Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Luxemburgin matkakokemukset ja vinkit

Chi-Chi's Meksikolainen ravintola

Enpuske    29.10.2012    Luxemburgin ravintolat ja baarit    Luxemburg

Täältä saa parhaat margaritat ja talon drinkit, siis oikeasti marjaisat/hedelmäiset! Ruokalista perinteinen meksikolaisen ravintolan menu. Henk. koht. testinä Cowboy Ribeye Steak; nälkä lähti mutta kypsyysasteeksi kannattaa valita medium (muuten on kuivaa ja sitkeää) sekä Quesadilla Fajitas kanalla; aivan loistava annos pikkunälkään tai alkupalaksi! Sopivan kokoinen annos ennen esim. kaupunkikierrosta tai shoppailua.

Hyvällä paikalla keskellä vanhaa kaupunkia vilkkaan torin laidalla.

Nettisivut: www.chi-chis.lu/bienvenido/

Paikallisbussit

Enpuske    07.10.2012    Luxemburgin lennot & liikenne    Luxemburg

Busseilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi, kukaan ei oletakaan että maksat matkasta jotain. Bussin tullessa pysäkille, voit nousta kyytiin mistä tahansa ovesta. Jos haluat maksaa, on lipun hinta vaivaiset 1,5€. Tarkastusmaksut hipovat pilviä ja ne lukevat bussin ikkunassa mutta enpä ainakaan minä nähnyt tarkastajia viikon aikana.. Bussikuskit eivät juurikaan osaa englantia, ennemmin saksaa tai ranskaa.

Pikku soppi lähellä rautatieasemaa

Enpuske    07.10.2012    Luxemburgin hotellit    Luxemburg
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Hotel Bristol

Sijaitsee ihan rautatieaseman liepeillä. Alue on hieman levotonta etenkin yöaikaan. Mukava henkilökunta. Huone iso mutta käytävät tosi ahtaat ja haisi tupakalle. Yhteissuhkussa vesi roiskui kopista ulos eikä kopin ulkopuolella ollut lattiakaivoa, joten vesi meni käytävälle. Vessapaperia oli yksi rulla. TV todella pieni! Aamupalalla "oikeaa kahvia" eikä mitään pikakahveja. Ihan ok ja halpa.

Arvosana hotellille:

Vilkas nuorten hostelli

Enpuske    07.10.2012    Luxemburgin hotellit    Luxemburg
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Luxembourg City-Hostel

Saavuimme hostelliin ma-ti yönä melkoisen seikkailun ja eksymisten jälkeen, kaupungilla kun ei liikkunut KETÄÄN keneltä olisi voinut kysyä neuvoa kun kartta petti. Respassa meidät otti vastaan kaksi keski-ikäistä miestä, jotka eivät puhuneet sanaakaan englantia. Ranska, portugali, espanja, leetse ja saksa kyllä sujui.. Viitomakielen ja huumorin avulla saimme ovikortin ja hiivimme yhteishuoneseen 3 muun matkaajan vedellessä hirsiä. Iltapäivällä siivoja (joka ei myöskään puhunut englantia) tul herättämään ja saimme selville että meidän olisi pitänyt vaihtaa huonetta. Tätä ei respan ukot osanneet meille yöllä selittää.. Yleisesti hostelli oli ihan jees, siisti jne. mutta englantia siellä ei kyllä osattu niin hyvin kuin mitä kansainväliseltä nuorten hostellilta odotin. Suihkusta ei tullut lämmintä vettä eikä ilmastointia ollut. Onneksemme huone oli varjon puolella ja yläosastaan aukevalla ikkunalla saatin vähän ilma kiertämään. Aamupala oli varsin yksinkertainen mutta jotain lisukkeita oli erikseen myynnissä. Yöllä käytävillä kävi melkoinen melske kun joku isompi lasten ryhmä innostui riehumaan. Hostelli sijaitsee jyrkän mäen alla montussa, joten jalat saa hommia kun kipuaa jyrkkää mäkeä ylös ja alas. Maisemat on tietysti Luxin keskustaa ympäröivilta raunioilta mielettömät!

Arvosana hotellille:

Luxembourg card

Vieras    23.09.2012    Luxemburgin muita vinkkejä    Luxemburg

Kannattaa ostaa. Sillä voit matkustaa koko maassa rajattomasti. Junassakin II luokassa. Jopa ICR:ssäkin

konduktöri vain leimasi sen. Jo muutama museokäynti ja ahkera julkisen liikenteen käyttö tuo sen hinnan

pian takaisin.

Päärautatieasemalta on mainiot yhteydet joka puolelle. Opasteet ovat hyvin selvät ja junat siistiä.

Päiväretken kohteeksi käy vaikka Vianden. Yli kilometrin pituinen tuolihissi rata vie sinut vuorelta katselemaan

hukeita maisema. Myös mahtava linna on käymisen arvoinen kohde. Kylästä löytyy myös muutama museo:

Victor Hugo talo, sarjakuva -ja karikatyyrimuseo, kaupunginmuseo ym.

Ensin junalla Ettelbruckiin ja sieltä paikallisbussilla Viandeniin.

Luxembourg kortilla tämäkin "seikkailu" on ilmainen matkojen ja sisäänpääsyjen osalta !!!

Hyvä sijainti

Vieras    23.09.2012    Luxemburgin hotellit    Luxemburg
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: All seasons luxembourg

Hotellin nimi on muuttunut: on nykyään Ibis Styles Luxembourg Centre. Sijainti hyvä pikkukadulla sekä rautatie-ja linja-autoasema melkein vieressä. Huone oli tosi pieni, samoin kylpyhuone jossa isolla ihmisellä oli kyllä ahdasta. Sängyt hyvät ja muutenkin kyllä siistiä. Aamiainen ihan hyvä ja kahvia, teetä ja vettä sai aulasta pitkin päivää ilmaiseksi. Palvelu ystävällistä.

Arvosana hotellille:

miten Luxemburgiin

Vieras    07.01.2012    Luxemburgin lennot & liikenne    Luxemburg

Luxiin pääse kätevästi lentämällä Ryanairilla Frankfurt-Hahniin ja köröttelemällä sieltä bussilla Luxemburgin pääkaupunkiin. Tietääkseni vieläkään ole suoria lentoja Suomesta Luxiin.

Hyvä&halpa majoitus + ajankulua Luxembourgissa.

Vieras    08.05.2009    Luxemburgin aktiviteetit ja harrastukset    Luxemburg

Youth Hostel on edullinen ja siisti paikka Luxemburgissa, sijainti vanhan ja uuden kaupuginosan välissä alhaalla jokilaaksossa. Lähettyviltä löytyy kauniilla paikalla oleva minigolfkenttä jossa mukava rauhallinen tunnelma.

Siisti hotelli, ystävällinen henkilökunta

Vieras    14.09.2008    Luxemburgin hotellit    Luxemburg
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Le Chatelet

Lähellä, siisti , ystävällinen henkilökunta, hyvä aamiainen.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Luxemburgissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.