Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Italian matkakokemukset ja vinkit

Isola Rossa

Linda88    27.07.2017    Sardinian muita vinkkejä    Sardinia

Rauhallinen pieni kylä Sardinian saarella. Ihana luonto ja useita rantoja lähellä. Lintukoto. Kaunis satama. Paikalliset ihmiset ovat lämpimiä ja ystävällisiä.

Lidon saari

Vieras    09.07.2017    Venetsian muita vinkkejä    Venetsia

Ihastuttava matkakohde, rauhallinen ja siisti. Uimaranta aivan upea, tosin 4 matkapäivän aikaan rannalle alkoi ilmestyä meduusoja.kulkeminen venetsiaan ja muille saarille sujui vaporeteilla sujuvasti , kun ostaa matkakortin .lentokentältä kannattaa ottaa venetaxi on nopea tapa tulla lidoon.yleisesti ruoka venetsiassa oli suht.hyvää hintaansa nähden.

Rimini matkakohteena

sadey80    05.05.2017    Riminin muita vinkkejä    Rimini

Ensimmäinen ajatus reissusta on "Noh, tulihan käytyä". Riminiin päädyin lähinnä siitä syystä, että oli muutama lomapäivä käytettävä ennen kesäkauden alkua. Halusin kohteeseen, jossa pääsisin jälleen juoksemaan. Rimini tuntui sopivalta vaihtoehdolta: suht\' iso juoksutapahtuma vapun tienoilla, olen aina halunnut käydä Italiassa ja siellä on pakko olla jo lämmintä. Reissuun lähdin yksin ja kohteessa kaikki meni aivan putkeen, mutta paikkana Rimini ei vakuuttanut.

Olin toki reissussa lomasesongin ulkopuolella, mikä itselleni sopi siinä vaiheessa, koska en kaivannut hälinää ympärilleni. Rimini oli huhti-toukokuun vaihteessa todella hiljainen paikka. Hotelli sijaitsi rantakadulla, jossa yli puolet hotelleista oli kiinni, ravintolat suurin osa suljettuina ja rannallakin pörräsi vain traktori hiekan tasoitushommissa. Voin kuvitella, että kesäkuussa meininki samassa paikkaa alkaa muistuttumaan mitä tahansa Turkin lomakohdetta. Oli siis minulle hyvä paikka olla tähän aikaan vuodesta. Vaan eihän siellä mitään nähtävää ollut ja ruoan saaminen oli melko työlästä. Neljä päivää Riminiä oli ihan riittävästi. Takaisin en välttämättä menisi muutoin kuin kesällä lasten kanssa, kun haluaa kohteesta rantaa, lämpöä ja vähän shoppailua.

Riministä on kyllä helppo päästä moneenkin paikkaan. Bussilla San Marinoon hurauttaa puolessa tunnissa ja junalla pääsee joka ilmansuuntaan.

Ei ole olemassa

Vieras    03.04.2017    Napolin hotellit    Napoli
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2017 | Hotelli: Hotel De La Ville

Tätä hotellia ei ole enää olemassa, vaan sen paikalla on

hotelli Bella Napoli. Saimme kokea sen karvaasti, kun olimme

varanneet sieltä huoneen ja uudella hotellilla ei ollut mitään tietoa

varauksestamme, vaikka meillä oli siitä varausvahvistus, jossa tieto

maksusta. Jouduimme maksamaan toiseen kertaan.

Hotellissa tehtiin remonttia ja huone oli ihan sementtipölyssä.

Hintaan sisältyvää aamiaista ei tajottu joka päivä.

Johtaja käyttäytyi hyvin epämiellyttävästi, kun emme suostuneet

maksamaan käteisellä ja käski joka meidän häipyä. Kun aioimme tehdä

sen, hän perui puheensa ja hyväksyi luottokorttimaksun.

Ainoa positiivinen asia oli sijainti, koska käytimme paljon junia ja

metroa.

Arvosana hotellille:

Vältä TSS:ää ja Barcelo hotellia

Vieras    25.03.2017    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Varasimme TSS:n lukijamatkan Rooman kulttuurikohteisiin.

Ennakkotietojen mukaan hotelli olisi noin 10 km päässä keskustasta 4 tähden hotelli.

Todellisuudessa majoituimme rähjäiselle alueelle noin 50 km Rooman keskustasta. Hotellimme Barcelo Aran Blu ei todellakaan ansaitse 4 tähteä. Huoneissa ei ole äänieristystä; näkymä rähjäiselle sivukadulle.

