Irlannin matkakokemukset ja vinkit

..jos olet sinkku mies, käytä sormusta nimettömässä, silloin "ne toiset miehet" jättävät sinut rauhaan

Vieras    08.08.2016    Corkin muita vinkkejä    Cork

..opiskelin englantia kielikoulussa 'nelisen kuukautta', asuin hieman "väärään" aikaan Cork:issa sillä, amerikkalaiset miehet eivät ole tottuneet että jollain saattaa olla erilainen kulttuuri kuin heillä itsellään, eivät kaikki pukeudu T-paitaan jossa lukee -I love NYC- vaikka olisivat siellä käyneet..!

Kesällä et tapaa irlantilaisia kuin toimistoissa joten ota se huomioon.. Jos matkustat kuulemaan oikein hyvää kansanmusiikkia niin mene ilman muuta Galway :hin (mutta sielläkin 'jenkkipojat' näkevät vaivaa pukeutumisestasi ja ulkomuodostasi) ..Hieman vanhempinahan he pommittavat ympäri maailmaa B52 koneillaan lue vaikka vietnamin historiaa..

Sligo :ssa en tavannut 'jenkkipoikia' mutta tytöt samasta maasta olivat yhtä ärtyneitä ulkomuodostani..

Kuljin pukeutuneena suoriin housuihin, kauluspaitaan, liiviin ja kravattiin...

Suomipojan pitäisi vissiin olla köyhä, mutta sain täyttä palkkaa 8 kuukautta, ja nykyään olen eläkkeellä..

Kaksi päiväretkeä ja yksi puolipäiväretki Dublinista

Vieras    28.12.2013    Irlannin nähtävyydet    Irlanti

Opastettu kierros joko Wicklow Mountaissille tai Clifs of Moherille. Saa varattua valmiiksi netistä, moni hotelli varaa näitä myös. Keskimäärin 30€/hlö maksavat kokopäivän kierrokset ovat ehdottomasti hintansa väärti. Jos olisi pakko valita, ottaisi Clifs of Moherin, monet kierrokset ajattavat samalla Galwayn kautta. Pelkkä matka sinne on maksun arvoinen, saati itse paikka. Jylhät maisemat eivät suotta kerää kehuja.

Puolipäiväretki Dublinista kannattaa tehdä DARTilla Howthin kalastajakylään. Upeat maisemat ja DART:in liput taisivat maksaa edestakaisin 6€/hlö joten hintakaan ei ole suuri. Satamassa saa hyvää ruokaa, myös kala-allergikoille. Tosin kannattaa varautua tuulee, aallokko on mahtava, mihin aikaan vuodesta tahansa.

Hyvällä paikalla

Vieras    08.01.2013    Dublinin hotellit    Dublin
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Dublin City Inn

Hinta on halvahko. 45e/kahden hengen parisängyllinen huone. Kun varauksen tekee sähköpostitse, kannattaa kysäistä aamiasta. Itse sain Irlantilaisen aamiaisen joka aamulle huonevarauksen hintaan (erikseen 8,5e/naama). Saatavilla kysyttäessä savullisia huoneita (ihme!). Käytössä on myöskin patio tupakoiville.

Respa on asiantuntevaa ja ystävällistä. Suosittelee kysyttäessä mielellään kohteita ja auttaa tarvittaessa.

Huone ei itsessään mitenkään ihmeellinen ole, mutta kyllä näissä nukkuu. Oma suihku ja WC, sänky ja vähän

säilytystilaa. Kahdelle hengelle ihan sopivasti. Huoneessa on vedenkeitin ja teetä+pikakahvia sekä kupit kahdelle!

Sijainti on ideaali Dublinissa kävijälle. Muumama satametriä O'Connell streetille ja Spire näkyy hotellin ulko-ovelta. Hyvät kulkuyhtedet joka suuntaan Dublinissa. Kävelymatkan päässä kaikista keskustan kohteista (Trinity College, Kellys Book, Guinness brewery, Temple bar, so on.)

Arvosana hotellille:

Kokemuksia hostelleista

köpö    19.12.2010    Irlannin muita vinkkejä    Irlanti

Olimme parhaan kaverini kanssa reilaamassa Irlannissa. Reitti taisi olla suunnilleen tämä: Dublin-Tullamore-Galway-Killarney-Dublin. Dublinissa yövyttiin sellaisessa hostellissa kuin Brown's hostel. En suosittele. Hostelli oli todella keskeneräisen näköinen ja hieman sekava sokkelikko. Myöskään lämmintä vettä ei tullut suihkussa ja hostelliasukkaiden käytössä olleeseen keittiöön en uskaltanut edes mennä sisälle. Matkatavaroita sai pitää jalkopäässä pyöränlukolla lukittuna tai komerossa johon kuka tahansa hostellin asukkaista sai hakea avaimen tiskiltä. Mitään ei kuitenkaan onneksi hävinnyt ja muut ihmiset olivat ihan mukavia. Yövyimme siellä 2 yötä 20 hengen sekahuoneessa ja se maksoi 8e/yö eli hinta ei ollut paha. :)

Tullamoressa kävimme vain läpikulkumatkalla, sen enempää siellä ei mielenkiinto riittänyt.

