Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Maltasta

Gozo saari

Vieras    19.06.2020    Gozon muita vinkkejä    Gozo

Kolmen vuoden asumisen aikana saari tuli tutuksi. Suosittelen käyttämään palveluita lähes poikkeuksetta Victorian ulkopuolella ja mitä pienempi kahvila/ravintola niin sen edullisempi. Käyttäkää julkista liikennettä tai vuokratkaa oma kulkupeli. San Blass Bay paras uimaranta ja Xlendi Bayssa näet upean auringonlaskun. Ihmiset ovat ystävällisiä kunhan muistat kunnioittaa kulttuuria. Sylkeminen ja röyhtäily erittäin paheksuttavaa joten vältä tekemästä niin. Saari on täynnä kauniita paikkoja joihin ei autolla usein pääse joten pientä seikkailumieltä sekä oma-aloitteisuutta suosittelen. Paras ajankohta matkustaa Gozolle säiden puolesta on alkukesästä ja syys-lokakuussa. Tällöin Afrikan tuulet eivät ole enää riesana ja lämpö on suomalaiselle miellyttävä. Suosittelen lämpimästi kaikille etenkin nyt vielä kun saarta ei olla pilattu kuten itse Maltan pääsaari.

Pettymys

Vieras    24.09.2019    Maltan muita vinkkejä    Malta

Paljon tullu euroopassa ja muuallakin kierrettyä, mut malta oli pohjat. Ei oikeen mitään positiivista sanomista, no hyvät kelit..

Kuollu paikka, kallista, ei uimarantoja(ne vähäiset oli niin täynnä porukkaa, et hyvä kun mahtui huikkaa ottaa tölkistä). Todella huono ravintola tarjonta, ei ostosmahdollisuuksia, ei oikeen mitään. Rumaa, tympeen näköistä, kuollutta..

Aina yhtä miellyttävä Malta

Vieras    04.06.2015    Maltan muita vinkkejä    Malta

Olen lomaillut Maltalla kaksi kertaa 2 vkoa v.2012 ja v. 2014. Hotellihuoneeseen kannattaa varmistaa ilmastointi, sillä kesäkuussa on jo niin tukalan kuumaa, meidän reissuillamme on ainakin ollut. Olemme majoittuneet Sliemassa, joka on miellyttävää seutua. Palvelut ovat lähellä, ja bussiyhteydet ovat erinomaiset. Molemmilla reissuillamme olemme seuranneet iltaisin EM/MM-jalkapalloa isolta screeniltä pimeässä kosteassa trooppisessa illassa mukavien ihmisten keskuudessa. Maltalla lomailee monia eri Euroopan kansallisuuksia, joten pelien seuraaminen on myös ollut hauskaa, koska on saanut seurata eri kansallisuuksien fanikulttuuria. Ihanat Gozon ja Cominon saaret täytyy käydä katsomassa. Sydän on jäänyt Maltalle. Hintataso tosin on kallistunut niin, että se on tukalan kuumuuden lisäksi ainoa haittapuoli. Toki etsivä löytää edullistakin ravintoa, ja valintaa kyllä löytyy runsaasti. Valletta on myöskin miellyttävä historiallinen kohde.

KIelen oppimista auringon alta!

Vieras    31.01.2014    Maltan muita vinkkejä    Malta

Itse olin kesällä kahden viikon mittaisella kielimatkalla Maltalla. Järjestönä toimi EF. Asuimme kaverimme kanssa St. Paul's Bayssä mukavassa isäntäperheessä. Asuinalueemme oli mukavan pieni, kaupat, koulu ja ranta olivat viiden minuutin kävelymatkan päässä. Sää oli täydellinen koko matkan ajan! Suosittelen todellakin Maltaa kielikurssikohteena kun ihan normaalina matkakohteenakin. Kannattaa ainakin vierailla Gozolla ja Cominolla sekä Golden Bayllä. :)

Vessojen viehättävyyden kadotus

Eve    29.05.2011    St. Julian'sin muita vinkkejä    St. Julian's

Yleisesti jokaisessa ylesisessä vessassa kahdesta vessasta toinen on tukossa. Vessapaperia ei kopeista löydy, vaan ne hankitaan 50sntllä kondoomikoneen näköisestä lootasta, joten muista nämä vinkit ainakin Baysteet ostoskeskuksen alakerrassa, ennen kuin syöksyt koppiin.

