Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Thassosista

Rauhallinen ja kaunis Thassoksen kaupunki

Vieras    11.09.2015    Thassosin muita vinkkejä    Thassos

Moi!

Alla olevasta linkistä pääset lukaisemaan omat fiilikseni Thassoksen kaupungista sekä sen lähialueista. Suosittelen Thassosta, jos haluat ottaa relasti ja nauttia kauniista maisemista sekä "aidosta" Kreikasta ilman turistiryysistä.

Mikäli taas etsit bailusaarta tai huikeita ostosmahdollisuuksia, niin kannattaa katsoa muita paikkoja!

laamanaama.blogspot.fi/2015/...sojen.html

Toivottavasti hyödyllistä tietoa

ViidakonMursu    17.08.2015    Thassosin muita vinkkejä    Thassos

Lento laskeutuu Kavalaan, josta kesti bussilla n. 10-15minuuttia satamaan, josta matka kohti Thassosta jatkui lautalla. Lautta yhtiöitä on kolmisen kappaletta ja ne kulkevat väliä noin puolen tunnin välein. Itse lauttamatka Thassoksen kaupunkiin (Limenas) kesti 40-45minuuttia. Lautoilla on pieni baari/kahvila, josta saa ostettua pientä syötävää ja juotavaa. Sisätiloissa oli jonkinasteinen ilmastointi.

Itse majoituimme Limenariassa, saaren eteläpäässä, johon matka paikallisbussilla kestää sen 40-50 minuuttia. Hinta oli alta 5e per henkilö. Saarella kulkee kyllä busseja, mutta ei kovin tiheään ja bussiliikenne loppuu kohtuu aikaisin, paikasta tietenkin riippuen.

Takseja saarella ei ole paljon, joten niiden saamiseen ei välttämättä kannata luottaa. Itse suosittelen oman auton vuokraamista, saaren ympäri kulkeva tie on oikein hyvässä kunnossa ja päällystetty. Matkaa saaren ympäri tulee noin 100km. Vuokra-autolla saaren keskiosiin meno on monien vuokraamojen toimesta kielletty, sillä auton vakuutus ei korvaa siellä sattuneita haavereita, tiet ovat saaren keskiosissa ilmeisesti huonokuntoisia.

Osassa rannoista on merisiilejä. Suurimmasta osasta turistikohteissa sai ostettua uimatossuja, jotka vaikuttivat mielestäni asiansa ajavilta. Itse ostimme Suomen päästä uimatossut, sillä emme olleet varmoja minkälainen tarjonta paikan päällä on. Kannattaa huomioida että Suomen kaupoista saatavat tossut ovat enemmänkin allaskenkiä, eivät esimerkiksi riuttakenkiä. Allaskengällä ei tee yhtään mitään jos astuu merisiilin päälle, piikit tulevat läpi.

Mehiläisiä on elo-syyskuussa valtavasti etenkin saaren sisäosissa, rannikollakin päivästä riippuen enempi tai vähempi. Thassoksella siis tuotetaan hunajaa ja tästä syystä näitä pörriäisiä riittää. Itseäni näin allergikkona hieman arvelutti tämä, että uskaltaako saarelle edes lähteä ja ovatko kovin agressiivisia. Mehiläiset eivät olleet mitenkään hyökkääviä, mutta ruoan kimpussa viihtyivät ja etenkin kinkku tuntui olevan niille herkkua. Mehiläiset leikkasivat voileipäkinkusta paloja ja kantoivat pois. En ollut itse nähnyt koskaan vastaavaa. Aluksi jännitin mehiläisiä kovasti, mutta ne eivät ole juurikaan kiinnostuneita ihmisistä. Suosittelen kuitenkin kyypakkausten mukaan ottamista ja allergikoille epipeni mukaan, ihan vain varmuuden vuoksi.

Saarella ei tainnut olla kuin yksi kunnollinen lääkäriasema, kylän nimeä en muista josta tämmöinen löytyi. Sairaalaa tarvittaessa joutuu lähtemään mantereelle saakka. Ainakin matkayhtöin kautta matkustettaessa lääkärin saa hotellille soittamalla. Lääkärille maksetaan käteisellä.

Thassos on täynnä upeita rantoja, joten rantalomakohteena aivan huippu. Jonkin verran historiallista nähtävää löytyy, esimerkiksi Thassoksen kaupungissa on arkeologinen museo, vanha amfiteatteri ja vanhan Thassoksen kaupungin jäännökset.

Suosittelen Thassosta kaikille!

Oletko vieraillut Thassosissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.