Kusadasin matkakokemukset ja vinkit

Viihtyisä hotelli Guzelcamlissa

Vieras    17.10.2017    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2017 | Hotelli: Hotelli Akbulut

Hotelli sijaitsee kauniilla rauhallisella paikalla lähellä rantaa ja rantakatuja. Ruoka oli herkullista turkkilaista ruokaa, kasvisyöjän unelma, mutta muutakin löytyi runsaasta noutopöydästä. Hotelli oli jo lokakuun alussa hiljainen. Koko kaupungissa oli vähän turisteja syystä tai toisesta. Sijaitsee kaukana Kusadasista, mutta dolmuksella pääsee oven edestä kaupunkiin noin 40 minutissa 6:lla liiralla henkilö. Vesi oli kylmää uima-altaassa ja meressä. Hotellin ranta ei todellakaan ollut kuvien ihana hiekkaranta. Se kaunis ranta sijaitsee noin 1,5 km päässä Milli Parkissa. Oma ranta on kämänen kivikkoranta. Puutarhassa oli kiva auringonottoalue ja lämoöä riitti lokakuussa vielä. Tarjoilu pelasi all included hyvin pitkin päivää, juomineen ja kahveineen. Kauppoja oli vähän hotellin lähellä, mutta Kusadasista niitä löytyi yllin kyllin. Hotelli ei ehkä ihan neljän tähden tasoa, lähellä kumminkin. Palvelu hyvää ja ystävällistä.

Arvosana hotellille:

En suosittele

Vieras    19.09.2015    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Özka

Hotellihuoneeseen päästyämme huomasimme, että sähköt eivät toimineet. Sanoimme asiasta respassa ja lähdimme itse kiertelemään kaupungille, minkä aikana sähkömies oli käynyt korjaamassa asian. Viikon aikana myös vessanpönttömme hajosi. Huoneen ikkunat olivat viereisen talon seinää vasten, joten maisemia ei päässyt partsilta ihailemaan. Aamupala oli todella vaatimaton, kananmunat olivat ainoa ruoka joka piti nälkää loitolla. Juomana oli pelkkää kahvia ja teetä. Hotelliin ei saa viedä omia eväitä tai juomia (edes vettä) hotellin ulkopuolelta, muuten saat laskun. Siivooja ei käynyt kahtena peräkkäisenä päivänä huoneessamme, ja muut vieraat kertoivat, että joinakin päivinä siivooja ei ollut käynyt heidänkään huoneissaan. Henkilökunta oli mukava. Sijainti on hyvä, rantaan ja kaupungille pääsee kävelemällä, mutta dolmukset kulkevat myös suoraan hotellin edestä. Kusadasi on ihana paikka ja sinne voisi palata takaisin, mutta valitsisin kyllä toisen hotellin Özkan tilalle.

Arvosana hotellille:

Varoitus

Vieras    14.09.2014    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: PANORAMA HILL HOTEL

Varasin all inclusive matkan kyseisestä hotellista. Kaikki toimi ihan hienosti, huone kiva ja siivous erinomaista tasoa. Ruoka oli myös hyvää ja henkilökunta hymyileväistä.Olin enimmän aikaa hotellin altaalla aurinkoa ottamassa. Kolmasti uskaltauduin kaupungille shoppailemaan. Olin varannut matkan Nazarilta ja kun all inclusive, niin varasin matkakassaa varten Suomessa vain 400e vaihtaen TL:ksi jo kotimaassa. Kortteja ei siis tarvinnut käyttää, olla mukana matkassa lainkaan. Matkalaukussa oli kuitenkin lompakkoni "piilotettuna"hotellissa oloaikanani ja käteinen mukanani joka paikassa vyölaukussa. No, suomeen palatessani en heti mennyt tilitietoihini vaan vasta 3pv reissun jälkeen ja mikä yllätys tilitiedoissa olikaan! 8.9 auto escape(autovuokraamo)329.75e-, 9.9 Vueling airlines 585,06.,norwegian Airlines 341,75, 12.9 Malmo aviation(matkatoimisto) .Ja tässä vasta visa elektronin menot, kaksi muuta luottokorttia ns.tyhjennetty suurimmaksi osaksi. Eli kortit oli kopioitu ja niillä oli helppo tehdä em.ostoksia. Avaimilla menty hotellihuoneeseen poissaolo aikanani. Se, että kotiinpaluuni päivä oli 11.9 ja sen jälkeen korttia oli turkissa vielä käytetty johonkin matkatoimiston maksuun, kertoo sen että tää kopionti juttu siis tosi. Pankki tiesi kertoa minulle tämän, en olis kuvitellu et kukaan löytää korttejani. No, oppirahat maksoin, rikosilmoitus huomenna ja eiköhän se kaveri ole jo kusessa kun paperit vaaditaan autovuokraukseen, lentoihin, matkatoimistoonkin. Järkkyttävän epärehellistä kansaa, en toiste lähellekään tätä paikkaa. Antalya oli toista, ainakin minulle 3kk sitten.