Galwayssa olimme 3 yötä ja se oli ehdottomasti paras paikka reissullamme. Yövyimme Barnacles-hostellilla 4 hengen huoneessa kahden muun tytön kanssa ja se maksoi n.20e/yö. Hostellissa oli iso keittiö, missä sai ilmaisen aamupalan ja kokkailla omia ruokia mielin määrin. Henkilökunta oli todella mukavaa ja hostelli oli turvallisen oloinen. Myöhemmin netistä katsottuani huomasin, että myös Dublinista löytyy Barnacles-hostelli.

Lopun reissua olimme Killarneyssa Paddy's Palace hostellissa. Aluksi hostelli vaikutti ihan hyvältä ja virkailija oli mukavan rennon oloinen, mutta huoneemme oli iso sekahuone, minkä lukko ei toiminut. Huone oli myös melko kolkon oloinen. Saimme tosin olla siellä lähes kahdestaan, mikä johtui luultavasti vuodenajasta. Muuten hostelli oli melko pieni julkisilta tiloiltaan ja tuntui, kuin koko ajan olisi pari silmäparia tuijottamassa. :D

Jos siis Killarneyssa haluaa käydä, mitä suosittelen kyllä, kannattaa katsoa netistä kunnollinen hostelli sieltä jo etukäteen tai yöpyä joissain niistä hotelleista, mitä siellä tuntui riittävän ja kaikki niistä näyttivät vähintään 4 tähden hotelleilta. :)

Loistava bussiretki

Vieras    10.09.2010    Wicklown nähtävyydet    Wicklow

Käydessäsi Dublinissa varaa aikaa muistaakseni kahdeksan tuntia kestävälle retkelle Wicklowtours. Bussi lähtee Dublinin keskustasta ja retki vie Wicklown vuoristoon ja kyliin. Hintaa reissulla oli vuosi sitten n. 25€ ja oli hintansa väärti. Kuljettaja oli avivan virtuoosi. Mies istuessaan ratin takana piti ohjelmaa yllä koko ajan ja mistäkö? En osaa sanoa, mistä aiheesta hän ei olisi osannut jotain sanoa, historia, päivän politiikka, kirjallisuus, teatteri, henkilöhistoria jne. jos ei kertonut faktaa, laski leikkiä ja lauloi.

malahide linna

adalmiina    22.05.2009    Dublinin nähtävyydet    Dublin

Ihana n. 1000v prinsessatorninen linna. Opastetut kierrokset sisätiloihin. Ympärillä vanhoja kivirakennuksia joissa nukkekotimuseo, pienoisrautatie ym. Raunioita ym. Alakerrassa hyvä kahvila/ravintola ja matkamuisto myymälä.

liikenne keskustassa

adalmiina    22.05.2009    Dublinin lennot & liikenne    Dublin

Autot ajavat kovaa ja vaarallisesti. Jalankulkija saa olla varovainen ja katsella kokoajan liikennettä. Kadun ylittäminen muualta kuin suojatieltä on uhkarohkeaa.

Vilkas hotelli

adalmiina    22.05.2009    Dublinin hotellit    Dublin
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Trinity City Hotel

Tarjolla hyvää ruokaa, irlantilainen aamiainen runsas, palveluita hyvin. Pubi monipuolinen. Huone muuten tasokas mutta säilytystilaa vähän. Huoneessa nettiyhteys joko tv:n tai langaton omaan koneeseen. Yeis tiloissa maksullinen netti.

Arvosana hotellille:

Paikallinen "ALKO" Dublinin keskustassa

adalmiina    22.05.2009    Dublinin ostokset    Dublin

Celtic whiskey shop nimisessa kaupassa maisteltiin ennen ostamista kuukauden viskiä. Samassa kaupassa oliviskiä kaikkialta maailmasta. Myös viinit ja liköörit ym. kirkkaat tarjolla.

Oluiden ystäville Guinnessin panimo Dublinissa

Pitkätossu    14.05.2008    Dublinin nähtävyydet    Dublin

Dublinissa vieraillessa täytyy ehdottomasti myös leikkiä kunnon turistia ja käydä Guinnessin panimolla, jossa valmistetaan tätä maailmankuulua olutta.

Panimo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta ja bussillakin sinne tietysti pääsee.

Opastettu panimokierros on mielenkiinoinen ja huipentuu ylimmässä kerroksessa itse laskettuun tuoppiin tuoretta ja tummaa Guinnessia,nam.

Oluen voi sitten siemailla katsellen Dublinin ylle avautuvaa näkymää (ravintola 7. kerroksessa).

Panimolta löytyy myös suuri matkamuistomyymälä, josta löytyy Guinnesstuotteita joka lähtöön, alushousuista zippoihin ja kaikkea siltä väliltä...

Oletko vieraillut Irlannissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.