Itävallan matkakokemukset ja vinkit

Ratsastus

Vieras    27.10.2021    Scheffaun aktiviteetit ja harrastukset    Scheffau

Scheffaun kylä on ylhäällä "rinteessä", iso tie kulkee alhaalla. Ison tien vierellä on Ralserhoffin ratsastuskeskus. Siellä on myös majoitusta.

Patikointi Hintersteinerseelle

Vieras    27.10.2021    Scheffaun aktiviteetit ja harrastukset    Scheffau

Scheffaun kautta kulkee koko päivän Kaiserjet tai vastaava matkailijoille tarkoitettu ilmainen bussi. Matkailuinfo on heti tien vieressä kylään saapuessa. Sievä pikkukylä niin kuin muutkin. Kannattaa poiketa. Ja majoitusta on tarjolla runsaasti. Kylä itse ei ole ison tien varrella vaan ylempänä. Hissiasema on alhaalla ison tien toisella puolella.

Hintersteinersee on patikkamatkan päässä Scheffausta, ja sinne kulkee myös pikkubussi. Järvessä voi uida pientä maksua vastaan. Vesi saattaa olla aina kylmää. Rannalla on ruokapaikka. Järven ympäri kulkee helppo kävelyreitti. Se on kai nykyään "esteetön". Omasta visiitistä/tiedoista on muutama vuosi!

Mukava Alppi-majatalo

Leo-setä    10.02.2018    Zell am Seen hotellit    Zell am See
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Alpenrose

Perus Alppi-majatalo kylän laidalla. Lähimmälle hissiasemalle 100m ja kylän "pääkadulle" puolisen kilometriä. Täyttää hyvin retkeilijän ja laskettelijan perustarpeet. Vaatteiden kuivatustilaa saisi olla enemmän (kuten niin usein).

Arvosana hotellille:

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    10.02.2018    Söllin hotellit    Söll
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Erhart

Erhart on kylän laidalla, syrjässä vähän kaikesta. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa n. 700m, bussipysäkille 900m ja hissiasemalle n. 1,7km. Toisaalta kesäisin upeat vaellusreitit alkavat suoraan majatalon takapihalta.

Arvosana hotellille:

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    10.02.2018    Söldenin hotellit    Sölden
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2005 | Hotelli: Pension Dr. Riml

Perus-Alppimajatalo perus-aamupaloineen. Lähin hissiasema on periaatteessa vain sadan metrin päässä, mutta välissä on valitettavasti talvellakin vuolaana virtaava Ache-joki, joten sillan kautta kiertäen matkaa tulee melkein 400m.

Arvosana hotellille:

Pieni alppihotelli kylän keskellä

Leo-setä    10.02.2018    Serfausin hotellit    Serfaus
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Olympia

Pieni alppihotelli kylän keskellä. Lähimmälle hissiasemalle on matkaa n. 550m - ja sinne pääsee metrolla! Kyllä, Dorfbahn Serfaus on yksi maailman lyhimmistä metroradoista (n. 1,3km).

Arvosana hotellille:

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    09.02.2018    Seefeldin hotellit    Seefeld
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Dietrich

Perus Alppimajatalo kohtuullisella sijainnilla.

Arvosana hotellille:

Vaatimaton majatalo

Leo-setä    09.02.2018    Saalbachin hotellit    Saalbach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2004 | Hotelli: Pension Aigner

Hotellin kaikissa yleisissä tiloissa haisi ilmeisesti lämmitykseen käytettävä raskas polttoöljy. Sijainti oli kyllä ihan hyvä, mutta eipä silti oikein voi suositella.

Arvosana hotellille:

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    09.02.2018    Ischglin hotellit    Ischgl
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2003 | Hotelli: Dorfschmiede

Perus Alppimajatalo aamupalalla ja suksisäilytyksellä. Lähimmälle hissiasemalle n. 300m.

