Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Eglisaussa

Vihreä Rein

Eglisau, pieni idyllinen kaupunki Zurichista Saksaan johtavan tien 4 ja Rein joen risteyksessä.

Keskusta on vanhaa 1500-1800 luvulla rakennettua ja 1900 luvulla kunnostettua toisiinsa nojaavia rakennuksia. Keskustan ulkopuoli on laaja ja rauhallinen asuinalue. Laajat viiniviljelmät aivan keskustan tuntumassa kertovat vanhoista nykypäivään ulottuvista viininviljelyn perinteistä.

Eglisaun asukkaat ovat tuntemattomillekin ystävällisiä, kohteliaita ja avuliaita, lapsista vanhuksiin.

Reinin vihreä puhdas vesi houkuttelee veneilemään, melomaan ja uimaan. Veneilyyn kuuluu ajaminen joen yläjuoksulle Tösseggiin tai Rudlingeniin saakka. Takaisin pääsee rauhallisesti ilman melua virran kuljettamana. Viikonloppuisin nuoret liittävät veneitä yhteen isoiksi lautoiksi. Joissakin veneissä on grilli tai muuta pientä makupalan valmistukseen sopivaa laitetta. Jopa agregaatista voimansa saava iso stereolaitteisto.

Tösseggissä voi poiketa rannan ravintolaan nauttimaan virvokkeita tai tilauksen mukainen maukas edullinen ateria.

Rannalla kävelyreiteillä saattaa osua vain viikonloppuisin avoinna olevaan pieneen viiniravintolaan. Viiniä, olutta ja pientä suuhunpantavaa mm.

Ylä- ja alajuoksulle pääsee kesäisin säännöllisesti liikkuvilla laivoilla.

Patikoijille on joen molemmin puolin hyväkuntoiset ja asiallisesti opastetut kävelyreitit. Opasteissa matkat kerrotaan tunteina ja minuutteina. Osa poluista kulkee suojeluaueilla. Polun varrella on tauluja joissa kerrotaan mm. majavansuojelualueista ja majavien elämästä.

Pitkin Reinin rantoja on laajoja viiniviljelmiä. Hyvästä paikallisesta viinistä voi nauttia mm Hirschen Gasthoffin terassilla, jossa yhdistyy vanha kaupunki ja sen elämä,kirkon kellojen aikamerkit ja Reinin kiireetön lipuminen. Ohitse saattaa lipua uimareita, yksin ja ryhmissä. Paikka on kunnostettu todella vanhaa kunnioittaen nykyvaatimukset täyttäväksi majoituspaikaksi.

Eglisaun Rheinstrassen varrella on useita terasseja mm. konditorialeipomon. Siellä kannattaa unohtaa dieetit ja nauttia vastavalmistuneista leivonnaisista vuosisataisten lehmusten varjossa.

Pikaruokaakin on tarjolla Pizzeria Rankissa, jossa kerrottiin heidän ihailevan Jari Litmasta. Mistä tiesivätkään meidät suomalaisiksi.

Eglisaun kirkonkellojen aikamerkit, aamusoitto, ja viikonlopun soitot ovat mieleenjääviä melodisia elämyksiä.

Oletko vieraillut Eglisaussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.