Arvosana hotellille:

Ephesus ja Pamukkale.

palovaara    12.10.2013    Kusadasin nähtävyydet    Kusadasi

Ephesus ja Pamukkale, Aivan mahtavaa historiaa, must see!!!

Hotelli Ephesia Beach

Vieras    11.10.2013    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Olimme lomamatkalla 3-10.10.2013 Turkin Kusadasissa hotelli Ephesia Beachillä.

Hotelli oli ok, All inclusive toimi hyvin. Ruoka ja juomat olivat erinomaisia. Nuorisolla oli myös tekemistä minigolf, pöytätennis, tennis, gameroom yms.

Alkulomasta oli kylmät yöt ja se vaikutti myös päivälämpötiloihin, päivällä n. 18 astetta lämmintä. Loppulomasta päivälämpötilat nousivat päivällä jo n. 25 asteeseen. Yleiset uimarannat eivät olleet huippusiistejä verrattuna moneen aikaisempaan lomakohteeseen. Efesos on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Käytiin myös Kreikan puolella Samoksella, kaunis saari huppukirkas vesi. Merimatka ihan mukava lisä lomailuun, saarella oloaika n. 6h. Turkissa ostosten teko basaareissa mukavampaa, kauppiaat eivät tyrkytä tavaroitaan kuten esim. Egyptissä. Lokakuussa ei kaikki vesipuistot ole enää auki esim. Adaland jo kiinni.

Kusadasin Özka, edullinen vaihtoehto

Vieras    12.09.2012    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Özka

Olimme Nazarin matkalla Kusadasissa elokuussa 2012.

Hotelli Özka oli tismalleen sitä miten se matkatoimiston sivulla oli kuvattu: pieni, vaatimaton, siisti hotelli, jossa hyvin palvelualtis henkilökunta. Sijainti oli todella kauniilla paikalla, Dolmus-bussit kulkivat keskustaan 10 minuutin välein ja liikkuminen oli tosi vaivatonta. Allasalue oli hotellin kokoon nähden sopiva ja maisemat kauniit. Ilmastointi (erillismaksu) toimi loistavasti.

Myös lentoyhtiö Sun Expresspäihitti palvelualttiudellaan Finnairin mennen tullen, tarjottu välipala oli lentoateriaksi maukas ja muutenkin palvelu pelasi loistavasti.

Terv. Tepa & Co

Arvosana hotellille:

Rauhallinen paratiisi

Vieras    13.04.2012    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Aqua Fantasy Aquapark-Hotel & SPA.

Vierailimma Kusadasissa syyskuussa 2010 ja täytyy sanoa, että oli meidän perheen unelmaloma. Tilaa oli riittämiin ja vesipuisto oli aivan mahtava! Ruoka oli erinomaista ja ohjelmaa riitti!

Täytyy myöntää, ettei mistään löytynyt moitetta, nuorin tyttäremme sairastui ikävästi ja kuitenkin päästivät hänet heti hotellin lääkäriin ja siitä yksityiseen sairaalaan. Vaikka kuumetta oli tuona päivänä yli 40 C, sairaala paransi hänet niin hyvin, että seuraavana päivänä hän jo ui altaassa.

Meri oli puhdas ja lämmin jahotellista löytyi myös oma poniklubi, keilaradat, biljardi ja jopa sisällä monta uima-allasta, joten uimaan pääsi koko ajan.

Ainut huono asia lomassamme oli (sairastapausta lukuunottamatta), että se loppui aivan liian pian! Suosittelemme lämpimästi kaikille!

Arvosana hotellille:

Hotelli + vesipuisto

Tuutikki100    23.09.2011    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2010 | Hotelli: Aqua Fantasy Aquapark-Hotel & SPA.