Arvosana hotellille:

Vähän isompi Alppimajatalo

Leo-setä    09.02.2018    Flachaun hotellit    Flachau
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Bergzeit

Hyvä, toimiva Alppimajatalo aamupaloineen. Lähimmälle hissiasemalle on melkein kilometri, mutta sinne ja muillekin lähiseudun hissiasemille pääsee ilmaisella hiihtobussilla.

Arvosana hotellille:

Kumivenesafari

Paikallinen yrittäjä järjestää kylän halki kulkevalla Ziller-joella kumivenesafareita. Veneily aallokkoisessa joessa ei ole mitään kuivaa puuhaa ja retken hintaan sisältyykin matkan ajan käytettävä märkäpuku. Reissuun sisältyy paljon melomista, vaikka myötävirtaan mennäänkin, joten ihan kauhean huonokuntoiselle sitä ei voi suositella.

Jäätikköluolasto

Leo-setä    08.02.2018    Tuxin nähtävyydet    Tux

Tuxin jäätiköllä on luolasto Natur Eis Palast, johon järjestetään kiertokäyntejä. Luolasto on osittain luonnon muovaama ja osittain ihmisten louhima. Reitin erikoisin osuus on jään alainen kanava, joka ajellaan parinkymmenen hengen veneellä edestakaisin. Kävelyreitin jotkin kohdat ovat sen verran ahtaita, että ahtaan paikan kammoiselle käyntiä ei voi suositella. Talvella käynnille voi osallistua laskettelukengilläkin, mutta reitti on monine tikapuineen sen verran hankala, että suosittelen parempia kenkiä.

Keskikokoinen Alppimajatalo

Leo-setä    08.02.2018    Mayrhofenin hotellit    Mayrhofen
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2017 | Hotelli: Rauchenwalderhof

Perinteinen Alppimajatalo. Melko hyvä sijainti: matkaa pääkadulle, bussipysäkille, polkutyörävuokraamoon, ruokakauppaan ja molemmille hissiasemille on joitakin satoja metrejä, juna-asemalle vähän enemmän. 2h huoneessa parveke, wc, tv. Hotellissa on ilmainen WLAN. Aamupala on ehkä hieman keskiverto majataloaamupalaa runsaampi. Munankeitin, jolla jokainen voi keittää juuri sellaisia munia, kuin haluaa, on kätevä. Alakerrassa on myös pieni baarin tapainen, josta voi ostaa juomia pihaterassilla nautittaviksi. Ystävällinen henkilökunta puhuu saksaa ja jonkinmoista englantia. Itse en majoitukseltani muuta kaipaa, joten annoin tähdet sen mukaisesti.

Arvosana hotellille:

Perinteinen Alppimajatalo

Leo-setä    08.02.2018    Lanersbachin hotellit    Lanersbach
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2018 | Hotelli: Bergkristall

Hyvä, rauhallinen sijainti n. 400m hissiasemalta. 2h huoneissa kylppäri, parveke, tv, safety-boksi ja vedenkeitin. Vaatteiden kuivatustilaa voisi olla enemmänkin (kuten aina). Perus majataloaamiainen: kahvia, sämpylöitä, erilaisia leivänpäälisiä ja muroja. Sauna lämpiää illaksi pyynnöstä. Alakerrassa säilytystilat suksille ja monojen kuivausteline. Ystävällinen henkilökunta puhuu saksaa ja kohtalaista englantia. Itse en majoitukseltani muuta kaipaa, joten annoin tähdet sen mukaisesti.

Arvosana hotellille:

Herkullista ruokaa Salzburgin vanhassakaupungissa

maria    07.12.2017    Salzburgin ravintolat ja baarit    Salzburg

Osuimme aivan sattumalta sateen yllättäessä Johanneskeller-nimiseen ravintolaan Salzburgin vanhassakaupungissa. Ravintolassa kreikkalaispainotteinen ruokalista (taisi olla kuvauksessa, että itävaltalaista ja välimerellistä ruokaa tarjolla). Itse pääsimme syömään ulos sisäpihan puolelle (joka on siis katettu), mikä lasten kanssa oli hyvä, sillä sisällä sai polttaa. Suuret suosittelut joka tapauksessa!

Oletko vieraillut Itävallassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.