Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kusadasista

Hotelli Ephesia Beach

Vieras    11.10.2013    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Olimme lomamatkalla 3-10.10.2013 Turkin Kusadasissa hotelli Ephesia Beachillä.

Hotelli oli ok, All inclusive toimi hyvin. Ruoka ja juomat olivat erinomaisia. Nuorisolla oli myös tekemistä minigolf, pöytätennis, tennis, gameroom yms.

Alkulomasta oli kylmät yöt ja se vaikutti myös päivälämpötiloihin, päivällä n. 18 astetta lämmintä. Loppulomasta päivälämpötilat nousivat päivällä jo n. 25 asteeseen. Yleiset uimarannat eivät olleet huippusiistejä verrattuna moneen aikaisempaan lomakohteeseen. Efesos on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Käytiin myös Kreikan puolella Samoksella, kaunis saari huppukirkas vesi. Merimatka ihan mukava lisä lomailuun, saarella oloaika n. 6h. Turkissa ostosten teko basaareissa mukavampaa, kauppiaat eivät tyrkytä tavaroitaan kuten esim. Egyptissä. Lokakuussa ei kaikki vesipuistot ole enää auki esim. Adaland jo kiinni.

Todella upea suuri kaupunki

toffe    03.09.2010    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Kauppiaat eivät ole tyrkyttäviä.. eikä sisäänvetäjiä...

Mutta jos katsot kauppiasta silmiin, niin silloin tulee kyllä kauppaamaan ( paras on olla katsomatta päin, tai pitää yksinkertaisesti aurinkolaseja silmillä (jotteivät huomaa että katsot heihin päin)

Kaupungin rannalla on pari kolme rantaa aurinkotuoleineen ( kivikko rantoja, ei kiinnostanut)

Ainut hiekka ranta on kaupungin aivan toisella rannalla. Lady Beach.. ( itse tyydyimme siinä vaiheessa Hotellimme uimaaltaaseen).

Melkein joka päivä näkee jos minkälaista isoa alusta, jotka tuovat matkustajia päiväksi pariksi Kusadasiin ( ovat liikkuvia Hotelleja)..

Niitä on ilo katsella päivälä kuin myös illalla valoineen päivineen..

Todella upea kaupunki, voisin jopa mennä uudestaan, paljon jäi vielä näkemättä !

"Kehuja Kusadasille"

Vieras    28.05.2010    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Tulimme eilen Kusadasista, ja täytyy kyllä sanoa, että oli niin paljon odotettua parempi paikka!

Luonto oli niin kaunista, ruoka oli herkullista, hinnat edulliset :)

Ihmiset ihan mukavia, huumorintajuisia, vaikkakin vähän liian innokkaita välillä. mutta se varmaan ihan kuuluu asiaan, kyllä täällä Suomessa saa sitten olla rauhassa!

Tuntas hotelli oli mukava, ja siisti. Ei torakoita, eikä muita örkkejä.

Oikein mukava kokemus; voisin menna uudestaankin!

Kusadasi

Vieras    31.08.2009    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Olimme viikon Kusadasissa poikaystäväni kanssa elokuun puolivälissä.

Kaupunki oli mukava ja kaunis, ihmiset tykkäsivät suomalaisista ja olivat ystävällisiä.

Omalta hotelliltamme (Hotel Ida) oli keskustaan lyhyt kävelymatka. Rantakadulta löytyy usea hyvä ravintola, suosittelemme myös käymään vanhan kaupungin puolella Saray -nimisessä ravintolassa.

Basaareilta löytyy halpoja kenkiä, laukkuja, takkeja ja muuta matkatavaraa. Tinkaaminen on hyvinkin suositeltavaa :) Matkajärjestäjät järjestävät useita eri turistimatkoja esim. päivä matka Efesokselle, päivä shoppailua Izmirissä, Adaland vesipuisto -reissu ym ym.. Itse kävimme Efesoksella, joka on suosittelemisen arvoinen paikka! Matka maksoi n.45e ja kattoi bussimatkat, sekä lipun Efesokselle. Samalla matkalla vieraillaan myös paikallisella keramiikkapajalla, mistä voi ostaa mukavia matkamuistoja. Mukaan kannattaa varata vettä, kamera ja aurinkohattu!

Adalandin delfiinishow on myös kokemisen arvoinen ja varsin näyttävä esitys. Adalandiin pääsee helposti omin päin dolmuksella (paikallinen bussi) 15 minuutissa.

Kaupungin edustalla oleva Pigeon Island (kyyhkyssaari) on kaunis nähtävyys, jonne pääsee helposti jalan. Harmiksemme paljon mainostettua valaan luurankoa ei ollutkaan turisteille näytteillä.

Kusadasissa järjestetään markkinat 3 kertaa viikossa (2 kertaa hedelmämarkkinat, 1kerran tekstiilimarkkinat) Markkinoilla hinnat ovat alhaisemmat, kun basaareissa yleensä.

Yleiset rannat olivat suosittuja ja ehkä hieman likaisiakin. Mutta aurinkoa sai palvoa myös hotellin altaalla :)

Suosittelemme Kusadasia matkakohteena kaikille. Kaupunki on rauhallinen ja turisteja ei ole haitaksi asti.

Oletko vieraillut Kusadasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.