Illallinen oli markkinoinnissa kansainvälisiä herkkuja sisältävä kolmen ruokalajien illallinen. Hieno illallinen oli esimerkiksi bratwurstia ja perunaa. Aina kun hotellin johto ei ollut valvomassa ruoka loppui kesken niin aamiaisella kuin illallisellakin.

Kulttuuri opastus ansaitsee kiitoksen.

Matka ei parantanut myöskään Suomen Kuvalehden mainetta.

HUHHUH

Vieras    07.03.2017    Barin muita vinkkejä    Bari

Likaista ja liikenne aivan kamala.Meren ranta saastunut ja roskia lillui vedessä. Ihmiset ihania ja ystävällisiä. Englantia ei puhuta.Ruoka hyvää ja palvelu toimii. Hintataso melko korkea.

Talviaika

Vieras    29.01.2017    Sperlongan muita vinkkejä    Sperlonga

Sperlonga on ääriäisen kaunis paikka, mutta sinne ei kannata eksyä talvella. Kauppoja ei juurikaan ole ja ne ovat auki vain hetken päivässä. Ravintolat on suljettu, eikä taksit kulje kuin kesäisin. Kesällä Sperlongaan voi kuitenkin tehdä mukavan päiväretken meren rannalle. Roomasta Sperlongaan on hyvät kulkuyhteydet, vaikkakin juna kulkee vain Fondiin asti. Busseja Fondista Sperlongaan menee muutamia kertoja päivässä, eli niiden kulkutiedot on hyvä tarkistaa ajoissa, jotta ei tule turhaa odottelua.

Hotellivinkki

Vieras    23.11.2016    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Hotel Diplomatic

Hotel Diplomatic: suht lähellä Tiber-jokea ja Vatikaaniinkin suht lyhyt, käveltävissä oleva matka.

MUTTA hotelli on vilkkaan kadun varrella ja äänet kadulta kuuluvat hyvin sisään; ei siis herkkäunisille tai ilman korvatulppia matkustaville.

Hotellihuoneiden kuvat eivät vastaa todellisuutta eli ovat ahtaammat ja vaatimattomammat. Aamupala makeapainotteinen kera valkean leipäpuolen.

En arvaa suositella tätä, vaikka sijainti shut ok.

Arvosana hotellille:

Lentokentältä keskustaan Terminiin

Vieras    23.11.2016    Rooman lennot & liikenne    Rooma

Lentokentältä voi osaa junalipun Terminiin hintaan 14 e (marraskuu -16). Kun ostat lipun 'liehenkilöltä', hän opastaa hyvin, mistä raiteelta juna lähtee.

Junamatka sujui nopeaan ja miellyttävästi.

Toinen hyvä vaihtoehto on ostaa bussilippu Rooman keskustaan reilun 5 euron hintaan. Me kuulimme tästä vasta ostettuamme meno-paluu-junaliput ,-)

Ja keskustasta lähtee useammasta kohtaa busseja lentokentälle (mainoksia löytyy kaupungilta).

Taksihuijaus

Vieras    23.11.2016    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Otimme ns. virallisen/ TAXI-kyltillisen kyydin hotellille. Hinta rautatieasemalta Hotel Diplomaticiin oli ennakkokysymämme mukaan 20 e.

Kun tulimme perille, annoimme kuskille 20 e ja hetkessä hän pyysi 15 e lisää; hän näytti kädessään 5 euron seteliä ja ihmetteli, missä lisäraha. Hän siis vaihtoi rahamme ryppyiseen ja Italin 'tunnuksin' olevaan 5-euroiseen.

Emme voneet mitään, vaan joudimme maksamaan lisää.

Kerroimme tilatneen hotellilla ja ha pahoittelivat ja kertoivat, että näin vain tapahtuu ja myös italialaisillekin; vaikka oletimme, että tämä on vieraskielisille turisteille 'sattuva' ongelma.

Rooma

Vieras    17.09.2016    Rooman nähtävyydet    Rooma

Roomassa on paljon nähtävyyksiä ja hotelleissa valinnanvaraa. Hyvät kengät mukaan.

Mukava pikku kaupunki pohjois-Italiassa.

Vieras    08.07.2016    Savonan muita vinkkejä    Savona

Italialaisittain rauhallinen pikku kaupunki. Helppo liikkua busseilla, jotka kaikki käyvät vähintään kääntymässä rautatieasemalla.

