Matkakokemukset - Hotelleja Vienan Kemissa

Tammikuussa ei merinäköalalla ollut merkitystä! Hotellin siisteys, lämpö ja rauha parasta

Vieras    22.02.2010    Vienan Kemin hotellit    Vienan Kemi
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: Prizal

Yövyimme pikku ryhmällä melko rauhallisessa hotellissa. Oli perussiisti. Joku huone erittäinkin lämmin, mutta onneksi ikkunan sai auki. Koko yön auki oleva ikkuna takasi sopivan lämmön. Kai termostaatti rikki. No, pääasia, että viimaisen sään kourissa sai lämpöisen yön. Hotellin hinta olosuhteisiin ja aamupalaan nähden hieman korkea, mutta hotelli on tottunut turisteihin, joilla on vara millä maksaa... minulla ei ole oikeastaa olisi vara asua siellä monia viikkoja Mutta kertaluonteisena reissuna kyllä mukava oli yöpyä siellä. Arvosana kohtalainen. Nimetön matkailija

Arvosana hotellille:

Satama-alue Vienan kemissä

Vieras    28.07.2009    Vienan Kemin hotellit    Vienan Kemi
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2009 | Hotelli: Prizal

Käynti Vienen kemissä 15.7.2009

Muurmanski valtatie Petroskoista pohjoiseen oli míelenkiintoinen mutta suosittelisin jonkinlaista maasturia.

Ennen kemin kaupunkia oikealla pitkän matkaa kaunis kemijoki jossa pari voimalaitosta ja vasemmalla pitkä hautausmaa. Vienan Kemi on pikku kaupunki jossa muutama kauppa(riittävästi) ja kaupungin kadut venäläiset. Joki ja kosket kaupungin keskustassa komeat. Kylälle tultaessa vasemmalla junavaunujen hautausmaa. Asema ruma kivikasa. Kirkkosaaressa ns. info-piste jossa karjalais mummo muutaman sanan suomea taitaa. Kirkkosaaressa myös upea vanha kirkko mutta alue oli jo kiinni alku illasta.

Kaupungilla pieni hotelli hiukan pääkadulta sivulle oli täynna ja hankala löytää. Paikalliset neuvoi paikan.

Satama-alue sijaitsee n.14km kaupungin keskustasta eteenpäin, siis aseman edestä suoraan eteenpäin ja tällöin kylän keskusta jää oikealle.. Muista nopeusrajoitus. Rannassa josta lähtevät laivat solovetskiin sijaitsee hotelli joka on Ohranan vartioima alue. Eli alueelle ei mennä noin vain ja auton vartioinnista maksetaan erikseen. Huoneita "luksusta" jossa omat toiletit tai economy class toiletit ja suihkut käytävällä,(huoneiden hinnat kohtuulliset suomalaisittain, muttei halpa). Alue siisti ja huoneet myös, riittävät meistä monille, kannatta varmaan varata ennakolta, kun kävijöitä paljon ympäri venäjää. Alueella ravintola josta saa ruokaa ja juomaa klo:19.00 jälkeen. Aamupala kuului hintaan mutta oli kehnohko.Makasiini alueen ulkopuolella 50m ennen tulo porttia oikealla.. Rantoja, merta ja viereistä kylää kiva katsella sekä kävellä läheisen niemen nokkaan jossa joku erakko munkki asuu ja pitää kirkkoa.

Kannattaa käydä kun kaikki ei siellä ole ollut.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Vienan Kemissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.