Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Tel Avivissa

Nuoret Tel Avivissa

Vieras    03.12.2012    Tel Avivin lennot & liikenne    Tel Aviv

Oltiin tossa syyskuussa kaverini kanssa viikko Tel Avivin viereisessä pikkukaupungissa Bat Yamissa. Lähes joka päivä tuli kuitenkin Tel Avivissa käytyä, bussit maksoivat n. euron suunta, kun tiesi vain bussinumeron ja osasi kuunnella oikean pysäkin, sillä pysäkkitaulut olivat hepreaksi. Bussien ongelma oli nimenomaan aikataulujen lukeminen, mutta odottaa sai usein max vartin. Taksilla pääsi Tel Avivin keskustaan (vajaa 10km) tinkimällä alle kymppiin. Monet kuskit veloittivat meiltä nuorilta turisteilta alkuun vajaata kahtakymppiä, temppuja oli kaikenlaisia. Tinkimään oppi kuitenkin nopeasti, usein myös auttoi kun pyysi esim. ravintolatyöntekijöitä tilaamaan taksin halpaan paikallishintaan. Perjantaina taksit eikä bussit sabatin vuoksi liikkuneet.

Lennosta sen verran että lentokentällä oli paljon kysymyksiä ja niihin oli osattava vastata. Meiltäkin tivattiin kauan esim. aijoimmeko lähteä Betlehemiin matkamme aikana. Emme olleet suunnitellut mitään, mutta kieltävä vastauksemme ei kuitenkaan sitonut meitä mihinkään, olisimme silti voineet mennä. On tärkeää olla rehellinen vaikka kysymykset olisivatkin tiukkoja. Kaverini on ortodoksi ja hän joutui selittämään sukutaustansa melko tarkasti. Ymmärsimme kuitenkin kyseessä olevan lomamme turvallisuuden, joten olimme kärsivällisiä.

Paikallisten kyytiin ei suositella mentävän, mutta pari kertaa saimme ravintolatyöntekijöiltä kyydin hotellille.

Jalan oli melko helppo liikkua, torit, vanha kaupunki, rannat ja kaupat ja kahvilat olivat melko lähellä toisiaan, vaikka keskusta oli alkuun hieman hajanainen. Paikalliset olivat todella ystävällisiä, opastivat, auttoivat, antoivat karttojaan ja jopa pohdittuamme suomeksi erään paikan sijaintia, bussissa takanamme oleva nainen kysyi etsimmekö kyseistä paikkaa ja neuvoi meidät sinne. Vaikka paikallisten englanti on heikkoa, kehonkieli ja ystävällisyys johtivat aina hyvään lopputulokseen ja löysimme aina perille.

Oletko vieraillut Tel Avivissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.