Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Liettuan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Hyvä hinta-/laatusuhde

Vieras    12.07.2012    Kaunasin hotellit    Kaunas
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Daugirdas Hotel

Siisti, yöllä todella rauhallinen ja hiljainen, sekä viihtyisä hotelli. Tarjousyö kahden hengen huoneesta 62 € / yö. Sijainti hyvä vanhassa kaupungissa. Ystävällinen palvelu. Aamupala riittävä ja ok, tosin puuro ja hillo vähän vetisiä... Antaisin 3 ja puoli tähteä, jos voisi.

Arvosana hotellille:

Edullinen sisti hotelli.

Vieras    02.05.2012    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Corner Hotel

Mukava hotelli suhteellisen lähellä keskustaa.

Vieressä 24h iso marketti. Liettuassa kannattaa matkustaa busseilla/trolleybusseilla.. 3päivän lippu alle 6,5 euroa

Arvosana hotellille:

Yhteydet Vilnaan

Vieras    26.03.2012    Kaunasin muita vinkkejä    Kaunas

Hei

Kaunasissa on ilmasto lähes samanlainen kuin Suomessa. Varautua pitää sateeseenkin. Keskustan bussiasemalta on monia nopeita, edullisia yhteyksiä Vilnan keskustaan. Kannattaa ehdottomasti käydä. Vilmassa bussiasema on aivan lähelllä vanhaa kaupunkia.

taksit

Ahmat12    16.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Taksien hinnat ovat todella kirjavia ja jos tilaat taksin hotellin kautta, jotkut hotellit ottavat tilausmaksun per asiakas.

Halvin hinta mitä olen maksanut oli 35,70 litiä. Taksin tilasi Hotel Tilto, aika oli pääsiäisviikolla tänä vuonna.

Erikoisia reittejä taksit tuppaavat ajamaan myös.

Taksit väliää lentokenttä-hotelli-lentokenttä ovat vaihdelleet siis 35,70- 89 litiä. 60 litiä on ollut usein ja jotain siinä tienoilla. Matkahan ei ole pitkä jos ajaa suorinta tietä.

Taxit

Vieras    13.06.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Vilnassa taxien maksuihin ei kannata luottaa. Taximme meni mittarin mukaan lentokentältä hotelliimme, mutta ajelutti meitä niin kauan, että mittari näytti 82 litiä, ennakkoon ilmoittivat 80 litiä, jonka myös maksoimme. Paluumatkan kentälle tilasimme hotellilta, jolloin hinta oli 35 litiä - melkoinen hintaero! Molemmat olivat ns virallisia taxeja. Paluumatkan taximme ajoi suoraan kentälle ilman turhia ajoja. Taxia ei kannata ottaa kentältä vaan tilata etukäteen hotellin kautta!

Taksit kusettavat turisteja

turistienturisti    18.04.2011    Vilnan lennot & liikenne    Vilna

Turitin kannattaa varautua siihen että suurin osa takseista kusettaa ja vie asiakkaiden rahat. Turisteille kyyti saataa olla 5-8 kertainen paikalliseen hintaan nähden. 2011 vuonna taksien hinta oli noin 1,5 litiä per kilometri, mutta jos et seurannut koko matkan ajan kuskin käsiä, he moninkertaistivat matkan hinnan. Esim normaalisti noin 7-9 km matka lentokentälle maksoi 20-30 litiä, mutta jos turisti ei katsonut koko ajan mittaria, kuski saattoi pyytää jopa 100 litiä matkasta. Asiasta jos kuskille mainitsit, tekeytyivät he kielitaidottomiksi, mutta osasivat kuitenkin englanniksi kertoa sujuvasti hinnan.

Hotelli hautausmaan keskellä

turistienturisti    18.04.2011    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Europa Stay

Hotelli on uusi ja sijaitsee keskellä hautausmaata. Hautausmaa siis reunustaa hotellia 3 sivustolla. Hotelli on kai ensisijassa tarkoitettu urheilijoille/ urheiluryhmille, joten tavallisen shoppaajalle hotellissa ei juuri ole mitään. Hotellissa ei ole matkalaukuille säilytys-palvelua (siis se että jos tulet esim aamu lennolla, niin voisit jättää laukut hotellille odottamaan chek-iniä ja lähteä esim kaupungille). Myöskään hotellin mainostama langaton internet palvelu ei toiminut koko aikana kun siellä majailin. Aamiaiseksi oli nakkeja, munia ja leipää sekä erillaisia muroja. Linja-autolla pääsi suht läheltä hotellia kulkemaan kaupunkiin tai ostoskeskuskeen, mutta kävelyteitä kun Vilnassa ei juuri ole, niin jouduit kulkemaan pysäkille vilkasliikenteisen tien reunaa. Myöskään suojateitä ei tien ylitykeen ko paikassa ole. Palvelua hotellissa tai koko maassa ei kannata turistin odottaa. Palvelua saa vain jos erikseen pyytää. Huoneissa ei ole minibaareja laisinkaan, huoneet ovat perus siistit ja viihtyisät jos pitää Neuvostoliitosta. Jos hotelliin pääsee edullisesti, eikä ole odotuksia, niin kai tämä jollekkin henkilölle käy. Itse en aijo mennä kyseiseen hotelliin toista kertaa.

