Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Falasarnassa

Falasarna ja muinaiset rauniot

Vieras    05.10.2009    Falasarnan nähtävyydet    Falasarna

Kolme päivää sitten vielä makoilimme Falasarnan rannalla. Rauhallinen, suojaisa ranta ja pitkälti hiekkaa.

Surffaajia ja liitosurffaajia lensi tyrskyillä. Muutama pieni, karikkojen suojaama laguuni, jossa lastenkin hyvä polskia.

Falasarnaan pääsee Platanoksesta kun seuraa kylttejä. Helppo tie ajaa, ja kun suuntaa oikealle ihan tien loppuun, voi löytää ihan omia lekottelupaikkoja. Kun asfalttitie päättyy, kannattaa jatkaa hiekkatietä, kunnes saapuu muinaisen (roomalaisen?) kylän raunioille. Siellä on tehty kaivauksia ja sallitut reitit merkitty, missä voi kulkea. Mielenkiintoinen ja vahva energia hallitsee paikkaa. Rannassa kohoavat seinämät, jotka suojaavat ja suojasivat uljaina jo muinaista kylää tai linnoitusta. Tarkempaa tietoa noista raunioista ei ole, mutta pienellä keskittymisellä voi aistia paikan mystisyyden ja ehkä sotaisan menneisyydenkin. Vuohia kannattaa varoa, juoksevat vapaina eikä aina niin hyväksyvinä vieraita kohtaan.

Juuri ennen kuin hiekkatie alkaa, on suuri parkkipaikka ja sen rannanpuoleisella reunalla ihana, kotiruoka-taverna. Meidän kolmen hengen seurue söi vajaalla kolmellakympillä viiden eri ruokalajin päivän aterian. Melkeinpä voisi sanoa että parasta ruokaa Kreetan matkamme aikana. Tosin niin huokalimme monissa muissakin pikku kylissä..

Mutta todella voi suositella, monenlaista kasvisvaihtoehtoa, pataa ja lihaa. Nam...

Ja nautinto istuskella rauhassa meren yläpuolella aaltojen laulaessa. Ja ilman että tarjoilija yrittää hauskuttaa älyttömilllä suomensanoillaan. Aitoa ja puhdasta. Tavernan oikealta puolelta menee tie alas rantaan, ja rauhallinen pikku puokama kutsuu lepäilemään. Pieni uimakoppi ja suihku löytyy, sekä aurinkotuoleja.

Tutustumisen arvoinen kohde Kreetalla niin lekotteluun kuin surffailuunkin. Ja historian havinaa ihan lähellä.

Oletko vieraillut Falasarnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.