hyvää ja halpaa viiniä ja kaljaa! Joka paikassa valtavat ruoka-annokset, yhdestä annoksesta syö kaksi.

Btw turisti-infot ovat lähinnä venäläisten passien tai viisumeiden kopiointia varten, me emme ainakaan saaneet mitään vastauksia kysymyksiin.

Mielettömät maisemat Montenegrossa! Kannattaa ehdottomasti matkustaa nyt – ennen kuin turistit valloittaa ihan kokonaan. Meidän mielestä paras kohde reissulamme oli KOTOR ☺

Kotor, 3 yötä, 195e kahdelta

Upea kaupunki, paljon nähtävää, vilkas yöelämä. Ihana rantatie kauemmaksikin n.7-8km. Viehättäviä rantoja syrjemmässä, muutamia maksullisia rantoja (3e/perä), juomatarjoilu rannalle.

Vanha kaupunki on kaunis, varsinkin illalla. Ruoan hinta kolminkertaistuu vanhassa kaupungissa verrattuna ulkopuolella oleviin ravintoloihin.

Linnaan kannattaa käydä tutustumassa. 1350 rappusta ees taas tuntui aika tuskaiselta siinä helteessä, mutta näköala ylhäällä oli mieletön. Huomautuksena vielä, että juomien myyjiä oli linnalla tasaisin väliajoin. Tästä kohteesta kokonaisuudessaan jäi todella hyvä fiilis.

Kotorista Podgoricaan

Huoneiston omistaja tilasi meille taksin bussiasemalle n.8km ja maksoi 5e + 1 per laukku. Bussiasemat ja bussilinjat toimivat. Aikataulut näkyy aseman seinillä ja liput voi ostaa aseman työntekijältä. Bussimatka Kotorista Podgoricaan kesti noin 3h, matkan pituus noin 90km ja maksoi 7e/perä. Yllätykseksemme bussit olivat hyväkuntoisia ja tunnelma aivan loistava.

Podgorica 2 yötä, 90e kahdelta

Suunnistaminen on yllättävän hankalaa, kun teitä ja katuja ei ole merkitty. Eksyimme siis suunnistusmatkalla seuraavaan kohteeseen, jonka piti olla suhteellisen lähellä asemaa. Saimme apua matkatoimiston miehiltä, jotka innostuivat kuultuaan meidän olevan Suomesta ja siitähän kepeänä aasin siltana kömpelö keskustelu Räikköseen. Kömpelyys johtui siitä, että heidän englanninkielen taito oli heikko ja meidän tietämys Formuloista ja Räikkösestä 0. Yksi miehistä heitti meidät huoneistollemme ja soitti omistajalle, että olemme saapuneet. Siispä yhteenvetona tähän, että matkallemme sattui kohteliaita ihmisiä, aina valmiina auttamaan.

Podgorica kaupunkina oli outo. Kuvaava sana voisi olla aavekaupunki. Ihan mielenkiintoinen kontrasti Kotorin ja Petrovacin rinnalle. Oli hienoja rakennuksia ja sitten taas aivan kamalia kiinteistöjä ja kerrostaloja. Kortteleissa oli paljon tyhjää myymälätilaa ja terasseja. Asuinhuoneisto minkä olimme varanneet, oli aivan loistava. Pyykkikone pelasti koko reissun! Osa tripadvisorin ohjaamista ruokapaikoista oli lopetettu. Suosittelemme ravintola Carinea - huippu ruoka!

Podgoricasta Petrovaciin

Podgoricasta rannikolle selviää näppärästi ja halvalla taksilla (redline taxi). Taksimatkan pituus oli noin 50km ja kesti tunnin verran ja maksoi 20e. Kaupunki on pullollaan takseja ja eniten ns. pimeitä takseja, jotka pitävät kalliimpia hintoja.

Petrovac, 3 yötä, 165e kahdelta

Nyt satuttiin sitten tusritirysään! Eniten matkaajista venäläisiä. Lähes koko paikkakunnan ranta oli maksullinen (5e/perä) Ihan pikkusiivu oli masutonta yleistä rantaa. Niemessä sijaitsi ravintola/baari, jossa oli kiva uida, juoda ja syödä. E.m paikka oli suhteellisen rauhallinen ja maksu normaali 5e/perä. Petrovacista on hyvät bussiyhteydet Budvaan. Käytiin siellä päiväretkellä ja nasta kaupunki, ois voinu olla pitempäänkin, mm. vanha kaupunki on näkemisen arvoinen (jälleen kerran). Rantamaksut 10e/perä tai enemmän. Pieni yleinen maksuton ranta löytyy. Matkaa suunnitellessa kannattaa huomioida, että heinäkuussa on festarit Budvan vanhassa kaupungissa ja tänä vuonna esiintyjänä oli esim. Prodigy.