Vinkkejä

lauwaa    14.04.2009    St. Julian'sin muita vinkkejä    St. Julian's

St. Julian'siin kannattaa lähteä,jos tykkää rantaelämästä ja bileistä!

Hotelli St. Georges Park

Georges Park sijaitsee aivan St. Juliansin keskustassa, kävelymatkan päässä kaupoilta ja baarikadulta, luokitukseltaan kolmen tai neljän tähden hotelli. Tasokas hotelli, jossa siivous joka päivä, aamiainen ja maittava illallinen. Iso ja kaunis allasalue, vaatteiden pesula, kuntosali. Huoneet tilavia ja torakoitakaan ei näkynyt yhtään koko kolmen viikon aikana! Myös ranta kävelymatkan päässä. Hotellin henkilökunta asiantuntevaa ja auttavaista.

Ihana kohdepitkälle lomalle talvisaikaan.

anpasu    02.01.2009    Slieman muita vinkkejä    Sliema

Maltan ilmasto on aivan kertakaikkisen ihana pojoismaiselle viettää talvea pakosalla täältä loskasta. Hintatasokin vielä tosi edullinen, joskaan asuntoa ei kannata ostaa, vaan sieltäjoko vuokratayksityiseltä tai majoittua hotelliin.

Yleistä tietoa Maltalta

venhome    11.07.2008    Slieman muita vinkkejä    Sliema

Malta on rauhallinen ja turvallinen lomakohde, jossa on paljon historiallista nähtävää. Hintataso kaupoissa ja ravintoloissa on melko kallis. Vain vähän halvempaa kuin Suomessa. Kahviloissa hinnat on kohtuulliset. Capuccino maksaa noin. 1.60 euroa. Siellä on myös nykyisin eurot käytössä,mikä helpottaa hintavertailua huomattavasti.

Saarella on kattava bussiverkosto ja bussilla liikkuminen on järkevin ja erittäin halpa tapa liikkua. Voit kiertää vaikka koko saaren alle kahden euron lipulla. Bussit ovat aika erikoisia, vähän kuin amerikkalaiset keltaiset koulubussit. Niissä on ovi vain edessä ja ovi on koko ajan auki, vaikka bussi olisi tupaten täysi! Slieman kaupunki on rauhallinen myös iltaisin, mutta viereisessä St. Juliens`n kaupungissa on enemmän säpinää ja nuorekkaampaa menoa, discoja ja yökerhoja ja paljon hyviä ruokapaikkoja kauniine ulkoterasseineen. Siellä näytti olevan paljon nuoria eri maista kielikursseilla. Lapsille ei meidän mielestä ollut kovin paljon mielisiä paikkoja. Sieltä puuttuvat isot vesipuistot ja huvipuistot yms. Saaren pohjoisosassa on hyvät uimarannat, jonne pääsee myös hyvin bussilla Siellä oli jonkinlainen vesipuistokin, jonka ohi bussi meni.Emme käyneet vesipuistossa, koska meillä ei ollut lapsia mukana.

Hotellit ja ravintolat olivat erittäin siistejä, siivouksesta huolehdittiin erinomaisesti kaikkialla, missä kävimme. Ainoastaan häiritsi se, että aamuisin kaduilla oli roskapusseja odottamassa poiskuljetusta.

Malta on mielestämme enemmän aikuisten lomakohde, kuin esim kouluikäisten kanssa matkustavien perheiden. Pikkulasten kanssa näkyi olevan muutama suomalainen perhe matkalla. Kouluikäiset saattavat vähän pitkästyä, heitä kun eivät vanhat rakennukset, rauniot ja kirkot luultavasti kovin kiinnosta. Me, neljän naisen porukka, viihdyimme ja pidimme kovasti Maltasta ja voimme mennä sinne kyllä uudestaankin.

Oletko vieraillut Maltalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.