Upea hotelli,jossa kerrassaan upeavesipuisto. Liki 30 vesiliukumäkeä ja uima-altaita joka lähtöön. Suurin ongelmalasten kanssa on,mihin liukumäkeen ja mihin altaaseen syöksytään seuraavaksi. Myös ruoka hyvää ja lapsillekin sopivia välipaloja rajattomasti. Meri lähellä

Arvosana hotellille:

surtel hotellin katolla uima-allas ja baaritiski, näkymät oli koko kaupunkiin

Vieras    03.09.2011    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Surtel

Surtel hotelli oli ihan ok, se oli nazarin 3 tähden all in kl. hotelli, ihan ok, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, juoda sai kaljaa, viiniä ja rakia ja votkaa aamu 10 aina iltaan 23 asti hotellin katolla ja ravintolassa. katolta oli upeat näköalat koko kaupunkiin, ja upea merinäköala, siinä oli kivaa juoda kaljaa ja ihailla kaikkea ympärillä olevaa vuorta, merta ja kaupunkia ja sitä riitti, hotelli oli muutenkin hyvällä paikalla, kaupungin kauppa kadut heti ympärillä ja meri lainehti vieressä, uimarannalle oli pieni matka. menen hyvin mielelläni turkkiin uudestaan, ainaskin nazarin matkalla on mahdollisuus ottaa all in kl. matkoja edullisesti, jos ei kaupungilla ole väliä minne joutuu, mutta suosittelen.

Arvosana hotellille:

Hotelli, joka on jämähtänyt parin vuosikymmenen taakse.

Vieras    31.07.2011    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Surtel

Hotelli on parhaat päivänsä nähnyt aikoja sitten. Osa ekan kerroksen huoneista sijaitsee takapihan puolelle, josta näkyväisyys on suoraan henkilökunnan tupakkaparvekkeelle ja parkkipaikalle. Huoneista puuttuu minibaari, jääkaappi. Ilmastointi on ilmainen ja pelasi hyvin. Uima-allasalue sijaitsee hotellin katolla ja siellä on todella rajoitetusti aurinkotuoleja. Yleinen siisteystaso keskinkertainen, käytävän matot likaisen näköisiä. Pyyhkeet kuluneita. Pikkushamppoot ja veskipaperit kuuluivat hintaa. Ostimme All inclusiven ja se oli kyllä pettymys. Aamiaisen samankaltaisuus vielä menetteli, mutta kaikki muutkin ateriat toistuivat samankaltaisina päivästä toiseen. Hedelmiä ei tarjottu lainkaan. Yläbaarissa juomat tarjottiin muovisista, sinisistä pikkumukeista n. 2 dl kerrallaan, valittavana oli paikallista olutta, vodkaa, rakia, laihaa puna- ja valkoviiniä, pepsiä ja fantaa. Soodavesi 2 dl:n pikkupullossa piilossa. Alkoholijuomia suorastaan säännösteltiin. Rahalla ei voinut ostaa pikkusyömistä, jäätelöä tms vaikka all inclusive oli auki vain tiettyinä aikoina ja niistä pidettiin minutilleen kiinni. Ruoka- ja drinkkilistoja ei ollut saatavilla. Henkilökunnan palvelualttius oli tehdasmaista suorittamista, tarvitsemansa sai, kun pyysi. Eräs tarjoilija jopa huomautti, että onko tippilaatikkoon muistettu laittaa liiroja. Eron ystävällisyydessä huomasi selvästi Kusadasin kaupungin ravintoloiden palvelussa. Hotelli sijaitsee kaupunkiloman kannalta erinomaisella paikalla, vanhassa kaupungissa, kävelymatkan päässä kaikkialta muualta, paitsi siisteiltä uimarannoilta. Pikkubussilla (Domus) matkat uimarannoille esim. Diamont sujuivat hyviin. Täysihoitoa ei voinut hyödyntää, korkeintaan puolihoito valittavana vaihtoehtona lounas tai päivällinen. Kolmea tähteä en hotellille millään antaisi, korkeintaan kaksi plus.

Arvosana hotellille:

Lapsiperheen unelmapaikka

Vieras    26.09.2010    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Aqua Fantasy Aquapark-Hotel & SPA.

Merhaba !

Olimme 1. kertaa Turkissa ja valittiin hotelli juuri sen vesipuiston takia. Kyllä siellä riitti altaita ja lapset (8, 10 ja 14 v.) eivät kertaakaan valittaneet yhtään mistään ja silloin on myös aikuisilla mukavaa.

