Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Irlannissa

Kaksi päiväretkeä ja yksi puolipäiväretki Dublinista

Vieras    28.12.2013    Irlannin nähtävyydet    Irlanti

Opastettu kierros joko Wicklow Mountaissille tai Clifs of Moherille. Saa varattua valmiiksi netistä, moni hotelli varaa näitä myös. Keskimäärin 30€/hlö maksavat kokopäivän kierrokset ovat ehdottomasti hintansa väärti. Jos olisi pakko valita, ottaisi Clifs of Moherin, monet kierrokset ajattavat samalla Galwayn kautta. Pelkkä matka sinne on maksun arvoinen, saati itse paikka. Jylhät maisemat eivät suotta kerää kehuja.

Puolipäiväretki Dublinista kannattaa tehdä DARTilla Howthin kalastajakylään. Upeat maisemat ja DART:in liput taisivat maksaa edestakaisin 6€/hlö joten hintakaan ei ole suuri. Satamassa saa hyvää ruokaa, myös kala-allergikoille. Tosin kannattaa varautua tuulee, aallokko on mahtava, mihin aikaan vuodesta tahansa.

Loistava bussiretki

Vieras    10.09.2010    Wicklown nähtävyydet    Wicklow

Käydessäsi Dublinissa varaa aikaa muistaakseni kahdeksan tuntia kestävälle retkelle Wicklowtours. Bussi lähtee Dublinin keskustasta ja retki vie Wicklown vuoristoon ja kyliin. Hintaa reissulla oli vuosi sitten n. 25€ ja oli hintansa väärti. Kuljettaja oli avivan virtuoosi. Mies istuessaan ratin takana piti ohjelmaa yllä koko ajan ja mistäkö? En osaa sanoa, mistä aiheesta hän ei olisi osannut jotain sanoa, historia, päivän politiikka, kirjallisuus, teatteri, henkilöhistoria jne. jos ei kertonut faktaa, laski leikkiä ja lauloi.

malahide linna

adalmiina    22.05.2009    Dublinin nähtävyydet    Dublin

Ihana n. 1000v prinsessatorninen linna. Opastetut kierrokset sisätiloihin. Ympärillä vanhoja kivirakennuksia joissa nukkekotimuseo, pienoisrautatie ym. Raunioita ym. Alakerrassa hyvä kahvila/ravintola ja matkamuisto myymälä.

Oluiden ystäville Guinnessin panimo Dublinissa

Pitkätossu    14.05.2008    Dublinin nähtävyydet    Dublin

Dublinissa vieraillessa täytyy ehdottomasti myös leikkiä kunnon turistia ja käydä Guinnessin panimolla, jossa valmistetaan tätä maailmankuulua olutta.

Panimo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta ja bussillakin sinne tietysti pääsee.

Opastettu panimokierros on mielenkiinoinen ja huipentuu ylimmässä kerroksessa itse laskettuun tuoppiin tuoretta ja tummaa Guinnessia,nam.

Oluen voi sitten siemailla katsellen Dublinin ylle avautuvaa näkymää (ravintola 7. kerroksessa).

Panimolta löytyy myös suuri matkamuistomyymälä, josta löytyy Guinnesstuotteita joka lähtöön, alushousuista zippoihin ja kaikkea siltä väliltä...

Oletko vieraillut Irlannissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.