Matkakokemukset - Muita vinkkejä Lyypekistä

Yleistä kuvausta Lyypekistä

Vieras    13.05.2011    Lyypekin muita vinkkejä    Lyypekki

Lähdin työssäoppimaan Lyypekkiin tänä keväänä. Kaupunki on sopivan kokoinen ja eläväinen! Turisteja on paljon, eniten ruotsista, koska sieltä tulee halvat ryanairin lennot suoraan Lyypekin lentokentälle. Itse tulin Bremenin kautta, se oli aika yksinkertaista, koska suoraan Bremenin lentokentältä lähtee päivittäin monia busseja Hampurin bussiasemalle, josta juna-asemalle on matkaa n. 500m. Junia Hamburg - Lübeck välillä menee 30-60min välein. (tuolta voi tsekata aikatauluja www.verkehrsmittelvergleich.de/bahn)

Sää on ollut superlämmin! +15-27C astetta joka päivä huhtikuusta lähtien. Välillä sataa, mutta tuuli on ihmeen lämmin. Travemündessa taas on aika viileä tuuli, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Busseja menee 15-30min välein Lübeck-Travemünde väliä ja maksaa 2.7€/suunta. Busseja kulkee muutenkin usein joka puolelle kaupunkia, joten hotellin voi ottaa kauempaakin. Jos ostaa asemalta esim. 6kpl lipun, jota vain näytetään kuskille bussiin mennessä (ja sitten ''leimataan'' punaisessa koneessa) säästää aika paljon rahaa, koska tarkastajat käy harvoin ja samaa bussilippua voi käyttää usein..

Ruoka on hyvin halpaa; lounaan saa 2-5€. Kanapihvi+ranskalaiset alle 4€ ja hampurilainen tiskiltä alle 50snt. Toki löytyy myös ''parempi laatuisia'' lounaspaikkoja joissa ruoka on keskihintaista (6-15€/annos). Kaljaa juodaan vaikka kuljettaisiin autolla. Se kuuluu kulttuuriin. Hanavettä ei yleensä juoda, enimmäkseen ostetaan mineraalivettä kaupoista.

Ostoksia on helppo tehdä ydinkeskustassa, jossa on paljon kauppoja kaikenikäisille. Vaatekauppoja löytyy kymmeniä, myös laadukkaampia merkkiliikkeitä (mutta myös 2kpl H&M, New Yorker, Kult, C&A...). Kenkiä löytyy myös 3-15€ joka kadunkulmasta. Urheiluliikkeitä ja muita erikoisliikkeitä on myös muutama. Markkinoita ja toreja on viikottain ympäri kaupungin toriaukioita, mutta ne eivät ole kovin suuret, ellei ole kyseessä jokin tapahtuma.

Visa Electron ei jostain syystä käy kaikissa kaupoissa, hyvin harvat kaupat hyväksyy edes Visan. Raha-automaatteja/pankkeja löytyy kuitenkin ympäri kaupunkia. Englantia ei myöskään osata kauhean hyvin kaikkialla, kannattaa opetella perussanat saksaksi..

Lyypekki on vanha Hansakaupunki, ja nähtävyyksiä on useita. Kirkkoja on tietääkseni peräti 7kpl pienen keskustan alueella. Rakennukset on tehty vanhanaikaiseen tyyliin ja julkisivut ovat upeita. Kirkoissa kannattaa vierailla, ja hakea turistikeskuksesta kartta (myös suomeksi 0.9€). Keskustaa ympäröivässä kanaalissa kulkee tunnin välein kiertoajeluveneet. Myös kiertoajelubusseja löytyy!

Toivottavasti vinkit auttoivat!

Oletko vieraillut Lyypekissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.