Iltaesitykset olivat kivoja ja henkilökunta TODELLA YSTÄVÄLLISTÄ. Otimme myös hieronnat ja jalkahoidot omassa hotellissa heti alkajaisiksi niin ei tarvinnut muualle menna ja kyllä oli hyvät. Suunnilttelemme jo uutta reissua takaisin :)

Arvosana hotellille:

Todella upea suuri kaupunki

toffe    03.09.2010    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Kauppiaat eivät ole tyrkyttäviä.. eikä sisäänvetäjiä...

Mutta jos katsot kauppiasta silmiin, niin silloin tulee kyllä kauppaamaan ( paras on olla katsomatta päin, tai pitää yksinkertaisesti aurinkolaseja silmillä (jotteivät huomaa että katsot heihin päin)

Kaupungin rannalla on pari kolme rantaa aurinkotuoleineen ( kivikko rantoja, ei kiinnostanut)

Ainut hiekka ranta on kaupungin aivan toisella rannalla. Lady Beach.. ( itse tyydyimme siinä vaiheessa Hotellimme uimaaltaaseen).

Melkein joka päivä näkee jos minkälaista isoa alusta, jotka tuovat matkustajia päiväksi pariksi Kusadasiin ( ovat liikkuvia Hotelleja)..

Niitä on ilo katsella päivälä kuin myös illalla valoineen päivineen..

Todella upea kaupunki, voisin jopa mennä uudestaan, paljon jäi vielä näkemättä !

Paikalliset Dolmukset vastaan Taksi

toffe    03.09.2010    Kusadasin lennot & liikenne    Kusadasi

Itse nuo dolmukset menivät ristiin rastiin nopeaa vauhtia, ei edes numeroa huomaa, niiden taksat per henkilö lähtee 1.5 liirasta alkaen riippuu pituudesta...

Itse katsoimme taksin paljon joustavammaksi ja jopa edeulliseksi..ei ollut henkilömäärää kuinka paljon väkeä oli..

Ida Hotellin läheisyydestä taksi asemalta vanhaan kaupunkiin 7 liiraa vastaa jotain 3.20€ hintaa, jos halusi Ida hotellin läheisyydestä Kyyhkys saarelle hinta oli 10 liiraa..

Me kävelimme useinmiten toisen matkan, jotta nähdään jotain uutta tai ostettavaa..

Kaupankäynti / tinkaaminen

toffe    03.09.2010    Kusadasin ostokset    Kusadasi

Kaupankäynti aluksi on haastavaa, hidasta ja joskus jopa hauskaa ( kaikkeen kyllä jossain vaiheessa kyllästyy).

Kusadasissa kaupankäynnissä voittaa liiroilla ( heidän mukaansa 2 liiraa vastaa 1 euroa)..

Kannattaa siis aloittaa tuo tinkaaminen liiroilla, kerron tässä esimerkin, halusin erään lompakon itselleni jossa hinta 132 turkin liiraa, pyysin laskimen ja tarjosin 12, siinä sitten monia kertoja heitettiin hintoja kunnes kaupanteko loppui ja lähdin lompakon 25 turkin liiran hintaan...( on jotain 11€)

Kaikkea löytyy maan ja taivaan väliltä, kunhan vaan kiertelee...

EFESOS

toffe    03.09.2010    Kusadasin nähtävyydet    Kusadasi

Onneksi retkemme alkoi aikaisin aamulla kun vasta avasivat portit.

Suomalainen opas oli mukanamme ja oli todella hyvä opas, kertoi niin nimet kuin vuosiluvut, koko kierros kesti 2.5 tuntia, oli kirjastoa ja kaikkea mitä vain kukin voi kuvitella, ainoa en sano pettymys mutta yllätys tuo amphi teatteri oli minusta kuvausta pienempi (odotin vain todella suurempaa) mutta eihän tätä retkeä ilman olisi voinut matkaansa tehdä..

Kuumaa oli, meni mieheni kanssa 4 vesipulloa (olis voinut vielä pari mukana olla), hattu on todella ehdoton, aurinkovoidetta iholla todella tarpeellinen..

Siellä on täydellinen tupakointikielto ( mutta kymmeniin tumppeihin kuin tyhjiin vesipulloihin meinaa kompastua)

Uskon että tätä retkeä ei kannata tehdä omin päin (kunnon opas mukana tuiki tärkeä)

Oletko vieraillut Kusadasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.