Maltan matkakokemukset ja vinkit

Gozo saari

Vieras    19.06.2020    Gozon muita vinkkejä    Gozo

Kolmen vuoden asumisen aikana saari tuli tutuksi. Suosittelen käyttämään palveluita lähes poikkeuksetta Victorian ulkopuolella ja mitä pienempi kahvila/ravintola niin sen edullisempi. Käyttäkää julkista liikennettä tai vuokratkaa oma kulkupeli. San Blass Bay paras uimaranta ja Xlendi Bayssa näet upean auringonlaskun. Ihmiset ovat ystävällisiä kunhan muistat kunnioittaa kulttuuria. Sylkeminen ja röyhtäily erittäin paheksuttavaa joten vältä tekemästä niin. Saari on täynnä kauniita paikkoja joihin ei autolla usein pääse joten pientä seikkailumieltä sekä oma-aloitteisuutta suosittelen. Paras ajankohta matkustaa Gozolle säiden puolesta on alkukesästä ja syys-lokakuussa. Tällöin Afrikan tuulet eivät ole enää riesana ja lämpö on suomalaiselle miellyttävä. Suosittelen lämpimästi kaikille etenkin nyt vielä kun saarta ei olla pilattu kuten itse Maltan pääsaari.

Pettymys

Vieras    24.09.2019    Maltan muita vinkkejä    Malta

Paljon tullu euroopassa ja muuallakin kierrettyä, mut malta oli pohjat. Ei oikeen mitään positiivista sanomista, no hyvät kelit..

Kuollu paikka, kallista, ei uimarantoja(ne vähäiset oli niin täynnä porukkaa, et hyvä kun mahtui huikkaa ottaa tölkistä). Todella huono ravintola tarjonta, ei ostosmahdollisuuksia, ei oikeen mitään. Rumaa, tympeen näköistä, kuollutta..

Aina yhtä miellyttävä Malta

Vieras    04.06.2015    Maltan muita vinkkejä    Malta

Olen lomaillut Maltalla kaksi kertaa 2 vkoa v.2012 ja v. 2014. Hotellihuoneeseen kannattaa varmistaa ilmastointi, sillä kesäkuussa on jo niin tukalan kuumaa, meidän reissuillamme on ainakin ollut. Olemme majoittuneet Sliemassa, joka on miellyttävää seutua. Palvelut ovat lähellä, ja bussiyhteydet ovat erinomaiset. Molemmilla reissuillamme olemme seuranneet iltaisin EM/MM-jalkapalloa isolta screeniltä pimeässä kosteassa trooppisessa illassa mukavien ihmisten keskuudessa. Maltalla lomailee monia eri Euroopan kansallisuuksia, joten pelien seuraaminen on myös ollut hauskaa, koska on saanut seurata eri kansallisuuksien fanikulttuuria. Ihanat Gozon ja Cominon saaret täytyy käydä katsomassa. Sydän on jäänyt Maltalle. Hintataso tosin on kallistunut niin, että se on tukalan kuumuuden lisäksi ainoa haittapuoli. Toki etsivä löytää edullistakin ravintoa, ja valintaa kyllä löytyy runsaasti. Valletta on myöskin miellyttävä historiallinen kohde.

KIelen oppimista auringon alta!

Vieras    31.01.2014    Maltan muita vinkkejä    Malta

Itse olin kesällä kahden viikon mittaisella kielimatkalla Maltalla. Järjestönä toimi EF. Asuimme kaverimme kanssa St. Paul's Bayssä mukavassa isäntäperheessä. Asuinalueemme oli mukavan pieni, kaupat, koulu ja ranta olivat viiden minuutin kävelymatkan päässä. Sää oli täydellinen koko matkan ajan! Suosittelen todellakin Maltaa kielikurssikohteena kun ihan normaalina matkakohteenakin. Kannattaa ainakin vierailla Gozolla ja Cominolla sekä Golden Bayllä. :)

Mahtavia nähtävyyksiä

Vieras    24.10.2013    St. Julian'sin nähtävyydet    St. Julian's

Asuimme st. Julian'sissa viikon ajan ja rakastimme paikkaa. Jos haluaa nähdä vähän laajemmin maltan saarta ja sen ympäristöä, kannattaa lähteä laivalla Gozoon tai Cominoon. Gozolta löytyy mm. blue window ja paljon historiaa. Kaikista paikoista eniten suosittelisin lähtemään cominoon, Blue lagooniin. Matka maksaa about 20e ja paikka on henkeä salpaava!

Baarikatu

Vieras    24.10.2013    St. Julian'sin ravintolat ja baarit    St. Julian's

St. Julian's baarikatu on upea! Baareja on moneen eri makuun ja tunnelma katossa. Baarit alkavat täyttyä siinä kahdentoista aikoihin ja meno jatkuu sieltä sinne ihan aamuyöhön. Ilmaisia juomia ja happy houreita ei kannata myöskään unohtaa! LOVE IT!

Bussilla liikkuminen

Vieras    24.10.2013    St. Julian'sin lennot & liikenne    St. Julian's

On totta, että bussilla liikkuminen on halpaa (n.2,60e päivälippu), mutta se on myös aivan älyttömän hidasta. Menimme yhtenä päivänä ystävien kanssa vallettaan ja matka kesti yli kaksi tuntia! Suosittelen myös takseja :-)

Grand Hotel Exelsior ym.