Via Nizzan varrella on parhaimmat hotellit, jos tahtoo samalla nauttia myös rantaelämästä.

Keskustassa lähinnä vain yksi kauppakatu,Via Paleocapa, jossa putiikkeja joka lähtöön, kalliit että halvat sekaisin.

Gelata-baareissa kannattaa aina käydä, kun on Italiassa. Niin mahtavaa jäätelöä ei Suomesta saa.

Keskustasta hiukan sivummalla on myös halvemmat hinnat.

Jos tulet kaupunkiin junalla, kannattaa etukäteen tutustua kaupunkiin kartalla, jotta voit suunnistaa heti oikein eikä aikaa mene kohteen etsimiseen.

Autoilu tyypillistä italialaista kaaosta, joka kuitenkin toimii yllättävän hyvin. Todella skarppina tulee kuitenkin olla.

Englannilla pärjää hyvin. Italialaiset eivät sitä välttämättä osaa hyvin, mutta auttavasti ja yrittävät kuitenkin. Palvelualttius on kuitenkin hyvää.

Ravintoloita on joka lähtöön ja hintataso ei päätä huimaa. Kalliimpaa tosin kuin etelä-Italiassa, mutta selvästi halvempaa kuin esim. etelä-Ranskassa.

Käymisen arvoinen paikka kaiken kaikkiaan!

Lido di Jesolo on huippu paikka perheelle!

Vieras    25.06.2016    Lido Di Jesolon muita vinkkejä    Lido Di Jesolo

Kävimme kesäkuun alussa Lido di Jesolossa neljännen kerran. Paikka on siisti, rauhallinen ja ennen kaikkea lapsiystävällinen. En ole kertaakaan törmännyt öriseviin juoppoihin tai muihinkaan suomalaisiin. Rannat ovat siistit ja vesi kristallinkirkasta ellei myrskyävä meri sekoita vettä sameaksi. Rannalla on toimintaa (vesijumppaa, lastenohjelmaa). Ympäristössä on paljon nähtävää, riippuen siitä paljonko haluaa satsata. Maksullisia paikkoja (Seaworld), Aqualandia (Italian paras vesipuisto).

Venetsia venematkan päässä (1/2 h) Punta Sabbionesta. Shoppailua voi harrastaa Laguna- ostarissa tai katujenvarsikaupoissa. Rantakatua on ainakin sen 8 km ja ravintoloita ja kauppoja riittää joka lähtöön. Autostradan (noin 30km) risteyksessä on valtaisa Outlet-myymäläkeskittymä.

Lido di Jesolo on siis huippupaikka sinulle, joka et ole menossa ryyppäämään ja rellestämään, vaan nauttimaan lomastasi perheesi kanssa tai ihan yksikseen! Suosittelen!

Viehättävä viihtyisä B&B huoneisto!.Suosittelemme lämpimästi !

Vieras    06.06.2016    Milanon hotellit    Milano
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2016 | Hotelli: Bed & Breakfast Seitsemäs Taivas /Il Settimo Cielo

Viehättävä viihtyisä huoneisto mukavalla aamu aurinkoisella patiolla lähellä Milanon keskustaa,kävelymatka tai kätevästi bussilla..Suosittelemme lämpimästi ! Saimme maukkaan aamiaisen ja hyvän palvelun.Toiveemme huomioitiin. Huoneistossa tilavuutta,ilmavuutta sekä viihtyisyyttä.Puhdasta ja raikasta.Täällä olet kuin kotonasi. Ihan emäntä Johanna ....tv.Kiitos...Eija &Pp

Arvosana hotellille:

Giardini naxos

Vieras    26.05.2016    Giardini Naxoksen muita vinkkejä    Giardini Naxos

Recanatin linja-autoasemalta hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin.

Jos menet esim cataniaan ostoksille, kannattaa suunnitella ostopaikkoja etukäteen ja varata aikaa. Busseja lähtee myös outlet villageen jossa paljon merkkiliikkeitä.

Taorminassa kannattaa ehdottomasti käydä, busseja menee vartin välein.

Markkinat recanatin kaupunginosassa joka lauantai aamupäivästä, kysy tarkempi paikka paikallisilta/oppaalta.

Etnalla kannattaa käydä 3000m retkellä vaikka seon kalliimpi.

Oletko vieraillut Italiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.