Arvosana hotellille:

Halpaa limsaa

hennu1    17.02.2011    Vilnan ostokset    Vilna

Vilnassa käydessä ei taatusti tuu ajatusta, raskiiko ostaa limsaa. 2l pullo maksaa vaan 0,40€. (Näin ainakin vuonna 2006 :D)

Euroopan kulttuurikaupunki 2009

valperi    12.05.2009    Vilnan aktiviteetit ja harrastukset    Vilna

Vilna on yksi vuoden 2009 kulttuurikaupungeista ja se on tosiaan tehnyt hyvää kaupunkikuvaan. Melko moni kaupungin viidestäkymmenestä keskiaikaisesta kirkosta on saanut varat perusteelliseen korjaukseen ja niiden joukosta löytyy tosi helmiä sille joka rakennustaiteesta ja arkkitehtuurista on kiinnostunut. Vanhan kaupungin alue muutenkin on siistiytynyt ja vilkastunut varsin miellyttäväksi turistikohteeksi monine tapahtumineen, ravintoloineen, kahviloineen, terassiravintoloineen mm.

Kulttuuritapahtumia löytyy laidasta laitaan:

www.vilnius2009.lt/en/main/

Vappu Vilnassa

valperi    12.05.2009    Vilnan aktiviteetit ja harrastukset    Vilna

Vappu Vilnassa oli jotensakin rauhallisempi kuin mihin Helsingissä on tottunut. Muutamia marsseja sentään oli järjestetty (vaikka mahtipontisia sotilaallisia punalippuparaateja ei enää näkynytkään). Railakkain ja osanottajamäärältään runsaslukuisin taisi olla puolalaisten monenkirjava kulkue monine soittokuntineen. Ilmassa oli ‘suuren urheilujuhlan’ meininki.

Ruokapaikka Vilnassa

valperi    11.05.2009    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Kelpo ruokapaikka

Shoping center Europassa on kolme ruokaravintolaa joista espanjalaistyylinen Fortas on ehdottomasti paras. Viihtyisän miljöön lisäksi siellä voi aina olla varma, että annoksesi on valmistettu juuri sinua varten eikä mistään puolivalmiste pakkauksesta. Ruokalista on monipuolinen ja hintataso ainakin suomalaisesta matkaajasta ihan kohtuullinen. Sopiva paikka kunnon ruokailuun, pieneen nälkään tai vaikka vain yhden olusen ottoon.

Restoranuose FORTAS - Kipro dienos

Kahvia matkalaiselle

valperi    11.05.2009    Vilnan ravintolat ja baarit    Vilna

Hyvää kahvia

Reissussa useinkin tulee hinku hyvän kahvin perään, tai jos löytyisi edes tutun oloista. Jossain maissa tämä ei ole mikään ongelma, kahviloita löytyy joka kulmasta ja laatujakin on tarjolla. Mutta esimerkiksi Shanghaissa sai vielä pari vuotta sitten etsimällä etsiä oikeaa kahvipaikkaa, parasta korviketta sai niistä muutamista Starbucks ketjun kahviloista (nyttemmin tarjonta Shangaissa on selvästi parantunut).

Vilnassa koin miellyttävän yllätyksen tässä asiassa. Kahvilaketju Double Coffee tarjoaa tosi hyvälaatuisia kahveja, siistissä ympäristössä ja tarjolla on ihan mukavasti sekä suolaista että makeaa välipalaa. Ketjun kahviloita löytyy kaupungista yhdeksän kappaletta joten kävelymatkan varrella voi poiketa useampaankin.

www.doublecoffee.lt/eng/

Hyvä keskitason hotelli

valperi    07.05.2009    Vilnan hotellit    Vilna
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Best Eastern Hotel City Park

Hyvä keskitason hotelli, sijainti kaupungin 'uudella' puolella kuitenkin ihan kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja useimmista nähtävyyksistä. Huoneet tilavia ja hotellin yleisilme siisti. Henkilöstö avuliasta ja joustavaa. Lämmin aamiaisbuffet runsas ja hyvätasoinen, ravintolatilat viihtyisiä. Ihan rauhallinen vaikka samasta korttelista löytyykin pari yökerho/stripparipaikkaa, eipä häirinnyt missään vaiheessa..

Best Western Vilnius Hotel

Vilnius, LT

Konstitucijos av. 14

VilniusLT 09308

Arvosana hotellille:

kesä

aiaiai    28.03.2009    Vilnan muita vinkkejä    Vilna

Kaupunki on varmasti kaunis kesäaikaan. Puistoja on paljon jossa voi viettää kiireetöntä loma-aikaa vain istuskellen ja katsellen kaupungin vilinää ja ihmisiä.

varkaat

aiaiai    28.03.2009    Vilnan vaarat ja ongelmat    Vilna

taskuvarkaita on syytä varoa ja käsilaukustaan sekä takataskustaan syytä pitää huolta. Tien kysyjiä johonkin päin kaupunkia oli useita kertoja ja sama mies saman päivän aikana kyseli useita kertoja, aina eri puolelle kaupunkia karttaa jonnekkin. Puhui välillä englantia ja välillä venäjää.

Oletko vieraillut Liettuassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.