Vieras    17.10.2013    Vallettan nähtävyydet    Valletta

syyskuussa 8pv, Lennot sujuvasti Frankfurtin´kautta, 8pv :n matka perushuone olisi maksanut alle 700, mutta paremman huoneen (mernäköala, king size vuode ja aamiainen) hinta nousi 900:aan. Hotellin sijainti loistava (Valettassa) ja palvelu mutkatonta, ystävällistä. (siivoojamme mm vaihtoi muutaman sanan aina käytävällä tavatessamme..) aamupala oli runsas, mutta aivan sama joka aamu... ei tietysti pitäisi ottaa KAIKKEA joka aamu.allaspyyhkeet käytettävissä. Ainoa huono, mitä keksin oli HIDAS netti-yhteys.

Joku kertoi netissä, että Malta olisi kallis, mutta olen eri mieltä. Olut 1/2 l tai lasi viiniä 3€, kuohuviinipullo 12€ -15€ ravintolassa, leivokahvit 5€, ruoka-annokset isoja ja Suomea halvempia. Nähtävyydet tuli katseltua hop-on-hop-off bussilla, ja se oli ihan toimiva systeemi. Henkeäsalpaavia näköaloja, paljon länsimaisen kulttuurin historiaa. Todella hyvä matka,en löydä mitään moitittavaa ja myös hintataso oli sopiva.

Tavanomainen neljän tähden hotelli

Legeips    13.08.2013    Maltan hotellit    Malta
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Sunny Beach Resort

Ok hotelli. Ilmastoinnin sai toimimaan, kun osasi vaatia samoin rauhallisen huoneen merinäköalalla. Siivous oli pinnallista. Pyyhkeet ja roskat hoidettiin mutta lattiaa ei ehditty pyyhkiä kunnolla kuin kerran viikossa. Ravintolan ruoka oli hyvää samoin palvelu.

Arvosana hotellille:

gozo, kielimatka, ef, comino, victoria

Vieras    07.01.2013    Gozon nähtävyydet    Gozo

Olin Gozolla kolme viikkoa kielimatkalla EF:n kanssa. Rakstuin Gozoon sen lämpimän ilmaston, kauniiden kaupunkejen ja ihanien rantojen vuoksi. Lempipaikkojani Gozolla olivat Comino, Victoria ja ehkä Azure Window. Pidin myös Xlendi beachista ja Ramla Baysta ::) Joten suosittelen lämpimästi matkustamista Gozolle!! Kesällä voi olla tosi kuuma (35-40 astetta), joten jos ei pidä niin kuumasta, niin kannattaa lähteä syksymmällä tai keväällä :) Jokatapauksessa tosiaan suosittelen!

Siisti mukava hotelli

Vieras    04.05.2012    Mellieha Bayn hotellit    Mellieha Bay
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2005 | Hotelli: Maritim Antonine Hotel & Spa

Mukava siisti hotelli hienossa ympäristössä. Hyvä palvelu.

Hyvä ruoka. Rauhallinen paikka.

Arvosana hotellille:

Vessojen viehättävyyden kadotus

Eve    29.05.2011    St. Julian'sin muita vinkkejä    St. Julian's

Yleisesti jokaisessa ylesisessä vessassa kahdesta vessasta toinen on tukossa. Vessapaperia ei kopeista löydy, vaan ne hankitaan 50sntllä kondoomikoneen näköisestä lootasta, joten muista nämä vinkit ainakin Baysteet ostoskeskuksen alakerrassa, ennen kuin syöksyt koppiin.

Vauhtia tukka hulmuten

Adrenaliinit virtasivat, kun tämä tyttö pääsi bannaanivene ajeluun. Hurjaa menoa, vauhdilla ja aallokoista. Mieleenpainuva kokemus, suosittelen!

St.Julian's & Sliema - ostokset ja yöelämä

Vieras    13.05.2011    Maltan ravintolat ja baarit    Malta

Suosittelen maltaa! Olen käynyt siellä kahdesti; toukokuussa & heinäkuussa. Lämpötila on aivan täydellinen, joskus jopa liian kuuma... :) Jo toukokuussa siellä oli (v.2009) +18-26 astetta lämmintä! Ja heinäkuussa joka päivä +30C ainakin.

Ostoksia voi tehdä Valletassa ja Sliemassa ainakin. Niissä on isoimmat kauppakeskukset ja kaupat. Kannattaa eksyä myös pienemmille kujille, niiltäkin löytyy hyviä kauppoja. Valletassa on myös sunnuntaisin isot markkinat bussiaseman vieressä (Valletan portin oikealle puolella, vähän piilossa) jotka kuitenkin loppuvat jo puolenpäivän jälkeen, kannattaa siis olla liikkeellä heti aamusta! Keskustoissa liikkeitä on jokaisen kukkarolle. Ja halpa sininen jäätelö piristää päivää :)

Yöelämä on aivan mahtavaa :- D Paikka on täynnä ruotsalaisia, italialaisia ja espanajalaisia mutta ei se menoa haittaa. Suomalaisen vaaleat sääret vaan erottuvat joukosta. Useimmiten hyvällä. Monet miehet ovat innoissaan suomalaisista naisista ja kertovat sen myös herkästi : D St. Juliansissa on baarikatu täynnä hyviä klubeja eri ikäisille. Sisäänpääsy on ilmainen ja baarista toiseen voi kierrellä. Kannattaa bongata sisäänheittäjät, joilta saa usein hyviä (esim. 2 yhden hinnalla) tarjouksia : )

Suosittelen!

Koko saari!

Mrjaa    05.04.2011    Gozon nähtävyydet    Gozo

Varasimme Jeeppi-safarin, joka kiersi koko saaren ja näytti upeimmat paikat. Aivan mahtava kokemus ja koko reissun paras päivä. Kauniita maisemia sekä mielenkiintoista historiaa oli koko päivä täynnä.

Oletko vieraillut Maltalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.