Petrovacista Hercegnovin kautta Dubrovnikiin

Hypättiin Petrovacista bussiin, joka kuljetti meidät lähelle Kroatian ja Montenegron rajaa, Hercegnoviin. Bussimatka kesti noin 3h, matkan pituus 114km ja maksoi 7e. Bussiaseman edestä lähti takseja ja matka Dubrovnikin lentokentälle maksoi 40 euroa, matkan pituus 27km. Noin 30min jouduttiin odottamaan pienessä ruuhkassa rajanylityspaikalla. Suora taksimatka Petrovacista Dubrovnikiin oli hinta-arvioltaan 100e.

Junalla Barista Podgoricaan

Tripsteri.Pietari    23.07.2015    Barin nähtävyydet    Bar

Junamatka Barista Podgoricaan on uskomattoman kaunis, ehkä hienoin kokemani. Jokia, kanjoneita, järviä. Eikä maksa juuri mitään.

Päiväretki Montenegron vanhaan pääkaupunkiin

heikkivayrynen    14.05.2013    Cetinjen nähtävyydet    Cetinje

Matkustimme syksyllä 2009 Montenegroon, Budvaan. Yhtenä päivänä retkemme suuntasi paikallisbussilla vuorten yli Cetinjeen. Kaupunki oli verrattaen hiljainen johtuen sesongin ulkopuolisesta matkustusajankohdasta, mutta tunnelma oli ikimuistoinen. Sankka sumu ympäröi meitä koko päivän, mutta se loi pelkästään omaleimaisen sävyn koko matkalle. Ihmiset olivat ystävällisiä, ja palvelu mukavaa. Alueen värikkääseen historiaan voi tutustua lukuisissa upeissa museoissa, ja lähihistorian tuntu on läsnä vahvasti. Cetinje on valloittava pieni kaupunki vuorten keskellä, ja voin suositella ainakin esimerkiksi päivämatkaa katkaisemaan rantalomaa!

Mukava perhehotelli

Vieras    11.09.2012    Budvan hotellit    Budva
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2009 | Hotelli: Vila Mirenza

Olimme lomalla Buvassa vuonna 2009 ajalla 19.9. 26.9. Hotelli oli Vila Mirenza, oli jo hieman kulunut mutta kaikilta osin siisti. Palvelu kuitenkin oli kuin kuninkaallisilla, aina kun kävelit vastaanoton ohi niin virkailija nousi heti ylös. Aamupala keskinkertainen, ainostaan kahvi oli aika mitään sanomatonta jos vähänkään on tottunut esim. Juhla Mokkaan. Kävimme useilla retkillä mm. Kroatiassa, Albaniassa sekä Kauneinta Montenegroa kierroksella. Budva on pieni paikka joten tulee tutuksi jo parissa päivässä joten suosittelen ottamaan lomalla retkiä ohjelmaan. Autonkin voi vuokrata jos ei vierasta kapeilla teilä ajoa vuoristossa. T: A & H Kuopio

Arvosana hotellille:

budva

Vieras    02.10.2011    Montenegron ostokset    Montenegro

tultiin eilen budvasta ihan kiva pieni paikka olut maksoi kaupassa 0.5l noin 75sn. ja ravintolassa 2-2.5 e ruoka maksoi ravintolassa 2henkeä ruuat ja isot oluet yht noin 20-25 euroa ja oli oikein maukasta ja isot annokset

Tunnelmalline pieni perhehotelli

Vieras    11.09.2011    Budvan hotellit    Budva
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Aguarius

Matka sijoittui elokuun alkuun ja täytyypä sanoa, että täytti odotukset ja ylikin!

Aguarius- hotelli pieni perhehotelli ja sijainti rantaan nähden ihanteellinen: 5 min. kävelymatka rantsuun, josta halutessa saattoi lähteä lautalla "HAWAIIN"- saarelle (edestakainen matka 3 euroa, matka-aika n.10 min.)

Saaren virallinen nimi Sveti Nicole. Budvassa muuten tuohon aikaan paljon turisteja, mutta ei vielä mielestäni liikaa.

Lämpötila oli koko viikon yli 30 astetta, joten auringon ottajan paratiisi.

Hotelli oli erittäin hyvin äänieristetty, herkkäunisena nukuin kuin pikku possu, vaikka nuoriso juhli rannalla pikkutunneille saakka. Ihmiset paikalliset todella ystävällisiä ja englantia osaavat melko hyvin kaikki kohtaamani

alle 30v. ihmiset. Ostosmahdollisuuksia netissä mielestäni vähätellään, itse olen melkoinen shoppailija ja

hinta-laatusuhde oli yllättävän hyvä, mm. talvea varten Suomen pakkasiin löysimme matkaseuralaiseni kanssa

korkealaatuisia serbiassa tehtyjä villavaatteita edullisesti rannan tuntumassa olevasta kaupasta. Suosittelen lämpimästi aurinkomatkojen Budvan matkaa!!!!!! Meinaan reissata sinne uudestaan.

Arvosana hotellille:

vuoristorata

Aittis    02.06.2008    Montenegron nähtävyydet    Montenegro

Sopivan pelottavia tunneleita ja siltoja riittää radalla, eikä tarvitse edes mennä huvipuistoon, vaan ajaa ihan tavallisella junalla!

Oletko vieraillut Montenegrossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.